Įkraunama...
Įkraunama...

Parama mamoms

QUOTE(Naujas.vardas @ 2010 03 06, 15:43)
Man iskilo klausimas: kai vaikas neturi pampersu, mamos naudoja vystyklus. Juos panaudojusios isskalbia ir is naujo tuos pacius naudoja. Kaip cia yra, nesuprantu, kad Kryyystinyte ir pries kuri laika rase ir dabar raso, jog Agita vis pleso ir pleso skudurus???????? Ar ji vystyklus naudoja kaip vienkartinius, ismeta lauk ir is naujo pleso????? Ar tik ne mamu suvezta patalyne ji pleso ir tuo tarpu Kryyystinytei sako, jog prasytu geru mamu vis vezti jai patalynes, nepaisant to, kad viena mama (berods nikas Deize3) si rudeni veze, as pries dvi savaites kalna geros patalynes nuveziau (po komplekta kiekvienam semos nariui). Po sio mano nuvezimo praejus dviem dienoms Kryyystinyte vel perdave i si foruma Agitos prasyma vezti patalynes g.gif  Nu nieko nesuprantu...... gal galite man paaiskinti?
siaip jau, jei is patalynes daromi vienkartiniai vystyklai, tai neregeta prabanga sakyciau  g.gif
Ir del vyro man neaisku - tai, kad jis atsistos i darbo birza, tai visiskai nieko nereiskia. Kokius zingsnius konkreciai jis daro kad susirastu darbo (nors pas kaimo ukininkus nors uz maista seimai) ???? O jei susiras ta darba, kaip supratau, tuos pinigus pragers..... Na Jus man pasakykit, kur Jus cia matot iseiti vaikams????
Kodel Agita neiesko darbo (jos vaikus darbo valandomis galetu paziureti mama - taip verciasi daug jaunu mamu siuo metu) ????
Mama niku renax rase, kad galetu padovanoti ciuzinuka tam mazajam berniukui, kur miega tiesiog ant loveles dugno....... nera i tai jokios reakcijos, mamai renax nieko neatsakyta - ar tas berniukas yra mylimas apskirtai (jei atvirai, tai man tas berniukas pasirode psichologiskai pazeistas - gal zinote kas ten per problema su juo) ???? Kaip seimos tevas elgiasi su vaikais ?????
Labai tikiuosi atsakymu i man iskilusius klausimus

Ji naudoja tuos kur jai vaiku daktare is ligonines nereikalingu baltu pataliniu atveze kazkada, tikiuosi kad plauna, ir tikrai nepleso geru pataliniu ..... g.gif g.gif g.gif juolab ,kad daug seimos nariu ir pataliniu tai reikia 4u.gif g.gif reiks paklaust.
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 03 06, 16:17)
Ji naudoja tuos kur jai vaiku daktare is ligonines nereikalingu baltu pataliniu atveze kazkada, tikiuosi kad plauna, ir tikrai nepleso geru pataliniu .....  g.gif  g.gif  g.gif  juolab ,kad daug seimos nariu ir pataliniu tai reikia  4u.gif  g.gif  reiks paklaust.

Na nors siuo klausimu nuraminai g.gif
O kaip yra su tuo maziausiuoju berniuku????? Kaip tevas elgiasi su vaikais toje seimoje????? Kas valdo seimos finansus, kas paima pinigus is saskaitos??? Kiek prie Agitai skirtu pinigu gali prieiti ar ju isleidimui vadovauti vyras????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naujas.vardas: 06 kovo 2010 - 15:23
QUOTE(Naujas.vardas @ 2010 03 06, 16:20)
Na nors siuo klausimu nuraminai  g.gif
O kaip yra su tuo maziausiuoju berniuku????? Kaip tevas elgiasi su vaikais toje seimoje?????

Na man asmeniskai jos sugyventnis ( paskutiniu dvieju vaiku tevas ) nepatinka, buna ,kad ir parekauja , pasukauja , bet nesimusa.... nepatinka, kad yra is vaiku pasalpu islaikytinis , ir tok susiraukes pastoviai.....nu nepatinka man jis. O del tu vystiklu , tai kiek esu macius - balti naudojami ,uztai ir pamaniau ,kad tuos ligonines dejo g.gif ne nelabai tikiu ,kad gera pataline plesytu , reiks kazkaip uzklausti g.gif ....
Papildyta:
O kaip yra su tuo maziausiuoju berniuku????? Kaip tevas elgiasi su vaikais toje seimoje????? Kas valdo seimos finansus, kas paima pinigus is saskaitos??? Kiek prie Agitai skirtu pinigu gali prieiti ar ju isleidimui vadovauti vyras????

Agita valdo visus pinigus , kiek ji man sake unsure.gif
Papildyta:
ir toki vyra ,kaip jos Linelis ,as senai jau buciau lauk isspyrus, gal kiek ir padeda buityje ( jis is tikruju padeda) .... bet as esu is tokiu , jei jau vyras nesugeba darbo susirast , vaikam pavardziu skirt , tai man niekam tikes yra.
Papildyta:

Maziausiajam 2 m berniukui taipat pampersus naudoja , kodel ant puodo nepratina ,neturiu zalio supratimo doh.gif blink.gif , galetu jau ant puodo sodint , 2 m manau jau didelis vaikas.
Atsakyti
Del vaiku ? tai manau ,kad gerai ten elgiamasi g.gif 100 proc negarantuoju , nes pas ja nedaznai nuvaziuoju ,daznai tik paskambinu ,parasau . Ten daznai lankosi ir soc.darbuotoja ,ir vaiku daktare .... tai manau gal gerai elgiasi , nes mergyte jos pirmoke , tai kiek zinau mokosi viena is geriausiuju klasei, berniukas darzeli lanko , tai irgi nieks kazko bloga nepasake.
Na jus manes kai klauset , paklaust ko Agitai reikia ,tai as jos p[aklausiau , ji paminejo pataline ( g.gif g.gif g.gif ) tai as cia ir parasiau unsure.gif ...taip Daizy3 jai pilna masina buvo visko nuvezus , ir pataliniu taipat 4u.gif
Atsakyti
kas del darbo ,tai arba jos vyriui reikia butinai ieskotis ( jis iesko tik pas ukininkus , kad pvz dirbt priziuret sodyba ir ten gyvent ) , o kokiu kitu normaliu darbu neiesko , ir jam beveik tas pats ar Agita ir vaikai turi valgyt ar ne. Nes buna taip ,kad kai namie nera ka valgyti ,jis "dingsta" , veliau vel grizta i namus doh.gif .Arba paciai Agitai ieskot reikia, vienas vaikus priziuretu.O Agitos motina 99 proc netikiu ,kad priziuretu vaikus- ji tokia jau yra, arba reikalautu ,kad Agita jai uz priziurejima alga moketu. Kada cia ,kai Agita penktojo laukesi, ir su Tautvydu i ligonine atsigule( jam buvo metukai) ,tai jos mama pasakius yra ,kad ji likusius vaikus i ligonine issiveztu ,nes ji tikrai nedabosianti.
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 03 06, 16:37)
kas del darbo ,tai arba jos vyriui reikia butinai ieskotis ( jis iesko tik pas ukininkus , kad pvz dirbt priziuret sodyba ir ten gyvent ) , o kokiu kitu normaliu darbu neiesko , ir jam beveik tas pats ar Agita ir vaikai turi valgyt ar ne. Nes buna taip ,kad kai namie nera ka valgyti ,jis "dingsta" , veliau vel grizta i namus  doh.gif .Arba paciai Agitai ieskot reikia, vienas vaikus priziuretu.O Agitos motina 99 proc netikiu ,kad priziuretu vaikus- ji tokia jau yra, arba reikalautu ,kad Agita jai uz priziurejima alga moketu. Kada cia ,kai Agita penktojo laukesi, ir su Tautvydu i ligonine atsigule( jam buvo metukai) ,tai jos mama pasakius yra ,kad ji likusius vaikus i ligonine issiveztu ,nes ji tikrai nedabosianti.

Na ka paskaiciau visus posmus ir matau tik viena iseiti. Agitai reikia mest ta uodega (sugyventini ir girtaujancia motina) ir tvarkytis gyuvenima vienai su vaikais. Jei skirs socealini busta, susitvarkys pasalpas ir gaus dar kitu zmoniu pagalba is sono. Gali labai tvirtai atsistot ant koju. Mazajai greit metukai ir tokius vaikus priima i darzeli, galetu ieskotis darbo ir tvarkytis po biskiuka. Nieks is karto nepasidarys tam reiks laiko, bet galimybe manau yra.
Nes jei vyras iskosi darebo pas ukininkus ir daugiau niekur, reiskias yra tinginys ir megejas taureles, nenori rimciau isipareigot. O motina ziuredama anukus praso pinigu, absurdas blink.gif .
Atsakyti
drinks_cheers.gif nespėjau parašyti rivera parašė mano mintis.....

jei mama būtų su vaikais ir be savo mamos ir vyro ,tikrai daugiau kas jai padėtų....tai dabar gaunasi taip ,kai ji pradės gauti daugiau pinigėlių, tai vyras jaučiu visai nesivargins dėl darbo ,mama taip pat gers tai kam juos abu maitinti,sveikus ir darbingus ,bet tinginius......
žinoma agitai baisoka būtų vienai pasilikti su penkiais vaikais ,bet manau reiktų jai taip padaryti ,blogiau jau tikrai nebus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritka68: 06 kovo 2010 - 19:11
QUOTE(ritka68 @ 2010 03 06, 20:08)
drinks_cheers.gif nespėjau  parašyti  rivera parašė mano mintis.....

jei  mama būtų su vaikais  ir be savo mamos ir vyro ,tikrai  daugiau kas jai padėtų....doh.gif

Taip, zinoma. O va dabar kaip gaunasi: praeitos savaites antradieni as nuveziau jiems 2 maisus maisto tokios sudeties:
miltu (1 kg), aliejaus (1l), duonos (2 gabaliukai), pyrago (2 vnt.), grikiu (2 kg.), ryziu (2 kg.), cukraus (1 kg), obuoliu, pieno, jogurto, vaikiskos kakavos, arbatos, 2 daktariskas desras, kondensuoto pieno "rududu", konservuotu zirneliu stiklainiuka, 2 dideles dezutes margarino "rama"
Praeina savaite ir dvi dienos ir Kryyystinyte raso, kad vaikai vel badauja. As manau is tu produktu, kuriuos isvardinau, maitinantis vaikams (kurie daug nevalgo) ir mamai tikrai buvo galima issiversti ilgiau. Na pagalvokit - kiek blynu galima iskepti is 1 kg. miltu..... Aisku kiausiniu dar reikia, kuriu nenuveziau, bet manau kaime galima tartis su zmonemis - jie Agitai kiausiniu, Agita ar jos vyras uz tai jiems darbu atsilygintu dabar ar sejos metu.....
Vat as ir mastau - as visiskai nenoriu padeti, remti ir valgydinti to lodariaus vyro (kiek jauni vyrai valgo niekam ne paslaptis...) ir girtuokles mociutes, reikalaujancios uz vaiku prieziura atlyginimo is Agitos, kurios siandienine padeti ji zino....
Bet siandien dienai vienintelis sansas nuvezti tiems vargsams vaikams maisto yra toks, kad turi prie to maisto kiekio priskaiciuoti dar 2 suaugusiu zmoniu burnas, kuriu as visiskai nenoriu maitinti. Ar zinote kokia iseiti?????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naujas.vardas: 06 kovo 2010 - 19:42
nu jo čia kaip į kiaurą maišą..... doh.gif aš galvoju ,kad ateityje jei padėsiu šiai šeimai,tai ne pinigais o pirksiu ir siųsiu mažylei mišinėlius ,košytes,nors ši bus pavalgius .....nors labai gaila žinoma ir kitų vaikų......
Atsakyti
QUOTE(ritka68 @ 2010 03 06, 20:47)
nu jo čia kaip į kiaurą maišą.....  doh.gif aš galvoju ,kad  ateityje jei  padėsiu šiai šeimai,tai  ne pinigais  o pirksiu ir siųsiu  mažylei  mišinėlius ,košytes,nors ši bus pavalgius .....nors labai gaila žinoma  ir kitų vaikų......

apie sita as daznai pamastau, geriausias varijantas.
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2010 03 06, 20:36)
Taip, zinoma. O va dabar kaip gaunasi: praeitos savaites antradieni as nuveziau jiems 2 maisus maisto tokios sudeties:
miltu (1 kg), aliejaus (1l), duonos (2 gabaliukai), pyrago (2 vnt.), grikiu (2 kg.), ryziu (2 kg.), cukraus (1 kg), obuoliu, pieno, jogurto, vaikiskos kakavos, arbatos, 2 daktariskas desras, kondensuoto pieno "rududu", konservuotu zirneliu stiklainiuka, 2 dideles dezutes margarino "rama"

tikrai pakankamai nuvezete 4u.gif thumbup.gif vyra toki tai tikrai galetu vyt , man pyktis jau senai ant jo ima. O motina valgo is Agitos vaiku pasalpu, sako - tu gyveni pas mane ,tai man ir valgyti privalai duoti , ir uz elektra moketi ir duju pirkti , kol Agita po jos trobesio stogu gyvena . Kaip Agita jau gaus soc pasalpas tai manau ji pereis gyvent i pacius Moletus ,gal nuomosis g.gif bet ,kad ji savo lodariaus vyro atsisakys ,tai as laaabai abejoju ! schmoll.gif

Del vystiklu klausiau, ji mane patikino ,kad jokiais budais pataliniu nepleso , turi is seniau dvi paklodes senas susidevejusias sukarpius, tai tas pacias ir naudoja, ir skalbia su ukisku muilu .Cia gal as inpulsyviai prisedus prie kompo parasiau , kad ji pleso skudurus ( tiesiog nepagalvojau) , nes kai parase ji man , kad pampersu neturi ir deda vystiklus is paklodes, tai man taip suasicijavosi doh.gif doh.gif doh.gif

As jokiu budu neginu Agitos , netgi daznai papriekaistauju jai, kad eitu ,reikalautu ,kas jai priklauso, nes svetimu zmones jai visa gyvenima nepades, tik i si foruma parasiau , del jos vaiku. Nes as jai pati labai mazai galiu padeti doh.gif vienintele
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2010 03 06, 19:36)
Praeina savaite ir dvi dienos ir Kryyystinyte raso, kad vaikai vel badauja. As manau is tu produktu, kuriuos isvardinau, maitinantis vaikams (kurie daug nevalgo) ir mamai tikrai buvo galima issiversti ilgiau. Na pagalvokit - kiek blynu galima iskepti is 1 kg. miltu..... Aisku kiausiniu dar reikia, kuriu nenuveziau, bet manau kaime galima tartis su zmonemis - jie Agitai kiausiniu, Agita ar jos vyras uz tai jiems darbu atsilygintu dabar ar sejos metu.....
Vat as ir mastau - as visiskai nenoriu padeti, remti ir valgydinti to lodariaus vyro (kiek jauni vyrai valgo niekam ne paslaptis...) ir girtuokles mociutes, reikalaujancios uz vaiku prieziura atlyginimo is Agitos, kurios siandienine padeti ji zino....
Bet siandien dienai vienintelis sansas nuvezti tiems vargsams vaikams maisto yra toks, kad turi prie to maisto kiekio priskaiciuoti dar 2 suaugusiu zmoniu burnas, kuriu as visiskai nenoriu maitinti. Ar zinote kokia iseiti?????

Va va as net paskaiciauvau dienas nuo jusu nuvezimo kai pasirode vel pagalbos prasancios zinutes. Prie jusu maisto krepseliu prisideda dar tas pasalpos krepselis, ten ir maisto produktu ieina neblogu (kiek girdejau), + pinigeliu gauna (pasalpa ir mamyciu persiusti), aprangos ir kitu priemoniu. Suprantama tokiai seimynai sunku prasimaitint , bet manau dar didele problema savo lesu paskirstyme. Man toj seimoj apsoliuti betvarke. Vaikas 2 metu gali daryt ir i puoda, kristinyte minejo jog buvo pirktos tyreles . Tyreles pigiausios 2 lt. bonkute 1 kartui, uz tiek galima 2 kg bulviu is kuriu ir mazajai gautusi tyrele ir kiti pavalgytu, ar obuoliu. Mamos kurios augina vaikus supranta jog namie daryt daug pigiau nei pirkt.
Gaila vaiku, bet zinau ne viena seima panasios padeties, ir patikekit ranka nekyla padet verysad.gif , zinant tevu apsileidima, girtuokliavima ir visa kita. Ir kai turedami sveikatos vasara "prapila" o rudeni ziema eina per kaima kaulydami maisto ar pinigu apeliuodami i vaikus verysad.gif . Nors tie vaikai patys pas ukininkus uzdarbiauja ir duona sau perkasi. Kai tuo tarpu uz vaiku pasalpa tevas alu perka unsure.gif
P.S.
Klausimas, ar yra tam kaime maisto prekiu parduotuve?
Atsakyti