Įkraunama...
Įkraunama...

Parama mamoms

QUOTE(Švelni @ 2008 12 27, 15:27)
Mamytės, gal žinote kokią kukliau besiverčiančią šeimą, kuriai reikėtų šaldytuvo? Mūsiškis, kurį galėtumėm padovanoti, yra A klasės "Ardo", 140 cm aukščio, su atskira šaldymo kamera (ne šaldikliu), dar visai geros būklės (naudotas maždaug 8 metus).
Lauksiu AŽ  4u.gif

Šaldytuvas jau turi naujus namučius 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
As pati gyvenu prie Rykantu, 1km nuo ju. Kaip suprantu cia yra mamyte kuria remiat?? Turiu mergyte 1metuku, surasciau drabuzeliu, pas mus yra ir universaliu, dar silta voka naujagimiu galiu padovanot, na ir zaisliuku vaikams, o jei reikia ir maisto nuvezciau. Kaip cia geriau padaryt?Gal galeciau perduot ar pati jai nuvezt?
Atsakyti
Nesmagu tiest delną, bet kad jau nebeišmanau, kaip kitaip suktis... Gal kuri statėtės namą, ir liko kokių grindlenčių ar parketlenčių gabaliukų? Gal už simbolinę kainą galėtumėt, ar padovanot? Nors šešis kvadratinius metrus - jų užtektų vaikų kambariukui ir miegamajam iškloti. O jei dvidešimt penki - visam namukui pakaktų... Taip pat bėda su kaminu - pirkom krosnelę senukuose iš pagrandukės gimdymo pašalpos, ir niekas nepaaiškino, kad kaminą būtinai apšiltint reikia... Tai dabar jau neturim kaip... Kasdien drebėdama einu kurt - o gal jau užšąlo, ir namučių nebepašildysiu. O dar per savo žioplumą dekiu tą nelemtą kaminą buvom apsukę, tai prieš pat naujuosius basa jį palėpėj užsiliepsnojusį gesinau, vaikučius vienus kambary palikus... O kiek gi dar tiem mano žirniukam - vyriausiam ketveri, vidurinėlei du metukai, o jauniausiajai - ketvirtas mėnuo... Mūsų pajamos vidutinės - vaikų pašalpos, nuo sausio aš turėčiau jau kokius septynis ar aštuonis šimtus gauti, ir vyro atlyginimas tūkstantis keturiasdešimt litų... Tikrai išsiverstumėm su tokiais finansais, bet kad įsiskolinimų turim - už mūsų namuką ant ratų, kuriame ir gyvenam penkių asmenų šeima neskaitant iš prieglaudos priglausto katino, už mano mokslus - įgijau aukštąjį neuniversitetinį, už dulkių siurblį. Dar mokesčiai už elektrą, už mobilų, už kurą vyrui kasdien važinėt trisdešimt kilometrų į darbą... Tai kas jau ten lieka - sauskelnėm merginom, maistui, drabužėliams... Mano gyvenimo istorija ilga - nors romaną rašyk... jei tų visokių problemėlių neišlystų - būtų viskas nuostabu... Vyresnėlis niekaip neprakalba - reikia jau logopedų pagalbos... Dirbu pati kaip sugebu, džiaugiuosi kiekviena nauja raidele iš vaiko lūpų... Vidurinėlę užpuolė nepraeinantis kosulys - pagaliau išsiaiškinom, kad daug kam alergiška, beje, ir namų dulkėm... vat kodėl noriu visas namuko grintis dengiančius kilimus pakeist į medinę dangą... Mažiukė dar lovelės neturi, teks gamintis patiems, nes paprastos lovelės pas mus neįtalpinsi, o ir vyresnėliai ant vaikams netinkančių čiužinukų miega... jau seniai planuose čiužinukus pirkti, bet vis kitų reikalų atsiranda, tai vitaminams, tai vaistukams, tai kaip kalėdų senelis nieko neatneš... Sukuosi kaip voverė rate, etc, mamos, juk pačios žinot, kiek reikia pastangų vieną vaikelį pvz žiemą į laukutį suruošt... o aš pati viena su trimis turiu apsisukt... bet ne - nesiskundžiu - jie mano gyvenimo prasmė ir džiaugsmas... Vyras man jau antram plane, nors negaliu juo skūstis... Gal ir nesugeba geriau apmokamo darbo susirast, bet - geros dušios žmogus, man kaip dovaną pažadėjęs po vestuvių nerūkyt, iki šiol pažado laikosi, o ir dėl gėrimo ramu - nors aš ir dėl savaitgaliais išgerto alaus butelio kartais siuntu - bereikalingos matai išlaidos... Etc, mamos, rašyčiau ir rašyčiau... ir dėl skaudančios nugaros - juk vaikučių neturim kur palikt, jei jau kuriam pas gydytojus reikia, važiuojam visi drauge... vos įsipraudžiu tarp dviejų kėdučių mažam mūsų dviejų durų mašiniuke... bet važiuoji ir džiaugies, kad nors tokį turi... ir... ai, geriau gal nė nebesiguosiu, dar ims ašaros byrėt, o jau dukrytę greit maitint, bus paskui nerami, ašaroto pienuko prisivalgius, pati paskui naktį ramybės neturėsiu... juk kiekviena tos trumputės naktelės miego minutė saldesnė už medų... Tiesa, dar norėjau pasiteiraut, gal kas turėtumėt padovanot ar pigiai parduoti sudedamą platų trivietį fotelį mums ir dvivietį vaikučiams... bet tokį, kuris išsiardytų taip, kad galėtų tilpt pro mūsų penkiasdešimties centimetrų platumo duris... Beje, kai visai čia mums prieš Kalėdas striuka buvo, bandžiau nueit į seniūniją... supratau, kad tokie kaip mes niekam nerūpim... esam įsirašę į eilę socialinio būsto nuomai - tai kaip suvokiau, gal po kokių dvidešimt metų mūsų eilė ir ateis... gal net vėliau, čia geriausiu atveju... Gal kada nors ir į savo namuką vandenuką įsivestume, bet - kol kas tenka guostis bent tuo, kad apskritai jo turim... atsinešam kibirukais... tik dušą aš jau net naktimis sapnuoju... tai ir dabar rašau, ir net nelabai tikiu, kad ims ir įvyks stebuklas... nors... jau vien tai, kokius turiu nuostabius vaikučius, jau yra stebuklas... kiekvienas laukimasis, ir kiekvienas gimdymas - stebuklas... etc, nepykit, kad išsiguodžiau, jau tai, kad galėjau nors čia išsikalbėt, man palengvino dūšią... Stiprybės visoms jūsų džiaugsmuose ir vargeliuos...
Atsakyti
Remtinai, sunkiai besiverčiančiai šeimai dovanoju savo vaikų rūbelius/daiktelius nuo gimimo iki maždaug metukų laiko vaikui, daugiausia - berniukui: rūbeliai naujagimiui (nauji ir kartą dėvėti, siaustinukai, šliaužtinukai ir visokie kt. -ukai), nešioklė, užsukama karuselė (drakoniukai), minkšti žaisliukai (švaručiai, minkštučiai, nežaisti), seilinukai, kojinytės, kelnytės (daugiausia - su petnešytėm), pora megztukų, marškinėliai, pėdkelnytės, kepurytės, trys šiltos žieminės kepurytės nedėvėtos (viena mano megzta tongue.gif ), batukai (žieminukai apie 20 d. ir 19 d. sportbačiukai) ir kt.
Rūbeliai dėvėti, tačiau išskalbti, yra keletas visiškai naujų (daugiausia - skirtų naujagimiui), tvarkingi, nesuplyšę, sudėti į tašes laukia naujų šeimininkų. Vėliau bus dar

user posted image
Atsakyti
Prašau pagalbos

Dauguma jaunų šeimų prašo paties daikto, o mes tiesiog negalim to daikto nusipirkę atsivežt... verysad.gif
Gal kas nors nepagailėtų valandėlės ir padėtų...?
Atsakyti
smile.gif+2009 01 29, 17:18-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2009 01 29, 17:18)
Prašau pagalbos

Dauguma jaunų šeimų prašo paties daikto, o mes tiesiog negalim to daikto nusipirkę atsivežt...  verysad.gif
Gal kas nors nepagailėtų valandėlės ir padėtų...?

jusu nuoroda neveikia.
Atsakyti
Atsiprašau, pamiršau čia pranešt- jau radau kas padeda ir ištryniau temą blush2.gif Ačiū visiems atsiliepusiems - kiek daug gerų žmonių yra 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, man neišėjo užvesti naują temą. Norėčiau paprašyti kai ko, kas ką gali padovanoti. Mažam lialiukui, jam dabar tik kelios sav. tėviailiai nebadauja, bet jų pajamaos labai mažos. Jie turi lovyte, aš jiems atidaviau kai ką iš rubelių. Bet manau jiems viskas praverstų. Jie regis, net vėžimėlio neturi.
Jei kas galėtų padėti, parašykite man.
p.s. Aš pati sugalvoja paprašyti pagalbos. Jie nieko neprašo, bet matau, kad jiems sunku. 4u.gif
Atsakyti
O nemanot kad be žinios gavę paramą įsižeis...? g.gif Reiktų informuot kad renkat jiems daiktus, o tik tada pradėt ieškot...O gal neims?
Atsakyti
smile.gif+2009 01 31, 16:42-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2009 01 31, 16:42)
O nemanot kad be žinios gavę paramą įsižeis...? g.gif Reiktų informuot kad renkat jiems daiktus, o tik tada pradėt ieškot...O gal neims?

As galiu padet ir vaikiskais rubeliais , batukais.Mano 1 vaikui jau 4, kaip tik viska perziurejau nes laukiuosi 2 vaikelio.Yra tokiu rubeliu kuriu man nereikia, manau kad toms kurioms reikia tikrai praverstu, gaila tiesiog prie konteinerio padet, noretusi kad zmonems atitektu.
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2009 01 31, 15:58)
Sveiki, man neišėjo užvesti naują temą. Norėčiau paprašyti kai ko, kas ką gali padovanoti. Mažam lialiukui, jam dabar tik kelios sav. tėviailiai nebadauja, bet jų pajamaos labai mažos. Jie turi lovyte, aš jiems atidaviau kai ką iš rubelių. Bet manau jiems viskas praverstų. Jie regis, net vėžimėlio neturi.
Jei kas galėtų padėti, parašykite man.
p.s. Aš pati sugalvoja paprašyti pagalbos. Jie nieko neprašo, bet matau, kad jiems sunku. 4u.gif

turiu rūbelių vaikučiui nuo naujagimio iki metukų( rasčiau ir batukų), parašykite savo koordinates, arba kaip perduoti rūbelius, aš randuosi Kaune. Dar pridėčiau ir žaisliukų, jei aišku reikia.
Atsakyti
Jie gyvena Vilniuje, Pašilaičiuose. Manau, kad jie įsižeistų, jei tuos daiktus, pateikti, kaip paramą. Geriau pateikti, kaip dovana nuo geru žmonių. Manau iš Kauno siusti neverta. Nebent, kas Vilniuje netoliese gyvena.

Mano kaimine, nieko neklausdama atnese pora maišų rubų. Man tai labai padėjo savo laiku. ax.gif
Atsakyti