Įkraunama...
Įkraunama...

Danties rovimas

QUOTE(Flegma @ 2011 07 07, 11:42)
Ma deja kalogena kempineles i tuos "kraterius". Virsutinius rovi. Skalauju Eludril 2 kart dienoj. Vandeniu skalauju is po kiekviena valgyma.
Pirma diena iskrita vienoj pusej ta kalogena kempineli, o berods antra diena- kitoj pusej. Rasiau i sava klinika, saki, ka nieka tokia.
As kai skalauju burna, tai da priedui galva pakreipiu tai i viena, tai i kita puse, ka prasiskalaut gerai. blush2.gif  Kas pamatytu mani vonioj taip galva kraipant, kriistu is juoka. Gal mazai tu to skalavima skyscia pasrebi? Ma i atroda, ka rods nekliun te, bet pakolkas atroda, ka viskas gerai. Be to, seiles i veik gydanciai.

Man kažką lyg irgi dėjo, bet visvien "krateris" lotuliukas.gif Na.. kaip ir maniau, šiandien jau kilo kažkoks uždegimas... doh.gif toks pūlių skonis burnoj ir negražiai atrodo žaizda. Vėl teko eiti pas stomatologą-chorurgą, kuris patvirtino, kad vyksta kažkokie neitin geri procesai, išplovė vandenilio peroksidu. Sakė skalaut visokiomis ramunėlių ir medetkų arbatomis, skalavimo skysčiais, būtent pakreipiant galvą mirksiukas.gif Dėl visa ko išrašė antibiotikų, jei papblogėtų.

Aga, apie seiles ir aš žinau, o skalaudama įpilu visą kamštuką, kaip ir apsemiu kraterį, ale matai visgi problemų neišvengiau. Belieka tikėtis, kad nekils didesnių bėdų ir uždegimas praeis.

P.S. ačiū už pasidalinimą savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lemoora: 07 liepos 2011 - 22:45
Sveikos likimo sesės smile.gif
man irgi traukė dantuką prieš 3 dienas, rovimas buvo sudėtingas. Dabar jau po truputį gyju, bet šiaip kažin ar esu ką baisesnio patyrusi - rovė dvi valandas..nuskausminti sekėsi gan sunkiai, nes buvo dantenų uždegimas ties protiniu dantimi. Gerai kad viskas baigėsi.

QUOTE(Eraja @ 2010 06 30, 17:10)
bet kvapas vis tiek kažkoks bjaurus burnoje laikosi, lyg kokių pūvėsių, tarpais rūgštus skonis jaučiasi

gal ne taip žiauriai, bet tikrai burnoje jaučiasi toks lyg rūgštokas, lyg salsvas skonis bei kvapas.. labai nesmagu, imsiu kompleksuoti ar kiti to kvapo nejaučia.. unsure.gif kaži ar tai normalu??
Atsakyti
Jei burnoje yra toks kaip puvėsių skonis, reiškia yra tikimybė jog pūliuoja. Šitą dar iš paauglystės prisimenu, kaip rovė supūliavusį dantį (tiksliau kas liko iš laiku negydyto negyvo danties, iškritus plombai). Po to savaitę tekėjo pūliai, nes infekcija jau buvo pasiekus žandikaulį.
Atsakyti
o gal čia kaip tik valosi žaizda, jei tuos pūlius stumia? unsure.gif Man iki traukimo buvo dantenų uždegimas stiprus, tai visa vieta jautri, prireiks laiko užgyti ir žaizdelei išsivalyti.. nežinau ar dėl to skonio burnoje dabar pulti kreiptis į medikus, nes skausmo nėra, o vizualiai situacija gerėja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nute_Bitute @ 2011 07 08, 12:21)
o gal čia kaip tik valosi žaizda, jei tuos pūlius stumia? unsure.gif  Man iki traukimo buvo dantenų uždegimas stiprus, tai visa vieta jautri, prireiks laiko užgyti ir žaizdelei išsivalyti.. nežinau ar dėl to skonio burnoje dabar pulti kreiptis į medikus, nes skausmo nėra, o vizualiai situacija gerėja  biggrin.gif

Aš nebuvau pas gydytoją, pūliai išėjo, žaizdelė užsitraukė. Dabar gal ir eičiau, bet tada (šešiolikinei paauglei) rūpėjo visai kiti dalykai. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2011 07 08, 13:25)
Aš nebuvau pas gydytoją, pūliai išėjo, žaizdelė užsitraukė. Dabar gal ir eičiau, bet tada (šešiolikinei paauglei) rūpėjo visai kiti dalykai. blush2.gif

Man tai va, jau beveik savaitė jaučias nemalonus skonis burnoj, pūlingi kažkokie procesai g.gif dantenos aplink žaizdą patinę, skauda šiek tiek, tenka gerti nuskausminamuosius, pas mane pūlių akivaizdžiai nesimato, tik skonis toks. Bet ryškaus pablogėjimo ar pagerėjimo nėra. Per kiek tau laiko išsivalė viskas? turbūt negerai ilgai užleisti pūliavimą, bet pumpuotis antibiotikus be reikalo irgi nesinori g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemoora @ 2011 07 11, 21:26)
Man tai va, jau beveik savaitė jaučias nemalonus skonis burnoj, pūlingi kažkokie procesai  g.gif dantenos aplink žaizdą patinę, skauda šiek tiek, tenka gerti nuskausminamuosius, pas mane pūlių akivaizdžiai nesimato, tik skonis toks. Bet ryškaus pablogėjimo ar pagerėjimo nėra. Per kiek tau laiko išsivalė viskas? turbūt negerai ilgai užleisti pūliavimą, bet pumpuotis antibiotikus be reikalo irgi nesinori g.gif

Maždaug per dvi savaites, bet pas mane akivaizdžiai tekėjo pūliai.
Atsakyti
Sveiki. Pasiteiraut norejau . Ana pirmadieni man isrove protini dantuka virsuje. Skaudejo kai trauke nors ir nuskausmino net 2 kartus. Vienu zodziu vaziavau namo biski vesoka buvo, lietus lijo bet nuo jo spejau pasislept. Bet vis delto nestipriai persalau. Rytoj bus jau savaite kai skauda nerealiai ten kur rove, kartu kartais su galva. Kai isrove sake saknies biski liko turetu iseiti (skeveldra). Israse ir dosiciklina ar kaip jis ten. Jau 4 dienas geriu, ir ketanova geriu ir paracetamoli, ir dar kazka nusipirkau, bet viskas veikia tik 2 val., poto vel gryzta skausmas, kuri net neimanoma kentet tiesiog. Ir iki siol laikosi istinimas ant zando, bet nestiprus. Ar cia kas rimto bus, ar cia normalus procesas?
Atsakyti
QUOTE(dzuliana @ 2011 09 18, 16:01)
Sveiki. Pasiteiraut norejau . Ana pirmadieni man isrove protini dantuka virsuje. Skaudejo kai trauke nors ir nuskausmino net 2 kartus. Vienu zodziu vaziavau namo biski vesoka buvo, lietus lijo bet nuo jo spejau pasislept. Bet vis delto nestipriai persalau. Rytoj bus jau savaite kai skauda nerealiai ten kur rove, kartu kartais su galva. Kai isrove sake saknies biski liko turetu iseiti (skeveldra). Israse ir dosiciklina ar kaip jis ten. Jau 4 dienas geriu, ir ketanova geriu ir paracetamoli, ir dar kazka nusipirkau, bet viskas veikia tik 2 val., poto vel gryzta skausmas, kuri net neimanoma kentet tiesiog. Ir iki siol laikosi istinimas ant zando, bet nestiprus. Ar cia kas rimto bus, ar cia normalus procesas?

Mano gydytojas sakė, kad gali skaudėti iki 10 dienų, jei skauda ilgiau reikėtų pakartotinai kreiptis į gydytoją. 4u.gif
Atsakyti
Na siandien neiskentejau ir nuejau pas ta pacia daktare, pasirodo nebuvo susidares kresulys, del to tokia skausmai. Visoms patariu, jei issirovet, geriat nuskausminamuosius kurie ilgam nepadeda, ir ziaurus skausmas varykit pas daktarus atgal. Atrodo tokia nesamone o tiek rupesciu pridaro. Kai pravale man viska...sake iskart matos pradejo kreset zaizda...jokiu skausmu nera. Biski kartais pamaudzia, bet paliginus su tuo kas buvo cia tik gelytes smile.gif
Atsakyti
sveikutes, reikia man issirauti protini danti, gal galit rekomenduoti gera klinika, nes bijau nerealiai, nes vyrui tai net du kartus rove prasikankino belekaip, tai as dabar taip bijau, o reikia. ir kaip suoprantu protinio danties rovimas skaitosi kaip sudetingas.
Atsakyti
Ivairus buna tu dantu rovimas. Pas mane pvz saknys kreivi buvo, uztai ilgiau uztruko. Manau ane nuo klinikos priklauso rovimas. Vaistai visur tie patys, o daktaras geresnis tau taip pat raus danti kaip ir paprastas. Tik pas naujokus gal neik smile.gif
Atsakyti