Sveiki, dantų gydytojų prisibijau jau nuo vaikystės, pas mane daug problemų su dantimis, todėl per savo baimes esu priversta perlipti ir dažnai lankytis pas odontologus. Šiuo metu pas mane yra rimta problemėlė...Krūminio apatinio danties nervai yra seniai ištraukti ir pačio danties ten kaip ir nelikę, visas išlūžęs, tik jo šaknys, kai tik perpučia mane vėjas iš karto ištinsta puse veido ir skauda, ruošiaus rošiaus eiti išsirauti tas šaknis ir niekaip neprisiruošiau, kol praeitą šeštadienį neperpūtė manęs vėl... Šį kartą viskas buvo daug sudėtingiau. Nemiegojau visą naktį, net vaistai nepadėjo nuimti skausmą, ryte dantis ištino ir skausmas dingo, maniau, va kaip visada, bet ne... pasimatavau temperatūra ir ji buvo 38.1, išgėriau paracetamolio ir iš karto pradėjau vartoti antibiotikus OSPAMOX, bet temperatūra laikėsi ir kilo iki 38.6, skambinau dantistei, o ji išėjusi į dekretines, ją pavaduoja kažkokia kita... Tai labai nuliūdau, nes tik savo dantiste pasitikiu. Odontologė kuri pakėlė ragelį išklausiusi situaciją parekomendavo gerti antibiotikus 5-6 dienas, tačiau sakė nuo danties tokia aukšta temperatūra negali užkilti, gal sutapo su peršalimu ar kuo nors kitu, tačiau nesutapo... Nieko man daugiau nėra tik tas dantis. Šiandien jau trečia diena, temperatūra pagaliau krenta 37.1, patinimas atslūgo, bet jaučiu kad pūliai dar tokie patys ten kažkur giliai. Beprotiškai bijau traukti šaknis, bijau kad kas ne taip gali būti, bet žinau kad kitos išeities neturiu... nes vasara artėja, norisi ir maudytis ir prie jūros nuvažiuoti ir ledus valgyti, o tai būtų neįmanoma, jei nepašalinsiu šaknų ir tas dantis jau taip visą organizmą užkrečia infekcija, jog nepakelčiau kiekvieną sykį tokios didelės temperatūros. Todėl norėčiau jūsų patarimų kaip man dabar tuos pūlius sumažinti? Dedu ramunėlių kompresus, ar tai gerai? Mąstau dar dėti kopūstą kad karštį ištrauktų, gal dar žinote kokių liaudies medicinos būdų? Ir gal galite pasidalinti savo patirtimi, kaip būna išrovus šaknis, ar tai skausminga procedūra? Kiek laiko trunka? Ar skaudės po to? Kiek laiko jausiu diskomfortą po rovimo? Man labai svarbūs jūsų atsakymai, nes tikrai labai bijau ir nusibodo taip jau būti