Intrinsa, gydo protinius dantis tais atvejais, kai yra prasmė tai daryti. T. y., jei įmanoma kokybiškai sugydyti tą dantį ir sugydytas jis atliks savo funkciją. Pavyzdžiui, jei protinis dantis nekontaktuoja su priešingo žandikaulio dantimis, jo neapsimoka stengtis išsaugoti, nes jis nedalyvauja kramtyme.
antradieni isrove protini danti virsuje. sakyciau buvo tobulas rovimas, lyginant pries pusmeti rautais dviem dantimis (apacioje) ir kazkaip po rovimo kraujas lb bego, ir vis tiek viskas baigesi antibu gerimu.
si karta kazkaip labai tvarkingai, kraujas beveik nebego, jau nekalbu, kad visai neskaudejo. bet uz tai kai atitirpo nuskausminamieji.... ..... siandien lekiau pas gydytoja, sake gyja graziai, bet skauda, maudzia, nezinau toje dalyje kur rauta. bandziau su vaikiskom Ibufeno dozem, bet nepadejo. siandien sugeriau Ketanovo tabletka, bet jau baigesi jos galiojimas ir vel jauciu maudima (per 3-4val. baigesi jo veikimas). skauda ir pauti zandikauli, kai reikia kramtyti niekas nepatine. treciadieni dariausi panoramine nuotrauka (implantiniu rezimu) tai jokiu uzdegimu ar dar ko nesimato.
ar toks maudimas/skausmas normalu? kaip kam ilgai skauda po rovimo
si karta kazkaip labai tvarkingai, kraujas beveik nebego, jau nekalbu, kad visai neskaudejo. bet uz tai kai atitirpo nuskausminamieji.... ..... siandien lekiau pas gydytoja, sake gyja graziai, bet skauda, maudzia, nezinau toje dalyje kur rauta. bandziau su vaikiskom Ibufeno dozem, bet nepadejo. siandien sugeriau Ketanovo tabletka, bet jau baigesi jos galiojimas ir vel jauciu maudima (per 3-4val. baigesi jo veikimas). skauda ir pauti zandikauli, kai reikia kramtyti niekas nepatine. treciadieni dariausi panoramine nuotrauka (implantiniu rezimu) tai jokiu uzdegimu ar dar ko nesimato.
ar toks maudimas/skausmas normalu? kaip kam ilgai skauda po rovimo
QUOTE(Mur mur @ 2010 03 05, 22:43)
Man gydytojas sakė, kad gali skaudėti iki dviejų savaičių. Rodos šioje temoje buvau įkėlusi patarimus po rovimo.
O aš kankinuosi iš skausmo jau kelios dienos, bet vos tik pagalvoju apie rovimą ir darosi negera. Žodžiu, tam Dariui Mažučiui galvon duot reikia, įvarė baimės tiek, kad net klinikos vadovui rauti nepatikiu.
As issiroviau paskutini protini danti penktadieni. Is savo patirties galiu pasakyti, kad virsutinius lengviau israuna, bet man zandikauli ilgiau skaudejo, labiau sakyciau gerkle, ryjant seiles apie 3 savaites, bet vaistu nuo skausmo nereikejo. O apacioj rovimas buvo komplikuotas, abu kartus luzo saknys, nes jos susikabine buvo, bet kai gerai nuskausmino tai nelabai ka ten jauciau, tik lupa subraize,nes mano teik neissiziojau, sunku ten prieit, bet kai tik atitirpo net nuo skausmo vaistu nereikejo, negalejau patiketi. Po paskutinio isgeriau viena tablete ketanovo, nes nakti ir mazas skausmas erzina, isrove vakare, bet jau vakar neskaudejo, biski jauciu, kad kazkas ne taip, bet valgiau ir kieta rukyta desryte ir sampaniuko ikaliau. Siandien tik dantis toj pusej sunkiau valyti, nes smegenys jautrios. As visad pries raunant pries sav. pasidarau burnos higiena, kad maziau bakteriju burnoj butu. Manau labai daug priklauso nuo imuniteto ir chirurgo kompetencijos. Kaune vienoj poliklinikoj labai geras chirurgas, kiek kas rove , nesigailejo, o ir labai simpatiskas su humoro jausmu, tai ir baime dingsta As raudavau po 1 protini danti i metus, taip kazkaip iseidavo..
QUOTE(zabava @ 2010 03 07, 12:29)
Tai man koks ten rovimas, tik viena šaknis ir dar dantis negyvas. Klinikos vadovas man rovė tris kartus ir viskas buvo gerai, bet va pakliuvau pas kitą gydytoją, tas pusvalandį tampė vis aiškindamas, kad jam ranka pavargo, nors liežuvis tai matyt nepavargo su padėjėjom pliotkinti.
Visiems gydytojams visko pasitaiko, bet, apskritai paėmus, yra skirtumas kai sudėtingesnį dantį rauna gydytojas, kuris rauna vidutiniškai po vieną dantį per metus, ir, kai rauna gydytojas, besispecializuojantis chirurgijoje.
QUOTE(Kalpana @ 2010 03 08, 21:58)
Visiems gydytojams visko pasitaiko
Tas nedaro klaidų, kas apskritai nieko nedaro / nedirba
apskritai paėmus, yra skirtumas kai sudėtingesnį dantį rauna gydytojas, kuris rauna vidutiniškai po vieną dantį per metus, ir, kai rauna gydytojas, besispecializuojantis chirurgijoje
Be jokios abejonės
vakar isrove protini danti. labai neramina, kad jau antra para nesiliauja kraujavimas vakar temperatura buvo uzkilus iki 38,5, bet siandien jau geriau. net nelabai skauda. tik kraujas vis teka... ir silpnumas bendras. kaip ta kraujavima sustabdyt?
QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 04 10, 14:54)
vakar isrove protini danti. labai neramina, kad jau antra para nesiliauja kraujavimas vakar temperatura buvo uzkilus iki 38,5, bet siandien jau geriau. net nelabai skauda. tik kraujas vis teka... ir silpnumas bendras. kaip ta kraujavima sustabdyt?
sakyciau, kad butu geriausia pasirodyti bet kokiam odontologui, jei pas savaji nera galimybes nulekti bus ramiau paciai
QUOTE(zabava @ 2010 03 07, 13:29)
Kaune vienoj poliklinikoj labai geras chirurgas, kiek kas rove , nesigailejo, o ir labai simpatiskas su humoro jausmu, tai ir baime dingsta As raudavau po 1 protini danti i metus, taip kazkaip iseidavo..
Jis gal kartais Dainavos poliklinikoj dar dirba? zinau viena toki, kur anekdotus pasakoja raudamas
O kalbant paie dantu rovima, tai deja jau neturiu 3.. 2 kruminiu ir siand isrove protini virsuj. Kai pirma kart rove krumini, buvo pulingas, skaudantis ir susipyne saknys.. tai geriau nepasakosiu kaip ten kas, bet atsimint tikrai nenoriu.. antra karta isrove gan greitai, neskaudejo kiek pamenu.. o siand rove protini virsuj, tai tikrai tiesa, kad virsuj dantis greiciau nusiskausmina, uzteko 1 adatos, bet buvo neskaudantis ir .tt pats rovimo procesas nera malonus, bet.. akimirkos reikalas.. ilgos saknys labai.. tai jau pask min toks jausmas, kad kazka is smegenu kartu traukia bet seip viskas ok.. as tikrai esu tas begemotas, kuris bijo ne skiepu, bet dantisciu.. bet tempiausi ir vyra kartu, tai tikrai palaike psichologiskai kas belieka... jau geriau anksciau susitvarkyt ar issiraut, nei kai skauda danti. p.s bendra savijauta po siandienos rovimo itartinai gera.. apsoliuciai neskauda, nekraujuoja.. viskas ok, tik geriu vaistus kad uzdegimo nebutu
na vat,man jau trečiadienį raut abu viršutinius 6 dantis,žiauriai bijau
As siandien turejau "malonia" procedura. Trauke 7 danti. Padariau sau vieną išvadą - svarbiausia nusiteikimas. Ėjau ir galvojau, nieko čia tokio, visiem dantis traukia Tik nuėjau prie kabineto, rankos kojos pradėjo drebėti galvoju kaip čia nenuvirtus, nes būtų baisiai juokinga Nieko, nuėjau atsisėdau. Vienintelis dalykas, kuris buvo nemalonus tai vaistuku leidimas i gomurį, va tada tai biškiuką skaudėjo. O paskui nieko nejaučiau, tik traškėjimą Jau marinatai visi atsileido, krešuliukas užsidėjo, skaudėt neskauda, gal viskas bus gerai. Čia pirmas traukimas danties mano gyvenime ir tai žymiai "malonesnė" procedūra, už tą kurią prieš porą savaičių turėjau, kai grežė dantį su gyvu nervu, be jokiu marinavimu be nieko. Va ten tai skausmelis. Bet nieko, kol kas gyvi