Aga, informavo: ir karšto negalima, ir labai šalto negalima, ir kieto negalima, ir aštraus negalima, ir alkoholio negalima ir t.t.
Ledo nelaikiau, nieko nesakė... Bet kiek skaitinėjau, tai ledo kaip ir reikia tada, jeigu labai skauda arba jeigu tinimas nuo nuskausminamųjų nepraeina. Man neskauda dabar, o tinimą labai greit atleido. Ar gali ledas kraujavimui turėt įtakos?
Dėl spjaudymo turėsiu omeny! Ačiū! Gal ir negerai dariau, juk ir taip mano žandikauliai problematiški, tai besispjaudydama galėjau pajudint ne taip, kaip reikia...
Sėkmės!
O ledas kraujavimui manau įtakos turi, man pačiai sutinimas nebuvo didelis, bet ledą laikiau ilgai su pertraukomis - profilaktiškai (pati taip sugalvojau). Kai buvau mažytė ir turėjau problemų su kraujavimu iš nosies - gydytojas patardavo dėti šaltus kompresus, kad sustotų kraujavimas. Fiziologija.
O ledas kraujavimui manau įtakos turi, man pačiai sutinimas nebuvo didelis, bet ledą laikiau ilgai su pertraukomis - profilaktiškai (pati taip sugalvojau). Kai buvau mažytė ir turėjau problemų su kraujavimu iš nosies - gydytojas patardavo dėti šaltus kompresus, kad sustotų kraujavimas. Fiziologija.
Boružėlytė, spjauti negalima. Geriau jau nuryti kraują. Jei kraujuoja, galima sukąsti sterilios marlės tvarstukus ir ramiai pagulėti sukandus pusę valandos. Jei po to šviežio kraujo burnoje nebus, tai viskas gerai. Kraujo skonis gali jaustis, tai nieko baisaus. Svarbu, kad netįstų krešuliai ir netekėtų šviežias kraujas.
Dėkui už patarimus, Kalpana. Man kažkaip nelabai norėjosi visų tų krešulių gurkti... Na, bet buvę nebuvę, dabar viskas gerai Jau vakar vakare nustojo kraujuot, o šiandien nė žymės kraujo seilėse nebėra. Dar kurį laiką saugosiuosi netinkamo maisto, bet, tikiuosi, kad jau blogiau nebebus.
Tiesa, mama sakė, kad kažkur girdėjo, kad kai pradeda gyti žaizda, tai baltai apsitraukia. Čia tikrai taip?
Tiesa, mama sakė, kad kažkur girdėjo, kad kai pradeda gyti žaizda, tai baltai apsitraukia. Čia tikrai taip?
Krešulio paviršius pašviesėja. Tokia spalva būna baltymų, kurie dalyvauja kraujo krešėjimo procese ir sutvirtina krešulį.
jeigu sugenda protinis dantukas, ar visuomet traukia? ar uzsiima tvarkyti?
QUOTE(Intrinsa @ 2010 02 08, 17:11)
jeigu sugenda protinis dantukas, ar visuomet traukia? ar uzsiima tvarkyti?
Gali ir taisyti. Tik ar verta tą daryt?
QUOTE(Borzika @ 2010 02 08, 17:22)
Tik ar verta tą daryt?
Vat būtent, man sutaisė, keturis metus viskas buvo gerai. O dantukas tai gleivine aplipęs. Ten pakliūva maisto ir prasidėjo uždegimai, sakė raus pavasarį, nes ir man tie visi kišenių plovimai jau nusibodo.
kodel Borzika? nors ir taisyta, bet man labai norisi savo dantuka tureti
Papildyta:
pas mane visi 4 sveiki, geras priejimas juos isvalyti, bet kiek zinau, jie greitai genda, o jei atsiradus mazai skylutei odontologas pasiulys istraukti...
Papildyta:
pas mane visi 4 sveiki, geras priejimas juos isvalyti, bet kiek zinau, jie greitai genda, o jei atsiradus mazai skylutei odontologas pasiulys istraukti...
QUOTE(Intrinsa @ 2010 02 08, 17:41)
kodel Borzika? nors ir taisyta, bet man labai norisi savo dantuka tureti
Būna išimčių, bet paprastai protiniai dantys jokios funkcijos (kramtymo) neatlieka, greit sugenda ir anksčiau ar vėliau juos vis tiek tenka rauti
Beje, apie protinių dantų rovimą dar galit paskaityti temoje Protiniai dantys
Papildyta:
QUOTE(Intrinsa @ 2010 02 08, 17:49)
Na, jei bus tik maža skylutė, tai nemanau, kad taip jau iškart ir siūlys raut
QUOTE(Kuzia @ 2004 10 08, 17:20)
Va kelintą dieną vis neprisiruošiu nueit išsiraut danties. Bijau labiau negu gimdyt . Nežinau kaip prisiverst nueit ... Skauda net netyčia maistui prisilietus prie jo, nes perskilęs į dvi dalis iki pat šaknų . Nedirbtų vyras, tai nuvestų už pakarpos , bet daba nėr... Galų gale būtų kam po viso to ašarą nubraukt, nes gi ŽINAU, KAD LABAI SKAUDĖS ...
Sėdžiu ir baigiu nagus nusigraužt - eit neit, EIT, BET LABAI BIJAU, NEISIU...
Sėdžiu ir baigiu nagus nusigraužt - eit neit, EIT, BET LABAI BIJAU, NEISIU...
Pries du metus ir man tas pats buvo kaip ir temos autorei,bijojau baisiai ilgai delsiau,pokol pati nebeapsikenciau nuejau ir labai greit ir neskaudziai isrove. O dabar sia tema rasau saldainius valgydama.