QUOTE (Kuzia @ 2004 10 12, 09:55) |
Skaudėjo tik adatos dūris kai nuskausminančius leido. |
Galima paprasyti, kad pateptu spec. zele durio vietoj, tada visai neskauda. Tokia zele dazniausiai naudojama vaikam, buna bananu ar kokiu uogu skonio
(tiktu ir tepaliukas, kur vaikuciam tepa, kai skausmingai dantys kalasi, dantenas "apmarina")
QUOTE (matroskinas @ 2004 10 08, 22:04) |
...suleido nuskausminamuju. bet suleido taip, kad nei liezuvis kuolu gulejo, nei lupos nutirpo, nei ka - tik toje vietoje, kur buvo raunama saknis, atrode, jog sugertukas prilipes butu. daugiau nieko... ... rove is virsutinio zandikaulio... ...aisku, sioks toks skausmas buvo, kai atleidinejo "marinatas", taciau greitai uzvoziau ketanovo - ir vargo nemaciau |
Kadangi rove is virsutinio zandikaulio, todel liezuvis kuolu ir negulejo
Raunant apatiniame zand., butu uztirpe puse liezuvio (raunamoj pusej), kampas lupos, barzdos... Problema tokia... jei pradesi valgyt, kol nepraeis "saldymas", gali suvalgyt savo liezuvi kreivai sypsotis, nejaust kur tepi lupdazi ir pan.
Ketanovas gerai nuskausmina, bet skrandi dirgina labiau nei aspirinas. Dabar labai giria nauja vaista Dolmen (tipo suveikia per 10-15min, nedirgina skrandzio ir t.t.) Pati nebandziau...
QUOTE (RebekaG @ 2004 10 13, 14:47) |
(tiktu ir tepaliukas, kur vaikuciam tepa, kai skausmingai dantys kalasi, dantenas "apmarina") |
Iš tikro , gera mintis .
RebekaG, iš kur tiek visko žinai ?
Kaip tai pradedu galvot, kad žinau kuo dirbi ...
........turiu ir as viena danti,reikia issiraut ir kita istatyt ,nu bet jau bijau,tai sakes,nors va jau trys menesiai vaikstau pas stomatologe- tvarkausi visus karieso pagrauztus dantis,bet tas rovimas,tai kelia man siauba nezinau kaip cia reikes pasiryzti ji islupti,nors saknys kaip ir geros turbut,kanalai uzplombuoti,tai sakau gal tik aplaupys ir neraus saknu,na tik nuotrauka reikia pasidaryt,kazkada vaikystej kaip rove viena danti,su maza slylute,net nervo nemarino ir neplombavo- is kart vaistu ir istrauke,tai taip buvo baisu,nutirpo visa galva,veidas,lupos,liezuvis,toki stresa patyriau,o paskui vos nenualpau einant namo,beje mamos kabinetas buvo salia stomatologinio,nu ir prisiklausydavau as ten visokiu klyksmu,aisku dabar technologijos trigubai pazangesnes,nei pries 16metu,baimintis skausmo nera ko,ale vistiek baisu,dar tos komplikacijos po dancio rovimo!
QUOTE (Kuzia @ 2004 10 12, 20:23) |
Nu, o tai įsivaizduoji kaip man reikėjo ryžtis? Mano gi mama numirė ištraukus dantį - kraujo užkrėtimas . Na, guodžiausi ta mintim, kad tokie atvejai pavieniai ... |
Eik tu sau Tai ko iš karto nesakei? Net silpna pasidarė... Dabar mastau kaip aš nenumiriau- gi šitaip tino kokias dvi savaites... bet gal dar numirsiu, jei nenueisiu pasitikrint ar tikrai ten danties nuolaužų neliko....
Blyn abidna, kad taip apsižioplinau- kai tino- maniau taip ir turi būt- visgi du dantis ištraukė. O dabar jaučiu kažką kieto po dantenom...kai jau visai užgiję. Tai ką, dabar eiti ir pjaustyti vėl viską, ieškot likučių? Ne...nu silpna darosi....
...........nu jau dvi savaites praejo,tai gal jau nieko,o jauti tai turbut kaula,uztat ir kieta! bet tas tinimas dvi svaites kazkaip keistai cia?
QUOTE (vobla @ 2004 10 13, 17:07) |
Tino dvi savaites, o praėjo jau du...mėnesiai... Ir ne kaulą jaučiu, o kažką aštraus, kampuoto ir kieto po dantenom. Tikrai bus danties nuolauža jau po dantenom palaidota... |
......... tai eik pas stomatologa,pasidaryk nuotrauka,gal rimtai paliko kokia nuolauza,bet tai tada labai jau prastas stomatologas,jeigu neuzziurejo tos liekanos,man po rovimo ,kiek atsimenu,tai tikrai nei tino,nei jauciau kazka!
Arba kaip eisi protezuot ta danti,tai tada tikrai nuotrauka darys,nes neprotezuoja be nuotraukos ir matys kas ten negerai
Na štai, prieš valandą ir 10 min man ištraukė dantį. kadangi laukiuosi, vaistai specialūs, be adrenalino. Po penkių minučių pradėjau jausti skausmą. Bet eilinį kartą įsitikinu, kad mano skausmo barjeras labai aukštas, nas skauda vos vos Šiais laikais nerauna su skausmu, nes yra pakankamai gerų anestetikų. Nebijokit, merginos, nes tikrai neskauda. skaudėti gali tik tada, kai yra didelis pūlinys. tokiu atveju pūlinio vietoje yra kitoks Ph, todėl anestetikai nevisada būna pilnai efektyvūs. Visais kitais atvejais TIKRAI NESKAUDA.
Situacija tokia,kad man gali tekti rauti danti krumini,Bet as labaaaaaaai bijau.Kam teko atlikti sia procedura prasau pasidalinti patirtimi ar skaudejo,sakau gal suleidzia nuskausminamu ir neskauda,ar vistiek skauda,nu as neisivaizduoju kaip ten ji isluptu
Nu jau nėra tas nuskausminamųjų leidimas toks skausmingas Traukė man ir maždaug prieš metus krūminį dantį. Tai jau taaaaaio bijojau to nuskausminimo, nes žinojau, kad skauda. Bet pasirodo, tikrai ne taip baisiai... tiesiog nemalonus labai jausmas ir tiek. Ir šiaip man pats nemaloniausias jausmas tai tas girgždesys, kai traukia