Įkraunama...
Įkraunama...

Danties rovimas

QUOTE(dianaairija @ 2010 01 28, 12:48)
Nesusije? Klausiu ,nes turejau 2 operacijas (anginos ir cistos)ten reikejo ciklo ziuret.

Nežinau, susiję ar ne, tačiau nė vienas odontologas, rovęs dantis, nėra užsiminęs apie tai.
Be to, taip jau sutapo, kad per mėnesines man buvo išrautas dantis, o po kelių mėnesių (irgi per mėnesines) jo vietoje įsriegtas implantas - jokio šalutinio poveikio smile.gif
Atsakyti
Na dekui supratau 4u.gif , tik,kad va jei gulies i ligonine nelabai norisi dar ir ant "tu dienu" papult doh.gif
Atsakyti
nesudetingoms proceduroms atlikti dideles itakos menstruacijos neturi, taciau jeigu planuojama didesnes apimties operacija tai geriau atideti operacija.
Atsakyti
QUOTE(dianaairija @ 2010 01 28, 10:32)
Ir dar kaip su operacija-rovimu, butinai reikia tik po menesiniu tai atlikt,kad nukraujavimo nebutu ar nebutinai?

Man gydytojas yra sakęs, kad geriau danties nešalinti mėnesiniu metu, nes tinimas didesnis būna, o dėl kraujavimo - nieko.
Atsakyti
Kraujavimas būna didesnis prieš pat menstruacijas ir menstruacijų metu. Jei nesudėtingas danties rovimas, tai nieko tokio. Jei nusimato didesnės apimties operacija, kaip, pavyzdžiui, visų keturių protinių dantų šalinimas vienu metu arba dviejų neišdygusių protinių dantų šalinimas, tai geriau palaukti.
Dantis gydyti mėnesinių metu tikrai galima.
Panoraminėje nuotraukoje matosi kaulo tirpimo židiniai. Jei kuri nuotraukos sritis neaiškiai matosi, ar norima pasitikslinti, gydytojai padaro dar atskirą mažą įtartino danties nuotrauką.
Atsakyti
Mamytes gal galit paaiskinti, protiniu dantuku operacijai bus taikoma kombinuota narkoze, bet kiek anksciau sake, gydytojas,kad "nemiegosiu " jos metu, o internete randu visai ka kita sad.gif. Gal galit paaiskint,kas susidure?
Atsakyti
Geriausiai, kad klaustumėte gydytojo, kuris dantis šalins, o ne interneto smile.gif
Gali šalinti pilnoje narkozėje arba gali taikyti vietinį nuskausminimą + sedaciją. Nuskausminimo metodo pasirinkimas priklauso nuo įvairių aplinkybių.
Atsakyti
QUOTE(dianaairija @ 2010 02 02, 11:54)
Mamytes gal galit paaiskinti, protiniu dantuku operacijai bus taikoma kombinuota narkoze, bet kiek anksciau sake, gydytojas,kad "nemiegosiu " jos metu, o internete randu visai ka kita sad.gif. Gal galit paaiskint,kas susidure?

Man tai dave pilna narkoze. Bet pas mane siaip ne eilinis rovimas buvo. Man jie dygo retinuoti (t.y. sonu)
Atsakyti
Sveikos,

Vakar man išrovė visus keturis protinius dantis, nes maža burna ir prasidėjo problemos su išsižiojimu vienoj pusėj. Naudojo vietinį nuskausminimą, viršutiniai "išlėkė" greit ir gražiai, su apatiniais buvo sudėtingiau, vienas lūžo, tai įsukinėjo varžtą ar ką (dėl nejautros buvo sunku suprasti, ką daro, o ką gydytojas su pagalbininke šnekėjo - nieko nesupratau, nes nemoku olandiškai). Paskui klausiau, tai sakė, kad tikrai viską gerai pašalino, nors man atrodė, kad tik viršūnes nukapojo...

Kai pasibaigė nuskausminamųjų veikimas, gėriau vaistų, nors skausmas labai stiprus nebuvo, bet persidavė ir į galvą, tai nebenorėjau kentėt. Plius tas išrašytas Ibuprofen dar lyg ir antiuždegiminių savybių turi.

Šiandien nieko nebeskauda, valgau košytes ir geriu daug vandens. Vakar beveik nieko negėriau visą dieną (operavo 11 val.), tai šiandien atsikėlus vos nenualpau...

Žodžiu, šiaip viskas kaip ir gerai, jaučiuosi puikiai, bet neramina, kad iš tos skylės, kur dantis lūžo, kraujo krešuliai eina. Gydytojas sakė niekuo neskalaut, nieko nepkrapštyt, juolab su pirštais ir t.t. Bet man tie krešuliai tokie ištįsę, per visus dantis tempiasi (nesuprantu, ko jie į priekį veržiasi), tai net seilių gurkt negaliu, užtat juos spjaudau. Bet per 5 minutes jau naujas susidaro! Čia gal vėl kraujavimas prasidėjo?

Nusprendžiau, kad reikia pakartot sukandimus. Nupirko berniukas mano sterilaus tvarsčio, tai susikišu ir laikau sukandus, bet... vis tiek tiek tie krešuliai burnoj atsiranda. Ir vienaip kišu, ir kitaip, ir daugiau privynioju - tas pats... Ką patartumėt daryt?.. Be kreipimosi į gydytoją, nes jei nepraeis šiandien, tai ryt skambinsiu į ligoninę, tegul turisi biggrin.gif
Atsakyti
O, tai nesiuvo?

Kai man šalino, buvo davę paskaityti tokias "instrukcijas" - skalauti tokiais staigiais judesiais nebuvo galima, kad neišspjautum krešulio, išspjovus krešulį - prasideda kraujavimas. Mano patarimas - laikyti prikandus tą tvarstį ilgai ilgai, jei tie krešuliai eis vistiek, šiandien pasirodyti gydytojui. Man po 4 neišdygusių šalinimo kraujavo gal pusvalandį. Gal su kraujo krešėjimu problemų turi, tyrimus dareisi prieš šalinimą?
Atsakyti
Ne, nesiuvo. Gydytojas sakė, kad nors ir nulūžo dantis, bet vis tiek gražiai išsitraukė likusi dalis. Man išvis neleido skalauti, tai aš ir neskalauju, bet kai pilna burna krešulių, tai spjaunu, nesinori gurkt, o paskui atsargiai vandens užgeriu. Kažkaip keista, kad tas krešulys išeina iš savo vietos net nieko nedarant (pvz., ramiai gulint).

Na, klausysiu Tavo patarimo, dabar daug daug prisivyniojau, net suskaudo kai sukandau smile.gif Ačiū!

Tyrimų nedariau, bet čia ne pirmas traukimas, plius šiaip visokių nubrozdinimų turėjus, iš venos kai ima kraują niekad blogai nebūna, o kitos trys skylės nekraujuoja, tai, manau, kad su kraujo krešėjimu viskas gerai.
Atsakyti
Tai, jei tik su vienu dantimi tokios problemos - tada su krauju viskas gerai smile.gif
O ledo nebandai laikyti ant žando? Turbūt apie karštus gėrimus ir maistą informavo taip pat, kad pirmom dienom reikia vengti smile.gif

Bet spjaudyti irgi nepatartina - tas spjovimo judesys kažkaip suaktyvina kraujavimą - geriausia tai, kas burnoje susikaupė su popierine servetėle tiesiog sugerti taip paėmus atsargiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heilou: 06 vasario 2010 - 16:49