Įkraunama...
Įkraunama...

Danties rovimas

QUOTE(Ramintuskinas @ 2009 12 11, 12:05)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  O viespatie unsure.gif  koks siaubas  verysad.gif dabar tikrai dukrą reiks stumt rauti tas tas saknis , nors reikti gali ir prievartos doh.gif o jeigu kas jai nutiktu, jug viena ja teturiu unsure.gif  jau isprotet baigiu verysad.gif siandien turejom eiti pas dantistes, taip ir nebenuejom doh.gif  jau is pat ryto ji pradejo drebet,balti ir galiausiai ją ištiko verkimo priepolis , taip verkia net pasikūkčiodama verysad.gif teko ramint kaip kūdikį ir prižadėt kad niekur neisim jei ji to nenorės blink.gif o kas man belieka.. bejėgė jaučiuosi unsure.gif ką gi.. manau kitos išeities nebelieka kaip tik kitą savaitę eiti pas psichologą verysad.gif na bet laukimas.... žudo mane verysad.gif tas pulinukas.. pergyvenu turbut daugiau už dukrą verysad.gif

Kažkurioj temoj skaičiau, kad vaikai labai jaučia tėvų baimes.

Čia yra tema apie odontologo baimes, gal ką tinkamo rasite. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 12 11, 14:16)
Kažkurioj temoj skaičiau, kad vaikai labai jaučia tėvų baimes.

Čia yra tema apie odontologo baimes, gal ką tinkamo rasite. 4u.gif

Gali būti.. verysad.gif aš ir pati būdama paauglė beprotiškai bijojau nes sovietų laikais tragiškai buvau nukentėjusi... unsure.gif taip griežė kad net lūpa nudeginę buvo su tuo gražtu unsure.gif žiaurūs laikai buvo schmoll.gif o dabar man pačiai baimės dingo.. gal todėl kad naujesne technika ir panasiai ax.gif na tiesiog man baimės nėra šioi vietoje bet dėl dukros jau pati drebu doh.gif
Ačiu Florestina 4u.gif o kaip jūs nugalėjote tą baimę? Ar pakeitėte gydytoją ir atslugo? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramintuskinas @ 2009 12 11, 12:32)
Ačiu Florestina 4u.gif  o kaip jūs nugalėjote tą baimę? Ar pakeitėte gydytoją ir atslugo? rolleyes.gif

Iš dalies taip, nes tos apkalbos nusibodo. Svarbiausia negalvoti apie būsimą vizitą, paskaityti prieš tai ką nors linksmo, galima išsimaudyti vonioje su žolelėm, tai atpalaiduoja. Bet ir nuo gydytojo priklauso, mano gydytojas sugeba ir pakalbėt, ir nuraminti kai reikia. Paaiškina viską tokių specialių kompiuterinių filmukų pagalba. Nieko neskuba daryti. Naudoja vaistus nuo kurių visai nenutirpsta veidas, sako, kad jie suveikia iš karto, bet pasiūlo palaukti kol pilnai suveiks ir per tą laiką patikrina visus dantis. g.gif

Aš irgi ėjau pas psichologę, gavau tokių patarimų atsipalaidavimui. O gal jūsų dukra turi baisios patirties su odontologais. g.gif
Atsakyti
Dar prisiminiau labai svarbų faktą, gal yra jos aplinkoje žmonių, kurie jai pripasakoja visokių baisybių? Aš turėjau senelę, kuri pas mus gyveno- tai užtekdavo vos užsiminti, kad artimiausiu metu planuoju vizitą pas odontologą, tuoj imdavo pasakoti "savo nepaprastus nuotykius odontologo kabinete". Tai irgi labai neigiamai veikė. Aš jai pradėjau meluoti, kur einu. Kartą mama sirgo ir jai prasitarė, aš ėmiau rėkti, kad mama tylėtų, ji nesuprato kodėl? Tada viską jai papasakojau ir sužinojau iš jos, kad mano močiutė visada mėgo gąsdinti žmones, sakė, kartą kai mama buvo maža, jos mama tiek pripasakojo baisybių, kad ji bijojo naktį eiti į tualetą ir... g.gif
Atsakyti
Papildyta:
QUOTE(Florestina @ 2009 12 11, 23:06)
Dar prisiminiau labai svarbų faktą, gal yra jos aplinkoje žmonių, kurie jai pripasakoja visokių baisybių? Aš turėjau senelę, kuri pas mus gyveno- tai užtekdavo vos užsiminti, kad artimiausiu metu planuoju vizitą pas odontologą, tuoj imdavo pasakoti "savo nepaprastus nuotykius odontologo kabinete". Tai irgi labai neigiamai veikė. Aš jai pradėjau meluoti, kur einu. Kartą mama sirgo ir jai prasitarė, aš ėmiau rėkti, kad mama tylėtų, ji nesuprato kodėl? Tada viską jai papasakojau ir sužinojau iš jos, kad mano močiutė visada mėgo gąsdinti žmones, sakė, kartą kai mama buvo maža, jos mama tiek pripasakojo baisybių, kad ji bijojo naktį eiti į tualetą ir... g.gif

Jos aplinkoje tikrai nėra žmonių kad jai perpasakotu ką nors baisaus schmoll.gif ji man pati pasako kad visas baisybes ir dar kokius vėjus perskaito internete kol manęs nėra namuose blink.gif blink.gif varto visokius odontologijos klinikų puslapius ir gydytojo odontologo internete konsultacijas blink.gif blink.gif aš jai kartoju kad neskaitinėtų vėju ir kitokių dalyku nes kiekvienam žmogui kiekvienas atvėjis yra skirtingas ir kitoks doh.gif žodžiu gal internetą reiks atjungt jei ir toliau taip blink.gif pati skaitydama dar labiau save baugina ir prisikuria tokių vizijų kad nežinau... verysad.gif nors ir sakau kad liautusi, ji vistiek.. nebemazas vaikas jau, suras kur prisesti prie interneto jei ne namuose tai pas drauges ir t.t. schmoll.gif kaip užburtame rate esu dabar doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Florestina @ 2009 12 11, 20:42)
Iš dalies taip, nes tos apkalbos nusibodo. Svarbiausia negalvoti apie būsimą vizitą, paskaityti prieš tai ką nors linksmo, galima išsimaudyti vonioje su žolelėm, tai atpalaiduoja. Bet ir nuo gydytojo priklauso, mano gydytojas sugeba ir pakalbėt, ir nuraminti kai reikia. Paaiškina viską tokių specialių kompiuterinių filmukų pagalba. Nieko neskuba daryti. Naudoja vaistus nuo kurių visai nenutirpsta veidas, sako, kad jie suveikia iš karto, bet pasiūlo palaukti kol pilnai suveiks ir per tą laiką patikrina visus dantis. g.gif

Aš irgi ėjau pas psichologę, gavau tokių patarimų atsipalaidavimui. O gal jūsų dukra turi baisios patirties su odontologais.  g.gif

Kone tą patį dukrai ir sakau, negalvoti apie tai.. bet vistiek nieko neišeina.. pvz pasakau dukrai kad rytoi ar po kelių dienų eisim pas dantistę.. tai ir nerimauja, jaudinasi, isitempia, prisigalvoja įvairių vizijų, galiausiai pradeda kalbėt kad dar numirsiu ir t.t. iki pat vizito blink.gif bet jei pvz sakysiu dukrai iskart "siandien reik eit pas dantistes" tai ji iškart sukrėtantį šoką gautu... doh.gif taip ar taip vistiek nieko gero verysad.gif na o ta poliklinikos gydytoja tai nebežinau.. šiaip ji gera, žmogiškai šneka, rodos pikta nera tik grieztumas bet .. hmm... g.gif kaškokia skubanti.. nieko tiksliai dukrai nepaaiškina.. dukra persigandusi nori zinoti ką su ja darys o dantistė :neturiu laiko traukiam ir t.t. unsure.gif doh.gif taip tik dar labiau ja gązdina.. dukra kruta toi kėdei o ta vos ne šaukia doh.gif ... pas psichologę jau nutarėm kad eisim, visgi keli susitikimai tikrai naudos turėtų duoti blush2.gif na kad baisios patirties su odontologais nėra turėjusi.. tik vaikystėje 6metų ėjom vieną dantuką užtaisyt, iš pradžių buvo ašarytės, paskui nieko.. bėje pas tą pačia dantistę.. na kiek ji man pasakojo tai sako kad slogių prisiminimų iš tos dantistės nėra turėjusi.. g.gif iš vis pas kitą dantistę nėra ėjusi... doh.gif pieniniai dantys iškrito savaime visi budama pradinėse klasėse ir augo nuolatiniai be jokių problemų, mokykloi dantistė (ta pati) tikrindavo kas metukus iki 6klasės tai nėi vienos skylutės nėra turėjusi ir apskritai su dantistais retai bendravusi rolleyes.gif o nuo 6 klasės dantistė vaikų nebetikrino tai į polikliniką ir nėjo jinai ,du metus dantistės nematė verysad.gif per juos ir sugedo keli dantukai, na tos skylutės ji sakosi taisytis nebijanti bet to pačio žiauriausiai sugedusio danties.. traukti beprotiškai nenori unsure.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramintuskinas: 12 gruodžio 2009 - 00:25
Sveiki, turiu klausimą 4u.gif
Pieš 3,5 savaitės man išrovė vieną protinį dantį.Viskas kaip ir tvarkoj, man jo neskaudėjo prieš tai, išrovė labai greit.Apsidžiaugiau, kad čia viskas taip fainai.Maždaug savaitę stengiausi su ta puse nekramtyti, kad mažiau liest ten.Tai kažkur dvi savaites kaip ir viskas tvarkoj buvo, bet čia gal prieš 5 dienas pradėjo man skaudėt.Net tik kad ten gale visą šoną skauda bet ir per pusę galvos tas skausmas perveria.Vakar su veidrodėliu pasižiūrėjau, tai toj skylėj ten kažkas baltas lygtai kyšo blink.gif O kas ten gali būt g.gif Gali koks kaulas būt, kuris turi apsitraukt gyjant dantenoms?
Net nzn ką daryt, nes jau 5 diena geriu vaistus nuo skausmo, nes tikrai nemalonu kai pusė galvos skauda.
Na bet gal nedaug laiko praėjo dar, gal čia taip turi būt kol viskas užsitrauks ir susitvarkys?
Atsakyti
QUOTE(devintas dangus @ 2009 12 12, 12:36)
Sveiki, turiu klausimą 4u.gif
Pieš 3,5 savaitės man išrovė vieną protinį dantį.Viskas kaip ir tvarkoj, man jo neskaudėjo prieš tai, išrovė labai greit.Apsidžiaugiau, kad čia viskas taip fainai.Maždaug savaitę stengiausi su ta puse nekramtyti, kad mažiau liest ten.Tai kažkur dvi savaites kaip ir viskas tvarkoj buvo, bet čia gal prieš 5 dienas pradėjo man skaudėt.Net tik kad ten gale visą šoną skauda bet ir per pusę galvos tas skausmas perveria.Vakar su veidrodėliu pasižiūrėjau, tai toj skylėj ten kažkas baltas lygtai kyšo blink.gif O kas ten gali būt g.gif Gali koks kaulas būt, kuris turi apsitraukt gyjant dantenoms?
Net nzn ką daryt, nes jau 5 diena geriu vaistus nuo skausmo, nes tikrai nemalonu kai pusė galvos skauda.
Na bet gal nedaug laiko praėjo dar, gal čia taip turi būt kol viskas užsitrauks ir susitvarkys?

speju, kad supuliavo...reiktu kuo greiciau kreiptis pas odontologa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramintuskinas @ 2009 12 12, 00:26)

Dar prisiminiau savo odontologo pasakytus žodžiu, gal ir tai padės: paprastai tokių baisių rovimu būna keletas procentų, bet jau tokie pas mus žmonės, jei viskas gerai- tyli, jei blogai- tuoj pat visiems pasakoja. Štai ir atrodo, kad tai labai baisu, nes tik tos baisybės pasiekia vartotojus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga26 @ 2009 12 12, 17:41)
speju, kad supuliavo...reiktu kuo greiciau kreiptis pas odontologa  4u.gif

Negąsdinkit taip... blink.gif verysad.gif
Dar palauksiu keletą dienų, jei nepraeis, kreipsiuos į gydytoją.Esmė ta, kad tas skausmas būna praeina visai dienai, ar parai, kartais ilgiau, bet vėl užeina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 12 12, 21:03)
Dar prisiminiau savo odontologo pasakytus žodžiu, gal ir tai padės: paprastai tokių baisių rovimu būna keletas procentų, bet jau tokie pas mus žmonės, jei viskas gerai- tyli, jei blogai- tuoj pat visiems pasakoja. Štai ir atrodo, kad tai labai baisu, nes tik tos baisybės pasiekia vartotojus. 4u.gif

Sutinku. Studijų metais per paskaitą dėstytoja pasakė tyrimų duomenis. Buvo nustatyta, kad, jei žmogui pasiseka gydymo įstaigoj, apie tai sužino vidutiniškai 4 žmonės. Jei kas nors nepasiseka, kyla komplikacijų, sužino vidutiniškai 25 žmonės. Tais laikais interneto vartotojų buvo labai mažai mirksiukas.gif Šiais laikais, jei vienaip ar kitaip nepasisekė, neretai skundžiamasi internete ir yra galimybė daugeliui žmonių sužinoti kas kam atsitiko. Juk ir šiame skyrelyje forumiečiai rašo pagrinde, jei turi vienokių ar kitokių problemų, nusiskundimų.

Florestina, rašėt teisingai ir dėl šeimos nario baimių.
Ramintuskinas, gal reikėtų apsilankyti pas kitą odontologę? Tegu dukrą lydi tėtė. Už vaikus iki 16m. sutikimą atlikti procedūrą pasirašo tėvai arba globėjai, tad reikia vieno iš jūsų. Gal su tėveliu kitaip būtų.
Gali atlydėti į odontologo konsultaciją ir gera draugė (tik reikia iki tol susitarti su odontologu, ir pasirašyti ant sutikimo apžiūrai, konsultacijai). Paaugliai dažnai nenori pasirodyt silpni prieš draugus. Svarbiausia, kad bent turėtų kantrybės ramiai pasikalbėti su gydytoju, paklausinėti apie procedūrą, kad įsitikintų, jog komplikacijos retos ir jos pagydomos.
Aš, kol nepradėjau mokytis odontologijos, irgi bijojau dantų gydytojų. Na nebuvo tokios baimės, bet nerimą jausdavau. O jausdavau dėl to, kad nežinodavau ką darys, kodėl darys, ar bus skausminga ar ne.
Atsakyti
QUOTE(uoga26 @ 2009 12 11, 11:11)
noreciau ir as patarimo. Krūminis dantis turi fistule, kuri retkarciais isleidzia pulius. Man aiskino, kad yra skiles danties kaulas ir reiketu rauti. Bet man danties visiskai neskauda, todel labai nesinori to daryti. Klausimas: jeigu susidarius fistule ir ji kartais puliuoja, ar cia jau uzdegimas? Kaip tik planuojame leliuka, ar tuomet tas dantis gali pakenkti vaisiui? Ka man daryti... rauti ar laukti? Aciu!

Kalpana, gal ir man patartum 4u.gif
Atsakyti
Neskauda to danties todėl, kad susikaupę pūliai išteka per fistulę. Jei fitulės nebūtų, skaudėtų smarkiai, netgi tintų, ieškotų pūliai kur nutekėti, prasiskverbti.
Pūliavimas rodo lėtinį uždegimą, lėtinę infekciją. Tai kenkia organizmui, alina jį. Nereikėtų laikyti tokio danties burnoje. Jei jau neįmanoma pagydyti niekaip, reikia dantį šalinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalpana: 13 gruodžio 2009 - 18:00