Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinėlis su kriokliuku

QUOTE(immm @ 2008 07 04, 13:09)
jei tvenkinys be krioklio, tai gal ir gali žiemot, bet šiaip tai reikia viską žiemai išimt. O gal mano žinios pasęnusios g.gif  unsure.gif  biggrin.gif ?

aš nemanau kad reikia išleisti vandenį, juk danga tampri, net ir plastmasiniai lieka žiemoti... Būtų per daug "žaidimo" .. Ypač kai tokios žiemos darosi šiltos, manau bus ok...

O dėl tos tekstilės - nežinau ar aš ją dėsiu - žemė pas mus molis, viršuje puri, medžių šaknų nėra... Akmenų nedėsm ant dugno... - tai kam ta geotekstilė... g.gif dabar taip galvoju, gal klaidingai... g.gif
Atsakyti
rolleyes.gif
QUOTE(immm @ 2008 07 04, 14:09)
jei tvenkinys be krioklio, tai gal ir gali žiemot, bet šiaip tai reikia viską žiemai išimt. O gal mano žinios pasęnusios g.gif  unsure.gif  biggrin.gif ?

rašiau ir nusirašiau blush2.gif doh.gif norėjau pasakyti, kad jei vien tik kriokliukas su kažkokiu vandens rezervuaru po žeme. Va rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 04, 14:58)
, net ir plastmasiniai lieka žiemoti...

rimtai? Aš kiek pamenu, tai jei palieki plastmasiniam kibire vandens ir pradeda šalt, tai jis suskyla g.gif
Atsakyti
QUOTE(immm @ 2008 07 04, 14:34)
rolleyes.gif
rašiau ir nusirašiau blush2.gif  doh.gif norėjau pasakyti, kad jei vien tik kriokliukas su kažkokiu vandens rezervuaru po žeme. Va rolleyes.gif
Papildyta:

rimtai? Aš kiek pamenu, tai jei palieki plastmasiniam kibire vandens ir pradeda šalt, tai jis suskyla g.gif

tai kibiras, o tie baseinai įvairių formų, kuriuos prekiauja kad ir "Senukai" manau tikrai pritaikyti žiemom... Nes kiek mačiau paarytų, tai net apmūryti amenimis kraštai - normaliai viskas ...
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 07 04, 11:35)
oho labai drasiai, paciam sklypo vidury, kazin ar labai geras sprendimas g.gif  Na siaip jei bus kur nors daugiau netoliese supiltu kruvu, ta prasme landsaftas bus kalvotas tai jis gal toj vietoj ir ziuresis, o dabar jei dar ir alpiunariuma iskelsit ir dar kriokliuka padarysit, tai nu negerai, juk vanduo turi tureti saltini is kur jis gali isteketi (cia jei artinsim arciau gamtos) . nu nzn. ar suprantamai parasiau ka norejau pasakyt, bet labai stengiausi biggrin.gif  Pvz. mano saltinelis isteka is akmenines sienos
O akmenu tai patikekit kiek reikes, atrodo, kad mazai, bet kai pradedi deliot tai tas prie to netinka imi kita, o reikiamo nera, tada vel varai i laukus ir procesas gaunasi netrumpas...

o aš nematau šiam sprendime jokio blogio.. va pvz šitoj foto lygioj vietoj tvenkinukas su kriokliuku mažu.. va už jo formuosiu nedidelę kalvelę su alpinariumu, kuis netaisyklingai kažkus sužemės ir tiek smile.gif

user posted image

šiandien užvažiavau į Freziją pažiūrėt tų plastmasinių slenksčių spec kriokliams.. ką aš žinau , už paprastą štampuotą plastmasės gabalą 600 lt mokėt unsure.gif unsure.gif nu nee smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 04, 14:58)

O dėl tos tekstilės - nežinau ar aš ją dėsiu - žemė pas mus molis, viršuje puri, medžių šaknų nėra... Akmenų nedėsm ant dugno... - tai kam ta geotekstilė...  g.gif  dabar taip galvoju, gal klaidingai...  g.gif

Geotekstile atlieka tik apsaugine funkcija , bet ji ne karve kainuoja as todel ir apsidraudziau, maciau, kad ir kiti ja klojo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 07 04, 16:22)
o aš nematau šiam sprendime jokio blogio.. va pvz šitoj foto lygioj vietoj tvenkinukas su kriokliuku mažu.. va už jo formuosiu nedidelę kalvelę su alpinariumu, kuis netaisyklingai kažkus sužemės ir tiek  smile.gif

user posted image

tai tame ir reikalas, kad cia nelygioj vietoj, landsaftas tai kalvotas, o pas jus lygut lygutelis. Nu bet jums geriau matyti, sekmes darbuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 07 04, 16:38)

tai tame ir reikalas, kad cia nelygioj vietoj, landsaftas tai kalvotas, o pas jus lygut lygutelis. Nu bet jums geriau matyti, sekmes darbuose mirksiukas.gif

ačiū... parodysiu kai bus baigtas .. manau bus viskas gerai smile.gif
Atsakyti
šiandieniniai mūsų darbai.. žemių manau dar dėsiu kairėj pusėj, užsuksiu alpinariumą palei tvenkinuką.. norėjau pasitart kaip reikėtų apibrėžt alpinariumo ribas g.gif .. ar įkast tą plastmasinę tokią juostelę banguotą, gal kokia maža tvorele? akmenais kažkaip man nelabai natūraliai atrodo būtų . o gal iš viso niekaip ?

user posted image

medžiai tik šiaip padėti.. dar nežinau kur ir kokius sodinsiu smile.gif
Atsakyti
Ooo, jau ir akmenukai ieško vietos laugh.gif . Gera žemė ten pas jus. Sėkmės tolesniuose darbuose. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 07 04, 21:00)
šiandieniniai mūsų darbai.. žemių manau dar dėsiu kairėj pusėj, užsuksiu alpinariumą palei tvenkinuką.. norėjau pasitart kaip reikėtų apibrėžt alpinariumo ribas  g.gif .. ar įkast tą plastmasinę tokią juostelę banguotą, gal kokia maža tvorele? akmenais kažkaip man nelabai natūraliai atrodo būtų . o gal iš viso niekaip ?

apibrezt visada suspesit, dar tik pati pradzia, o jau norit pabaigos darbus atlikinet biggrin.gif Kai jau turesit realu vaizda, tai jis jums ir pats padiktuos, kaip nores buti isbaigtas- gal vienoj vietoj isiremins augalais, gal kitoj ir akmenys iremins, o gal kitur ir mulca, bei akmenukus prilaikys i zeme ikasta plastikine juosta (tik ruda)
Jei namas` kaireje puseje, tai jokiu budu kairej nekrauk zemiu, suk i desine-per langus kupstas trugdys izvelgti vandeni
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 04 liepos 2008 - 21:21
QUOTE(sobieska @ 2008 07 04, 22:17)
apibrezt visada suspesit, dar tik pati pradzia, o jau norit pabaigos darbus atlikinet biggrin.gif Kai jau turesit realu vaizda, tai jis jums ir pats padiktuos, kaip nores buti isbaigtas- gal vienoj vietoj isiremins augalais, gal kitoj ir akmenys iremins, o gal kitur ir mulca, bei akmenukus prilaikys i zeme ikasta plastikine juosta (tik ruda)

o aš ir neskubu viską apibrėžt dabar.. tik stengiuos iš anksto viską paplanuot. juolab, kad turiiu šešis šunius, tai va ir galvoju gal kokią tvorelę uždėt, kad neturėtų pagundų mulčą tūsyt
Atsakyti
Gerai sobieska sako dėl kalnelio. BET... kaskart praeisi "pro kalnus" į ne atsibodusį, šimtąkart matytą vaizdą pro langus, o į savotišką oazę. Akys iškart nudžiugs, atsigaivins. Na čia mano tokie pamąstymai. Visada bandau atrasti gerų pusių.
Jei nori nuo savo numylėtinių apsaugot, tai gal iš toliau, kokią permatomą, tinklinę žalią neaukštą. Arba, jei nori tik alpinariumą apsaugoti, tai iš arčiau, bet sodinti prie tvoros kokius greitai augančius augaliukus, kad kaip nors liptų, uždengtų tvorelę. Arba visžalius. Bet kad nebūtų nuobodu, gali ir vieną kitą akmenį. Na kad toks savotiškas miškas kalno papėdėje sustabdytų tuos vikruolius.
Atsakyti
namas tiesiai man už nugaros, kai fotografavau.. norėjau, kad nuo terasų matytųsi vanduo, o nuo kelio alpinariumas .. va kaip Gapo rašo, kad eini, nematai, užeini ir va tau vanduo smile.gif .. terasa didžioji pas mus kaip tik dešinėje smile.gif ..

ačiū Gapo už pamąstymus dėl apsaugos. vienas kitas kadagiukas , gal kur akmuo ir nebebus gal tokio noro lįst.. nors tikrai žinau, kad pirmas savaites bus traukos centras smile.gif
Atsakyti