Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinėlis su kriokliuku

QUOTE(sobieska @ 2008 07 04, 08:48)

Oho, cieli keturi doh.gif  juk jie kaip vijurkai - visur ju pilna...gal patys veisiat

taip, jau užregistruotas veislynas smile.gif

QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 04, 09:20)
Westa - mačiau tas vagas kriokliui - man tai nepatinka, labai jau dirbtinai atrodo...  schmoll.gif
P.S. tai pasirodyk darbų eigą !!!  mirksiukas.gif

tai kad tos vagos, kiek supratau, ne tik dėl vaizdelio smile.gif .. jei planuoji augint gėles, tos terasos pasitarnauja tam, kad galima būtų kokį augaliuką pasidėt..apsidėsiu akmenimis ir manau bus visai gerai smile.gif

einu pafotografuosiu smile.gif

va mūsų pirmieji darbai .. vyras sakė, kad kasim mėnesį, o mes per pora vakarų susitvarkėm

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 04 liepos 2008 - 08:32
Na liuks, šaunuoliai, ir forma gera thumbup.gif Kokia giliausia vieta? Nes aš labai noriu lelijų, o joms sako reikia 70 cm kad žiemą neiššaltų... Bet dar pasiskaičiau, kad norint auginti lelijas, reikia "nejudančio" vandens... g.gif Na tipo be kriokliuko.... Manau teks eksperimentuoti...

O dėl žemių tai manau tikrai trūks, nes šios dar susigulės... Po tokia gera žeme tikrai gerai molis būtų... O mes tai kai sodinom medžius vis velėną, molį pasilikom, krūvelę supylėm, o tuo labiau, kad mano kalnelis jau yra, tai va jį ir didinsim kliokliukui... dešinę pusę lenksim ir didinsim, o tvenkinėlis bus priekyje.... Na vėliau padarysiu foto su žarna ištiesta...

[attachmentid=149038]

O mes dar nepradėjom verysad.gif , nežinau ar pradėsim šį savaitgalį, nes svečių privažiuoja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 04 liepos 2008 - 08:43
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 04, 09:36)
Na liuks, šaunuoliai,  ir forma gera  thumbup.gif  Kokia giliausia vieta?

Nes aš labai noriu lelijų, o joms sako reikia 70 cm kad žiemą neiššaltų... Bet dar pasiskaičiau, kad norint auginti lelijas, reikia "nejudančio" vandens...  g.gif  Na tipo be kriokliuko.... Manau teks eksperimentuoti...

O mes dar nepradėjom, nežinau ar pradėsim šį savaitgalį, nes svečių privažiuoja...

giliausiai kažkur apie 90 cm .. apskritai skaičiau, kad jei tvenkinukas iki 80 cm, tai jam reik vandenį išleidinėt žiemai.. jei daugiau yra, jis gali ir taip žiemot g.gif

o Tau teks iš dviejų dalių darytis smile.gif .. kad lelijos kitam ramiai augtų smile.gif

galvojau dėl apdirbimo viso gėrio.. turiu nemažai vietinių akmenų.. galvoju, kaip Sobieska, va taip apdėliot.. bet manau neužteks tiek kiek turiu..galvojau dolomito pirktis.. bet miksas šių dviejų man visai nesižiūrėtų g.gif .. teks ieškotis kažko artimo turimiems

xxxsaulyte,
tai jūs jau turit pradžią neblogą thumbup.gif o mes va lygumoj smile.gif .. kaimynas kaip tik už tvoros pamatus darė su rūsiu namui.. tai molio visas kalnas.. manau tikrai verta pasinaudot g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 04 liepos 2008 - 08:45
QUOTE(westa @ 2008 07 04, 08:43)
giliausiai kažkur apie 90 cm .. apskritai skaičiau, kad jei tvenkinukas iki 80 cm, tai jam reik vandenį išleidinėt žiemai.. jei daugiau yra, jis gali ir taip žiemot  g.gif

o Tau teks iš dviejų dalių darytis  smile.gif .. kad lelijos kitam ramiai augtų  smile.gif

galvojau dėl apdirbimo viso gėrio.. turiu nemažai vietinių akmenų.. galvoju, kaip Sobieska, va taip apdėliot.. bet manau neužteks tiek kiek turiu..galvojau dolomito pirktis.. bet miksas šių dviejų man visai nesižiūrėtų  g.gif .. teks ieškotis kažko artimo turimiems

xxxsaulyte,
tai jūs jau turit pradžią neblogą  thumbup.gif  o mes va lygumoj smile.gif .. kaimynas kaip tik už tvoros pamatus darė su rūsiu namui.. tai molio visas kalnas.. manau tikrai verta pasinaudot  g.gif  g.gif

Ačiū už info, darysim gilesnį tada... O dėl lelijų - sodinsiu į tą patį, tikrai nežadu su atskrimu daryti, "nežaisiu"..... O juk tas vanduo gal ir nebėgs dienų dienas... na bus matyt...

o dėl kalnelio - tikrai dėk molį, nes mums šį padarė kai žolę apsėjinėjo - iš brangaus juodžemio doh.gif nesamonė kokia, tuo metu neapsižiūrėjau, namo vidaus įrengimu buvau susirūpinusi... O juodžemyje ir pušelės bei mini mopsai labai sunkiai šaknijasi, per gera žemė...

O dėl akmenų - tai aišku mikso nereikia - arba ... arba... Mano pirma vizija irgi buvo iš lauko akmenų, bet kai pasivažinėjau ir pasižiūrėjau, kad laukai privatūs, akmenų nėra - tai ą aš čia po respubliką ieškosiu - nutarėm tada dolomitu...

Atsakyti
xxxsaulyte, lelijoms daryk užutėkį. Nemėgsta jos ir fontano, nebent toks, kad ant jų lapų vanduo netrįkštų.
Sobieska, thumbup.gif gerai atrodo telkinukas, tik aš nebūčiau dėjus fontano. Na skonio reikalas aišku.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 07 04, 09:23)

oho labai drasiai, paciam sklypo vidury, kazin ar labai geras sprendimas g.gif Na siaip jei bus kur nors daugiau netoliese supiltu kruvu, ta prasme landsaftas bus kalvotas tai jis gal toj vietoj ir ziuresis, o dabar jei dar ir alpiunariuma iskelsit ir dar kriokliuka padarysit, tai nu negerai, juk vanduo turi tureti saltini is kur jis gali isteketi (cia jei artinsim arciau gamtos) . nu nzn. ar suprantamai parasiau ka norejau pasakyt, bet labai stengiausi biggrin.gif Pvz. mano saltinelis isteka is akmenines sienos
O akmenu tai patikekit kiek reikes, atrodo, kad mazai, bet kai pradedi deliot tai tas prie to netinka imi kita, o reikiamo nera, tada vel varai i laukus ir procesas gaunasi netrumpas...
Papildyta:
QUOTE(GAPO @ 2008 07 04, 11:09)
Sobieska, thumbup.gif gerai atrodo telkinukas, tik aš nebūčiau dėjus fontano. Na skonio reikalas aišku.

Fontana bet kada galima isimti jis tik 0.5 kg.sveria biggrin.gif Nu ir nuotraukos neatskleidzia to tikro grozio, jis ten visai neblogai ziurisi, tik toj nuotraukoj per mazai vandens ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 07 04, 10:09)
xxxsaulyte, lelijoms daryk užutėkį. Nemėgsta jos ir fontano, nebent toks, kad ant jų lapų vanduo netrįkštų.

ne, schmoll.gif fontanėlį aš izoliuosiu, nenoriu... tokiam mažam kaip aš noriu net neįsivaizduoju fontanėlio ... noriu tik slenksčiais dolomitiniais mini čiurlenančio upelio ir tiek ...

O dėl fontano - kaip pas Sobieska man visai normaliai - daug vietos aplink, akmeninis tvenkinys - ten man žiūrisi... Pas mane kitokia aplinka....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 04 liepos 2008 - 10:37
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 04, 09:20)
Ačiū Sobieska už atsakymus.

Dėl filtro - tai filtro reikia jei ir žuvų nelaikai????  g.gif

irnesakyk.gif nieko blatno nepasakiau...

Filtras butinai reikalingas bet kokiu atveju, juk vanduo jau skaitosi kaip "gyvybe" jis dumbliuosis, juk ikris koks nors lapas, sapas, vyks puvimo procesas, dar ir gyvunai prie to prisides - tai koks pauksciukas atsigerti atskris, tai ciuozikai leda pasidarys...nado Fedia, nado biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 07 04, 10:39)
irnesakyk.gif nieko blatno nepasakiau...

Filtras butinai reikalingas bet kokiu atveju, juk vanduo jau skaitosi kaip "gyvybe" jis dumbliuosis, juk ikris koks nors lapas, sapas, vyks puvimo procesas, dar ir gyvunai prie to prisides - tai koks pauksciukas atsigerti atskris, tai ciuozikai leda pasidarys...nado Fedia, nado biggrin.gif

aišku, kažkaip apie nemasčiau... g.gif tai tada reikia elektrą paskirstyti. O filtrą kur galima įsigyti? Jis keičiamas koks nors kaip būna kasetės filtrų ... Tiesiog su tokiu "nesusidūriau" ... Akvariumuose tai anglį ir keramiką išplauni, pakeiti laikas nuo laiko ir vsio... tai gal kažkas panašaus ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 04, 11:50)
aišku, kažkaip apie nemasčiau...  g.gif  tai tada reikia elektrą paskirstyti. O filtrą kur galima įsigyti? Jis keičiamas koks nors kaip būna kasetės filtrų ... Tiesiog su tokiu "nesusidūriau" ... Akvariumuose tai anglį ir keramiką išplauni, pakeiti laikas nuo laiko ir vsio... tai gal kažkas panašaus ...  g.gif

yra ir tokiu, kaip minejai, ale kad jie baisiai brangiai iseina, nes turi buti nemazos talpos. Pas mus tai toks puses metro aukscio, yra dvi kempines, jas isimi praplauni ir toliau sau jos tarnauja. As kas pusmeti praplaunu ax.gif Pirkau seniuose apie 400 lt. kainavo
Atsakyti
sveikos tvenkinių - krioklių "gamintojos" biggrin.gif . Mes irgi kąžką darysim, tik vietos turim minimumą unsure.gif , jaučiu bus tik nedidelis kriokliukas su upeliu ir susigers vandenukas į akmenukus g.gif

quote=sobieska,2008 07 03, 21:57]
ant zemes dejau geotekstile
[/quote]

kaip jia trodo ir kiek kainuoja?
QUOTE(westa @ 2008 07 04, 09:23)
va mūsų pirmieji darbai .. vyras sakė, kad kasim mėnesį, o mes per pora vakarų susitvarkėm

nu ir šauniai padirbėjot thumbup.gif
QUOTE(westa @ 2008 07 04, 09:43)
giliausiai kažkur apie 90 cm .. apskritai skaičiau, kad jei tvenkinukas iki 80 cm, tai jam reik vandenį išleidinėt žiemai.. jei daugiau yra, jis gali ir taip žiemot  g.gif

jei tvenkinys be krioklio, tai gal ir gali žiemot, bet šiaip tai reikia viską žiemai išimt. O gal mano žinios pasęnusios g.gif unsure.gif biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(immm @ 2008 07 04, 14:09)
ant zemes dejau geotekstile

kaip jia trodo ir kiek kainuoja?

jei tvenkinys be krioklio, tai gal ir gali žiemot, bet šiaip tai reikia viską žiemai išimt. O gal mano žinios pasęnusios g.gif  unsure.gif  biggrin.gif ?

ale juoda medziaga, fotkej ji matosi

As ziemai vandens neisleidziu ir issiimu tik fontana, kuri per ziema laikau atskirame inde , panardintas buna i vandeni, kad neisdziutu.
Atsakyti