Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinėlis su kriokliuku

QUOTE(westa @ 2008 07 02, 20:07)
o pas mane šventė  smile.gif .. vyras sugalvojo kaip gaut elektros siurbliukui, taigi darysim tvenkinuką su kriokliuku  bigsmile.gif .. šiandien jau pasidariau formą tvenkinukui, nusipirkau gumą ( pirkau tą plonesnę, Frezijoj atkalbėjo pirkt storesnę, nes brangiau gaunasi, o tos karpytos tipo užteks per akis.. ).. guma 6x7 .. taip pat nusiėmiau velėną nuo tvenkinio formos .. pavargau  unsure.gif .. bet pajudėjau nors kažkiek  smile.gif ..

čia bendrai info, kaip apskaičiuot reikiamą plėvelės kiekį ...

plėvelės ilgis apskaičiuojamas sudėjus tvenkinuko ilgį + 2x tvenkinuko gylis+2x50 tvenkinuko kraštams
plotis analogiškai, tik imam vietoj ilgio tvenkinuko plotį..

jei tvenkinukas apie 10 kv ploto, gylis turėtų būti irgi apie 1 m , kad nedumblėtų...

na sveikinimai Westa jau pradėjus 4u.gif 4u.gif Įdėk foto savo darbų eiliškumo - pasidžiaugsime kartu... mirksiukas.gif

o pas mane tik žarnos pagalba išdėta forma, laukiu savaitgalio, nes po darbu šią savaitę abu jau be noro kapstytis ... O dėl tos gumos - dar nežinau, maniškis tikina kad geriau storesnę, problemų nebus... nžn g.gif

Gapo - o dėl to galingumo - na nžn kaip pagal teoriją, galvoju savaitgalyje pabandyti - panardinti siurbliuką į kokią talpą ir pasikilnoti žarną kaip bėga srovė... Parašysiu apie eksperimentą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 03 liepos 2008 - 08:42
smile.gif Kaip gerai, lauksiu eksperimento komentarų. Labai įdomu. 4u.gif
Atsakyti
Pasiskambinau į Kauną į "Kurpelė" dėl PVC gumos pagrindu plėvelės - tai jie prekiauja pačia populiariausia 1 mm storio, juoda plėvele. Plotis jos 8 m, o po to jau bėginiai... Kaina kv.m. 26-28 Lt. - - tai manau čia tokia pat kaip pas mus Klaipėdoje "Frezijoje" po 44 Lt /kv.m Yra atstovas Palangoje - siunčia bet kokius kiekius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 03 liepos 2008 - 09:56
QUOTE(westa @ 2008 07 01, 16:17)
va turiu šiokią tokia aplinkos foto smile.gif dešinėje esantis plotas bus skirtas mano fantazijai  smile.gif

user posted image

Dievinu prancuzu buldogus wub.gif
o mano baseinelio pradzia buvo tokia :
user posted image
IR...
user posted image
dar
user posted image
dabar kaip jau ir uzbaigtas tik vyksta eksperimentai su augalais
user posted image

user posted image
Atsakyti
Tina* - keletas klausimų :

1. kokio galingumo pas tave siurbliukas?
2. kokią plėvelę dėjai ir ant žemės iš karto ar dar kokį paklotą dėjai?
3. žiūriu ir kriokliukas yra - po juo plėvelę irgi tiesei? tai vanduo čiurlena ir fontanėlis trykšta - ar toks siurbliukas?
4. į fontanėlį - kokią reikia žarną dėti?

žiūriu nebetonavote, pylėte akmenis ir viskas... ar laikosi normaliai?

ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 03 liepos 2008 - 14:56
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 03, 15:50)

...ar tikrai Tinos klausi ax.gif ar cia mane liecia
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 07 03, 16:10)
...ar tikrai Tinos klausi  ax.gif ar cia mane liecia

manau Taves smile.gif .. papasakok ir man aktualu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 07 03, 15:10)
...ar tikrai Tinos klausi  ax.gif ar cia mane liecia

Hmmm, taip, Tavęs Sobieska, Tavęs, nežinau kažkaip sumaišiau... mirksiukas.gif Labai laukiu atsakymų, nes jau "niešti" rankas kaip norisi kasti ir daryti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 03 liepos 2008 - 16:32
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 03, 15:50)

1. kokio galingumo pas tave siurbliukas?
2. kokią plėvelę dėjai ir ant žemės iš karto ar dar kokį paklotą dėjai?
3. žiūriu ir kriokliukas yra - po juo plėvelę irgi tiesei? tai vanduo čiurlena ir fontanėlis trykšta - ar toks siurbliukas?
4. į fontanėlį - kokią reikia žarną dėti?

žiūriu nebetonavote, pylėte akmenis ir viskas... ar laikosi normaliai?

ačiū

Nu tada paporinsiu biggrin.gif
1.Zinok tiesa pasakius nezinau blush2.gif .Seniuose mokejau 192 lt.nera jis ten perdaug super galingas, vandeni pakelia
2.Pirmiausia jau ir nuotraukose matosi, ant zemes dejau geotekstile, ale labiau buna apsaugota plevele, paskui (melyna)neplona plevele ir vel ant virsaus geotekstile sauganti plevele is virsaus nuo akmenuku, ibrezimu, ir siaip...
3.Po kriokliuku viskas analogiskai - vientisai, be jokiu sudurimu, tik pagal konturus mazdaug apkirpau, jau isklojusi. Siurbliuko pagalba vanduo patenka i filtra, ten ir ultravioletines lempos imontuotos, ale bakterijom naikint, is filtro teka nuo virsaus per tris slenkscius apacion, o fontanas tai visai atskira respublika, jis pas mane su trijom galvom, reguliuojasi sroves stiprumas, ciurksles gausumas.
4.Nesupratau blink.gif - apie kokia zarna eina kalba. Jis pas mane tik istatytas ir laidas uzmaskuotas tarp akmenu ateina iki elektros itampos ir vsio.

Tikrai neverta betonuoti, nebent labai gilaus norit. Akmenu tikrai "nepyliau" o atsargiai klojau, o tik ant virsaus smulkiais akmenukais tarpukus uzpildziau. Beje kiekviena akmeni ir akmenuka kruopsciai nuploviau.Tvenkinukas pas mane tik apie puses metro su nuozulniu krantuku ir pakolkas ziema atlaike ir jokios deformacijos nepastebejau
Tai tiek rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 03 liepos 2008 - 21:00
o mes šiandien išsikasėm tvenkinuką smile.gif .. rytoj Frezijoj pažiūrėsiu, sakė yra tokie ale formos- slenksčiukai specialiai kriokliukams .. pažiūrėsiu kaip jie ten atrodo g.gif

ryt planuoju molio iš kaimyno vežtis formuot kalniuką ..

Sobieska,
ačiū už atsakymus.. gal žinai, kokio aukščio pas tave aukščiausias taškas kriokliuko? nenoriu labai išsikelt bet ir nusižemint nenoriu doh.gif
p.s šaunu ,kad mėgsti prancūzus.. pas mane jų cieli 4 smile.gif ir dar du mopsai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 03 liepos 2008 - 21:05
QUOTE(westa @ 2008 07 03, 22:03)
o mes šiandien išsikasėm tvenkinuką  smile.gif .. rytoj Frezijoj pažiūrėsiu, sakė yra tokie ale formos- slenksčiukai specialiai kriokliukams .. pažiūrėsiu kaip jie ten atrodo  g.gif

Sobieska,
ačiū už atsakymus.. gal žinai, kokio aukščio pas tave aukščiausias taškas kriokliuko? nenoriu labai išsikelt bet ir nusižemint nenoriu  doh.gif
p.s šaunu ,kad mėgsti prancūzus.. pas mane jų cieli 4 smile.gif ir dar du mopsai  mirksiukas.gif

Aukstis kazkur tai apie 1,4 metro apytiksliai...
O kam molis, mes paprasciausiai supylem kalna iskase baseineli ir to pakako, pasidarem ant zemes konturus isklojom plevele, sudeliojom slenkstinius akmenis ir juos uztvirtinant -sujungiant truputi subetonavom, kad tekant vandeniui ju neiskirstytu ir vandenukas kur nereikia nenuteketu biggrin.gif o baseinui tai dar ir smulkaus zvyro pamatuka padarem

Oho, cieli keturi doh.gif juk jie kaip vijurkai - visur ju pilna...gal patys veisiat
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 04 liepos 2008 - 07:49
QUOTE(sobieska @ 2008 07 03, 20:57)
Nu tada paporinsiu biggrin.gif
1.Zinok tiesa pasakius nezinau blush2.gif .Seniuose mokejau 192 lt.nera jis ten perdaug super galingas, vandeni pakelia
2.Pirmiausia jau ir nuotraukose matosi, ant zemes dejau geotekstile, ale labiau buna apsaugota plevele, paskui (melyna)neplona plevele ir vel ant virsaus geotekstile sauganti plevele is virsaus nuo akmenuku, ibrezimu, ir siaip...
3.Po kriokliuku viskas analogiskai - vientisai, be jokiu sudurimu, tik pagal konturus mazdaug apkirpau, jau isklojusi. Siurbliuko pagalba vanduo patenka i filtra, ten ir ultravioletines lempos imontuotos, ale bakterijom naikint, is filtro teka nuo virsaus per tris slenkscius apacion, o fontanas tai visai atskira respublika, jis pas mane su trijom galvom, reguliuojasi sroves stiprumas, ciurksles gausumas.
4.Nesupratau blink.gif - apie kokia zarna eina kalba. Jis pas mane tik istatytas ir laidas uzmaskuotas tarp akmenu ateina iki elektros itampos ir vsio.

Tikrai neverta betonuoti, nebent labai gilaus norit. Akmenu tikrai "nepyliau" o atsargiai klojau, o tik ant virsaus smulkiais akmenukais tarpukus uzpildziau. Beje kiekviena akmeni ir akmenuka kruopsciai nuploviau.Tvenkinukas pas mane tik apie puses metro su nuozulniu krantuku ir pakolkas ziema atlaike ir jokios deformacijos nepastebejau
Tai tiek rolleyes.gif

Ačiū Sobieska už atsakymus.

Tiesa pasakius, nežinau kas ta geotekstilė, bet pasiteirausiu poarduotuvėje...

Dėl tos žarnos - na tada kriokliukui - kokią pirkote - paprastą gal kaip laistymo? Matai dėl ko paklausiau dėl fontanėlio - galvojau kad siurbliukas kaip pas mane - yra ant filtro anga ir fontanėliui ir kriokliukui... Kurį nori - izoliuoji....

Dėl filtro - tai filtro reikia jei ir žuvų nelaikai???? g.gif

QUOTE(westa @ 2008 07 03, 21:03)
o mes šiandien išsikasėm tvenkinuką  smile.gif .. rytoj Frezijoj pažiūrėsiu, sakė yra tokie ale formos- slenksčiukai specialiai kriokliukams .. pažiūrėsiu kaip jie ten atrodo  g.gif

Sobieska,
ačiū už atsakymus.. gal žinai, kokio aukščio pas tave aukščiausias taškas kriokliuko? nenoriu labai išsikelt bet ir nusižemint nenoriu  doh.gif
p.s šaunu ,kad mėgsti prancūzus.. pas mane jų cieli 4 smile.gif ir dar du mopsai  mirksiukas.gif

Westa - mačiau tas vagas kriokliui - man tai nepatinka, labai jau dirbtinai atrodo... schmoll.gif
P.S. tai pasirodyk darbų eigą !!! mirksiukas.gif
Atsakyti