Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinėlis su kriokliuku

va matai, o aš Kalotėj pirkau 30 pušelių ir prigijo VISOS smile.gif smile.gif .. o dėl augaliukų... esu visiškai žalia tame.. tik pradedu.. bliamba net nežinau kur kokis ir kaip geriau.. pavadinimai man nieko nesako smile.gif .. bijau, kad pradžiai teks tenkintis lietuviškom kainom, bet su konsultacijom doh.gif ..

šiandien planuoju susižymėt tvenkinuką, pradėsiu nuiminėt velėną .. tuo pačiu bandysiu kur pigiau augaliukų pasižiūrinėt g.gif
Atsakyti
Mmmm tulpmedis wub.gif user posted image
O kad lobių šalis tai tikrai bigsmile.gif , vyras cementą iš ten vežėsi, na, kiek "kitoks", bet užtai ir kaina žymiai mažesnė. Be to ir vartus namui ir langus pas lenkus darėm, nors jie sakėsi, kad jų vadinamas, padalinys, yra ir Lietuvoj, bet jie visvien pigiau padarė, ir jie patys patenkinti liko, kas dėl užmokesčio, nes važiavo patys dėti, ir mes, nes greitai, be jokio laiko tempimo, ir gerai.
Aš ir noriu akvariumo(turėjau anksčiau nedidelį, bet netekau verysad.gif ), tai kai įsigysim, teks važiuoti ten. ačiū už info.
Papildyta:
Westa, pasifotkink, kaip atrodo dabar, darbų eiga ir rezultatas. Paskui bus įdomu palygint, kaip ką.

Atsiprašau už offtopic blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 01 liepos 2008 - 15:25
mano margalapis, na labai dekoratyvus...

Ok, nukrypom nuo temos.... Tema - apie TVENKINĖLIUS....

Na Westa tu šaunuolė, pati planuoji pradėti asti tvenkinėlį .... Žinai aš vakar turėjau 6 rožes pasisodinti - tai velėnos negalėjau perkasti, sunku, vyras velėną nuėmė o po to pati...
O mes planavom savaitgalyje šį pradėti, o šiandien sužinojau kad svečių privažiuoja - taip kad ... kasim kažkada... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 01 liepos 2008 - 15:45
va turiu šiokią tokia aplinkos foto smile.gif dešinėje esantis plotas bus skirtas mano fantazijai smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 07 01, 15:17)
va turiu šiokią tokia aplinkos foto smile.gif dešinėje esantis plotas bus skirtas mano fantazijai  smile.gif

user posted image

na jooo, pas tave "palasai".... Fantazijai tik duok pasireikšti.... Darbo bus, bet po truputį susikursi... Aš irgi jau du metai vis sodinu, kuriu, kasu - vis "gimsta" idėjų... Svarbu neperkrauti... mirksiukas.gif
Atsakyti
Buvau užsukusi į "Freziją" - tai yra dviejų rūšių plėvelė - 1 mm storio guminė, kurią galima klijuoti, na gal kampą įkirpus formai daryti... Jos kv/m kainuoja 44 Lt, plotis 7,20 m. O ta kur jau paruošta gabalais - tai yra 4x5 m ir 5x6 m - tai kaina 350 Lt ir 550 Lt (grubiai). Ji yra 0,5 mm storio. Abiem 10 metų garantija. Tai ta gabalinė pigiau gaunasi ir lakstesnė, taip jau pardavėja sako... Dar reikia "Gardena" pasižiūrėti virš "Thomas Philips" - ką ten siūlo... "Gardenia" turi ir siurbliukų...
O šiandien varčiau du žurnalus "Hyper Rimi" - "Mano gėlynas' ir "Aplinka" - tai ten yra info apie tvenkinėlių darymą..... O ten ir betonuoja tarpusavyje dolomitus - kažkaip nenoriu aš to betono..
Mintis dar dėl vagos - po ja irgi manau reikia kloti plėvelę, nes vanduo tada gali susigerti į žemę... g.gif O siurbliuko žarną manau šonu dolomitų kažkaip reikia įkasti - maža kas prakiurtų ar ką... Čia mano garsiai pamastymai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 01 liepos 2008 - 18:16
Tai aišku bus patogiau, jei šone pakasi. Žiemai vandenį išleisit turbūt? Ir siurbliuką turėsite atjungti, kad išleisti visą vandenį iš sistemos, kad nesusprogdintų. O tas jūsų siurbliukas, kurį Lenkijoj pirkote, kur dedasi?
Atsakyti
Aš dar pamąstau kartais apie savaeigį vandens kilimą viršun. Reikėtų užpildyti sistemą, o paskui vandens slėgis į sienelę turėtų atlikti savo "darbą". Tik nežinia kur reikėtų filtrą įtaisyti, kad netrukdytų ar viršuje, ar apačioje. Na bet aišku, paprasčiau pastatyti siurbliuką ir užtikrintai tada viskas.
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 07 02, 12:08)
Tai aišku bus patogiau, jei šone pakasi. Žiemai vandenį išleisit turbūt? Ir siurbliuką turėsite atjungti, kad išleisti visą vandenį iš sistemos, kad nesusprogdintų. O tas jūsų siurbliukas, kurį Lenkijoj pirkote, kur dedasi?

Siurbliukas dedasi į dugną, net pritvirtinimui yra skylės, gal kad neišplauktų.... Galvoju apie 70 cm gylį daryti, nes sako kad tokiame gylyje lelijos išžiemoja, o aš jų labai noriu... Tai tikriausia iš žarnų reikės vandenį išleisti, nežinau... g.gif

O vakar jau ribą išsidėjau su žarna. Na gal po truputį vakarais kasiosim... mirksiukas.gif Šiandien planuoju dolomitą parsivešti...
Atsakyti
Tęsiant temą apie siurblius kriokliams teorinė dalis. biggrin.gif
Pralaidumas turi būti 100-150% tvenkinio tūrio ir toks, kad per priekinės krioklio dalies slenksčiuką be perstojo tekėtų vanduo. Jei domina, praktiškesnis apibūdinimas, per 15cm pločio slenksčiuką turi pratekėti bent 1300l/val. Siurblio našumas priklauso nuo aukščio, kuriame įrengtas viršutinis rezervuaras,-kuo jis didesnis, tuo mažesnis našumas. šis rodiklis mažėja, jei vanduo tiekiamas per didelį atstumą arba išlenktais vamzdžiais. Pvz.,jei siurblio našumas 800l/val o aukštis 1,5m našumas sumažėja iki 500, o jau 2m.aukštyje - 0. huh.gif Čia man truputį neaiškus tas "aukštis" ir "atstumas". Tai jei pas Tave, xxxsaulyte, 3600l/val, tai 1,5metro aukštyje našumas turėtų būti teoriškai 2000l/val. Ar kaip čia? Man tai pirmiausiai labai svarbu sužinoti, kokį aukštį krioklio reikėtų daryti, kad vanduo "tinkamai" čiurlentų - ne per daug ir ne per mažai. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 02 liepos 2008 - 19:52
o pas mane šventė smile.gif .. vyras sugalvojo kaip gaut elektros siurbliukui, taigi darysim tvenkinuką su kriokliuku bigsmile.gif .. šiandien jau pasidariau formą tvenkinukui, nusipirkau gumą ( pirkau tą plonesnę, Frezijoj atkalbėjo pirkt storesnę, nes brangiau gaunasi, o tos karpytos tipo užteks per akis.. ).. guma 6x7 .. taip pat nusiėmiau velėną nuo tvenkinio formos .. pavargau unsure.gif .. bet pajudėjau nors kažkiek smile.gif ..

čia bendrai info, kaip apskaičiuot reikiamą plėvelės kiekį ...

plėvelės ilgis apskaičiuojamas sudėjus tvenkinuko ilgį + 2x tvenkinuko gylis+2x50 tvenkinuko kraštams
plotis analogiškai, tik imam vietoj ilgio tvenkinuko plotį..

jei tvenkinukas apie 10 kv ploto, gylis turėtų būti irgi apie 1 m , kad nedumblėtų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 02 liepos 2008 - 20:09
thumbup.gif Oi kaip fainiai, westa. Gerai jums, jau imatės darbų, o aš dar teoriškai viską galvelėj dėlioju. doh.gif
Jei ką domins, kokį siurblį geriau rinktis panardinamą, ar paviršinį. Panardinamas:patogus(nereikia sumontuoti, užpildyti vandeniu), pigesnis,yra žemos įtampos modelių, nekelia triukšmo.
Paviršinis:didelis našumas(jei norima kelis krioklius ar fontanus), lengva prižiūrėti ir išvalyti prieš žiemą, gali dirbti be perstojo.
Dėl ko pirkti panardinamą siurblį drauge su trišakiu? Galima nutraukti vandens tekėjimą į fontaną arba nukreipti jį į krioklį. Gali praversti norint išpumpuoti vandenį iš tvenkinio, kai reikės jį valyti arba įtaisyti papildomą filtrą.
Panardinamas siurblys pastatomas ant plytų, kad neliestų dugno, taip kad jo korpusas būtų visiškai po vandeniu. Sezonui pasibaigus, siurblį reikia iškelti iš tvenkinio, išvalyti ir laikyti patalpoje.
Atsakyti