Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinėlis su kriokliuku

QUOTE(serzas @ 2010 10 19, 22:44)
Vaaaauuuuu..... Grynai mano svvaone  thumbup.gif kaip tik pastaruoju laiku galvoju kaip cia geriau sutvirtinti viena kranta kad 100% nebutu erozijos, nes noreciau, kaip pas jus, pasistatyti salia balos pirtele su terasa, kad nuo jos butu galima sokti tiesei i kudra  thumbup.gif Tik as galvoju apie siek tiek mazesne, gal 3-4 arai, viskas priklausys nuo sklypo.
Ar jus kaip nors tvirtinot ta kranta prie rasninio namuko? kokie pamatai to namuko? kokie ten polei laiko jusu terasa? mediniai ar kokie kitokie? I ka jie atremti? Ar pirma daret, kaset kudra ar statet namuka?

Danacka,noriu lygiai ta pati suzinot, jei galima ....viesai atsakykit blush2.gif
Ir...kokiom priemonem valot vandeni
Atsakyti
Labas rytas visiems. Pirmiausia tai kasem pruda, kalnas is tu iskasenu ir susidare. Tiesa, pries tai visam sklypui nugramde virsutini zemiu sluoksni, gera juodzemi ir sustume i sona. Kadangi pas mus molis, tai pirties pamatai paprasti, lietiniai kaip iprasta. O pati terasa visa stovi ant metaliniu apvaliu vamzdziu. Jie ibetonuoti i zeme. Po ja klota plevele + smelis+ akmenys. Plevele tam, kad zoles nelystu.
Zodziu, kai jums ateis laikas statyti, mielai pasidalinsim patarimais. Galesiu ispaveiksluoti is arciau viska.

Vandens nevalom niekaip, pas mus auga 14 galingu, dideliu zuvu. 7 placiakakciai ir 7 amurai. Vieni valgo planktona, kiti zoles. Kartai pradeda zelti krastuose tokie siuliniai (zali tokie kaip siulai), tai isgraibstom su plastikiniu grebliu kur lapam grebti toks yra.
Prudo gylis apie 3 metrai (na zinoma ne visur), kitaip tos zuvis neisgyventu ziema.
Krantai seklus, kad galetume maudytis.
Tiesa, jei kasit labai maza prudeli, galvoju, kad bus sunku palaikyti ten svaru vandeni. Na as nesu labai zinove, bet daug patarimu esu gavusi temoj Statau nama is tokio Ausrio. Jis netgi telefonu nemokamai mane konsultavo, o kaip suprantu jis turi firma kazkokia susiejusia su prudais ir ju ekosistemomis.
Oi kiek as galeciau cia daug pasakoti, bet labai nemegstu rasyti.
Dar pasigirsiu, kad ta rastinine pirtele irgi beveik mano vyro darbas ax.gif o tiksliau musu firmos gaminys. Mes statom norvegisko sukirtimo, apipjautu rastu namus ir pirtis. Kadangi musu gyv.namas baltas, tai ir pirti balinom. Sakom cia ne kokia kaimo sodyba, nebutinai turi buti naturali spalva, o va daug kam nepatinka schmoll.gif , sako oi sugadinot vaizda. O mums patiems grazu.
Na ir prirasiau. Tik dar noriu pranesti moterims, kad nepavydetu. As turiu vasarom labai, labai ziauriai daug darbo. Total kosmar. Sakau reikes kazka samdyti, bet tai kainuoja.
Tai tiek. Klauskit, gal dar ka pamirsau parasyt. Nors cia tema neissenkanti. Daug tu klausimu, o ir atsakymu simtai.
Atsakyti
Danačka, pasaka ir ežeriukas ir pirtelė thumbup.gif
noriu hektariuko... nebeišsitenka svajonės keliuose aruose doh.gif
Atsakyti
Nors mūsų tvenkinukas 4 arų, bet praeitą žiemą deja visi amūrai, karpiai ir plačiakačiai nuduso g.gif, ir eketes kirto ir šiaudais užkišo, matyt tokia žiema pakliuvo, kaimynas gretimais į panašaus dydžio dar ir orą pūtė... o šiemet palikom likimo valiai, bus kaip bus nieko nedarem, nors gyvena dabar tik karosai ir vėžiai smile.gif. Beje pernai net vargšiukės varlės numirė
Atsakyti
na, laikas traukt tema i dienos sviesa biggrin.gif o tai galvojau, kad tokios isvis nera smile.gif perskaiciau visa, labai patiko westos tvenkinukas, mano planuose kazkas panasaus. darbai pradeti bus (tikiuosi bus biggrin.gif ) geguzes men. tai dabar ieskau visokios info ir pan. nusiziurejau toki siurbliuka cia uk, 25 svarai, raso, kad tinka tiek fontanams, tiek kriokliukams, galingumas 25w, 1300l/h. idomu, uztektu tokio vandeni pakelt is kokiu 60 cm gylio i 1m auksti? angliskam aprasyme nelabai supratau doh.gif gal dar kas galetu parasyt kokios dabar kainos geotekstiles ir pleveles? geriausiai jei senukuose, nes Marijampolej jauciu niekur kitur as ju ir nerasiu doh.gif ir dar, idomu kiek kainuoja dolomitas, kubais ar kvadratais uz ji mokama?
Atsakyti
QUOTE(Danačka @ 2010 10 19, 15:05)
Labutis. Taip....darbo tai ziauriai daug ideta. Yra 3 kriokliai, bet kadangi cia suniuka fotkinau tai gavos tolokai, nesimato. Ant pacio kalno, tuos krioklius tai dare toks a lia liaudies meistras. Bet man daug kas nepatinka. Todel ir parasiau, kad galiu duoti daug patarimu kam tikrai reikia.
Visa kita padare mano vyras, ilgai ir nuobodziai deliojo akmenis, kuriuos palengva is visu pakampiu vezem ir rinkom.
Pas mus didelis sklypas, tai tas musu ,,ezeras'' yra apie 5-6 arai. Maudomes vasara nuo ryto iki vakaro. Tikrai labai esam patenkinti. Todel ir galvoju, kazkuri cia rase, kad turi 30 aru sklypa, tai tikrai siulyciau kastis dideli vandens telkini. Ir sklypo maziau lieka apsodinimui ir malonumas didelis.
Jei tikrai kam idomu, rasykit i AZ, kalbesim telefonu, man taip smagiau.  biggrin.gif

user posted image

Va, dar radau kazkokia pavasarine. Labai daznos viesnios antys pavasariais. Kiekviena ryta atskrenda, pailsi. Dabar yra suo, tai jau joms nelabai patinka. Vyras sake, kad ir siandien buvo atskride, bet musu ,, mazylis'' isbaide.

laba jei galiu įsiterpt tai pasakysiu geras darbas mirksiukas.gif ,daug padaryta bigsmile.gif

mane sudomino jūsų lieptas į prūda,kažkaip nesimato kaip ilipt išvandens g.gif ,nes man reikalingi turėklai ir laiptai į vandenį,tai ir suku galvą.Iš kokio jūs rajono,galim ir per AŽ.Nuoširdžiai dėkoju išamksto už atsakyma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(plateliai @ 2011 04 14, 13:09)
mane sudomino jūsų lieptas į prūda,kažkaip nesimato kaip ilipt išvandens g.gif ,nes man reikalingi turėklai ir laiptai į vandenį,tai ir suku galvą.Iš kokio jūs rajono,galim ir per AŽ.Nuoširdžiai dėkoju išamksto už atsakyma mirksiukas.gif

matyt laipteliai gi i vandeni ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2011 04 14, 13:23)
matyt laipteliai gi i vandeni  ax.gif

aš tik matau laiptukus kurie baigiasi platforma virš vandens,bet į vandenį tai nematau blink.gif .Labai mane domina,nes reiks meistui nupasakot g.gif
Atsakyti
Koks baltas pavydas sueme Danačka.

Mano mazutis dekoratyvinis tvenkinukas,tai tikrai vargo yra.puola dumbliai,gal kas kokiu priemoniu patarimu zinot,kaip geriau priziureti maza tvenkinuka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2011 04 15, 19:05)
Mano mazutis dekoratyvinis tvenkinukas,tai tikrai vargo yra.puola dumbliai,gal kas kokiu priemoniu patarimu zinot,kaip geriau priziureti maza tvenkinuka. g.gif

lyg ir Gardena firmos yra kazkoks skystis ar tai milteliai, kurie sunaikina visa bruda.
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2011 04 19, 22:17)
lyg ir Gardena firmos yra kazkoks skystis ar tai milteliai, kurie sunaikina visa bruda.

visgi pamelavau blush2.gif vadinasi MKDS INOVACINE FIRMA. raso, kad galima isigyti senukuose, zalioj stotelej ir internetu mkds.lt

na o pas mane siokia tokia pradzia jau yra. nusipirkau vandens siurbliuka, yra 3 antgaliai fontanui arba galima daryti kriokliuka. ax.gif
gal dar kas paprotintu mane, ar labai butina ta spec. plevele, ar butu galima panaudoti stora celofana g.gif vyras sako kad nebutina, tai pasimeciau sitoj vietoj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(plateliai @ 2011 04 14, 16:43)
aš tik matau laiptukus kurie baigiasi platforma virš vandens,bet į vandenį tai nematau blink.gif .Labai mane domina,nes reiks meistui nupasakot g.gif

Labutis visiems. Na pirma pasidziaugsiu, kad gyvi visi 14 mano grazuoliu zuvu. Kazkas cia rase, kad visi amurai ismire, tai sakyciau gali trukti gylio, nes kiek zinau jie lepus ir reikia butinai 3 metru gylio, o pas mus kaip tik ir yra, tai jie gyvena jau 4 metai ir vis dar gyvi.
Plateliai- i vandeni laiptu nera, nes yra cia is priekio toks alia pliaziukas smelio, tai ten ir lipam, arba lipam per ta platforma, nes ten vandens iki pilvo, na o ilipam tai dzniausiai sokdami nuo tramplino biggrin.gif , nes mazu vaiku kaip ir nebeturim blush2.gif
Gal ryt, poryt turesiu laiko, iseisiu pafotkinsiu is kitos puses, nors nesinori, nes namas matosi g.gif
Siaip tai krantai visi yra nuozulnus ir praktiskai per kur nori gali ilipti ir islipti, gal foto klaidina, nes tvenkinys dar yra iremintas i tokia akmenine siena, tai ir atrodo, kad status krantas.
Atsakyti