Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinėlis su kriokliuku

xxxsaulyte, ir aš jungiuos prie taves smile.gif smile.gif pribrendau tvenkinukui su kriokliuku.. jau senai kalbinu vyrą, bet jis vis neranda man laiko juodžemui suvežt į sklypą, kad suformuot kalvelę.. teks turbūt be jo pagalbos suktis kažkaip smile.gif
Atsakyti
Sveikos, šiaip esu "prijaučianti" alpių nameliams, o kadangi kartais jie neatsiejami nuo neformalaus tvenkinio, teko pasiskaitinėti ir apie juos biggrin.gif . Į ką reikėtų pradžiai atkreipti dėmesį.
Tikro tvenkinio paviršius ne mažesnis kaip 3,5 kv.m, gylis 0,5 m. Tuomet galima laikyti žuvis. Galima įrengti ir mažą vandens telkinuką, statinėje pvz.
Nepatartina įrenginėti šalia gluosnių, kaštonų, tuopų..., nes medžių šaknys gali praplėšti kai kurias lanksčias izoliacines medžiagas, arba nukritę lapai sudaro kenksmingas medžiagas žuvims ir skatinančias dumblių augimą.
Dėl saugumo verčiau nesinaudoti tinklo įtampa, geriau pastatyti transformatorių su 12-24V išėjimo įtampa.
Tvenkinių stiliai: formalus su taisyklingais geometriniais kontūrais, atskirtas nuo kitų sodo elementų, su vandens paviršiumi lygiu žemės paviršiui, arba pakeltas (teoriškai ne toks pavojingas mažiems vaikams, bet žiemą dažniausiai užšąla); neformalus: be taisyklingų formų sudėtinė kitų sodo įrenginių(alpinariumo,krioklio, pelkės) dalis.
Sieneles patariama daryti su 20laipsnių pasvirimu.
Dugno spalva: šviesiai melsvame, kreminiame fone gerai matosi žuvys, bet nebent tik formaliam tvenkiniui, nes atrodys labai dirbtinai.
Dideliam tvenkiniui geriausia naudoti lanksčią izoliacinę medžiagą, tuomet galima laisvai rinktis tvenkinio kontūrus ir dydį. Polietilenas tik laikiniems vandens telkiniams, 500mikronų storio dviem sluoksniais (laikosi 2-3metus). Butilkaučiukinė guma: nebijo nei šalčio, nei saulės, įvairių dydžių tvenkiniams, storis 0,8mm, 10-čiai metų ir daugiau, lengva užlopyti įpjovimus, brangoka. Už pastarąją pigesnė PVC danga: viensluoksnė, dvisluoksnė,su pluoštu, irgi apie 10-čiai metų. Pirkdami pasidomėkite, koks garantinis laikas.
Lengviausias būdas įsirengti nedidelį tvenkinį ir pakeltą vandens telkinį- naudojant gatavą kietos hidroizoliacijos formą. atkreipkite dėmesį į garantinį laikotarpį, turėtų būti ne trumpesnis nei 10metų. Formos būna iš įprastinio plastiko, sustiprinto ir stiklapluoščio. Skiriasi savo kaina, eksploatavimo laikotarpiu(atsparumu aplinkos poveikiui).
Betoną naudoja įrengdami didelius kvadratinius arba ovalius tvenkinius. Reikia padengti skystu stiklu norint laikyti žuvis.
Formalų tvenkinį galima pagyvinti įv.puošybos elementais, fontanu. Neformalų- krioklys. Tvenkiniuose, kuriame vanduo žaliuoja ar yra dekoratyvių karpių, reikia įrengti papildomą filtrą. Dar viena svarbi puošybos detalė- apšvietimas (tiek viduje, tiek išorėje).

Kuo toliau tuo įdomiau lotuliukas.gif
Šaltinis"Alpinariumai ir vandens telkiniai"
Tikiuosi, kad mano vargas nenueis vėjais ir kam nors pagelbės doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 30 birželio 2008 - 20:51
GAPO, kiekviena info labai naudinga

va radau info apie kriokliukus http://www.rojaussod...snis.php?id=693 ten ir apie tai kaip įrengt kriokliukui nubėgimą, rašo
Atsakyti
Va šitas alpinariumo ir krioklio be baseino duetas superinis, nes aš telkinio nebenoriu.
Papildyta:

P.s. beje kai kurie augalai nepakenčia judančio vandens, todėl gali sunykti. Reikia atkreipti dėmesį prieš įsigyjant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 30 birželio 2008 - 21:20
o aš dabar galvoju kur reikės pajungt siurbliuką g.gif g.gif g.gif .. gi elektros tikrai reikia jam unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 06 30, 19:21)
xxxsaulyte, ir aš jungiuos prie taves  smile.gif  smile.gif  pribrendau tvenkinukui su kriokliuku.. jau senai kalbinu vyrą, bet jis vis neranda man laiko juodžemui suvežt į sklypą, kad suformuot kalvelę.. teks turbūt be jo pagalbos suktis kažkaip  smile.gif

Labas Westa - senai matyta ir girdėta drinks_cheers.gif

Taip, mes irgi pribrendome. O kai sužinojau kainą už kiek padaro nuo 10000 Lt - tai ir žagtelėjau... Taip kad darysim patys. Matai, pas mus jau yra du kalneliai su pušelėm, tai vieną iš jų "aukoju" - šalia iškasant tvenkinėliui, žemes dėsime ant kalnelio vieno šlaito, šiek tiek jį platinant ir aukštinant, ir nuo jo su dolomitu dėlioti slenksčius... Tvenkinėlį visdėl to nusprendėme iš plėvelės daryti - neribotos galimybės formos, nereikės tokio "žaidimo" kasinėjant jei dėti plastikinį... Iš pradžių bijojau, kad nesuplyštų, bet garantija 10 metų - tai manau tikrai gerai. "Frezijoje" žiūrėjom yra ir plėvelių, ir siurbliukų... Sunku kol kas spręsti apie galingumą, bet man nereikia kad tonomis tekėtų, noriu tik kad čiurlentų ir tiek... O ten siurbliukai apie 1500 Lt. Tai žinai, buvom šį savaitgalyje Varšuvoje, akvariuminių žuvų parduotuvėje, tai ten radom ir lauko tvenkinukam siurbliuką - 3600 l/h, 60 W, kriokliukui vandenį pakelia iki 3 m - tai nepatikėsi, mokėjom 218 zl thumbup.gif . Prie jungiasi žarna arba kriokliukui arba fontanėliui - tai dar neišbandėm, bet manau čiurlens, juk virš trijų kubų per val. - tai ohoho... Taip, jam el.srovės reikia - tai pjausim veją ir klosim laidą - nematau problemų... Taip kad jau noriu kurti, gal net šį savaitgalį pradėsim... mirksiukas.gif
Atsakyti
tai aš laidui žolyno irgi negailiu, bet kaip iš namo davest, va pas mus kur bėda unsure.gif .. vyras aišku suks galvą.. jei kas teks tenkintis alpinariumu su vandens telkiniu.. mes planuojam šį savaitgalį pasidarbuot.. nors po truputį šiandien jau krapštytis pradėsiu .. o tos plėvelės tik Frezijoj yra? jie ten tokie brangininkai.. sakau gal dar kur paieškot g.gif
Atsakyti
Na irgi panašių minčių buvo, labai norėjau tiltelio ale japoniško, nes turiu du kalnelius... bet tarp jų atsirado supynės su rožynu, ir liko tik vienas kalnelis laisvas kriokliukui... mirksiukas.gif

http://www.youtube.c...feature=related

Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 07 01, 09:51)
.. o tos plėvelės tik Frezijoj yra? jie ten tokie brangininkai.. sakau gal dar kur paieškot  g.gif

dar neieškojau kitur, dar netrėjau laiko... Dar ačiū GAPO - naudinga info apie storius, gumas.... žinosim ko klausti... mirksiukas.gif
Taip, kai kur jie brangininkai, bet dolomitas pvz. pas juos pigu - 350 Lt už toną... Bent jau pigiau nei "Studlendo" žalioj stotelėj... Nes kažkiek luitų jau turiu nusipirkuis ir parsigabenusi... Gerai kaddžipą turiu thumbup.gif

Jei rasi kur plėvelės - rašyk...
Papildyta:
Westa - atsiųsk savo el.paštą - atsiųsiu ką turiu apie tvenkinėlius....
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 01, 11:08)
Westa - atsiųsk savo el.paštą - atsiųsiu ką turiu apie tvenkinėlius....

westulia@gmail.com ačiū 4u.gif 4u.gif

pasižiūrinėsiu ir PVC dangas, lyg irgi yra ilgaamžių g.gif Kurpelė Kaune prekiauja įranga tokiems dalykams g.gif .. Oase firmos.. ir plėvelių yra.. netgi su akmenukų imitacija .. vyras pasidomės, nes lyg ten turi pažįstamų .. jei ką sužinosiu - papasakosiu ..

http://www.kurpele.lt/tvenkiniai.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 01 liepos 2008 - 10:36
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 01, 09:45)
...  Tai žinai, buvom šį savaitgalyje Varšuvoje, akvariuminių žuvų parduotuvėje, tai ten radom ir lauko tvenkinukam siurbliuką - 3600 l/h, 60 W, kriokliukui vandenį pakelia iki 3 m - tai nepatikėsi, mokėjom 218 zl  thumbup.gif .

blink.gif kaina kokia, aišku nenusimanau, bet pagal mane tai gan pigiai bigsmile.gif . Ko dar gero matėt? Akvariumų žuvų nepirkot? Pvz, po kiek, nepameni? Pačioje Varšuvoje pirkot? Suvalkuose kažin nėra tokios panašios parduotuvės g.gif . Jei visgi pribręs reikalas, reiks ten važiuot, gal ir dar kas kooperuosis biggrin.gif .
Westa, lauksim žinių. Jei ne, pačiai reiks ten užsukt. ax.gif
Atsakyti
Kurpelėj toks pats gabalas, kaip Saulyte minėjo - 5x6 kainuoja 600 lt ir tai jau su nuolaida.. žodžiu Frezijoj pigiau cool.gif

xxxsaulyte kur augaliukus perki? aš šiaip pušeles Kalotėj pirkau.. ten bent jau pušelės tikrai pigiau buvo nei Frezijoj... reikia dar iki turgaus pavažiuot.. ten bobutės, sako visai neblogų augaliukų atneša g.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 07 01, 10:15)
pasižiūrinėsiu ir PVC dangas, lyg irgi yra ilgaamžių  g.gif Kurpelė Kaune prekiauja įranga tokiems dalykams  g.gif .. Oase firmos.. ir plėvelių yra.. netgi su akmenukų imitacija .. vyras pasidomės, nes lyg ten turi pažįstamų .. jei ką sužinosiu - papasakosiu ..

http://www.kurpele.lt/tvenkiniai.html

ar gavai info, nemažai prasiunčiau. Ten irgi apie tą plkėvelę rašo... Taip kas ką randate - dalinamės info... mirksiukas.gif

QUOTE(GAPO @ 2008 07 01, 14:03)
blink.gif kaina kokia, aišku nenusimanau, bet pagal mane tai gan pigiai  bigsmile.gif . Ko dar gero matėt? Akvariumų žuvų nepirkot? Pvz, po kiek, nepameni? Pačioje Varšuvoje pirkot? Suvalkuose kažin nėra tokios panašios parduotuvės  g.gif . Jei visgi pribręs reikalas, reiks ten važiuot, gal ir dar kas kooperuosis  biggrin.gif .
Westa, lauksim žinių. Jei ne, pačiai reiks ten užsukt.  ax.gif

Žinai mes su vyru irgi nenusimanom, stovėjom ir logiškai mastėm - kad vandens per 1 val. tikrai nemažai prapumpuoja, elektros "valgo" nedaug, čiurlenimui pakaks, o ir vadens pakėlimas apie 3 metrus - tai manau galingumo užteks...

Taip, dar trejetą gražuolių parsivežėm, nes pas mus didelis 400 l akva. Kainos labai įvairios, bet ten tokia didžiulė parduotuvė "Zoo discus" per du aukštus, keturi skyriai - tai viskas dvigubai pigiau ir gausa kokia... Jau pora metų vežamės tik iš ten... O kitų nežinau, tik tą... gal per google paieškok...

QUOTE(westa @ 2008 07 01, 14:18)
Kurpelėj toks pats gabalas, kaip Saulyte minėjo - 5x6 kainuoja 600 lt ir tai jau su nuolaida.. žodžiu Frezijoj pigiau  cool.gif

xxxsaulyte kur augaliukus perki? aš šiaip pušeles Kalotėj pirkau.. ten bent jau pušelės tikrai pigiau buvo nei Frezijoj... reikia dar iki turgaus pavažiuot.. ten bobutės, sako visai neblogų augaliukų atneša  g.gif

"Fezijoje" vakar čiupinau ir matuojamą metrais, tik kainos nebepaklausiau... Šiandien užsuksiu dar pas juos, pakeliui...

Na "Frezijoje" brangoka. Daug kalnapušių pirkau iš vienos augintojos, atveža iš Telšių raj. labai kokybiškas, mes ribą visą apsisodinom sklypo, ir dar du kaimynai taip pat... Ūgliai labai gražūs thumbup.gif Iš Klaotės pirkau 30 eglių pernai rudenį nuo vėjo - tai prigijo TIK 3 blink.gif Man patinka augalai Kretingoje prie Norfos, vis iš Lenkijos parsivežu. Na žinai prieš Varšuvą po kairę du super medelynai - na kainos ką aš žinau - akys ant kaktos lipa po kiek mokėjau čia Klaipėdoje. Dabar kainos jau normalios Dauparuose, kai ką pirkau "Žalioj stotelėj" prie "Studendo"... Kažkaip kur važiuoju tai jau nepraeinu pro šaly... doh.gif Ligonis esu... lotuliukas.gif

Westa - jei dar nesi apsisodinusi ir turi jau planą kur kokius sodinsi - tai patarčiau iki Varšuvos su busiku palėkėti - 400 Lt kelionė kainuoja su auto... Tai paskaičiavau - vien ant tulpmedžio 170 Lt permokėjau... o kur kiti... "Conica" žinai mačiau apie 40 cm aukščio - 12 zl, roes super pirkau po 8,90 zl, o Klp po 35 Lt, ir kiti augalai ... doh.gif O dar paieškojus geriau - tai Lenkija manau "lobių šalis"... lotuliukas.gif Bet deja jau nebenoriu ir nebeturiu kur sodinti... Dra keli keniai laukia eilės prie tvenkinėlio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 01 liepos 2008 - 14:38