QUOTE(dasta @ 2009 01 30, 19:50)
Labas visiems,turiu klausima .Taigi po sinuso pakelimo pakilo temperatura ir laikesi dvi savaites,pasirodo sinuso uzdegimas(sinusitas).Nusiunte implantologai pas loristus.Situacija tokia ,kad danties netekau ,nes supuliavo danties saknys ,del to reikejo istraukti,tai buvo pries ketverius metus.Kai papasakojau loristei savo istorija ,ji uz galvos susieme,sako,kaip galima sukti implanta i sinusa(virsutiniame zandikaulyje) ,kur buvo supuliavusi saknis,sako didele tikimybe ,kad jis neprigis,nusiunte daryti kompiuterine tomografija,nes reikia pacius sinusus paziureti,kas ten dabar yra.Tai ka man dabar daryti,implantologai,aisku, rizikuos tyliai ir sakys sriegti implanta,o loristai sakys ,kad ne.Situacija ziauri ,jeigu atsisakysiu implanto ,tai 4 tukstancius paleidau vejais uz sin. operacija,o jeigu rizikuosiu isisukti implanta ,galiu dar tiek pat prarasti kartu su visu varztu.Patarkit ,gal kas buvote panasioje situacijoje?
Aš irgi ruošiausi darytis sinuso dugno pakėlimo operaciją ir sukti implantus.Bet man yra buvęs kitos pusės sinusitas.Ir man kartais paskaudėdavo ir kitą, sveikąją pusę.Tai man implantologas sakė, kad galima rizikuoti ir daryti operaciją, bet jokios garantijos, kad pasiseks.Ir jei gausis sinusitas, reikės vėl operuoti ir viską išimti.Tavo atveju manau jie nesuks dabar implanto.Juk reikia dar palaukti kelis mėnesius , gal viskas susitvarkys.Gal čia tik gleivinė taip sureagavo į operaciją ir dar nėra tikro sinusito.Ir jei jau kaulas prigis, tai implantas į sinusą nesisuks, o į tą prigijusį kaulą.