Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas brandžiame amžiuje (40+)

QUOTE(Sarabe @ 2011 02 17, 14:37)
taciau statistika nekeicia fakto,kad moteris sulaukusi 35 ir daugiau metu turi daugiau viena  chromosoma nei turetu buti ,o tai reiskia,kad ir rizika vaikuciui yra ;/ 

Juokaujat gal, kad vyresnėm chromosoma papildoma atsiranda? Gyvenime nesu girdėjus tokio absurdo doh.gif

O kalbant į temą, tai nesuprantu, kaip čia tiek daug smerkiančių vėlyvus gimdymus... Kai kokia -niolikinė pastoja, tai jau tada abortas didžiausias blogis (kam aš irgi pritariu), o vyresnė tai jau turi galvot, o kaip išaugint, o kaip ligos, o kaip kas... Ir jei ką - abortas jau puiki išeitis. Abiem atvejais abortas - gyvybės žudymas. O vyresnė dažnai turi visdėlto galimybes ir auginti, juk kiek močiučių yra auginančių anūkus iki gana didelio amžiaus. O pagimdyti genetine liga sergantį vaiką, pasirodo, tolygu vos ne nusikaltimui... g.gif
Atsakyti
Niekas nesako,kad nusikaltimas Pagimdyti nesveika vaika,taciau man butu gaila mazylio... Juk jam butu sunku... Ypac kol mokytusi,juk vaikai ziaurus... O apie tai,kad nezinojote,jog pas motery chromosomu skaicius pakinta,tai CIA jau jusu problema smile.gif pasidomekite daugiau pries sakydamA kad tai nesamone smile.gif))
Apie tai,kad abortas gerai irgi niekas nesake,o apie vyresnio amziaus mamytes taip pat atsiliepiau geruoju,juk pati sakiau-gal ateity ir as pagimdysiu toki sveika maziuka smile.gif.
Beje 6-tame puslapyje ikeliau straipsni butent apie chromosomas ir paveldimas ligas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarabe: 17 vasario 2011 - 16:45
QUOTE(Sarabe @ 2011 02 17, 16:40)
Niekas nesako,kad nusikaltimas Pagimdyti nesveika vaika,taciau man butu gaila mazylio... Juk jam butu sunku... Ypac kol mokytusi,juk vaikai ziaurus... O apie tai,kad nezinojote,jog pas motery chromosomu skaicius pakinta,tai CIA jau jusu problema smile.gif pasidomekite daugiau pries sakydamA kad tai nesamone smile.gif))
Apie tai,kad abortas gerai irgi niekas nesake,o apie vyresnio amziaus mamytes taip pat atsiliepiau geruoju,juk pati sakiau-gal ateity ir as pagimdysiu toki sveika maziuka smile.gif.
Beje 6-tame puslapyje  ikeliau straipsni butent apie chromosomas ir paveldimas ligas

Nežinau, dėl tų chromosomų skaičiaus vis tiek manau kažkoks nesusipratimas. Jei pas mane padaugėtų chriomosomų kad ir toje 21 poroje, tai turėčiau pavirsti Dauno sindromu sergančia. Ir dar turėtų jų padaugėti kiekvienoje mano ląstelėje, nes kiekvienoje jų turėtų būti visas chromosomų rinkinys.
Ką tik paskaičiau genetikos vadovėlį. Ten rašo, kad kai formuojasi vyro ar moters lytinės ląstelės, gali neišsiskirti tos chromosomų poros. Įprastai jos turi išsiskirti per pusę, nes lytinėse ląstelėse yra tik pusė chromosomų rinkinio. O gali neišiskirti ir kažkurio (vyro arba moters) likti dvi kad ir toje 21 poroje. Tada jau ta dviguba susiporuoja su kita normalia lytine ląstele (kai įvyksta apsivaisinimas), kurioje yra viengubas rinkinys ir gaunasi, kad toje 21 poroje susidarė 3 chromosomos.
O tos lytinės ląstelės juk formuojasi ir formuojasi, ir tikrai manau nėra apspręsta iš anksto kad, pas moterį daugiau chromosomų kažkurioje ten poroje visą laiką.
Tuo labiau, kaip gali kisti chromosomų skaičius? Visi normalūs, genetinių sutrikimų neturintys žmonės turi nei daugiau nei mažiau - 46 chromosomas. Ir negirdėjau kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svirple: 17 vasario 2011 - 18:11
Bet cia pasiskaicius pasimato zmoniu Lietuvos kaikuriu mastymo lygis doh.gif Geda turetu buti taip sakancioms, UK ir 40-ies su virsum vaikus gimdo ir nieko... Nereikia cia perdeti ir gasdinti iskarto apsigimimais visokiais, nereiskia kad iskarto apsigime vaikai gims...
Atsakyti
QUOTE(Sarabe @ 2011 02 17, 17:40)
O apie tai,kad nezinojote,jog pas motery chromosomu skaicius pakinta,tai CIA jau jusu problema smile.gif pasidomekite daugiau pries sakydamA kad tai nesamone smile.gif))

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Beje 6-tame puslapyje  ikeliau straipsni butent apie chromosomas ir paveldimas ligas

jus bent pati paskaitykit ka ten idejot rolleyes.gif ne "chromosomu skaicius padideja" o "chromosominiu ligu tikimybe" doh.gif

Taip, tiesa, kad tikimybe padideja, bet realiai is pagimdytu vaiku su chromosominem anomalijom dauguma pagimdyti jaunu mamu, kurios nemato reikalo issitirt.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 18, 02:50)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
jus bent pati paskaitykit ka ten idejot  rolleyes.gif ne "chromosomu skaicius padideja" o "chromosominiu ligu tikimybe"  doh.gif

Taip, tiesa, kad tikimybe padideja, bet realiai is pagimdytu vaiku su chromosominem anomalijom dauguma pagimdyti jaunu mamu, kurios nemato reikalo issitirt.

Ai kabinejates prie kiekvieno žodžio.... Tai gal tada padarykim taip, gimdykim vaikus nuo 40 ir daugiau metu,nes mat jaunos moterys gimdo su didesnem anomalijom wink.gif žodžiu.... Darykite kaip norite,o aš jau gal isviso issiregistruosiu is šito mamyciu klubo,nes čia žmogus net pateikęs informacija ir nesvarbu ar geruoju,ar piktuoju kalbėdamas vis tiek yra laikomas kvailesniu nei jus ponios smile.gif
Esu dekinga ,kad "galiu" pasidalinti informacija ir mintimis su jumis smile.gif
Atsakyti
Mergiotes, neenkit Sarabes biggrin.gif Nes motera kitoje temoje jau pasiskunde, kokios blogos tos vyresnes mamos, kaip puola ir moralizuoja jaunas iki 25 metu mamkas(nors man kaip tik atvirksciai atrodo) :lotuliukas:Kur tik tema, sakykim kad ir apie pirma nestuma virs 30, tuoj pasirodo ''sviesos'' neseju, gasdinanciu sunkiais gimdymais, apsigimimais ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amita: 18 vasario 2011 - 14:58
smile.gif
Atsakyti
Faktas yra faktas - kad kuo vyresne moteris, tuo didesne tikimybe pagimdyti vaikeli su dauno sindromu. Ne ismislas koks.

Drauges mama jau pagyvenusi gerokai buvo, kai gimde netyciuka, ir sveika mergaite pagimde. Cia kaip pasiseka....Lt manau tos ligos nera labai populiarios....bet neseniai 25 metu mergina dauniukus pagimde.

O anglijoje, airijoje tikrai senos plerzos gimdo vaikus. Ypac paaiskeja kai paziuriu laida ONE BORN EVERY MINUTE...man tai nepriimtina...uztat tiek daug apsigimimu, kur nepasisuksi....jau gal reiktu pagalvoti ne tik apie savo karjera ir pramogas, bet ir apie sveika amziu gimdyti.
Atsakyti
QUOTE(saule19841984 @ 2011 02 18, 16:56)
Faktas yra faktas - kad kuo vyresne moteris, tuo didesne tikimybe pagimdyti vaikeli su dauno sindromu. Ne ismislas koks.

taip, tai faktas su kurio nepasiginciuosi.

O anglijoje, airijoje tikrai senos plerzos gimdo vaikus. Ypac paaiskeja kai paziuriu laida ONE BORN EVERY MINUTE...man tai nepriimtina...uztat tiek daug apsigimimu, kur nepasisuksi....jau gal reiktu pagalvoti ne tik apie savo karjera ir pramogas, bet ir apie sveika amziu gimdyti.

"apsigimimu tiek daug kur nepasisuksi" pasaulyje (USA, UK) ne del to, kad gimdo vyresnes, bet kad zmoniu ir visuomenes kitas poziuris. Zmones su DS gyvena normalu gyvenima, jie iseina i gatves ir yra matomi, o ne sedi uzdaryti tarp keturiu sienu kaip pas mus nes seima "geda slepia". Beto, ten, moteris suzinojusi kad nesiuoja apsigimusi kudiki neskuba darytis aborto, o pas mus reta sutinka toki kudiki "priimt".

Uzsienyje ir vezimelyje sedinciu zmoniu labai daug, o pas mus? Nei vieno. blink.gif As asmeniskai tikrai maciau pora vezimeliu PLG vasara, VLN metu metus nei vieno nemaciau. Ju nera? Yra, bet negali iseiti is namu. Daugiabutis- spastai neigaliam zmogui, saligatviai irgi... As sveika boba vezimuka su vaiku vos patysiu taip "nuvalyta" gerai, o ka kalbet apie neigalu vezimelyje?

Nors, as pritariu, kad kazkur riba turi buti. Mano akim tai 40 normalioje situacijoje ir 45- kritineje (pvz ilgametis gydmasis nuo nevaisingumo, nauja seima kai partneris visai dar neturi vaiku arba abu labai nori bendro vaiko). Jei abeju sveikata gera ir uztikrinta materialine baze. Toliau jau manau tikrai nereiktu vaika planuot. BET, jei pastojama netycia, kaip temos autores mamos atveju- as uz tyrimus ir sprendima tada o ne uz besaligiska aborta vien del amziaus.
Atsakyti
Uk daugiau gali pamatyti apsigimusiu nedel to kad ju daugiau, o del to kad tuos zmones labiau adaptuoja i visuomene, jie netik sedi namie, o normaliai gyvena, gaila man tokiu zmoniu kuriu poziuris toks kad jei yra apsigimimas, tuomet viskas, gyvenimo nera... Zinoma gal ir sunkiau gyventi, bet UK tikrai leengviau tiek teveliams auginantiems apsigimusi kudiki, tiek patiems kurie turi kokiu apsigimu... Cia niekas taip nespokso i jos, pirstais nebado ir nelipia uzsidarius sedeti. Stengiasi juos integruoti i gyvenima kaip galima geriau ir Lietuvai dar toli iki to...
Atsakyti
QUOTE(Sarabe @ 2011 02 17, 16:40)
O apie tai,kad nezinojote,jog pas motery chromosomu skaicius pakinta,tai CIA jau jusu problema smile.gif

Absoliui nesąmonė. Atleiskit už atvirumą.
Chromosomų skaičius yra toks, kokį mes jį atsinešam ir gyvenimo bėgyje jis nekinta. Deja biggrin.gif
Atsakyti