kazkodel manau,kad tu esi dar nesubrendusi jeigu gali sitaip galvoti )
koks skirtumas koks mamos amzius svarbu,kad tik jai gerai ir tavo gedos jausmas priklauso nuo taves
QUOTE(wytaute69 @ 2010 09 13, 16:06)
bet tam yra spec tyrimai, kurie parodo vaisiaus apsigimimu tikimybes. O kokios dar medicinines priezastys gali buti?
As apsigimimus ir turejau galvoje.
O kas liecia del apsigimimu tai gali nutikti ir jaunam ir senam.Man pav.31 laukiuosi pirmo vaiko,pries tai turejau 3 persileidimus.Tai kai dariausi genetinius tyrimus,rode 2 apsigimimus,bet gerai kad vandenu tyrimas tai paneige.As irgi norejau pasigimdyti jauna,bet ne visoms tai gaunasi,nors as saves tikrai sena nelaikau.Jei buciau pastojus ir 40 tikrai gimdyciau.O del gedos siaip realiai pagalvojus koks kieno reikalas.
Mano drauges mama ja pagimde 50metu,o dabar jai 70,drauge mano sveika,mokosi aukstosiose mokyklose,as manau kad tai normalu jug nesi apsagautos nuo to,jai dievulis dawe vaikeli tai reik ji saugot,mylet,as nesmerkiu tokios amziaus zmones,va laikrastyje skaiciau kad juoduke 70 metu pagimde vaikeli sveikas kaip ridikas ir ka apie tai manot,gal per sena kazkiek,ir uzaugint vaika,jai turi gera patikima giminaiti kur pades ir t.t.t sekmes kurios laukiasi 40 metu amziuje beto negalima smerkti sawo mamos,ir kitu zmoniu,smerksit atsilieps ir jum,ziurekit kad jums taip neatsitiktu,kaip sakoma lazda turi du galus tad pagalvokit,geriausia palinket geros sekmes
QUOTE(PADRUZKE @ 2010 09 13, 18:50)
O kas liecia del apsigimimu tai gali nutikti ir jaunam ir senam.
Zinoma, tik vyresnio amziaus moterims daugiau rizikos.
Pasmerkt visos greitos, bet nieks nežino, kokia jų šeima ir kaip ten viskas. Gal pvz pastojo nuo velnias žino ko, gal asociali, daugiavaikė šeima, ir pan. Juk būna visokių situacijų, kai vaikai vaikus augina, o tėvams visai nusispjaut ir kitus gimdo
49 yra ne 39, net ir ne 45.. Užauginti reikia, ne tik išnešioti.
49 yra ne 39, net ir ne 45.. Užauginti reikia, ne tik išnešioti.
QUOTE(*ermita* @ 2010 08 04, 09:34)
pirmąjį vaikelį gimdžiau 32,antrąjį 34.abu nėštumai buvo puikūs,jaučiausi labai gerai.sunkoka buvo,kol abu mažiukai.jaunesnės gal lengviau bemieges naktis perneša.kai paaugo abu,buvau nepaprastai laiminga ir didžiavausi savo sūneliais.bet...prieš aštonis mėnesius netekome savo pirmagimio.jam buvo 7metukai ir 8mėnesiai.jaunėliui birželio mėnesį suėjo 6,o man kovo mėn stuktelėjo 40.va ir blaškausi-taip trūksta namuose dar vieno vaikučio,jaunėlis ilgisi broliuko o prašo...sesutės.suprantu,kad rizika pastoti ir gimdyti dabar yra didesnė nei 25 ar 30 metų.bet taip susiklostė gyvenimas.apsispręsti turime kuo greičiau.nes po metų ar dviejų tikrai bus vėlu.tikrai nemanau,kad esu sena,psichologine prasme.o ir nevaikštime šiais laikais skarelėmis apsigobę.dažna 40-metė jaunatviškumu lenkia daug jaunesnes.
gal atsilieps besilaukiančios panašaus amžiaus
gal atsilieps besilaukiančios panašaus amžiaus
labai uzjauciu del netekties, mano likimas panasus as irgi auginau du sunus,bet vieno is ju netekau kai jam buvo 15,5metu. Lygiai taip pat buvo sunku: broliukui truko vyresnelio, o man beveik uzauginto sunelio.Zinau ,kad nieko sugrazinti nebegalima, tad nusprendziau tureti dar viena vaikeli.Man 41m. esu nescia ir nemanau, kad esu sena, jei gyvenimas mums siuncia tokius isbandymus mums belieka tik susitaikyti. Tai ilgai nesvarstyk tikrai pasiseks ir gyvenimas bent prasvieses.
QUOTE(PADRUZKE @ 2010 09 13, 12:50)
O del gedos siaip realiai pagalvojus koks kieno reikalas.
Nematau kur cia ta geda, kitose salyse moterys gimdo 30 - ties ir 40 - ties, ir dar vyresnes, ir tai nera jokia geda, o normalu ir jei atvirai, ziurint i tu vyresniuju tevu elgesi su savo vaikais , vaikai nuo pirmuju dienu pazangesni, yra skiriama kur kas daugiau laiko, nes nebera tikslo dar ir buiti susitvarkyti. Tokia mano nuomone.
Papildyta:
Pamirsau pamineti, kad cia, kur gyvenu, zmones nemirsta sulauke 50 ar 60, gyvena kur kas ilgiau, tad vaikus speja uzauginti tikrai, kita vertus, gal ir gyvena ilgiau, nes atjauneja su vaikais.
QUOTE(Dieter @ 2010 09 12, 21:58)
O gal galima ne jūsų pačios žodžiais, o statistiniais duomenis tai pateikti? Būtų daug įdomiau ir visom aiškiau. Nes pliurpti, kas ant seilės gali kiekvienas
Artimai pažįstu moterį, kuri gimdė 40-ties, turi sveiką 2 metų sūnų, kuris atrodo kaip 4 Bais ūgiu į tėvą atsigimę
Artimai pažįstu moterį, kuri gimdė 40-ties, turi sveiką 2 metų sūnų, kuris atrodo kaip 4 Bais ūgiu į tėvą atsigimę
bendrosios nėštumo vyresniame amžiuje problemos. Vien dėl jų būtų galima net nekalbėti apie gimdymo pavojingumą moterys tiesiog turi būti tinkamai prižiūrimos ir greičiausiai normaliai pagimdys. Mano praktikoje vyriausia pirmą kartą gimdanti moteris buvo 46 metų, ir viskas praėjo be jokių problemų, taip, lyg ji būtų 20-metė.
Blogiausia yra tai, kad vyresniame amžiuje labai padidėja chromosominių (paveldimų) ligų tikimybė.
1820 metei tikimybė pagimdyti Dauno liga (tai pati dažniausia iš visų trisomijų) sergantį kūdikį yra beveik 1 iš 2000, 35-erių metų moteriai ši tikimybė maždaug 1 iš 220, 45 metų moteriai 1 iš 30.
Kaip viskas vyksta? Kai iš paprastos ląstelės gaminasi lytinė ląstelė kiaušiąlastė, vyksta skilimai, ir jų metu kažkodėl neatsiskiria chromosoma. Todėl kiaušialąstė turi dvi tas pačias chromosomas (šiaip turėtų turėti visų po vieną). Kai ji susilieja su vyriškąja ląstele, chromosomų pasidaro 3. Dažniausias variantas, kai yra trys 21-osios chromosomos tai Dauno liga. Ji pasaulyje labiausiai žinoma todėl, kad iš visų kitų chromosominių liga yra pati švelniausia. Daugeliu kitų atvejų vaisius žūsta, ir moteris patiria persileidimą. Dauno ligos atveju pažeidimas pats mažiausias, todėl gana daug vaisių moterys išnešioja ir pagimdo. Sergantieji Dauno liga dažniausiai gyvena kelis ar keliolika, kartais net iki 50 metų. Jų protinis atsilikimas gana didelis, gali būti įvairaus laipsnio. Dažnai būna labai neatsparūs įvairioms ligoms.
Kitos ligos tai 18 trisomija (trys 18-tos chromosomos) Edvardso sindromas, 13-tos chromosomos trisomija Patau sindromas. Šitie kūdikiai retai kada išnešiojami iki pabaigos ir dažniausiai, jei ir gimsta, žūsta per pirmąsias savaites ar metus.
Šie apsigimimai kur kas yra retesni. Jei kūdikio Dauno ligos tikimybė visoms moterims vidutiniškai 1 iš 950, tai Edvardso sindromo maždaug 1 iš 10 000 20 000.
Jei nori,galiu dar krauti ir krauti tau informacijos.... Bet paprasciau bus jei pati googlei panarsysi
Blogiausia yra tai, kad vyresniame amžiuje labai padidėja chromosominių (paveldimų) ligų tikimybė.
Įdomu, kada šie moksliniai tyrimai daryti, koks jų patikimumas? Pati ką tik, būdama 40, pagimdžiau sveikiausią dukrelę, nors vedina šiame sakinyje padarytos išvados, dariausi genetinius tyrimus. Kiek dabar teko susidurti, būtent jaunos moterys pagimdo vaikus su tokiomis problemomis. Gal reiktų šiuos tyrimus atlikti iš naujo? Juk gyvenimas keičiasi... Ir gal tada nereikės taip gąsdintis vyresnėms moterims...
Dziaugiuosi,kad jums gime sveikute dukryte,sveikinu jus
Jei jus tuo netikite,kodel ejote darytis genetinio tyrimo? Juk tai ne vienintelis straipsnis sia tema ir Taip pat tikrai ne vienintelis informacijos saltinis beto ka butumete dariusi jei vaikelis butu buves su genetine liga? as tikrai nesu pries vaikuciu gimdyma,bet visgi mokslininkais as pasitikiu (gal ir as budama 40 metu pagimdysiu sveika vaika ir labai tuo dziaugsiuosi ) taciau statistika nekeicia fakto,kad moteris sulaukusi 35 ir daugiau metu turi daugiau viena chromosoma nei turetu buti ,o tai reiskia,kad ir rizika vaikuciui yra ;/
Labai dziaugiuosi,kad genetiniai ir visokie kiti nemalonumai taip mazeja ir moterys gali gimdyti sveikus vaikus
Jei jus tuo netikite,kodel ejote darytis genetinio tyrimo? Juk tai ne vienintelis straipsnis sia tema ir Taip pat tikrai ne vienintelis informacijos saltinis beto ka butumete dariusi jei vaikelis butu buves su genetine liga? as tikrai nesu pries vaikuciu gimdyma,bet visgi mokslininkais as pasitikiu (gal ir as budama 40 metu pagimdysiu sveika vaika ir labai tuo dziaugsiuosi ) taciau statistika nekeicia fakto,kad moteris sulaukusi 35 ir daugiau metu turi daugiau viena chromosoma nei turetu buti ,o tai reiskia,kad ir rizika vaikuciui yra ;/
Labai dziaugiuosi,kad genetiniai ir visokie kiti nemalonumai taip mazeja ir moterys gali gimdyti sveikus vaikus
mane mama pagimde beveik 37 metu, tiesiog anksciau nebuvo sutikusi tinkamo vyro, kuris noretu vaiku su ja, na as manau cia sprendziant del velyvo gimdymo reiketu vertinti kiekviena individualu atveji ir aplinkybiu visuma