QUOTE(Bali2014 @ 2014 08 29, 14:41)
Nors tema lyg ir apleista, bet gal mano atvejis ir patirtis pades kuriai is jusu...man 43 m. ir esu nescia 3-ia karta (16 savaiciu dabar). Visus 3 kartus pastojau naturaliai. 1-ji nestuma nutraukiau savu noru, nes tai buvo nelaukta, neplanuota ir l. jauname amziuje. 2-sis pries 1 metus baigesi savaiminiu persileidimu 9-a savaite. Santariskiu kliniku nesciuju ir gimdyviu priimamajame praktiskai apturejau persileidima, nes kaip zinome tokiame ankstyvame nestume medicina nesikisa ir palieka savieigai. Po metu vel pastojau, I trimestre buvo rudu tepliojimu bet jokiu kitu komplikaciju. Echo rode puikius duomenis, kraujo tyrimu genetikes patarimu nedariau, nes del amziaus rezultatai butu rode padidintas rizikas visiems chromosominiams apsigimimas. Zinojau, kad darysiu VVS ir zinojau ka darysiu toliau. Sia savaite Santariskiu klinikose buvo atliktas VVS ir diagnoze dauno sindromas. Genetike pataria nestumo nutraukima, ka as ir padarysiu. Tik viena detale...Neabejoju VVS rezultatu tikslumu, tik abejoju klaida kad vaisiaus vandenys galejo buti sumaisyti. Esu gyvenime patyrusi (tik su kitais testais), kai man buvo pranesti kito paciento rezultatai. Tad ir sikart pasilieku sau teise abejoti VVS rezultatais. Kita savaite Kaune kartosiu VVS tyrima. Bandziau klaustis tiek Santariskese tiek Kaune, ar kitu gydytoju - visi kaip susitare tyli ir sako nesa girdeje apie kartotinus VVS tyrimus. Nejau busiu pirmoji LT? Netikiu, tiesiog apie tai garsiai nekalbama, nes jei yra buvusiu atveju - tuomet per ziaurius faktas. Mano atveju noriu dvigubai isitikinti pries nutraukiant gyvybe ir priesingo atsakymo tikrai nesitikiu. Nera lengva su nestumais 40+, taciau imanoma
Na, Jūsų atvejis toks.... net nežinau kaip ir sakyt - sveikinu su nėštumu, bet rezultatai nedžiuginantys...
Dėl VVT - jis tikslus, nesiginčysiu, tačiau suprantu, kad VISADA yra galima klaidos tikimybė - GAL kas nors ką nors supainiojo, GAL kas nors ką nors ne taip pažiūrėjo... Suprantu Jūsų norą išsitirti dar kartą, aš gal irgi taip daryčiau jūsų atveju
O kad yra daryti ir kartotiniai VVT, tai tikrai yra, esu čia, SM, skaičiusi, tik ten buvo kartojama ne dėl rezultato patikrinimo, bet dėl paties skysčio - nepamenu, ar per mažai jo paėmė, ar jo ištirt negalėjo, nes kraujuko pateko
Sėkmės jums. Gal po tyrimo ir jo rezultatų užsuksit papasakoti ir mums, ar pakartotinis tyrimas buvo su tokiais pat rezultatais, ar ne - ne dėl smalsumo, o kad ir mes žinotume, ar būna, kad tyrimus ne tokius pasako...