Įkraunama...
Įkraunama...

Žemas vaiko ūgis

QUOTE(lazdele @ 2008 06 30, 15:44)
Nanuk, rasei, kad bovote pas endokrinologa. Ar jie dare augimo hormono tyrima?

Papildyta:
Labai atsiprasau, kreipiausi i adriu smile.gif

žinok aš net nežinau-imė kraują iš venos TTH tyrė.ar pagal kraują tuos augimo harmonus nustato g.gif mums tik pasakė kad mažakraujystė
Atsakyti
na va mes iš visų daktarų smile.gif kraujo daktarė sakė kad kraujas ant ribos bet ne tragiškai-vitaminų su geležim pegert 1,5 sav,ir vel daryt tyrimus bet kur grinai nustato hemoglobino atsargas-iš vėnos verysad.gif visi tie harmoniniai reikalai thumbup.gif matyt bus smulkutė ir psio. karsta.gif tikbiški kraujas rodo kažkokią alergiją g.gif bet jokių pažymių nėr.tai sakė tuo pačiu kraujo imimu -pakartos ir dėl alergijos.
gastro daktarė liepė pagert bakterijų-nes kaip ir dizbiozę rodo-bet gali būti nuo antibiotikų vartojimo-kartosim tyrimą.
svarbiausia kad iš endikrinologinės pusės thumbup.gif .matyt paseko į mus-mes su vyru nedideli.bet dabar ramiau. smile.gif eisim rugpjūtį su tyrimų ats.pas endo-pasakis galutinai.
Atsakyti
TTH, tai skydliaukes isskiriamas hormonas.. Ar del jo atsakymo ir eisite dar karta rugpjuti pas endokrinologa?
Bet jei augimas atsilieka, nepaisant to, kad tevai nera auksti, paprastai daro ir IGF-1 tyrima. Jis taip pat nustatomas i kraujo.

Matai, as kai pries gera savaite su saviskiu ten lankiausi, tai issiaiskinau. Tik tuos tyrimus daro kas du menesius, vadinasi atsakymu gali tekti luktelt. Mes irgi atsakyma zinosim rugpjucio pradzioje!

Adriu, ar skaitei ta straipsni apie augima?
http://www_vaikosvei.../view.php?id=22
Atsakyti
QUOTE(lazdele @ 2008 07 09, 08:45)
TTH, tai skydliaukes isskiriamas hormonas.. Ar del jo atsakymo ir eisite dar karta rugpjuti pas endokrinologa?
Bet jei augimas atsilieka, nepaisant to, kad tevai nera auksti, paprastai daro ir IGF-1 tyrima. Jis taip pat nustatomas i kraujo.

Matai, as kai pries gera savaite su saviskiu ten lankiausi, tai issiaiskinau. Tik tuos tyrimus daro kas du menesius, vadinasi atsakymu gali tekti luktelt. Mes irgi atsakyma zinosim rugpjucio pradzioje!

Adriu, ar skaitei ta straipsni apie augima?
http://www_vaikosvei.../view.php?id=22

mums visi endikrinologiniai thumbup.gif tik hemoglobinas.liep4 d4l to 8gio ir svorio nebesijaudint-iš ribų dar neiškrentam
Atsakyti
laba, as ir auginu zvirbliuka, jau greit 2 metukai bet mano mazylio ugis tik 86cm. na jis gime 47cm. o ir mano pacios ugis tik 150.na vyras aukstokas, gal isstyps berniokas dar ax.gif
Atsakyti
QUOTE(coliuke @ 2008 07 16, 15:57)
laba, as ir auginu zvirbliuka, jau greit 2 metukai bet mano mazylio ugis tik 86cm. na jis gime 47cm. o ir mano pacios ugis tik 150.na vyras aukstokas, gal isstyps berniokas dar ax.gif

Coliuke, ar jau darete kokius tyrimus?
Mes tai va, pasidareme ir vis dar nera atsakymo.. O taip nekantru laukti!
Atsakyti
Na va, pasidareme mes ta kraujo tyrima, kur tyre IGF lygi. Ir nustate,kad jis per mazas. Tad 1-dieni gulsimes i skyriu, kad istirtu ar ne per mazai augimo hormono.
Kazkaip keistai viskas pasisuko, tikejausi, kad jis tiesiog siaip mazesnis ir tiek..
Bet gydytojai sako, kad nieko baisaus nera, jei per mazai organizme augimo hormono, tiesiog skiria jo papildomai.. Na, bet reikai dar sulaukti galutiniu atsakymu...

Gal dar kas gyvenate panasiomis, tyrimu del zemo ugio, nuotaikomis..?
Atsakyti
Labutis,ziuriu tema primirsta, o tokia aktuali ji man dabar.. verysad.gif
mano vyrukui 6 metai bus gruodi, o ugis tik 106 unsure.gif
na mes su vyrui esam smulkaus sudejimo, tai ir nesitikejau, kad bus dickis..
vis pagalvodavau, kad reikia istirti, o vakar tai buvo paskutinis lasas.. bendradarbe paklause koks sunaus ugis, kai pasakiau kad 106, sako negali buti, matyt kazka supainiojai.. blink.gif
ryt uzsiasau pas endokrinologa....
Atsakyti
QUOTE(Airuciux @ 2009 08 25, 20:20)
Labutis,ziuriu tema primirsta, o tokia aktuali ji man dabar..  verysad.gif
mano vyrukui 6 metai bus gruodi, o ugis tik 106  unsure.gif 
na mes su vyrui esam smulkaus sudejimo, tai ir nesitikejau, kad bus dickis..
vis pagalvodavau, kad reikia istirti, o vakar tai buvo paskutinis lasas.. bendradarbe paklause koks sunaus ugis, kai pasakiau kad 106, sako negali buti, matyt kazka supainiojai..  blink.gif 
ryt uzsiasau pas endokrinologa....

Na, tikrai kad pamirsta daugelio tema! Mes tai va gydomes augimo hormonu nuo pernai metu pavasario ir sau augam.. Is leto, bet greiciau, nei kad pries tai:) Smagu ir mums ir vaikui!
O tau, Airuciux, galiu pasakyti, kad 6 m berniuko ugio maziausia norma: 108cm, taigi, taviskiui dar nera 6 metu ir tiketina, kad jis pasivys sia riba iki gruodzio smile.gif
Bet gydytojai sako, kad augimo hormonas ima veikti organizmo vystymasi ir augima nuo 2m, taigi jei yra sio hormono trukumas, jau nuo 2 metu vaikai gali pradeti leciau augti ir atsilikti nuo bendraamziu.
Taigi, manau, kad labai gerai darote, kad susiruosete konsultuotis pas endokrinologa! Kiek ten ateina jau vyresniu vaikiuku (13-16m ar net vyresniu). Taip gaila ziuret, tokie maziuliukai atrodo. Ir prognozes ne kokios, nes apie 16-17 m jau ima uzsidarineti augimo zonos, tad nedaug laiko lieka, augimui paskatinti..
Na ir ka sake endokrinologas?
Beje kur buvote, klinikose kaune gal?
Atsakyti
Pati esu maza ir vyras mano mazas, mano berniukui 8 m, ir kazkaip net nepagalvojau kad cia yra gydymas , jo ugis kaip ir normalus, nors jis beveik zemiausias klaseje, bet dukrele irgi maziuke gime48 cm. dabar jos ugis zemiau normos, tai dabar labiau stebesiu, ir kai eisiu pas daktara zinosiu ko klausti. Aciu visiems as raso. 4u.gif
Atsakyti
Na, galiu pasidalinti, kaip gi mums sekasi:)
Is tikruju, tai sunkiausia buvo, kol dar tiksliai nezinojom kodel maniskis mazesnis nei norma ir kol dare tuos visus tyrimus. Dabar jau antri metai, kaip gydomes augimo hormonu. Pijui dabar 7 metai ir jis vis dar mazesnis, nei priklausytu, bet jau tik 2cm. Augimo greitis pradejus gydyma tikrai zenkliai pagreitejo ir gydytoja sako, kad per keleta metu jis tikrai turetu ne itk pasivyti, bet ir praugti maziausia riba, ir bus normalaus ugio berniukas:)
Aisku, nera itin malonu kas vakara leistis tuos hormonu, bet siaip jau ipratom, o neseniai ir pats Pijus uzsinorejo pats atlikti sia procedura, vietoj to, kad as viska padaryciau:) Zodziu savotiska patirtis mums visiems:)
Bet kokiu atveju, dziaugiuosi, kad nuejome pas gydytoja, dziaugiuosi, kad padare tuos tyrimus ir paskyre gydyma!

Linkiu nedvejoti ir nedelsti, jei jusu vaikas yra mazesnis nei priklauso ir kreiptis i vaiku endokrinologa! Beje, kad nereiktu klaidzioti kas ir kur, ypac gyvenantiems ne Vilniuje ar Kaune, rekomenduoju sakmbinti telefonu is sio puslapio: http://www_vaikosvei.../view.php?id=22

Sekmes!
Atsakyti
Šia tema ir aš radau straipsnį mirksiukas.gif http://www.valstieti...vaikas-neuzauga
Konsultuoja Vilniaus universiteto vaikų ligoninės gydytojas vaikų endokrinologas med. dr. Robertas Kemežys
"Normalus vaiko augimas priklauso nuo maitinimosi, genetikos ir aplinkos veiksnių, fizinės ir emocinės būklės bei normalios endokrininės sistemos. Kad vaikas normaliai augtų, būtinas kokybiškas miegas ir poilsis." Vaikas greičiausiai auga savo pirmaisiais gyvenimo metais. Pagal statistiką maždaug trys procentai visų vaikų yra žemaūgiai ir jie turėtų būti konsultuojami gydytojo dėl augimo atsilikimo priežasties... g.gif
Atsakyti