Įkraunama...
Įkraunama...

Barselona

QUOTE(Aruna @ 2009 12 10, 08:55)
Pasivaikščiokit po Rambla bulvarą, tik daiktelius, tai labiau saugokit ten.  biggrin.gif

Ypač venkite susibūrimų, kur vyksta kokio mimo šou ar kažkas panašaus, ten labai kišenvagiai aktyvūs.
Atsakyti
buvau ten šia vasara... įspūdžiai patys geriausi, nuostabus gražus miestas... tik kad labai trumpai teko svečiuotis reikėtų kokio savaitėlės bigsmile.gif
ak... nostalgija
Atsakyti
as kuo labiau mastau, tuo labiau laukiu, tuo labiau gailiuosi kad taip nelogiskai sudeliojau plana ir is keturiu dienu keliones realiai turesiu vos dvi dienas Barsoje verysad.gif siunciuosi filma vici kristina barselona, kakzada ziurejau, dabar planuoju pries kelione apzvelgti kitu kampu smile.gif

dar toks klausimas, kai jau apziuresim viska, faina, jega, bet va 12 31 kur geriausia vidurnakty buti? busim dviese, nenorim i joki restorana ar kluba, bet lauke, gal sakau pajuri, kaip ten su istatymais, galima gert sampe viesoj vietoj? pvz la rambloj jei butume? ar esat kas ten naujus sutike? ar labai audringai ispanai tusina? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(moriube @ 2009 12 08, 08:36)
Jus nerealios, labai mane nuraminat ir padedat  thumbup.gif  ACIUUU  lotuliukas.gif mano hostelio duomenys: Barcelona 4 Fun Hostel / Carrer Ample 24, 1º, 2ª
Barcelona  ax.gif  tai vadinasi reikia jamt dviem dienom turistini autobusa, o kaip su jo bilietais? irgi kazkokiam kioske ieskot? o kaip vadinasi tas geris?

Tai tavo hostelis visai netoli jūros ir netoli akvariumo. Tada dar primygtiniau siūlau į akvariumą eiti vakare, kai jau tamsu ir kitkas nedirba smile.gif
Bilietų kioskas jums arčiausias stotelėj prie Kolumbo paminklo, bet lygiai už tiek pat parduoda ir pačiuose autobusuose.

QUOTE(moriube @ 2009 12 09, 09:06)
jau siandien pradesiu ziuretis i zemelapi, kur objektai suzymeti, labai geras tas kur turistiko buso vaziavimo zonos suzymetos  thumbup.gif gal zinot kur jo grafikas darbo? valandas randu o va ar sventiniu laikotarpiu vaziuos ir nematau  schmoll.gif

Nevažiuoja dvi dienas per metus – gruodžio 25 ir sausio 1. Nepaguodžiau unsure.gif

QUOTE(po_stalu @ 2009 12 16, 11:37)
Pakolkas esu  ax.gif

Kaip ten katalonų nuotaikos dėl nepriklausomybės, ar jie rimtai?

QUOTE(moriube @ 2009 12 19, 19:20)
dar toks klausimas, kai jau apziuresim viska, faina, jega, bet va 12 31 kur geriausia vidurnakty buti? busim dviese, nenorim i joki restorana ar kluba, bet lauke, gal sakau pajuri, kaip ten su istatymais, galima gert sampe viesoj vietoj? pvz la rambloj jei butume? ar esat kas ten naujus sutike? ar labai audringai ispanai tusina?  smile.gif

Nieko apie šventimus nežinau, tik pagūglinusi radau, kad barseloniečiai ne taip smarkiai švenčia aikštėse kaip madridiečiai, labiau klubuose, kavinėse ir pan. Bet jums arti bus ir Kolumbo aikštė, ir Katedros aikštė senamiestyje netoli, tai galėsit patikrint ir mums paskui parašyt smile.gif
Dėl gėrimo gatvėse, tai jau šiemet buvo nebeleidžiama. Bet juk Naujieji! Neįsivaizduoju, kaip bus, draudimas labai šviežias.
Būtinai šitų dalykų pasiklausk turizmo informacijoj. Čia sąrašiukas su darbo laikais, nuo tavo hostelio artimiausia bus ta, kur prie Drassanes metro stotelės, šalia Kolumbo aikštės.
Atsakyti
to : Savune Nevažiuoja dvi dienas per metus – gruodžio 25 ir sausio 1. Nepaguodžiau unsure.gif

isduok paslapti kur rdai sia info, raso kad auto vaziuoja visus metus.
doh.gif jau radau.
Mb ziurinejo kad oru prognozes nekokios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gyde: 21 gruodžio 2009 - 00:27
QUOTE(gyde @ 2009 12 21, 00:07)
isduok paslapti kur rdai sia info,  raso kad auto vaziuoja visus metus.
  doh.gif  jau radau.

Gal ir dar ką domins, tai vis tiek įdėsiu nuorodą: čia (kur running times). Be to, ir mano turimam popieriniam buklete taip parašyta smile.gif
Atsakyti
Merginos, klausimai - 1. yra kazkokia nuolaidu kortele "barselonos kortele". Kaip ja gaut? pvz jei perku Bus turistic bilieta internetu - ar gausiu kortele? patarkit man del pirkimo bilietu internetu, nes nz kaip pasielgti verysad.gif man atrodo kad gal ir neverta internetu, nes pvz i akvariuma yra 2eurai pigiau internete bet su ta barsos kortele tas pats g.gif
2. ar buvot kuri http://www_imaxportv...ngles/imax.html ? nelabai cia tos informacijos yra tai labai ydomu gal kuri zinot ka daugiau?

As busiu ten 12 31 IR 01 01 pilnas dienas, tai ta 12 31 viskas dirbs tikiuosi, nors ir trumpiau, o kad 01 01 niekas nedirbs tai zinau, todel labai liudna, bet pvz akvariumas ir fontanai gal ir 01 01 dirbs? siaip tai planuoju 12 31 jamt bus turistik, viska apvazinet kas toliau ir jau 01 01 tai metro ar vaiksciot ten kur arciau ir uz dyka ir is vis kas siaip apziuretinoi pasilikt cool.gif ir vis tik tikiuosi fontanu, aklvariumo ir juru gerybiu bvariuko kokio kad veiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2009 12 20, 18:51)

Kaip ten katalonų nuotaikos dėl nepriklausomybės, ar jie rimtai?

Manifiestuoja nuolat, savo sventes svencia, bet nemanau, kad kada nors atsiskirs.

QUOTE(gyde @ 2009 12 21, 00:07)
Mb ziurinejo kad oru prognozes nekokios.

Pro Ispanija salcio banga traukia. Centre net iki -20... Barselonoj dar nesnigo, bet buvo ryte -3, paskutinem dienom vis lyja bjauriai.

QUOTE(moriube @ 2009 12 22, 11:05)
Merginos, klausimai - 1. yra kazkokia nuolaidu kortele "barselonos kortele". Kaip ja gaut?

Kiek maciau, ja duoda su Bus Turistic bilietu.

25 diena daug kas nedirbs, bet bus nemazai renginiu, gatves graziai apsviestos, muges. Siulau nueiti i Plaza Catalunya esanti El Corte Inglés, ten informacijoje dalina tokius zurnaliukus su zemelapiu Nadal 09, kur visos vietos nurodytos mugiu, visi renginiai sventiniai kiekviename rajone. Beda tik, kad katalonu kalba, bet gal susigaudysit su zemelapiu mazdaug.
Siuo metu Plaza Ayuntamiento kas vakara iziebia Advento kalendoriu, vyksta sviesu spektaklis, Ravalio gatves pripuostos ir visur pilna apsviestu gigantishku makaronu is tipiskos kaledines sriubos. Taip kad jei ne muziejai, vis tiek atsiras ka veikti.
Atsakyti
Ech, as irgi vos neverkiu del salciu BAR. Ir dar tas lietus... Sianakt isvaziuoju is KLP i VLN ir ryte iskrendu su Ceku oro linijom. Bet as labai noriu i Monserrat vienuolyna. Ju oficialiame puslapyje nurodyta, kad visa gruodi nedirba. Gal as neteisingai supratau? Jei kas nors zino kita varianta (pvz kad dirba smile.gif) tai praneskit ka... Bukit geros moterys ir merginos... 4u.gif
As tai sakiau ryt ir poryt nieko ypatingo neveiksiu. Vaikstinesiu po centra, i papludimi nuleksiu ir pan... O sestadieni manau jau viskas veiks ir vaziuosiu su apzvalginiu autobusu. Tik dar nezinau kuria linija judejimo pasirinkti... Gal kas patarsite? Tiesa, kazkur sioje temoje skaiciau, bet neberandu apie toki "miesta mieste", irgi BAR, kur sutalpintos ivairios architekturos ispanu ir katalonieciu. Kaip tas rajoniukas vadinasi? Ar mokamas i ji iejimas?

Na, jei spesite atrasyti, kol neisvaziuosiu, tai labai labai aciu. Jei nespesite, tai tik siaip aciu smile.gif Neslidzios ir saugios keliones man ir toms, kurioms per tokius orus reikes vaziuoti.

Linkejimai!

P.S. sedziu darbe ir nebesigalvoja apie darba. Noretusi nusnausti pries ilga kelione iki Vln, dar su tokiu oru... Ech, koks idomus tas gyvenimas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(moriube @ 2009 12 22, 11:05)
Merginos, klausimai - 1. yra kazkokia nuolaidu kortele "barselonos kortele". Kaip ja gaut? pvz jei perku Bus turistic bilieta internetu - ar gausiu kortele? patarkit man del pirkimo bilietu internetu, nes nz kaip pasielgti  verysad.gif  man atrodo kad gal ir neverta internetu, nes pvz i akvariuma yra 2eurai pigiau internete bet su ta barsos kortele tas pats  g.gif 
2. ar buvot kuri http://www_imaxportv...ngles/imax.html ? nelabai cia tos informacijos yra tai labai ydomu gal kuri zinot ka daugiau?

1. Jei pirksit bus turistic, tai visiškai neapsimoka pirkti ir Barcelonos kortelę, nes nuolaidos tos pačios, su Barselonos kortele prisideda tik nemokamas transportas. Bet už 2 dienų transportą mokėt 26 eurus? Turint omeny, kad vieną iš tų dienų vis tiek važinėsit su bus turistic? Bet net ir šiaip ta kortelė neapsimoka, kažkada žiūrėjau. Geriau jau T-10.
2. Tai 3D kino teatras, tų Imaxų yra daugely šalių, kai pastatė Barselonoj, jis buvo didžiausias, dabar jau gal nebe. Rodo visokius tam tinkamus filmus, apie gamtą ir pan. Paspauskit ispanų kalbą, ver horarios – valandos ir filmų pavadinimai.

QUOTE(Juoda/Balta @ 2009 12 23, 13:25)
Ech, as irgi vos neverkiu del salciu BAR. Ir dar tas lietus... Sianakt isvaziuoju is KLP i VLN ir ryte iskrendu su Ceku oro linijom. Bet as labai noriu i Monserrat vienuolyna. Ju oficialiame puslapyje nurodyta, kad visa gruodi nedirba. Gal as neteisingai supratau? Jei kas nors zino kita varianta (pvz kad dirba smile.gif) tai praneskit ka... Bukit geros moterys ir merginos...  4u.gif
As tai sakiau ryt ir poryt nieko ypatingo neveiksiu. Vaikstinesiu po centra, i papludimi nuleksiu ir pan... O sestadieni manau jau viskas veiks ir vaziuosiu su apzvalginiu autobusu. Tik dar nezinau kuria linija judejimo pasirinkti... Gal kas patarsite? Tiesa, kazkur sioje temoje skaiciau, bet neberandu apie toki "miesta mieste", irgi BAR, kur sutalpintos ivairios architekturos ispanu ir katalonieciu. Kaip tas rajoniukas vadinasi? Ar mokamas i ji iejimas?

1. Pasiimkit termosą iš namų, rytais prisipilsit arbatos ar kaitinto vyno, ir bus nebaisūs šalčiai vis gurkštelint rolleyes.gif
Kur tu matei, kad nedirba Montserrat vienuolynas? Aš jų oficialiam puslapy radau, kad nuo gruodžio 26 iki sausio 9 negiedos berniukų choras, vaikai atostogaus. O vienuoliai vienuoliaus kaip visada biggrin.gif Pažiūrėk darbotvarkę – agenda.
2. Abi linijas pasirinkti, abi įdomios. Sakyčiau, kad visas tris, bet žalioji žiemą nevažinėja.
O tas miestas mieste – Poble espanyol, įėjimas mokamas, su bus turistic – nuolaida, be to, tas busiukas ir priveža, nes šiaip tas miestelis ant Montžuiko kalno.
Atsakyti
Aciu, Savune, nepirksiu tada tos korteles, as is vis maniau kad jos net nereikia pirkt, kad ja duoda prie bus turistiko bilieto ir su ja gaunasi tos nuolaidos biggrin.gif o del bus turistiko ir viso kito, tai kazin 12 31 sutrumpintai dirbs ar normaliai? g.gif ir dar klausimas siaip - jei gerai supratau is tavo ats tai ta barselonos kortele kainuoja 26eurus ir su ja vazineju uz dyka? ar kaip g.gif plius ydomu kiek ji galioja?
siaip tai mastau taip: 12 31 apvazineju bus turistiku tuos objektus kurie toliausiai nuo mano gyvenamosios vietos ir kurie dirba, o jau 01 01 su metro kur pavazinesiu tai T10 isigysim unsure.gif tik nezinau ar gerai mastau, gal jei kaS Nelogiskai skamba tai saKYKT 4u.gif
Juoda/Balta - laikykis, svarbiausia gera nuotaika, nes kai nuvyksi, laikas greitai praeis, ar silta ar nelabai bebutu ir paskui pasimirs net tai ka matei, kokiom gatvem ejai o kuriom nespejai, bet va bus gera jei atsiminsi "va, buvau tada labai laiminga", "buvo gera" thumbup.gif As stresavau kad niekas nedirbs, nieko nepamatysiu, o dabar pakalbejau su viena pazystama, pasirodo ji ten buvo viena diena, pasakojimo pradzia atrode daug zadanti, tikejausi visko suzinoti, bet... pasirodo jos ir jos vyro keliavimo toks stilius - pamatyt kuo daugiau, nesvarbu kaip, o va man tai svarbu kokybe ir tai supratau tik su ja pakalbejus, tad nustojau pergyvent kad nespesiu kazko - svarbu suzinot apie ta vieta kur vaziouju kuo daugiau ir siuo metu man regis apie barsa zinau tiek kiek net apie vilniu nezinau ax.gif ir esu patenkinta net zinodama kad ten salta, lyja ir puse vietu nedirbs cool.gif siuo metu skaitinejuosi viska, spausdinuosi info nes kai reikes prahoje 5valandas laukt tai naudingai ketinu leisti laika thumbup.gif
Linkiu geros keliones, Juoda/Balta, lauksiu ispudziu ir tikiuosi kad viskas bus labai labai gerai bigsmile.gif vien aplinkos pakeitimas ko vertas thumbup.gif vien pats faktas - sventes praleidau barsoj!! jega thumbup.gif

aisku, as vis dar kovoju pati su nerimu manyje, kad tik viskas butu super, bet butent tokiu guodeju deka kaip Savune, ta padaryti lengviau ir lengviau, nes visada gera isgirsti gera zodi - ACIUUUU lotuliukas.gif
Atsakyti
sveiki,
ar lengvai bus iš Žironos į Barsos centrą nusigaut ir ten prasimalt? smile.gif
Kaip suprantu, apsimoka tą T-10 kortelę turėt, ir važinėt. Tai su sūnėnu (su juo lekiu) nusipirksim po vieną, trims dienoms manau pakaks, nes dar daug kur pėsti eisim gal.
o Sangrijas brangus ten?
norėtųsi paragaut. O viešai jį gert būtų galima? neprisiknis kaip čia, lt?
biggrin.gif
barselonoj tik 3 dienas pilnas turiu, taigi labai noriu pamatyt kiek įmanoma daugiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegytė: 25 gruodžio 2009 - 22:34