Įkraunama...
Įkraunama...

Barselona

Savune tiek visko zino thumbup.gif vadinasi yra vilciu, kad kazka pamatysiu ir as, nes as skrendu Nauju sutikt bigsmile.gif O del kainu, tai nieko konkretaus dar neisgirdau 4u.gif Jo, baisoka kad per pora dieneliu nespesiu nieko pamatyt blink.gif del susikalbejimo, tai buvau Maljorkoj, be sansu angliskai ar vokiskai, visi moka tik sava kalba doh.gif
Atsakyti
QUOTE(moriube @ 2009 11 18, 18:11)
Sveiki visi visi  cool.gif As planuoju kelione i Barselona, mielosios ir mielieji, nesu niekada pati pirkusi bilietu, tad niekada nesidomejau kainomis  4u.gif  klausimelis toks - uz kiek ir is kurio miesto skridote i Barsa?  huh.gif  bijau permoketi  doh.gif

Skridau liepos menesi, mokejau apie 500 lt i viena puse. Skrydis Star1, tiesioginis is Vilniaus i Gerona. Tik tiek, kad velavo daugiau nei 6 valandas doh.gif , tai dievui dekojau, kad ne su persedimu skridau..

QUOTE(Juoda/Balta @ 2009 11 19, 14:31)

I vienuolyna vaziuoti reikia is Plaza Espanya, su Ferrocarriles Catalanes, tik nepamenu, kokia linija. Islipti reikia toje stoteleje, kur pavaizduota cremallera ("uztrauktukas", traukinukas, kuris i vienuolyna uzkelia). Bilietus reikia pirti is automatu, kainuoja pirmyn atgal apie 22 eurus, plius 7 eurai, jei noresi funikulieriumi uzkilti i pacius kalnus vienuoliu kambariu pasiziureti, iskaptuotu olose, ir ermitos, mazos baznyteles. Prie bilietu automatu Plaza Espanya yra atsakingas zmogus, tad jam galit pasakyt "Montserrat" ir pades bilietus nusipirkt ir zenklais/gestais biggrin.gif parodys, kur islipt reikia, zemelapiuka duos.
Tas pastatas tai Figueras miestelyje randasi, iejimas iki desimt euru kainuoja, siaip grazu, kai buvau, kaip tik rode ir papuosalus Dali kurtus, tai tikrai idomu buvo. Ir pats miestukas grazus. Vaziavau su traukiniu is Sants Estacion, bilieta (~20 euru) galima pirkti automate arba kasose.
Anglishkai, bent jau turistinese zonose, kalba, bet tik truputi, zino pagrindines frazes is kiek kainuoja, pasakyt, bet manau, kad vis tiek nereikia bijote, ispnai atviri zmones, gestikuliuoja daug, tai tikrai susigaudysit, kas ir kaip, tik ziurekit, kad neapsautu su kainomis.

QUOTE(Juoda/Balta @ 2009 11 20, 12:48)

Tiesa, dar klausimukas, gal kas buvote Zironoje (irgi Catalunijos dalis). Arba kituose artimuose kaimuose ar miesteliuose. Gal ka parekomenduotumete? 4u.gif

Miesteliu daug yra graziu. Gerona manes nnesuzavejo, nieko ypatingo. Tuo tarpu Tarragonoje yra romenu griuvesiu, siena murine. Labai grazus Sitges, Vilanova i la Geltru, Casteldefells su savo papludimiu. Kiekvienam kaimuky, ypac prie kalnu, galiam dideliu groziu atrasti wub.gif Man neseniai padovanojo knyga apie Katalonijos kaimus, tai apakus buvau wub.gif Dabar idejus gaudau smile.gif

Ryt vaziuoju i PortAventura, galesiu papasakoti, kas ir kaip. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(moriube @ 2009 11 21, 11:15)
Savune tiek visko zino  thumbup.gif  vadinasi yra vilciu, kad kazka pamatysiu ir as, nes as skrendu Nauju sutikt  bigsmile.gif  O del kainu, tai nieko konkretaus dar neisgirdau  4u.gif

Šiemet iš Vilniaus per Vieną mokėjau 550 litų su viskuo į abi puses. Anksčiau su airBaltic, kai buvo tiesioginis, irgi panašiai. Mačiau, kad kitiems metams per Prahą buvo 419 litų, bet dabar jau nebėra, jau 547. Čia reguliarūs reisai. O su užsakomaisiais galima rasti pigiau, būna 199 į vieną pusę, bet ne visada būna ir į kitą.
Ne iš Vilniaus neieškojau, man per daug klapato. Pvz., su Ryanair skrendant dar tektų pripliusuoti ~80 litų kelionei į Kauną, ~100 litų bagažui, ~100 litų nakvynei Hane, ~80 litų bilietui iš Žironos į Barseloną. Man neapsimoka, bet kam patogesnis Karmėlavos oro uostas, kas keliauja be bagažo, kas moka išmiegoti oro uoste – tam visai gerai.
Atsakyti
ką galiu pasakyt, tai vienas įspūdingiausių barselonos pastatų vienareikšmiškai yra sagrada familia katedra wub.gif
Atsakyti
QUOTE(moriube @ 2009 11 21, 12:15)
Savune tiek visko zino  thumbup.gif  vadinasi yra vilciu, kad kazka pamatysiu ir as, nes as skrendu Nauju sutikt  bigsmile.gif  O del kainu, tai nieko konkretaus dar neisgirdau  4u.gif Jo, baisoka kad per pora dieneliu nespesiu nieko pamatyt  blink.gif  del susikalbejimo, tai buvau Maljorkoj, be sansu angliskai ar vokiskai, visi moka tik sava kalba  doh.gif

Jeigu tik bus noras, pamatysit daug. Mes per vieną dieną pamatėme irgi nemažai. Traukiniu atvažiavome prie Triumfo arkos (ji ne tik Paryžiuje yra biggrin.gif ), o paskui pėstute nuėjome iki Sagrada Familia bažnyčios, o paskui į Guelio parką. Kas žino Barselonos atstumus, sakė, kad mum galvoj negerai tokius atstumus eiti. Tačiau pėstute einant nemažai paties miesto matėme. Vėliau metro nusileidom į centrą, nuėjome iki grojančių fontanų, paskui nusileidome iki uosto. Aišku, labai daug dar nematėme, bet ne paskutinį kartą, kaip sakoma, buvome. Dėl kalbų - sunku susišnekėti kokia kita kalba nei ispaniškai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2009 12 03, 09:01)
Jeigu tik bus noras, pamatysit daug. Mes per vieną dieną pamatėme irgi nemažai. Traukiniu atvažiavome prie Triumfo arkos (ji ne tik Paryžiuje yra  biggrin.gif ), o paskui pėstute nuėjome iki Sagrada Familia bažnyčios, o paskui į Guelio parką. Kas žino Barselonos atstumus, sakė, kad mum galvoj negerai tokius atstumus eiti. Tačiau pėstute einant nemažai paties miesto matėme. Vėliau metro nusileidom į centrą, nuėjome iki grojančių fontanų, paskui nusileidome iki uosto. Aišku, labai daug dar nematėme, bet ne paskutinį kartą, kaip sakoma, buvome.  Dėl kalbų - sunku susišnekėti kokia kita kalba nei ispaniškai  biggrin.gif

Dėl kalbų drįsčiau nesutikti, Barcelonoje pakankamai lengva susikalbėti angliškai, va nuvažiuotumėt už jos ribų... tada visi turistai vaiskto su tom ispaniškų pasikalbėjimų knygutėm ir liežuvius laužo smile.gif labai juokinga būna. Beje, kas ruošias į Barceloną, laaaabai rekomenduoju nuvykt į ispanišką miestelį, ar tai kaimelį, nepamenu kaip tiksliai v adinasi. Kažkas nerealaus, ten vienoje teritorije sutalpinta visa Ispanija. Įvairiems jos regionams būdinga architektūra, suvenyrai, na žodžiu viskas, nerealu. Kai ten buvau, kaip tik filmavo filmą "Kvepalai", tai iš viso įdomu buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Optimista @ 2009 12 03, 15:51)
Beje, kas ruošias į Barceloną, laaaabai rekomenduoju nuvykt į ispanišką miestelį, ar tai kaimelį, nepamenu kaip tiksliai v adinasi. Kažkas nerealaus, ten vienoje teritorije sutalpinta visa Ispanija. Įvairiems jos regionams būdinga architektūra, suvenyrai, na žodžiu viskas, nerealu. Kai ten buvau, kaip tik filmavo filmą "Kvepalai", tai iš viso įdomu buvo smile.gif

Va taip vadinasi tas gėris, tik n su riestainiu rolleyes.gif :
QUOTE(Savūnė @ 2009 11 20, 18:03)
Pvz., Poble Espanol gruodžio 25-ąją dirba nuo 9 iki 14 – rekomenduoju.

Čia jo svetainė.
Atsakyti
[quote=Optimista,2009 12 03, 16:51]
Dėl kalbų drįsčiau nesutikti, Barcelonoje pakankamai lengva susikalbėti angliškai, va nuvažiuotumėt už jos ribų... tada visi turistai vaiskto su tom ispaniškų pasikalbėjimų knygutėm ir liežuvius laužo smile.gif labai juokinga būna.

Mums deja angliškai kalbėti Barselonoje nepavyko ax.gif Netgi hostelyje kalbėjo tik ispaniškai g.gif
Atsakyti
kai buvau Maljorkoje tai ne vienas ispanas nemokejo angliskai, viena moteris du sakinius rezge prancuziskai ax.gif mokausi siektiek ispanu dabar, bet jau skaicius ismokt ispaniskai vargu ar sugenbesiu, bet jau kelio pasiklaust moku thumbup.gif
beje, gal turit kuri linka i barsos zemelapi toki kuri butu galima gal ir atispausdint? gal pabandysiu per google maps ax.gif ir dar gal zinot kur rast koki darbo laiko tvarkarasty, nes gruodzio 31, sausio 1 nemanau kad bus normalus darbo laikas visu lankytinu vietu, tokiu kaip akvariumas (beje, gal kas buvot?verta?) ar dar kas nors blush2.gif
Atsakyti
beje, gal turit kuri linka i barsos zemelapi toki kuri butu galima gal ir atispausdint? gal pabandysiu per google maps ax.gif ir dar gal zinot kur rast koki darbo laiko tvarkarasty, nes gruodzio 31, sausio 1 nemanau kad bus normalus darbo laikas visu lankytinu vietu, tokiu kaip akvariumas (beje, gal kas buvot?verta?) ar dar kas nors blush2.gif
[/quote]
Man labai padėjo šis puslapis
http://www.barcelona...ttractions.html
Akvariumas turėtų dirbti
http://www.aquariumb...nfo_horario.php
Aš buvau akvariume, man labai patiko, neperkrauta, visko užtenka mirksiukas.gif
Jei nuspresit eiti, tai bilietus pirkit internetu, bus pigiau ir nereiks eilėj stovėti
Čia keli vaizdai iš akvariumo
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
[quote=Ingel,2009 12 03, 23:15]
beje, gal turit kuri linka i barsos zemelapi toki kuri butu galima gal ir atispausdint?

neverta iš anksto atsispausdinti, kai atskrisit, oro uoste yra turismo informacija, tai jie ten dalina žemėlapius su metro linijom, ir paprastus zemelapius, ju man pilnai visada uztekdavo.
Atsakyti
susiduriau su problema, ten akvariumo puslapyje bandau prisiregistruot kad leistu pirkti bilietus ir esme kad praso kazkokio ZIP kodo - kas tai? g.gif
Papildyta:
beje, aciu optimistai uz patarima, nespausdinsiu jokio zemelapio smile.gif bet mes ten nuskrisim vidurnakti, ar dirbs info? ar labai sunku surast kur eiti iki bagazo pasijamimo? ax.gif
Atsakyti