Įkraunama...
Įkraunama...

Barselona

QUOTE(Setonas @ 2009 08 27, 19:15)
Del tu metro bilietu, tai pirkom ir mes tuos T10 bilietus po 7.7 EUR, tai isnaudojom geriausiu atveju puse kiekvienas vaziavimu. Ten palaida bala, kaip ir Paryziaus metro. Vienas praeina, palaiko tas duris, visi sulenda paskui ir gerai smile.gif O jei soklesnis esi, tai ir persokt tas uztvaras gali smile.gif O ka - beveik 8 eurai susitaupo  ax.gif

Nepatarciau to daryti, nebent extra atveju arba velai vakare, nes kiekvienoj stoteleje yra zmones, stebintys kameras, kurie pagaudo sokinejancius, o kartais ir kontrolieriai prasieina. Vaiksto jie retai, bet kai vaiksto, prirasho tiek badu uz 40 euru.. Tada ir pagalvoji, ar vertejo taupyt tuos 8 eurus.
Atsakyti
Sveikos, mamytės,

esu labai dėkinga už šią temą ir tiek daug patarimų thumbup.gif Bet aš dar tik pradedu gilintis, tad gal man kas nors netingės pagelbėti. Noriu savo mamai padovanoti kelionę į Barseloną, maždaug sausio pradžiai. Tai jos sena svajonė, labai nori pamatyti Gaudi architektūrą... ir šiaip ji mėgsta keliauti, daug pamatyti... Vat ir nežinau, ar kelionių agentūroj jai ką nors suveikti (o kokia iš jų geriausia?..), ar bandyti kažką suregzti, kad galėtų pati važiuoti kur tik norės (manau, kad jai taip būtų mieliau). Jeigu nuomoti butą, kur jų ieškoti? Ar patikima? O kokiam viešbuty būtų geriausia (kad nelabai brangu, bet padoru). Ar sausio pradžioj būna brangiau nei antroj pusėj? Tiesiog bijau, kad kas nors gali gautis ne taip (pvz. su vietų rezervacija...), kaip norisi, ir būtų sugadinta visa dovana blink.gif

Labai prašau, patarkit ar bent garsiai pamąstykit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AngelG @ 2009 08 27, 09:28)
O gal galetumete patarti del rajono, kuriame geriau butu gyventi su leliuku, pvz.  prie parku ar papludimiu ? g.gif  Gal kas is buvusiu gali rekomenduoti ar patarti Aciu

Man atrodo, gerai tiktų kur nors prie Ciutadella-Vila Olimpica metro stoties. Ten šalia yra didelis Ciutadellos parkas su fontanais, skulptūrom, jame ir zoologijos sodas, taip pat arti Passeig Maritim paplūdimys, o ir ramiau, ne taip triukšminga, ne tiek turistų srautų negu El Borne arba Barcelonetoj. Ir daugiau parkelių yra netolies, kaip Barcelonetos ar Port Olimpic. Taip pat Port Olimpic uostas, molu galima pasivaikščiot. Na, ir toliau pakrante į tą pusę paplūdimiai ir parkeliai. Poblenou rajone arčiau jūros, ten yra Diagonal Mar parkas su dideliu tvenkiniu, o paplūdimiai geresni, švaresni negu Barcelonetoj. Tiesa, visur mieste yra vaikų žaidimų aikštelių, nežinau, kokio amžiaus tavo 'leliukas', ar tai jums aktualu.

QUOTE(Setonas @ 2009 08 27, 20:15)
Del tu metro bilietu, tai pirkom ir mes tuos T10 bilietus po 7.7 EUR, tai isnaudojom geriausiu atveju puse kiekvienas vaziavimu. Ten palaida bala, kaip ir Paryziaus metro. Vienas praeina, palaiko tas duris, visi sulenda paskui ir gerai smile.gif O jei soklesnis esi, tai ir persokt tas uztvaras gali smile.gif O ka - beveik 8 eurai susitaupo  ax.gif

Šiaip tai, jei imi prekę ar mokamą paslaugą ir nesusimoki, tai vadinasi vagyste... nelabai skaniai čia nuskambėjo, kaip ir grūdimasis be eilės, paliekant vaikus saulėj kepti. Aš nesiūlyčiau tokiais patarimais naudotis ne vien dėl to, kad sučiupti gali, bet tiesiog iš savigarbos.

QUOTE(sunday @ 2009 08 29, 21:29)
Sveikos, mamytės,

esu labai dėkinga už šią temą ir tiek daug patarimų  thumbup.gif Bet aš dar tik pradedu gilintis, tad gal man kas nors netingės pagelbėti. Noriu savo mamai padovanoti kelionę į Barseloną, maždaug sausio pradžiai. Tai jos sena svajonė, labai nori pamatyti Gaudi architektūrą... ir šiaip ji mėgsta keliauti, daug pamatyti... Vat ir nežinau, ar kelionių agentūroj jai ką nors suveikti (o kokia iš jų geriausia?..), ar bandyti kažką suregzti, kad galėtų pati važiuoti kur tik norės (manau, kad jai taip būtų mieliau). Jeigu nuomoti butą, kur jų ieškoti? Ar patikima? O kokiam viešbuty būtų geriausia (kad nelabai brangu, bet padoru). Ar sausio pradžioj būna brangiau nei antroj pusėj? Tiesiog bijau, kad kas nors gali gautis ne taip (pvz. su vietų rezervacija...), kaip norisi, ir būtų sugadinta visa dovana  blink.gif

Labai prašau, patarkit ar bent garsiai pamąstykit  4u.gif

Nesu girdėjus, kad kelionių agentūros pardavinėtų keliones vien tik į Barseloną. Jos nebent bilietus nupirktų ir viešbutį rezervuotų, aišku, ir pasiimtų už tai agentūros mokestį, o juk gali tai padaryti ir pati.
Ar tavo mama viena važiuotų? Vienam žmogui gal labiau apsimoka viešbutis, o ne butas... nors aš vienam nesu ieškojus, tai net nežinau, kiek ima už mažytes studijas. Sausį, jeigu jau po visų Naujųjų švenčių, turėtų būti pigiausia, nes pats nesezonas. Įsivesk google 'Barcelona accomodation' ir ieškok po įvairius tinklalapius, aišku, laiko užims, bet rasi variantų tiek, kad vis tiek kas nors tiks. Arba šioje temoje ir gal dar Ispanijos temoje pasiieškok nuorodų. Dėl patikimumo tai dar negirdėjau, kad ką nors būtų apgavę. Gali prieš rezervuodama jiems parašyti, pasiklausinėti, kas tau rūpi, paprašyti daugiau nuotraukų atsiųsti.
Atsakyti
gal kas galit patarti kaip is GIRONOS areuosto iki Barselonos nuvaziuoti gal koks traukinys yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausriuxa @ 2009 09 03, 16:49)
gal kas galit patarti kaip is GIRONOS areuosto iki Barselonos nuvaziuoti gal koks traukinys yra  ax.gif

galite iš Gironos oro uosto važiuoti autobusu iki Gironos, o iš ten jau yra traukinys į Barceloną. o taip pat yra ir autobusas tiesiai iš Gironos oro uosto į Barceloną (bet šis variantas gaunasi brangiau 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(aaam @ 2009 09 03, 16:46)
galite iš Gironos oro uosto važiuoti autobusu iki Gironos, o iš ten jau yra traukinys į Barceloną. o taip pat yra ir autobusas tiesiai iš Gironos oro uosto į Barceloną (bet šis variantas gaunasi brangiau  4u.gif  )

O kiek traukinys kainuoja?
Nes autobusas tiesiai is Oro uosto iki Estació Nord Barselonoje 12 euru kainuoja.
Ir patogiau turbut, nereikia lagaminu tampyti ir vaziuoja daznai, is oro uosto net nakti (suderinti su ryanairo skrydziais)
Atsakyti
QUOTE(liepziedyte @ 2009 08 26, 15:04)
Del "Barcelona Bus Turistic".
Vienos dienos bilieto kaina - 21 eu. Dvieju dienu - 27 eu.
Vienos dienos apvaziuoti zymias vietas tikrai negana. Taigi visais atzvilgiais labiau apsimoka imti dvi dienas smile.gif

Aš planuoju tokį atvejį: mes neketiname kiekvienoj vietoj išlipti, max 4 vietose. Įdomu tokiu atveju, ar verta pirkti bilietą 2 dienom? Ir jei neišlipant- imant tik raudoną ir mėlyną trasą- kiek maždaug laiko trunka toks miesto apvažiavimas, nes jų puslapy neradau šios info.
Bei - gal kas esat pirkę bilietus internetu?
Atsakyti
gal kas zino kaip veikia tie grojantys fontanai rugsejo men.? kada juos ijungia? g.gif ar visom dienom? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nickee @ 2009 09 14, 09:58)
gal kas zino kaip veikia tie grojantys fontanai rugsejo men.? kada juos ijungia? g.gif ar visom dienom? g.gif

Spausk pirmą nuorodą
Atsakyti
Jei bus laiko užsukite Barselonoje į jūrų muziejų, tikrai vertas dėmesio objektas, yra tunelis po vandeniu, virš galvos plaukioja rykliai, rajos. Grožis wub.gif . Ypač jei keliausite su vaikais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 09 15, 16:46)
Jei bus laiko užsukite Barselonoje į jūrų muziejų, tikrai vertas dėmesio objektas, yra tunelis po vandeniu, virš galvos plaukioja rykliai, rajos. Grožis wub.gif . Ypač jei keliausite su vaikais rolleyes.gif

aš kažko daugiau tikėjausi is muziejaus. Nepadarė man jis jokio ispudzio
QUOTE(rasa32 @ 2009 09 15, 19:51)
O juros muziejus-akvariumas mums su MB nepaliko didelio ispudzio  ax.gif .Apart to tunelio po akvariumu,nieko gero.Cia tik asmenine nuomone.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar vienas vertas dėmesio objektas Barselonoje - Gaudi parkas. Kas turi galimybę pasibastyti po Ispaniją daugiau - nepraleiskit progos apsilankyti Siera Nevados dykumoj su filmavimo paviljonais ir apskritai užsukti į mažus neturistinius miestelius.
Atsakyti