Įkraunama...
Įkraunama...

Barselona

QUOTE(Setonas @ 2009 06 14, 20:02)
O kur tu pirkai tokius bilietus pigius? Gi gatvej ju nepardavineja, vis vien i kazkokia agentura ejai ar ne? Ir kaip del parko Port Aventura aplankymo? Kur reiketu Barselonoj ieskot info apie ji? Ir ka dar patartum kaip buves ten padaryt ar pamatyt (kaip kad tikrai gerai parekomendavai ta autobusa, mes jauciu pacia pirma diena ji ir pasiimsim)

Siulau vizita pradeti nuo Plaza Catalunya esancios turistu informacijos. Ten nemokamai gausi zemelapi su suzymetom garsiausiom vietom, visais pesciuju ar autobusu marsrutais. Barselonos turbut neimanoma apziuret per viena apsilankyma, bet rekomenduoju:
L'eixample ir Barri Gotic rajonus, galima rasti smagiu bariuku, turgu, krautuveliu, parduotuveliu, suvenyru. Zodziu, tai vietos, kur verda turistinis ir ne tik gyvenimas.
Plaza Espanya ir jos fontanai, Montjuic kalnas, pats uostas ir Barceloneta rajonas (netoli papludimio), kur galima skaniai pavalgyti juros gerybiu.
Sagrada Familia, Park Güell, Casa Batlló, La Pedrera - visi Gaudi stebuklai. Atsargiai, pavyzdziui, i Casa Batlló iejimas kainuoja net 16 euru, manyciau, kad jei vaiksciosit i kelis muziejus, verta isigyti spec bilieta (yra pasiulymu muziejams ir monumentams, gautusi pigiau)
Tibidado, ypac nakti. Atsiveria nuostabus vaizdai, matosi visas miestas. Atrakcionai tai jau tokie senukai smile.gif
Rambla, Paseo de Gracia. PAstarojoj gatveje visos garsiausios parduotuves, daug naujuju rusu, tiesiog net gatvej idomu sedet ir stebet zmones beigi galima pigiai arba ne (pagal norus) apsipirkti.
La Ciutadela - parkas ir zoo. Parke nuolat renkasi idomus zmones, nuolat kas nors groja bugneliais ar pan, grazus fontanas, salia yra Arc de Triompf, Triumfo arka.
Torre Acqbar, panasus i Londono boksta statinys, salia jo yra labai faini senienu turgeliai.
Apskritai, Barselonoje labai smagu apsipirkti, ypac sausio, rugpjucio menesiais, nes vyksta didieji ispardavimai, bet ir kitu metu galima rasti kokybishku dalyku uz prieinama kaina. Butinai apsilankykite vaisiu, sendaikciu turguose.
Muziejai. Picasso, Miró ir t.t. Kiekvienam pagal skoni.
Katedra, esanti Barri Gotic. Apskritai, kaip jau sakiau, visas kvartalas labai idomus, siauromis gatvelemis, nerealiais pastatais.
Na, uz Barselonos galima apsilankyti Montserrat vienuolyne kalnuose, Dali muziejuje Figueres miestelyje, Cadaqués pajurio oazej.
Na o visa kita atrandama jau ten bebunant, Barselona uz kiekvieno kampo turi kazka nepaprasta, del to zmones ten ir grizta, nes net ir ten gyvendamas nesugebi visiskai gerai pazinti sio miesto. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo po_stalu: 16 birželio 2009 - 20:20
QUOTE(thebeach @ 2009 06 15, 23:18)
Bilietus pirkau prie baznycios "Sagrada Familia" esancio kioskelio, ten ir pardavineja to autobuso bilietus. Siaip tas autobusas praveza pro visas pagrindines vietas, tad galima pirma diena trumpam islipti ir apziureti, o kita diena gryzti atgal ilgesniam pasivaiksciojimui. Siaip man patiko "Park Guell", ten didelis grazus parkas ir atsiveria panorama i Barselona, patiko akvariumas, nes ten eini tuo tuneliu ir visur vanduo, plaukioja rykliai ir t.t., "Tibidabo" parkas su apzvalgos ratu, nu ir aisku Ramblas aleja. Ten yra turgelis, tai galima uz 2 eurus nusipirkti ivairiausiu svieziai spaustu sulciu arba ivairiu vaisiu salotu, kurias iskart padaro.

O tas Port Ventura parkas? Ar jame niekas nebuves? blink.gif Ir dar - nuo orouosto kaip atvaryt i BArsa kokia 24 h? nes tie kursuojantys zydrieji busikai tai kiek zinau nuo 24 h nebevaziuoja. Kaip tada lekt?
Papildyta:
QUOTE(po_stalu @ 2009 06 16, 21:17)
Siulau vizita pradeti nuo Plaza Catalunya esancios turistu informacijos. Ten nemokamai gausi zemelapi su suzymetom garsiausiom vietom, visais pesciuju ar autobusu marsrutais. Barselonos turbut neimanoma apziuret per viena apsilankyma, bet rekomenduoju:
L'eixample ir Barri Gotic rajonus, galima rasti smagiu bariuku, turgu, krautuveliu, parduotuveliu, suvenyru. Zodziu, tai vietos, kur verda turistinis ir ne tik gyvenimas.
Plaza Espanya ir jos fontanai, Montjuic kalnas, pats uostas ir Barceloneta rajonas (netoli papludimio), kur galima skaniai pavalgyti juros gerybiu.
Sagrada Familia, Park Güell, Casa Batlló, La Pedrera - visi Gaudi stebuklai. Atsargiai, pavyzdziui, i Casa Batlló iejimas kainuoja net 16 euru, manyciau, kad jei vaiksciosit i kelis muziejus, verta isigyti spec bilieta (yra pasiulymu muziejams ir monumentams, gautusi pigiau)
Tibidado, ypac nakti. Atsiveria nuostabus vaizdai, matosi visas miestas. Atrakcionai tai jau tokie senukai smile.gif
Rambla, Paseo de Gracia. PAstarojoj gatveje visos garsiausios parduotuves, daug naujuju rusu, tiesiog net gatvej idomu sedet ir stebet zmones beigi galima pigiai arba ne (pagal norus) apsipirkti.
La Ciutadela - parkas ir zoo. Parke nuolat renkasi idomus zmones, nuolat kas nors groja bugneliais ar pan, grazus fontanas, salia yra Arc de Triompf, Triumfo arka.
Torre Acqbar, panasus i Londono boksta statinys, salia jo yra labai faini senienu turgeliai.
Apskritai, Barselonoje labai smagu apsipirkti, ypac sausio, rugpjucio menesiais, nes vyksta didieji ispardavimai, bet ir kitu metu galima rasti kokybishku dalyku uz prieinama kaina. Butinai apsilankykite vaisiu, sendaikciu turguose.
Muziejai. Picasso, Miró  ir t.t. Kiekvienam pagal skoni.
Katedra, esanti Barri Gotic. Apskritai, kaip jau sakiau, visas kvartalas labai idomus, siauromis gatvelemis, nerealiais pastatais.
Na, uz Barselonos galima apsilankyti Montserrat vienuolyne kalnuose, Dali muziejuje Figueres miestelyje, Cadaqués pajurio oazej.
Na o visa kita atrandama jau ten bebunant, Barselona uz kiekvieno kampo turi kazka nepaprasta, del to zmones ten ir grizta, nes net ir ten gyvendamas nesugebi visiskai gerai pazinti sio miesto.  wub.gif

Tvirtinu:
Plaza Catalunya , zemelapis smile.gif
L'eixample ir Barri Gotic - cia veliau gal, nes jauciu pacia pirma diena skubesiu prie juros kokios, i Las Ramblas smile.gif
Plaza Espanya ir jos fontanai, Montjuic kalnas, pats uostas ir Barceloneta rajonas - checked, bet tik ne valgymui smile.gif Nes nekenciu juros gerybiu schmoll.gif
Sagrada Familia, Park Güell, Casa Batlló, La Pedrera - o kas tam Casa Batllo yra, kad net 16 EUR iejimas? Cia tas Gaudi namas gal?
Tibidado kalnas - checked smile.gif
Rambla, Paseo de Gracia - na, apsipirkinet as nesiruosiu smarkiai Barsoj smile.gif Man baisiau kaip as karsti liepos menesi ten pakelsiu smile.gif Kaip nenusust odos, nes as toks sviesiaodis, tai raudonai degu smile.gif
La Ciutadela - parkas ir zoo, Triumfo Arka - viskam checked smile.gif
Muziejai. Picasso, Miró - nooooo schmoll.gif Nesu as menininkas ir nejauciu jokio pointo i paveikslus ziuret. Buvau Luvre, tai paveikslus visus apejau per 30 minuciu smile.gif Nuobodybe
Montserrat vienuolynas - checked - itraukta i planus is anksto smile.gif Tik kaip iki jo nusigaut?
Cadaqués pajurio oaze - kas cia? Kaip ji rast? Ir kas ten gero? Toje oazeje? smile.gif gal visi nuogi vaikstineja? biggrin.gif
Na, Barsoj busiu 10 dienu, tai tureciau daug ka spet pamatyt. Bent jau tikiuosi smile.gif Bus daug daug nuotrauku, tonomis tiesiog smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2009 06 18, 20:23)
Ir dar - nuo orouosto kaip atvaryt i BArsa kokia 24 h?

Yra naktinis autobusas, kursuoja kas 20 min. Čia info, spausk Nitbus, paskui N17.
Traukinys iki 23.38, aerobusas iki 1 nakties (tik jis brangesnis už N17).
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2009 06 18, 21:23)
O tas Port Ventura parkas? Ar jame niekas nebuves?  blink.gif

Aš buvau. Prieš du metus Barselonoj praleidau savaitę, tai vieną dieną skyrėm tam parkui. Jei eisi į Plaza Catalunya turismo info centrą žemėlapio, tai ten tuo pačiu klausk ir kaip nuvažiuot į port aventura. Tai tau iškart ant to paties žemėlapio ir pažymės iš kur važiuoja traukinys. Taigi nuvažiuosi traukiniu tiesiogiai be jokių problemu, mes kartu su traukinio bilietais nusipirkom ir įėjimo į tą parką bilietus, gavosi šiek tiek pigiau nei perkant vietoj. Stotelė kur reikės išlipti tai taip ir vadinsis - port aventura, tikrai nesupainiosi, nes ten visi lips smile.gif . Parkas didelis, yra rajonai pagal įvairias šalis - Kinija, Meksika, Polinezija, Laukiniai vakarai. Pramogų ir atrakcionų tikrai daug, kai kurie labai ekstremalūs. Aišku mums gavosi taip , kad tik įėję , iš nežinojimo, pirmiausia pasisupom ant labai baisaus atrakciono ( na man buvo baisus nes aš ekstremalių nemėgstu ) - tokio traukinuko lekiančio siaubingu greičiu ir besivartančio aplink savo ašį virš ežero. Beje jis neatrodo toks baisus žiūrint iš išorės, bet kai įsėdi doh.gif . Labiausiai tai patiko visi vandens atrakcionai, nerealiai smagu, po jų lieki visas šlapias, bet nieko , greit išdžiūni, vasara gi. Šiaip labai didelės eilės prie atrakcionų, tai nemažai laiko sugaišom eilėse, kas nelabai patiko. Galima pirkti kažkokį exspres bilietą, tada nereikia laukt eilėse, bet mes nepirkom, tai nelabai žinau apie jį.
Jei dar kas domina, klausk smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2009 06 18, 19:23)
o kas tam Casa Batllo yra, kad net 16 EUR iejimas? Cia tas Gaudi namas gal?
Montserrat vienuolynas - checked - itraukta i planus is anksto smile.gif Tik kaip iki jo nusigaut?
Cadaqués pajurio oaze - kas cia? Kaip ji rast? Ir kas ten gero? Toje oazeje? smile.gif gal visi nuogi vaikstineja? biggrin.gif

Taip, tai Gaudi namas, salia jo dar yra du namai garsiu architektu. Jis yra priesais La Pedrera, vidus (is nuotrauku sprendziu) ispudingas, tik man 'onoras' neleidzia tiek uz iejima moket, bent jau iki siol neleido biggrin.gif
Montserrat geriausia arba masiniuku vaziuoti, arba traukiniu.
Masiniuku vaziuojant reiktu keliu zemelapio ir tureti omenyje, kad Katalonijoje daugiausia mokamu keliu, bet kiek pamenu, daugiau 10 euru nemokejom.
O traukiniu bilietai perkami Plaza Espanya. Pirkti geriausia iskart visa paketa (Montserrat+cremallera, kalnu traukinukas)- gaunasi pigiau, o vietoje galima ir funikulieriumi uz 7 eurus ant kalnu virsuniu pakilti, kur galima apziureti uolose iskirstus vienuoliu kambarius.
Cadaqués yra pajurio miestelis, cia jau reiketu ekskursija uzsisakyti, nes masina vaziuojama ilgai ir nuobodziai. Jame megdavo Dali juros gerybes valgyti ir jura grozetis, yra likes jo namas. Zodziu, labai grazus miestelis, tik papludimio beveik nera, jura i uolas plakasi.
As liepa irgi trauksiu Barson, bet oda mano ne balta, o prie saules kaip ir pripratus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo po_stalu: 19 birželio 2009 - 22:34
QUOTE(Bjjanka @ 2009 06 19, 10:11)
Aš buvau. Prieš du metus Barselonoj praleidau savaitę, tai vieną dieną skyrėm tam parkui. Jei eisi į Plaza Catalunya turismo info centrą žemėlapio, tai ten tuo pačiu klausk ir kaip nuvažiuot į port aventura. Tai tau iškart ant to paties žemėlapio ir pažymės iš kur važiuoja traukinys. Taigi nuvažiuosi traukiniu tiesiogiai be jokių problemu, mes kartu su traukinio bilietais nusipirkom ir įėjimo į tą parką bilietus, gavosi šiek tiek pigiau nei perkant vietoj. Stotelė kur reikės išlipti tai taip ir vadinsis - port aventura, tikrai nesupainiosi, nes ten visi lips smile.gif . Parkas didelis, yra rajonai pagal įvairias šalis - Kinija, Meksika, Polinezija, Laukiniai vakarai. Pramogų ir atrakcionų tikrai daug, kai kurie labai ekstremalūs. Aišku mums gavosi taip , kad tik įėję , iš nežinojimo, pirmiausia pasisupom ant labai baisaus atrakciono ( na man buvo baisus nes aš ekstremalių nemėgstu ) - tokio traukinuko lekiančio siaubingu greičiu ir besivartančio aplink savo ašį virš ežero. Beje jis neatrodo toks baisus žiūrint iš išorės, bet kai įsėdi doh.gif . Labiausiai tai patiko visi vandens atrakcionai, nerealiai smagu, po jų lieki visas šlapias, bet nieko , greit išdžiūni, vasara gi.  Šiaip labai didelės eilės prie atrakcionų, tai nemažai laiko sugaišom eilėse, kas nelabai patiko. Galima pirkti kažkokį exspres bilietą, tada nereikia laukt eilėse, bet mes nepirkom, tai nelabai žinau apie jį.
Jei dar kas domina, klausk smile.gif .

Oooo, aciu uz atsakyma smile.gif Labai idemiai perskaiciau. O del to express bilieto, tai man atrodo, kad panasiai yra Disneilende Paryziuje. ten irgi buvo express bilietai, bet ju nereikia pirkt. Tik issimusi ji ir tau paraso tikslu laika kada turi ateiti prie atrakcionu ir tipo be eiles praeisi. Ir vienu metu tik 1 express bilieta gali turet. Issimusi antra - pirmas negalios biggrin.gif Bet esme tokia, kad pvz ismuse valanda kada ateit, ten tarkim 12:20, atejom, tai buvo 2 eiles: viena normaliai laukianciu zmoniu, o kita - su express bilietais. nu ji buvo mazesne, bet tikrai nebuvo taip, kad be eiles praeitum bigsmile.gif
O vandens atrakcionu nebuvo Disneilende, buvo tik Heides parke. Patinka man jie, kai slapias iseini smile.gif Bus liuks ten thumbup.gif
Atsakyti
Noreciau komentaro zmoniu, kurie gerai pazysta Barselona, del lokacijos

A ar B? smile.gif

As busiu su vaiku, tai vistiek turbut visur teks vazineti metro, man svarbu kad butu patogesnis nusigavimas iki pliazo, rami vieta, gal kur siek tiek zalumos daugiau. Busiu dekinga uz komentarus
Atsakyti
Holla,
Gal patarineti man dar ankstoka, nes Barselonoje pirma karta esu. Atvykau nakti, dabar jau trecia diena bus. Bet pastebejimas toks: cia labai patogus susisiekimas. Nusipirkau T-10 bilietuka ir vazineju nesukdama galvos. Gyvenu netoli Escorial gatves, isedi i viena linija, pavaziuoji iki kitos, paeini iki kur reikia - no problem. Gal kad viena vazineju. Nezinau kaip su vaiku butu.
Papludimys patiko. Yra bendras pliazas ir toleliau nudistu. Po pliazo ejom Poblenou gatve. Mano kompanjonas sake, tai kazkas panasaus i Rambla, tik ten daug senu zmoniu. Bet parduotuvese pigu ir daug kavinukiu. Ragavom Gazpacio sriubos thumbup.gif
Vakar vykau iki Monserat vienuolyno. Metro nusipirkau bilieta, i kuri ieina metro, traukinys, funikulierius iki ST Joan, audiovisual sale ir Monserat muziejus. Kainuoja 22.50 eur. Zodziu, su juo eini ir toks ispudis, kad visur praleidzia thumbup.gif Jei norit su pietumis, tada kaina 36 eur. Bet dau tenka ir pavaikscioti. Taciau kai vietos grazios, azartas pagauna, net nebeskaiciuoji kiek km nuejai.
Ka siandien nuveiksiu galesiu trumpai veliau parasyti.
Labai patogu, kad hosteliuose interai nemokamai. Ejom ejom, ilindom netoli Rambla i viena hosteli, panarsiau ir toliau vaikstinejam thumbup.gif Vandens nebutina pirkti parduotuvese, yra vietos kaip ir Italijoje, kur galima pasipildyti buteliuka. Zodziu, rojus turistams wub.gif

Taigi trumpas tęsinukas. Jau sėdžiu Lietuvoje. Paskutinę viešnagės Barselonoje dieną, kaip ir planavau, paslampinėjau gatvėmis po senamiestį, t.y. pėstute nuėjau iki akvariumo. Bilietas 17 eur, su lengvatom 12 ir 14 eur. Apie 11 val. eilės nebuvo. Akvariume praleidau geras 3 val. nors jis nėra didelis.
Vakare nuo 21 val. vasarą prasideda fontanų šou Ispanijos aikštėje. Panašiai kas 30 min. su pertraukėlėm iki 23 val. Nemokamai hihihi.gif
Kai sutvarkysiu foto, įmesiu į savo parašiuką.
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2009 06 30, 21:22)
Noreciau komentaro zmoniu, kurie gerai pazysta Barselona, del lokacijos

As busiu su vaiku, tai vistiek turbut visur teks vazineti metro, man svarbu kad butu patogesnis nusigavimas iki pliazo, rami vieta, gal kur siek tiek zalumos daugiau. Busiu dekinga uz komentarus

Laba!
Jei dar ne per velu, siulyciau rinktis Valencia gatve.
Metro beveik vienodu atstumu (ar is Paralel, ar is Hospital Clinic vaziuojant iki papludimio reiktu persesti i geltona linija), rajonas kaip ir tas pats, centras itin arti. Neapsigauk del Paralel, kad ten parkas arciau, nes siaip Paralel gatve nakti priguza plastakiu ir vienai moteriai tikrai labai nepatarciau ir nerekomenduociau vaikscioti, nes mum su drauge ne karta teko grizti sia gatve namo, tai ko tik neprisiule/neprisiklausem.
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2009 07 12, 08:13)
Kokia kaina to T-10 bilieto? Ir jis tik metro galioja? Kiek dienu?

7.70 eur, 10 vaziavimu. Man neprireike, bet atrodo, tinka metro, FGS traukiniams ir autobuso zenklas yra. Reiktu info centre pasitikslinti.
Atsakyti
QUOTE(po_stalu @ 2009 07 10, 10:31)
Laba!
Jei dar ne per velu, siulyciau rinktis Valencia gatve.
Metro beveik vienodu atstumu (ar is Paralel, ar is Hospital Clinic vaziuojant iki papludimio reiktu persesti i geltona linija), rajonas kaip ir tas pats, centras itin arti. Neapsigauk del Paralel, kad ten parkas arciau, nes siaip Paralel gatve nakti priguza plastakiu ir vienai moteriai tikrai labai nepatarciau ir nerekomenduociau vaikscioti, nes mum su drauge ne karta teko grizti sia gatve namo, tai ko tik neprisiule/neprisiklausem.

Nu va, o jau uzsisakiau viesbuti Rocafort gatvej, nu viesbutis geresnis, nors as taip ir supratau, kad lokacija ano geresne. Pasiziuresiu, gal dar bus ka galima pakeist. Nors naktim as nelabai vaiksciosiu. O kokiu ten pasiulymu gavot? biggrin.gif As prie Madrido plastakiu pripratus ir siaip prie visokiu ps ps, tai gal nebutu ir baisu, jeigu neagresyviai siulo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(po_stalu @ 2009 06 19, 23:32)
Taip, tai Gaudi namas, salia jo dar yra du namai garsiu architektu. Jis yra priesais La Pedrera, vidus (is nuotrauku sprendziu) ispudingas, tik man 'onoras' neleidzia tiek uz iejima moket, bent jau iki siol neleido biggrin.gif

Verta eiti į vidų ir onoras nors nukentės, įspūdžiai bus ypatingai stiprūs ir verti tų išleistų pinigų. tongue.gif
Atsakyti