Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(Dovis @ 2008 09 15, 14:27)
Saltmete, kur ten tavo ta tema apie graikiska maista biggrin.gif Gaila pavadinimu nepamenu, bet labai patiko, tokie kaip pyrageliai su varske ir surus pyragas is sluoksniuotos teslos, tik nesupratau kas per idarai ten, nei tai varske,nei tai kas.

Dovis, nu faina, kad įspūdžiai geri... thumbup.gif
Dėl maisto temos, tai žiūrėti mano parašą ax.gif O tie pyragėliai a la su varške, tai spėju, kad kalbi apie kalitsounia, jie įdaryti mizithra - ožkos sūriu ir cinamonu ant viršaus apibarstyti. O tas sūrus tai gal tyropita? tada jis su feta įdarytas. Būna dar ir su kitokiais sūriais, arba su feta ir špinatais (tada jau spanakopita).

QUOTE(regal @ 2008 09 16, 11:16)
Ar nuomojamose mašinose būna auto kėdutė? Ar papildomai už ją reikia mokėti?

Būna. Reikia tik paprašyt. Mokėt paprastai nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2008 09 16, 08:43)
O po kiek muilą pirkot g.gif  MB tai nesiprausia tuo muilu, kur aš Kretoj pripirkau, o pripirkau tikrai daug doh.gif  Sako su juo tik skalbt o ne praustis doh.gif  Tai visiems draugam ir giminėm išdalinau.

O tuos pyragėlius or aš atsimenu, man jie labai patiko thumbup.gif  Ten gal su feta sūriu jie įdaryti g.gif

Po 60 euro centu. Kitoje vietoje 5 perki, sesta gauni nemokamai. Tai viso 5 eurai. Nezinau ju kokybes. Bet as rinkausi pagal kvapa. Tie naturalus, tai man kaip ukinis muilas. O va kur alyvuogiu su kvapais, tai wub.gif Orouoste sumasciau,kad man dar truksta, tai 4vnt rinkinuka uz 2 eur pirkau. Pradesiu naudot, bus matyti.
Dovanom vezemes stiklineje taroje alieju, Raki ir Ouza. Viska i maikonus viniojau, tai liuks, nieks nesuduzo. Sau litriuka skarbonkeje parsigabenome. O va alyvuogiu pastos ir medaus indeliu danteliai atsoko. Tai pora maikonu man patepliojo lotuliukas.gif Dukrai i klase nestis sveriamus saldainiukus pirkom. Tokie faini zeliniai ir tokie melyni Ouzo saldainiukai. anytai alyvuogiu kremo parvezem, sake geras biggrin.gif

QUOTE(axa @ 2008 09 16, 09:49)
Dovis, smagu matyti jus grįžusius, ir patenkintus  assa.gif
Kaip matau jūsų ir mūsų įspūdžiai apie viešbutį sutapo - nėra super, bet galima rašyti riebų 'GERAI' ok.gif

Dar prašome vaizdinės medžiagos iš kelionės  cool.gif

Visai nieko tas viesbutukas, drasiai galeciau saviems rekomenduot. Atvykus ispudis buvo vau, tik paskui islindo visokie minusiukai. Kaip ne pirmos jaunystes baldai, garsiai veikiantis kondicionierius, kuri taise n kartu, kol finale pradejo vanduo is jo begti lotuliukas.gif Tada nusispjovem i ji ir naturaliai vedinomes.Labiausiai, tai tas maistas vienodas nusibodo, bet alkani tikrai nebuvom. Svarstykles +3 kg parode blush2.gif Ir vaiku baseinas gilus. Didzkei, tai tiko, bet mazuliukams jau be sansu maudytis. Bet kam tas baseinas, jei jura cia pat lotuliukas.gif

Vaizdinei medziagai, tai reikia laiko atrasti. I neturiu kur ju patalpinti,kad galeciau cia ikelti.

Tina, tai jums kambario taip ir nepakeite?Bet tai gerai,kad nors kompensacija uz tai gavot.
Atsakyti
Pradedu ir aš galvoti apie Kretą spalio mėnesį. Gal ir nematysim karščių, bet gal bus lengviau keliauti?
Ar yra, kas gyveno 2*-3* žvaigždučių viešbučiuose? Ar būtinas tas servisas, jei viešbutis tik pernakvojimui? O gal kas papasakos, kokios šiaip kainos Kretoje? Kažkas sakė, kad labai brangu unsure.gif , bet kažkaip nemanau, kad labai baisiai didelės kainos būtų.... Pvz. kiek kainuotų pavalgyti ne viešbutyje, o šiaip kokioje miestelio tavernoje ar restoranėlyje?
Kur geriau gyventi, Chersonise, Retimne, ar dar kokioj vietovėj? Manęs nedomina kasdieninis ėjimas į pajūrį. Žinoma, kad nueisiu ten, bet planuoju daugiau dienų praleisti keliaudama po salą nei gulėdama paplūdimy. Gal kas patars kokių gerų minčių iš savo patirties? aciuks.gif
Atsakyti
Jei norit keliauti, tai siuliciau neprisiristi prie viesbucio. Mes su vyru taip pamastem,kad butu daug paprasciau, nereiktu vakare skubeti atgal. Ten greitai temsta apie 8 jau tamsu ir tikrai nejauku tamsoje kalnu keliais vazineti. O tu viesbutuku, tai pilna ten pas juos. Tik aisku nesidomejau kaip su vietomis. Vienoje vietoje tik kainos uzklausem, sake 50 eur. Bet manua,kad ir pigiau galima rasti. Va tokiu atostogu, tai as labai noreciau. taip ir pamatyt daugiau galetum. Kainu nelabai pamenu, bet va Frape 2.5-2 eur, tie 5 pyrageliai 5-6eur, kalmaru ziadai su astunkoju 8, pyragas su spinatais apie 5.5. Kitu kainu nepamenu. Tiesa fetos suri po 2.3 pirkom. Vanduo 6 buteliai uz 1.5 eur. Fantos skardine 65 cnt ir daugiau, bananai 1.30. Cia ta ka maciau ir ka pamenu. Vietiniai gal dar kitokiom kainom prekinasi.
Atsakyti
QUOTE(Raganiuška5 @ 2008 09 17, 00:47)
kiek kainuotų pavalgyti ne viešbutyje, o šiaip kokioje miestelio tavernoje ar restoranėlyje?


Mes tik vieną kartą valgėm restoranėlyje, bet man tai brangu pasirodė. Jų tas tradicinis Musaka 9eurai, graikiškos salotos, (kur tik pomidorai agurkai ir svogūnai, gabalėlis fetos sūrio ir pora alyvuogių) 6eurai, sultys po 3eurus. Su vyru tik užkandom nuo šitų dviejų patiekalų, palikom 20 eurų, gal ir neatrodo didelė suma, bet kai išsiverti į litus doh.gif
Atsakyti
Sveikos, Keliautojos 4u.gif

Mes taip pat jau rugsejo 23 d. skrendam i Kreta su Teztour. Norejau dar Jusu paklausti del keliones i Santorini blush2.gif Su kuriuo laivu geriau plaukti i Santorini - greituoju ar letuoju? Vieni sako, kad su letuoju (4val.) ne taip supa ir nepykina, o kiti atvirksciai, kad su greituoju geriau. Man tai labai aktualu, nes vaziuosim su vaiku, be to ir man paciai nepakeliamas supimas doh.gif blink.gif Manau, kad rudeni bangavimas tikrai bus nemazas. verysad.gif Tai kaip yra is tikruju, su kuriuo is laivu geriau plaukti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatabux: 17 rugsėjo 2008 - 09:14
QUOTE(renatabux @ 2008 09 17, 10:12)
Sveikos, Keliautojos 4u.gif

Mes taip pat jau rugsejo 23 d. skrendam i Kreta su Teztour. Norejau dar Jusu paklausti del keliones i Santorini blush2.gif Su kuriuo laivu geriau plaukti i Santorini - greituoju ar letuoju? Vieni sako, kad su letuoju (4val.) ne taip supa ir nepykina, o kiti atvirksciai, kad su greituoju geriau. Man tai labai aktualu, nes vaziuosim su vaiku, be to ir man paciai nepakeliamas supimas doh.gif blink.gif  Manau, kad rudeni bangavimas tikrai bus nemazas.  verysad.gif Tai kaip yra is tikruju, su kuriuo is laivu geriau plaukti?


Mes plaukėm greitaeigiu laivu, jokio bangavimo tą dieną nebuvo, kiek mačiau maži vaikiukai jautėsi labai blogai doh.gif oi kaip man gaila jų buvo doh.gif
Šiaip tai jei važiuojat vienai dienai su ekskursija manau neverta vaiko ir savęs kankinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolitukas: 17 rugsėjo 2008 - 09:35
QUOTE(Lolitukas @ 2008 09 17, 10:35)
Mes plaukėm greitaeigiu laivu, jokio bangavimo tą dieną nebuvo, kiek mačiau maži vaikiukai jautėsi labai blogai  doh.gif  oi kaip man gaila jų buvo  doh.gif
Šiaip tai jei važiuojat vienai dienai su ekskursija manau neverta vaiko ir savęs kankinti

Na mes plaukem lėtuoju keltu, bet grįžtant man labai bloga buvo.didžiąją laiko dalį paslika gulėjau.vaistukų nuo pykinimo tikrai patarčiau išgerti.Nepakenks.
Atsakyti
QUOTE(Aistulis.oho @ 2008 09 17, 11:36)
Na mes plaukem lėtuoju keltu, bet grįžtant man labai bloga buvo.didžiąją laiko dalį paslika gulėjau.vaistukų nuo pykinimo tikrai patarčiau išgerti.Nepakenks.

g.gif o ką galima pasiūlyt 3 m. vaikui? Kiek žinau, nuo pykinimo vaistai nerekomenduojami mažesniems...
Atsakyti
QUOTE(anike @ 2008 09 17, 11:40)
g.gif o ką galima pasiūlyt 3 m. vaikui? Kiek žinau, nuo pykinimo vaistai nerekomenduojami mažesniems...

Na gal ir nieko nebus.Kelte buvo ir vaikų, bet nemaciau, kad kam bloga butu.Čia gal nuo organizmo priklauso.

Na, va vakar grižom iš saulėtosios Kretos.Buvom tik 7 dienas, aišku, laiko buvo mažai, bet ilgiau pabūti neleido aplinkybės.Nieko, bus proga dar kada sugrižti. smile.gif
Tikrai labai super,patiko viskas - ir viešbutis, ir aplinka, ir žmonės, ir ypač gamta. thumbup.gif Taip pat ir oras buvo labai šilta (ape 30 laipsnių), man kaip šilumos mėgėjai tai buvo pats tas.Tik Santorine jau buvo per karšta.
Gyvenom Rethymno priemiestyje Platanes Rethymno Village viesbutyje (3 žvaigždutės). Viešbutyje "viskas įskaičiuota" sistema, todėl maisto buvo daug ir įvairaus. Galima buvo susirasti tikrai ką valgyti, net ir išrankesnio skonio žmogui.
Vieta bent jau man buvo ideali - netoli jūra, gana ramu, aplinkui yra ir parduotuvių, ir tavernų, bet nėra didelio šurmulio. Tiktu labiau ramesnio poilsio ieškantiems keliautojams, viešbutyje daugiausiai vyresnio amžiaus arba su vaikais atvykę poilsiautojai.
Tiesa, prie viešbučio jūros krantas akmenuotas ir gana staigiai gilėja, bet mes mažai tame paplūdimy maudėmės, tai nesudarė jokių problemų.
Šiaip nepamatėm labai daug.Nuomojomės mašiną tris dienas, bet pilnai važinėjom tik dvi, o trečią tik labai trumpai, nes buvom žiauriai nusikalę po Santorinio kruizo - labai nuvargino karštis ir ilga kelionė laivu (plaukėm lėtuoju keltu).
Pirma dieną po atvažiavimo pėškom traukėm link Retymno apžiūrėjom visas miesto įžymybes.
Antra dieną jau nuomojomės mašiniuką (Toyota Yaris).Trijų dienų nuoma kaianvo 100 eurų.bet mes prašovėm, nes tris dienas iš eilės negalėjom nuomotis (buvo numatytas kruizas į Santorinį), tai ėmėm trečią dieną kaip atskirą ir ji kainavo mums brangiai (50 eurų), jei būtume ėmę dviems ar trims dienoms būtume mokėję tik 50 eurų(buvo spec.pasiūlymas - 2 dienos 50 eurų + viena diena nemokama).na bet ką jau daryti.Vis tiek ne taip labai jau daug sumokėjom.
taigi pirmiausia vaziavom link Kournos ežero, bet truputį nugrybavom ir bevažiuodami kalnų keliukais užsukom į Argiroupolį, tik tų kriokliukų neradom (patingėjom ieškoti), paskui suradom nuorodą link Kourna ežero, apskui važiavom į Georgiopoulį, ten su uošviene nusipirkom skrybėles ir šiaip apžiūrėjom miestuką, po to važiavom link Chanijos, bet ją prasukom, nes galutinis mūsų tikslas buvo Elafonisi.Dar užsukom į Kissamos uostą pasižiūrėti, kad plaukia kruizai į Gramvoussa.Deja, iki jos nepavyko nuplaukti, nors labai norėjau.O po to važiavom serpantininiu keliu link Elafonisio, kuris mums labai patiko.Tikrai nuostabus paplūdimys. thumbup.gif ir serpantinai didelį įspūdį padarė.Dar prieš pat Elafonisi užsukom į Chrissokalitissa vienuolyną (atrodo toks pavadinimas).
Kitą dieną važiavom link pietinės pusės -Spili, maži kretietiški kaimukai, aplankėm Prevelio vienuolyną ir vietą, kur Kourtaliotis upė įteka į jūra.nerealus vaizdas. Poto važiavom link Matalos, dar pakeliui užsukom į Festos., į kurį įėjau nemokamai, nes mane palaikė 16mete, nors man 25. ax.gif doh.gif Negalvojau, kad taip jaunai atrodau. biggrin.gif Matala paplūdimys labai gražus, nerealus vaizdas vien dėl tų urvų uolose. Nors krantas Elafonisio daug geresnis.
Kitą dieną plaukėm į Santorinį.Labai patiko Ijos miestukas, tik akd labai vargino karštis, todėl Firos jau gerai net neapžiūrėjau, nes buvo apsidarę bloga.
kitą diena buvo planai plaukti su keltu iš Kissamos į Gramvoussas salą, tačiau po Santorinio buvau tokia išsekusi, kad nieko nebenorėjau.Uošvienė ir MB sesuo irgi nebenorėjo niekur važiuoti, tai mes su brangiausiuoju dviese nulėkėm iki Arkadi vienuolyno.Tikrai buvo verta važiuoti.Iš visų vienuolynų jis man labiausiai patiko.
Paskutinę dieną pasilikom Samarijai.Tikrai buvo verta važiuoti, nerealūs vaizdai, kalnai, gamta ir tiesą sakant, nepasakyčiau, kad labai pavargau.Perėjom negreit, per 6 valandas, bet nepavargom.Ir kojų neskauda.Ėjau su paprastais kedukais ir nieko jiems nenutiko, nei suplyšo, nei kojų nutrynė.Manau, tampysiu dar ilgai.
Vienu žodžiu, apibendrinus tikrai super.Grįšim kada nors tikrai, juk liko dar daug ką pamatyti.
Padarėm virš 3000 nuotraukų. doh.gif Kai sukelsiu, būtinai su Supermamomis pasidalinsiu.
Atsakyti
prisiduodu
grizom sveiki, laimingi, poilsio mazokai.

Viesbutis ant juros kranto, Amoudaroj. maistas skanus, bet nelabai pasirinkimas, ypac desertu. bet kadangi kas vakara skirtingas, tai nusibost nespejo.

vazinejimu planas sugriuvo si karta. tik samarija buvo pagal plana.
nezinau, kaip kitoms, bet as tikrai nesigailiu, kad kalnu batus nusipirkom. aisku, butume pereje su paprastais kedais. uz musu matem, kaip pora moteriskiu pacioj pradzioj paslydusios griuvo, kelte prisiziurejom kraujuotu kulnu ir pirkstu.
siaip grazu be proto, tik kazkaip nesifotkino mums. gerem ispudzius, galvos issivale nerealiai. nepaisant fizinio nuovargio, tai buvo ko gero geriausia atostogu diena.
o jau serpantinai griztant tai kazkas tokio. su vyru sakem patentuosim nauja uzkietejusiu viduriu gydymo buda - grizimas is Samarijos serpantinais temstant. siaip ne is bailiuju, bet kai palei tarpkeli patamsy per remontuojama keliuka veze, tai sirdele drebejo gerokai.

Spinalonga grazu. pralekem per tylisos, anogia ir Axos. iki Fodele nebesukom, nes benzas baiginejosi, galvojom teks stumtis masinuka. bet is vietiniu dieduku sustojom vynuogiu nusipirkt, tai paguode, kad uz 5 km rasim degaline.

tiesa, viena diena is juros isnere gyvate, tiklsiau bangos ismete, susiorientavusi vel nere atgal. gerai, kad pati nemaciau, MB papasakojo. buciau i jura nebelindus.
Atsakyti
Mes irgi jau grizome is sauletosios Kretos smile.gif praleidome ten 12 naktu. Su novaturu pirkome tik Samarija, Kretos vakara ir Santorini. Samarija didelio ispudzio nepaliko, nes praejusia vasara buvome 3 savaites su savo masina norvegijoje, tad automatiskai lyginome ir pasigedome to, ka pamateme norvegijoje. Bet buvo smagu, kad iveikeme, nors labai karsta buvo. Pati ejau su kedukais, tai paskui pedos labai skaudejo, nes eiti reikejo per akmenis. Vyras buvo su specialiais kalnu batais, tai jam neskaudejo. O as vakare vos paejau. Taip pat 3 dienas skaudejo koju raumenis, tad keliaujantiems patarciau pasiimti kokio saldancio tepaliuko, kad paskui raumenis atpalaiduoti.
Kretos vakaras patiko ir sokeju programos puses. Del organizuotumo labai nepatiko, kad baisiai daug turistu suveza i viena vieta, kazkur apie 1500. Tai jau per daug zmoniu ir pasokti normaliai negali. Bet sokeju programa super, labai patiko thumbup.gif
I samarijos tarpekli ejome 3 keliones diena, o santorini pasilikome likus 2 dienoms iki isvykimo. Plaukeme letuoju ir jura buvo labai rami. Visi laive jautesi labai gerai, visiskai nesupo, labai ramiai plaukeme. Santorinyje labai patiko Ijo miestelis, Fira jau nea. Tik gaila, kad didziaja dali laiko praleidi laive ir matai tik jura, o miesteliuose max po 2 valandas. Tai baisiai truksta to laiko. Jei dar karta vaziuociau, tai ieskociau greitaeigo laivo, kad ilgiau pabuti Ijo miestelyje, nes ten fantastiskai grazu thumbup.gif
Taip pat vyras povestuvinei kelionei buvo isnuomaves masinyte kabrioleta 2008 metu. Tai rytais ir vakarais vaziuodavom be stogo, jautem kretos augmenijos kvapus, girdejom cikadas. Labai patiko. 3 dienu nuoma be kuro mums kainavo 300 euru. Aplankeme Agios Nikolaos, Sitia, Spinaloga is tolo tik pamatem, nes i laivelius nespejom, Ieraptra, Rethymna, naktine Chaniai su ispudingu svyturiu, Dzeuso urva, Gramvousa balos. I gramvousa musu masinyte neikope. Tad teko palikti pakelej ir eiti pestute 4-5 km. Bet buvo verta. Gramvousa - tai rojaus kampelis. Butu plauke su laiveliu, bet nezinojome laiku ir pavelavome, nes patys atvaziavome is stalidos. Va del to buvo pikta ant novaturo, kad jie jokios informacijos elementarios nesuteikia, tik pinigus duok ir vaziuok su jais. Na bet tiek to, patys iveikeme kalnu keliuka ir pamateme fantastiska vaizda. Taip pat buvome ir Vai papludimyje. Kazkas minejo, kad neverta. Bet mums jis dideli ispudi padare. Iki jo vaziuojant palmes ispudingai atrodo ir giraite tikrai didele. Aisku ten urbanizuota, bet pacios palmes labai grazios ir dideles. Salia buvo bananu plantacijos, tai paragavome ir vietiniu bananu, kurie labai skanus smile.gif
Dar labai norejom i Elafonisi nuvaziuoti, bet per viena diena nespejome, nes reikejo grizti i viesbuti Stalidoje. Beje, labai patiko Rethymno, aplankeme ir tvirtoves liekanas.
Keliones buvo super, naktimis temperatura laikesi 25 laipsniai, dienomis 30 - 39 smile.gif
Dabar jei vaziuotume, tai imtume is anksto masina, is anksto numatytume viesbucius, lankytinas vietas ir keliautume ramiai aplink sala. Bet kol kas ten grizti neplanuojame. Pamateme tikrai daug, patiko. Dabar planuose suomija, siaurine norvegija ir islandija ax.gif
Gidas pasakojo, kad po 2-3 savaiciu Kretoje prasides lietus, kurie trunka iki balandzio menesio. Temperatura ten laikosi apie 15 laipsniu.
Beje, griztant prie Santorinio, sake plaukia laiveliai su 1-2 dienu kruizais, kurie is santorinio plukdo i kitas salas, kuriu ten yra keletas ir sake, kad grazios ir kainos padorios.
Atsakyti