Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(jolita.martyna @ 2008 08 11, 17:03)

o kuo keliukas tragiskas,asfaltuotas,ganetinai platus,tiesa vingiuotas,bet juk ir kalnuose vazinejant visai keliukai vingiuoti. rolleyes.gif


Na jau asfaltuotas biggrin.gif Mes kalbam turbut apie skirtingus kelius

user posted image

ten, kur punktyrine linija, ten ir vaziavom smile.gif Duobes, akmenys, smelis ir ozkos rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu Shalimar uz zemelapi - visi svarbus taskai pazymeti. O as internete radau tik smulkius zemelapius, tai labai sunku "sublusineti" kas kuriame gale yra. Dabar viskas aisku.
Beja, apie plaukima. Is kur plukdo i ta Balos? Kazin, ar pakanka laiko jam pilnai apziureti? As kai tokia savarankisko keliavimo megeja, tai mane labai slegia visokie laiko limitai. Bet ropstis nuo baisaus kalno irgi nelabai norisi.... Vis dar sunkiai atsigaunu po kelio traumos Slovakijos kalnuose.
Atsakyti
Jolita.martyna, matai visoms norisi ta tema pasisakyti. Ir cia daug kas nuo vaiko priklauso. O Kreta ,manau, labai tinkama atostogoms su vaikais biggrin.gif Man net nestukei gyd ten siule vaziuoti. Cia juk Europa, ne pasaaulio krastas.

O i Balos mes turbut nevyksim, jei ten tiek lipti reikia. Gal bandysim plaukti. O rimtai, is kur geriau plaukti?

Ar verta veztis navigacija?
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 08 11, 21:22)
Ei merginos bet rimtai cia mes isivaziavome doh.gif greitai gristam i tema apie Kreta wub.gif  wub.gif  wub.gif
mot99 nieko sudetingo nera rasti paludimius ir zymesnes vietas Kretoje,man pasirode,kad saloje labai lengva orientuotis,nera klaidinga,viskas cia pat.



Ko gera vietoje viskas paprasciau atrodo smile.gif As visuomet besiruosdama kelionei prisiskaicius info imu su siaubu galvoti apie daugybe pavadinimu, kurie ima painiotis ir gasdinti doh.gif O kai atvaziuoji, tai viskas paprasciau ir lengviau.
Mes turesim dvi savaites laiko, ir kokias 8 dienas nuomosim auto. Norisi viska ramiai apvaziuoti ir ne tik pasigrozeti, bet ir pajausti. Taciau i nelabai vertas demesio vietas nenoriu trenktis per visa sala. Verciau kokiam jaukiam kaimukui daugiau laiko paskirti ir su vietiniais pabendrauti, vyno isgerti, prieskoniu nusipirkti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2008 08 11, 20:04)
1.Jolita.martyna, matai visoms norisi ta tema pasisakyti. Ir cia daug kas nuo vaiko priklauso. O Kreta ,manau, labai tinkama atostogoms su vaikais biggrin.gif Man net nestukei gyd ten siule vaziuoti. Cia juk Europa, ne pasaaulio krastas.

O i Balos mes turbut nevyksim, jei ten tiek lipti reikia. Gal bandysim plaukti. O rimtai, is kur geriau plaukti?

2.Ar verta veztis navigacija?

1.kiekvienas juk renkames pagal svo supratima veztis mazucius vaikucius/kudikius atostogauti ar ne,VIENOS TIESOS NERASIME mirksiukas.gif as pasisakau uz nuo 3 metuku mazuosius keliauninkus,kitais metais ir mano dukryte jau vyks kartu thumbup.gif
Bet...jei ilsites pasyviai,tiktai viesbutyje ir aplinkui ji,tada vezciausi ir 2 metuku vaikutis,bet ne mazesnius 4u.gif
2,Navigacijos tikrai nereikia,bent jau mano nuomone,kaip minejau,man sala pasirode visiskai neklaidinga,kur tik bevaziuotumei vistiek isvaziuosi i nacionalini kelia 4u.gif tikrai pakankamai nuorodu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mot99 @ 2008 08 11, 20:09)
Ko gera vietoje viskas paprasciau atrodo smile.gif As visuomet besiruosdama kelionei prisiskaicius info imu su siaubu galvoti apie daugybe pavadinimu, kurie ima painiotis ir gasdinti  doh.gif O kai atvaziuoji, tai viskas paprasciau ir lengviau.
Mes turesim dvi savaites laiko, ir kokias 8 dienas nuomosim auto. Norisi viska ramiai apvaziuoti ir ne tik pasigrozeti, bet ir pajausti. Taciau i nelabai vertas demesio vietas nenoriu trenktis per visa sala. Verciau kokiam jaukiam kaimukui daugiau laiko paskirti ir su vietiniais pabendrauti, vyno isgerti, prieskoniu nusipirkti  ax.gif

drinks_cheers.gif visada taip atrodo,ruosiantis eklinei,maisosi pavadinimai,painus atrodo zemelapis,bet kai vietoje viskas paprasciau wub.gif per 8 dienas labai daug pamatysite,tik susiplanuokite regionais,kad butu viskas pakeliui mirksiukas.gif sutaupysite laiko ir rasite laiko pasimegauti,neskubeti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2008 08 11, 23:04)
O i Balos mes turbut nevyksim, jei ten tiek lipti reikia. Gal bandysim plaukti. O rimtai, is kur geriau plaukti?



BALOS LAIVELIU:

1. Pvz, variantas toks (organizatorius: Iotours 4, Sarpidonos str. Akti Enoseos, 73100 Chania, Crete - Greece, Tel.: +30 28210 27497 - 46536 Fax: +30 28210 27048 - email: info@iotours.gr):

The Program

Departure from Rethymnon about 7:00 & Chania about 8:00 towards the port of Kastelli and embarkation in the boat. Crossing the bay of Kissamos, the ancient shipyard of Tarsanas. Visit the fabled pirate island of Gramvoussa and optional climbing to the Venetian castle. Visit the fabulous lagoon of Balos, with its pristine sand and golden seashells. Return about 17:30.

Balos-Gramvoussa :
At the north-west corner of Crete there is the chersonese of Gramvoussa. On the west side of the chersonese there is an amazing coast that is called Balos. The sand on this beach is very thin and has a beautiful white-red color. From the coast one can see two small islands: Imeri Gramvoussa and Agria Gramvoussa. Agria Gramvoussa is a very small and rocky island. Imeri Gramvoussa is bigger and has on it a Venetian castle. If you want to visit Imeri Gramvoussa as well as the beach of Balos, then you can do it only by boat . You can also reach the beach of Balos by car or motorcycle, although the dirt road is not recommended for the cars.

2. Kitas variantas (organizatorius: El Greco Tours Kydonias 76 73136 Chania,Crete,Greece, Phone +30 28210 86015, Fax +30 28210 86018 Email address kreta@elgreco.gr):

The program

On the new road, the bus takes you west through the outskirts of Chania to the port of Kastelli. Here a boat will take you to the small island Gramvoussa with its imposing Venetian castle, which was built in 1854, and breathtaking views.

After, a light lunch will be served on the boat and you will be brought to the island Balos, only 10 minutes away. The fabulous clear waters of the lagoon, the white coral sand and the sweet-water bay are an irresistible paradise for all guests.

After 2 hours the boat will take you back to Kastelli where the bus waits to pick you up.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bala_nemate: 12 rugpjūčio 2008 - 08:39
Bandziau namu salygomis issiplakti frappe (su paprastu mikseriu). Deja, bet nesigauna taip, kaip turi buti schmoll.gif Nesusiplaka tokia puta, ji greit nuseda, kazkokia skysta ta kava. Ar gavosi kam nors namie pasidaryti skania frappe?
Atsakyti
QUOTE(Klajone @ 2008 08 12, 15:25)
Bandziau namu salygomis issiplakti frappe (su paprastu mikseriu). Deja, bet nesigauna taip, kaip turi buti  schmoll.gif  Nesusiplaka tokia puta, ji greit nuseda, kazkokia skysta ta kava. Ar gavosi kam nors namie pasidaryti skania frappe?

Kokiu mikseriu? Tokiu?
user posted image

Siaip Graikijoj ant Nescafe indelio parasyta, kad tinka ir saltai kavai, nezinau ar taip pat Lietuvoj...O kavinese jie turi profesionalius mikserius, tai ir kava geresne gaunasi. Beje, vandens turi buti labai mazai.
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2008 08 11, 22:04)

O i Balos mes turbut nevyksim, jei ten tiek lipti reikia. Gal bandysim plaukti. O rimtai, is kur geriau plaukti?



Balos viena iš gražiausių Kretos vietų, bent jau man, nuvykti ten tikrai verta. Galima patiems nuvažiuoti su mašina iki Kisamos ir ten uoste nusipirkti bilietus į laivą, kuris plaukia į Balos įlanką ir Gramovusos salą. Mes šiemet taip ir darėme, labai daug įspūdžių ir nepakartojamų vaizdų .... thumbup.gif thumbup.gif Laivas plaukia kasdien, išplaukia 10 val. ir grįžta 18 val., bilietas 22 Eur, vaikams 11 Eur. Jeigu viešbutis prie Retimno tai su mašina iki Kisamos nuvažiuosit per 1,5 -2 val. Kur bus jūsų viešbutis?
Atsakyti
Labukas,

As labai labai atsiprasau visu jei toks klausimelis jau buvo, bet gal kas nors yra buve viesbutyje Golden Beach, Chersonissos? Gavau paskutines minutes kelione i si viesbutuka ir noreciau zinok ko ten galeciau tiketis, kokie pliusai ir minusai rolleyes.gif
Aciu isanksto 4u.gif ir dar syki atsiprasau jei jau kartojuosi su tokiu klausimu - tiesiog nebeturiu laiko perskaityti visas temas blush2.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas galit parašyti kainą iš vietinių agentūrų į Santorino salą? Teztouro kainą žinau - 121 Euro, gal dar ten vietoj reik damokėti ax.gif
ir dar, kokios vietinės agentūros siūlo ekskursijas su rusakalbiais gidais? (nerandu forume)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzere22: 13 rugpjūčio 2008 - 12:13
Sveiki, norėčiau dar šiek tiek apie Samarijos tarpeklį sužinoti: ar ten yra pavojingų ruožų, kaip siauri tekeliai, skardžiai, kur sunkiai pereinama ir pavojinga galima nusiridenti ir t.t....
Atsakyti