Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

QUOTE(Dax @ 2008 12 05, 02:40)

Australija? bigsmile.gif kaip egzotiskai skamba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 04, 14:19)
Laba visoms mamytems. Pirmiausiai sveikinimai del angeleliu, kuriuos turite 4u.gif
Man jau iegi ne per daugiausiai liko iki gimdymo, pirmagimis, niekada neesu net turejusi mazo vaiko ant ranku, juo labiau nezinau nieko apie jo prieziura ir t.t. (taip isejo, jog gimineje ir draugu tarpe niekas neturi vaikiuku, dar laukia...) Tai man tiek daug klausimu ir baimiu, labai daug skaitau internete, domiuosi, jau tikrai labai daug suzinojau, bet gal galite man papasakoti, kaip tuos vaikiukus aprengti. As gimdysiu ziema. pvz kaip ji aprengti kai bus namuose, o kaip kai i lauka. Zinau, kad reikia baltinuku su pirstinytelis po apacia, medvilnines kepurytes, ant virsaus pvz siauztinukai ir viskas. Ar nesusals?  blink.gif Gal ir kvailai atrodo, bet visai nesuprantu.  verysad.gif

Viskas priklauso nuo kambario temperaturos,jei silta tai vieni marskiniukai ploni,kiti storesni ir sliauztai,o jei vesiau tai dar megstinukas,kelnyte siltesnes,kojines vilnones.Geriausia ziureti pagal save,jei pati vaikstai su maikute,tai ir leliu panasiai renk,o jei pati su megstiniu tai ir jam reikia.
Atsakyti
QUOTE(asedita @ 2008 12 05, 20:33)
Viskas priklauso nuo kambario temperaturos,jei silta tai vieni marskiniukai ploni,kiti storesni ir sliauztai,o jei vesiau tai dar megstinukas,kelnyte siltesnes,kojines vilnones.Geriausia ziureti pagal save,jei pati vaikstai su maikute,tai ir leliu panasiai renk,o jei pati su megstiniu tai ir jam reikia.

labai aciu. As mazdaug įsivaizduoju, bet nelabai suprantu, kodel labiau rengia virsutine dali, krutine. keli marskineliai, o ant kojeliu lieka tik slauztai. baisu, kad kojos nesusaltu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 06, 15:42)
labai aciu. As mazdaug įsivaizduoju, bet nelabai suprantu, kodel labiau rengia virsutine dali, krutine. keli marskineliai, o ant kojeliu lieka tik slauztai. baisu, kad kojos nesusaltu  ax.gif

Kojinytes apmausi ir nebus salta.Juk pati dvejas kelnes kazin ar mauniesi,o virsutine dali kai salta ir maikute,ir bliuzkute,ir megstinis ar dar kas nors bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 04, 14:19)
Laba visoms mamytems. Pirmiausiai sveikinimai del angeleliu, kuriuos turite 4u.gif
Man jau iegi ne per daugiausiai liko iki gimdymo, pirmagimis, niekada neesu net turejusi mazo vaiko ant ranku, juo labiau nezinau nieko apie jo prieziura ir t.t. (taip isejo, jog gimineje ir draugu tarpe niekas neturi vaikiuku, dar laukia...) Tai man tiek daug klausimu ir baimiu, labai daug skaitau internete, domiuosi, jau tikrai labai daug suzinojau, bet gal galite man papasakoti, kaip tuos vaikiukus aprengti. As gimdysiu ziema. pvz kaip ji aprengti kai bus namuose, o kaip kai i lauka. Zinau, kad reikia baltinuku su pirstinytelis po apacia, medvilnines kepurytes, ant virsaus pvz siauztinukai ir viskas. Ar nesusals?  blink.gif Gal ir kvailai atrodo, bet visai nesuprantu.  verysad.gif

Sveika,
pas mane buvo lygiai tokia pat situacija, o dabar jau pradėjom lipti į antrą mėnesiuką mirksiukas.gif. Už pagalba esu labai dėkinga savo mamai. O toliau patikėk viskas susidėlios į savo vietas. Stiprybės ir sekmės 4u.gif.
Atsakyti
labai aciu mamytes 4u.gif Jau jauciuosi tvirciau, viska geriau isivaizduoju su to vaikelio prieziura, kuo daugiau domiuosi, tuo tvirciau jauciuosi. Deja man niekas nepades, pati kaip nors ax.gif
Dar turiu klausimeli, kaip su tais flaneliniais vystyklais, jus naudojote juos, at iskart sauskelnes ir jokiu vystyklu ten nereikejo?
Atsakyti
Na mes jau į gimdymo namus vežėmės sauskelnes, tai kaip uždėjo ka tik gimusiam tai taip ir naudojam.
Atsakyti
QUOTE(Irmutė @ 2008 12 06, 22:26)
Na mes jau į gimdymo namus vežėmės sauskelnes, tai kaip uždėjo ka tik gimusiam tai taip ir naudojam.

4u.gif Tai ir as manau nieko ten nepirksiu, knygose tiek visko priraso ko reikia, kad po to puse saraso atkrinta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 07, 03:29)
labai aciu mamytes  4u.gif Jau jauciuosi tvirciau, viska geriau isivaizduoju su to vaikelio prieziura, kuo daugiau domiuosi, tuo tvirciau jauciuosi. Deja man niekas nepades, pati kaip nors  ax.gif
Dar turiu klausimeli, kaip su tais flaneliniais vystyklais, jus naudojote juos, at iskart sauskelnes ir jokiu vystyklu ten nereikejo?

Flaneliniai ir kitokie vystyklai paskui labai gerai naudojami kaip shkurliukai, atsirugimui, pavalymui,pasitiesimui ant vystymo stalo ir dar milijonas geru panaudojimu.. taip pat neblogai pirmom dienom vaika suvystyt, kad kojytem rankytem nesimaskatuotu, toki kokona padaryt mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dax @ 2008 12 07, 03:02)
Flaneliniai ir kitokie vystyklai paskui labai gerai naudojami kaip shkurliukai, atsirugimui, pavalymui,pasitiesimui ant vystymo stalo ir dar milijonas geru panaudojimu.. taip pat neblogai pirmom dienom vaika suvystyt, kad kojytem rankytem nesimaskatuotu, toki kokona padaryt mirksiukas.gif .

Supratau, bet gydytojai sako, kad nieko tokio, jog vaikiukas juda. g.gif Anksciau is vis tik i palukes isukdavo kaip kokoniukus ir nei krust, dabar tas nepropoguojama.

Beja o kaip su vedimu i lauka? Sako vaikiukus reikia kuo dazniau vezioti lauke, kad butu gryname ore, gautu saules, bet as gimdysiu vasario menesi, tai po kiek laiko jau galima ta vaikiuka veztis i jauka, juk jeigu salta, tai nemanau, kad naujagimiui labai gerai. blink.gif
Atsakyti
labutis 4u.gif
as irgi dar tik laukiu savo angelelio
bet kiek skaiciau tai reikia pratinti pamazu - pradzioj isvedintam kambary palaikyti, tada i lauka 5-8 min, jei temperatura ne zemesne kaip minus 10

pavasari ir vasara gimusius raso kad 2 - 4 para po gryzimo is ligonines vezti i lauka

gal kitos mamytes ka nors patars, tos kurios jau praktikos turi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indriusk: 07 gruodžio 2008 - 19:22
QUOTE(indriusk @ 2008 12 07, 20:21)
labutis  4u.gif
as irgi dar tik laukiu savo angelelio
bet kiek skaiciau tai reikia pratinti pamazu - pradzioj isvedintam kambary palaikyti, tada i lauka 5-8 min, jei temperatura ne zemesne kaip minus 10

pavasari ir vasara gimusius raso kad 2 - 4 para po gryzimo is ligonines vezti i lauka

gal kitos mamytes ka nors patars, tos kurios jau praktikos turi  4u.gif

Laba. mirksiukas.gif is tiesu tai labai daug klausimu kol dar laukiesi, o manau, kai jau susilauki po kokio menesio viskas atrodo juokinga.
O del lauko, tai jei bus tokia nesalta ziema kaip dabar tai po kokiu 2 savaiciu jau galeciau veztis i laukuti. ir paciai reikia jukpasivaikscioti, prasiblaskyti, pakvepuoti grynu oru. Nes visa diena sedint namuose tikrai gali atsirasti pogimdyvine depresija. unsure.gif
Papildyta:
Beja turiu dar viena klausimeli blush2.gif ax.gif
Kaip su tom bambyte. kiek ten is tiesu tu spaustuku jai pirkti? Cia jau reikia vaztis i ligonine? kada juos atspausti? blink.gif Cia knygoje siek tiek aprasyta, bet nevisai aiskiai. rolleyes.gif
Atsakyti