Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

QUOTE(An1ta @ 2010 01 06, 23:00)
Žinot , prisiklausai tų patarimų, tai nežinai , nei kaip elgtis, viena pasakė gal netinka tavo pienas, o aš galvoju, maitinti iki tol kol pati turėsiu thumbup.gif

kaip galima klausyti kazkieno patarimu? ar pataria ismanantis zmogus ar tik savo nuomone sako?

as maitinu misinuku, atpylineja taip pat. Cia normalus kudikiu dalykas. pienas netinka... juokinga net skaityt, kas per patarinetojos... doh.gif sunerimti reikia tik tada,kai neauga ar net krenta svoris
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nelly_K: 07 sausio 2010 - 16:44
QUOTE(Nelly_K @ 2010 01 04, 15:34)
o kokia poza t.y kaip laikydamos mergaites plaunat joms uzpakaliukus ir priekiukus?  smile.gif  as plaunu, kaip rode RK, bet man sunku jau, kas bus po dar 2men?  blink.gif laikau - imi uz pazastuko ir verti ja krutine sau ant sulenktos rankos - uzpakaliukas gaunas virsuje.
kaip jus?

tikrai taip rode mergaites plaut? blink.gif unsure.gif viskas atvirksciai - visada turi buti pilvuku i virsu, kad nesvarumai teketu uzpakaliuko link ir nepatektu i lytinius organus 4u.gif as tai paimu ant rankos, laikau uz vienos kojos ir plaunu, del sunkumo, na, jau dabar va, tai nelengva 11 kg islaikyt, bet imanoma biggrin.gif kol visai mazas leliukas, tai bent nesipriesina cool.gif

siaip jau ligonineje bent jau turejo paordyt kaip reikia apiplaut g.gif
Atsakyti
QUOTE(turtle @ 2010 01 08, 11:43)
tikrai taip rode mergaites plaut?  blink.gif  unsure.gif viskas atvirksciai - visada turi buti pilvuku i virsu, kad nesvarumai teketu uzpakaliuko link ir nepatektu i lytinius organus  4u.gif as tai paimu ant rankos, laikau uz vienos kojos ir plaunu, del sunkumo, na, jau dabar va, tai nelengva 11 kg islaikyt, bet imanoma  biggrin.gif kol visai mazas leliukas, tai bent nesipriesina  cool.gif

siaip jau ligonineje bent jau turejo paordyt kaip reikia apiplaut  g.gif

tikrai taip rode, kaip as parasiau g.gif nu *****, aisku, kad pilvuku i virsu teisingiau doh.gif
Atsakyti
mamytes ieskau patarimo. mano maziui 2men16d ir jis suvalgo misinuko tik kaip 2-4sav leliukas, nes jau menesio turi valgyti 150ml, kai buvom dvieju menesiu pas daktare svere 5800g. daktare sako gerai normalu tiek svert, nes tipo vaikas turi priaukt mazdaug 1kg per menesy... bet mums jau yra 2men16d, o mazius net nesuvalgo 120ml. kur jam pagal dezutes uzrasymos reiketu suvalgyti 180ml. ka patartumet ar laukt 3men apsilankymo ir ziuret kaip svoris tik tada isvadas daryti. Sakau gal jau papa reik keisti nes dar naudojat 0-3men, bet poto bijau kad gaves papa su didesne skylute nepradedu atpilinet persirijas... patarkit
Atsakyti
QUOTE(9kristina @ 2010 01 08, 19:21)
mamytes ieskau patarimo. mano maziui 2men16d ir jis suvalgo misinuko tik kaip 2-4sav leliukas, nes jau menesio turi valgyti 150ml, kai buvom dvieju menesiu pas daktare svere 5800g. daktare sako gerai normalu tiek svert, nes tipo vaikas turi priaukt mazdaug 1kg per menesy... bet mums jau yra 2men16d, o mazius net nesuvalgo 120ml. kur jam pagal dezutes uzrasymos reiketu suvalgyti 180ml. ka patartumet ar laukt 3men apsilankymo ir ziuret kaip svoris tik tada isvadas daryti. Sakau gal jau papa reik keisti nes dar naudojat 0-3men, bet poto bijau kad gaves papa su didesne skylute nepradedu atpilinet persirijas... patarkit

O kaip pats vaikutis jaučias? Ar ramus? Ar irzlus per dieną? Gal dažnai prašo valgyti? Jei vaikutis ramus, turbūt užtenka. Mano 5 mėnesių vaikas suvalgo 200ml ir viskas. Mes didindavom maisto kiekį po 10ml, kad iškart daug nebūtų, nes tada gali atpilt.
Atsakyti
QUOTE(9kristina @ 2010 01 08, 19:21)

o jus ziurejote ant dezutes, kad tie maisto kiekiai yra tik rekomendaciniai? Kiekvienas vaikas suvalgo individualiai, tiek, kiek jam reikia. Maniske irgi suvalgo kartais 80ml, kartais 120ml, bet kaip jai priklauso, pagal dezute 170 ar kiek ten, tai nea ir as nesuku sau galvos. Taigi matote ar jus vaikas alkanas ar ne. O siaip jau jei 5800 sveria, ta cia daug, na nebent didelis vaikas gime rolleyes.gif Siaip tie kiekiai ant dezuciu man arkliski atrodo, o kiek suvalgyt turi per para, tai pagal formule, kad 1/5 kuno svorio, tai paskaiciuokite ar suvalgo tiek. mirksiukas.gif taip pat nepraleiskit pro akis, kiek kartu slapinasi ir kakina. taigi ne robotukas koks, kad turi valgyt tiek ir tiek ir ne kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nelly_K: 08 sausio 2010 - 22:46
nu lyg viskas jam gerai. jis gime didelis 4kg. nu lauksim vizito pas gydytoja ir ziuresim kiek svers. Bet kartais per visa diena tik po 80ml suvalgo, ir poto zyze, paduodi vis po kelis gurksnukus ir vel gerai, ir taip kol uzsimigdau.
Nu ziuresim palauksiu vizito pas gydytoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(9kristina @ 2010 01 09, 10:06)
nu lyg viskas jam gerai. jis gime didelis 4kg. nu lauksim vizito pas gydytoja ir ziuresim kiek svers. Bet kartais per visa diena tik po 80ml suvalgo, ir poto zyze, paduodi vis po kelis gurksnukus ir vel gerai, ir taip kol uzsimigdau.
Nu ziuresim palauksiu vizito pas gydytoja smile.gif

matyt, toks jau jo budas, daznai po truputi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2010 01 08, 14:05)
tikrai taip rode, kaip as parasiau  g.gif nu *****, aisku, kad pilvuku i virsu teisingiau  doh.gif

as tai kiek buvau pamokelese, tai kaip tik akcentavo berniuku ir mergaiciu prausimo skirtumus ax.gif

QUOTE(9kristina @ 2010 01 08, 18:21)

as tai siulau neieskot problemu kur ju nera mirksiukas.gif musiske valgydavo zenkliai maziau nei ant dezutes "rekomenduojama", bet dazniau. O del buteliuko ciulptuko, tai bent musiske labai supyko, kai pakeitem, nors keitem laiku, kad per greitai bega, tad su Nr. 1 draugavo labai ilgai biggrin.gif taip kad manau reikia nepamirsti, kad kiekvienas vaikas individualus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, sveikinu visas jau supuojancias savo atzaleles ir besidziaugiancias savo stebukleliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo j.jolanta: 12 sausio 2010 - 15:01
QUOTE(Nelly_K @ 2010 01 09, 00:44)
o jus ziurejote ant dezutes, kad tie maisto kiekiai yra tik rekomendaciniai? Kiekvienas vaikas suvalgo individualiai, tiek, kiek jam reikia.  Maniske irgi suvalgo kartais 80ml, kartais 120ml, bet kaip jai priklauso, pagal dezute 170 ar kiek ten, tai nea ir as nesuku sau galvos. Taigi matote ar jus vaikas alkanas ar ne. O siaip jau jei 5800 sveria, ta cia daug, na nebent didelis vaikas gime  rolleyes.gif Siaip tie kiekiai ant dezuciu man arkliski atrodo, o kiek suvalgyt turi per para, tai pagal formule, kad 1/5 kuno svorio, tai paskaiciuokite ar suvalgo tiek.  mirksiukas.gif taip pat nepraleiskit pro akis, kiek kartu slapinasi ir kakina. taigi ne robotukas koks, kad turi valgyt tiek ir tiek ir ne kitaip.

as visiskai pritariu kad kiekvienas vaikutis valgo individualiai drinks_cheers.gif as nuo dvieju savaiciu maitinau misinuku nes savo pienuko neturejau tai mano mazoji visada valgydavo zymiai daugiau tu rekomenduojamu kiekiu neuztekdavo schmoll.gif pasitardavau su gydytoja tai liepdavo duot daugiau,pvz budama menesio ji valgydavo kaip 2-3men kudikis.dabar jau didele bet valgo daaaug doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandra_I: 12 sausio 2010 - 15:29
Musu gydytoja minejo kad naujagimis privalo suvalgyti nuo 600-800ml. per para pienuko. bet manau kad cia nuo vaikucio priklauso, kiekvienas mazylis valgo pagal poreiki. smile.gif
Atsakyti