Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

QUOTE(marlena24 @ 2009 09 23, 19:36)
Man kartais atrodo, kad tas kosmaras niekada nesibaigs, kartais atrodo, kad as savo vaiko tiesiog nekenciu doh.gif

vaje verysad.gif uzjauciu, kad taip sunku.
Papildyta:
QUOTE(Eleta @ 2009 09 23, 19:48)
Nekalbekite taip ziauriai  verysad.gif  doh.gif . Tikiu, kad vaikai kartais nervuoja (pavyzdziui maniske-pirma savo gyvenimo diena prazyze  unsure.gif ) taciau jie juk musu spinduliukai  wub.gif . Kai dukra nervuoja pagalvoju-ka as be jos daryciau? Sedeciau baruose ir margaritas gerciau?  g.gif .

Vakarykstes maudynes praejo puikiai, vandeni virinom, bet palaukėm kol atves, dukriukui labai patiko  thumbup.gif . Spejau uzkist papuli, kol nepaleido kakarines  biggrin.gif .

Saunu, kad patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 09 23, 21:37)
Zinok nieks is tavo isvardintu budu jo neveikia...tik papo reik, su papu burnoj gali miegot...o juk as irgi negaliu jam soskes pastoviai atstot, pripras po to...

Bet jeigu tai padėtų jums abiems pailsėti, gal verta rizikuoti? Juk nežįs visą gyvenimą wink.gif
Atsakyti
O as negaliu nesidziaugti savo vaikuciu.. ramus miegaliukas nuo pirmu dienu..
Siek tiek irzlesnis buvo antra menesi, nes kamavo pilvo diegliukai, bet sie jau pamirsti ir miegutis atsistate.. svarbiausia pabudus gauti MP.. tada nuotaika puiki, sypsena iki ausu.. ir ilgas pasakojimas ka sapnavo smile.gif

Kaifuoju nuo motinystes.. to paties linkiu ir jums is visos sirdies.. wub.gif
Atsakyti
Man buvo labai panasiai... bet mano manymu, reikia vaikeliui duoti ir siek tiek paverkti. Taip ir plauciukai vystosi. Turejau panasia problema, tai palikau karta lovytej ir isejau i kita kambari, nes nervai nelaike jau. Pareke siek tiek ir staiga tyla. Atlekiau paziuret - miega sau patenkintas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 09 23, 17:42)
Mane tai turbut i durnyna greit isvez unsure.gif Vaikas jau savaite visiskai nemiega diena. Pamaitinu, lyg snaudzia, paguldau ir iskart isterija, paimu panesioju, uzmiega, paguldau, 10 min. pasnaudzia ir vel rekia ir taip visa diena, jau nebeturiu jegu...Miega tik veziojamas lauke vezime arba masinoj, bet kad as jau vos kojas pavelku is nuovargio, kad ji veziot...Pvz. siandien nuo 9 ryto iki 18 vakare ne karto net nebuvau prisedus, jau nekalbu apie normalu pavalgyma...Vakare, kad nors biski pailset ir paziuret telika, pasiguldau salia save ant sofos, papa i burna ir tada miega, tik isimu ir rekia doh.gif anksciau imdavo soske, dabar nebeima. Zodziu esu visiskoj nevilty verysad.gif Dabar vyras grizo is darbo, isidejo vaika i masina ir isvaziavo pasivazinet po miesta, kad as nors biski atsigauciau doh.gif

Nezinau kiek tavo maziukui laiko, bet man buvo tas pats iki 2.5 men. ( tik ir masinoj be papo nebudavo.. gal tik uzmigdavo ilgiau) doh.gif Kadangi ramybe buvo su papu burnoj tai kaip isedavo tetukas i darba palikes mane ant sofkutes, taip ir rasdavo gryzes.. toj pacioj pozoj. Su laiku turetu susitvarkyti. Pasikviesk ka nors (jei turi) nors laikinai i pagalba. pvz mama - pailses pasisemsi jegu toliau testi, nusipirk slinga kad butu lengviau vaikscioti kai jis nuolatos i papa isisiurbes.
Gal patarsiu jau zinoma dalyka, bet gal vaikutis netaisiklingai valgo, netaip apzioja, arba uzsnusta nepavalges. Tik nepulk klausyti mamyciu ir mocuciu patarimu kad neramumas - MP trukume. NESAMONE- Gerai neisiaiskinus net neklausyk ir nepanikuok! ( argumentai gali buti nebent mazas sysiojimas ir tustinimasis), net ir tada dar pasidaryciau pilna vaiko kraujo tyrima pries darant kaskokius drastiskus sprendimus.
Del soskes - kvailas gal patarimas, bet pabandyk uzlasint ant jos espumizano. Nors kaskur skaiciau kad soskiu gardinti negalima, man kartais padedavo.
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 09 23, 18:42)
Mane tai turbut i durnyna greit isvez unsure.gif Vaikas jau savaite visiskai nemiega diena. Pamaitinu, lyg snaudzia, paguldau ir iskart isterija, paimu panesioju, uzmiega, paguldau, 10 min. pasnaudzia ir vel rekia ir taip visa diena, jau nebeturiu jegu...Miega tik veziojamas lauke vezime arba masinoj, bet kad as jau vos kojas pavelku is nuovargio, kad ji veziot...Pvz. siandien nuo 9 ryto iki 18 vakare ne karto net nebuvau prisedus, jau nekalbu apie normalu pavalgyma...Vakare, kad nors biski pailset ir paziuret telika, pasiguldau salia save ant sofos, papa i burna ir tada miega, tik isimu ir rekia doh.gif anksciau imdavo soske, dabar nebeima. Zodziu esu visiskoj nevilty verysad.gif Dabar vyras grizo is darbo, isidejo vaika i masina ir isvaziavo pasivazinet po miesta, kad as nors biski atsigauciau doh.gif

Idomu, kaip dabar jums sekasi- ar lengviau?

Isivaizduoju, mums irgi budavo neramiu periodu, ir dabar buna, bet sako taip atsitinka, kai kudikis isgyvena kokia nors pereinamaja faze- kai kazko nori, bet neiseina, taip pat per spartaus augimo fazes.

Be to, pati pastebejau, kad maziukas perima mano nuotaikas. Kai maziukas prastai ismiega kelias naktis ir buna irzlus diena, tampu labai nervuota, neissimiegojusi, pavargusi, issekusi- tai normalu, juk zmones esame. Blogiausia, kad tai persiduoda leliukui - ir jis tampa dar irzlesnis, o ypac todel, kad susierzinusi nepaieskau budu maziuka pralinksminti, paguosti, nuraminti. Mamos ir tecio nervai persiduoda vaikeliui, todel vertetu save nuteikineti teigiamomis mintimis, pvz, pagalvokit, kaip tuo metu blogai turetu jausti kudikelis- juk jis dar tik pradejo gyventi, dar nieko nezino ir nesupranta, jauciasi nesaugus, nezino, ar isgyvens... Tik tokiu bendravimu- verkimu- jis gali parodyti, kad taip jauciasi... Jis tik pasitiki MAMYTE, kuri visada ji verkianti guodzia, glaudzia, SUPRANTA... Jei suprasit kudiki, pamatysit, kaip taps ramesnis...

Labai gerai, kad tevelis padeda jums isvesdamas leliuka, trumpam atsigaunate- butu geriau turbut jums tuo metu nusnusti, atsiras daugiau jegu buti su maziuku.

Glauskit leliuka prie saves, negailekit saves- juk is viso zmogucio gyvenimo tik tuos keleta menesiu sitaip aukojames (veliau viskas bus juk kitaip). Didziuokites, juk tam mazam zmoguciui is visu pasaulio zmoniu reikia tik JUSU- MAMYTES. Tik JUS jam galit suteikti sauguma, tik jus ji, kad ir verkianti, kad ir niurzganti ar net klykianti, galit priglausti prie sirdutes. Vaikelis dar nieko nesupranta, jis pazindinasi su pasauliu- tegul ta pazintis buna kad ir pro asaras, bet kupina meiles, atsidavimo. Tai labai svarbu kudikio asmenybes vystymuisi, jo smegenyciu formavimuisi.

Labai svarbu, kad suprastumete kudiki, kad ir klykianti- taip prasides jo bendravimo igudziu formavimasis. Supraskim, kokia tai atsakomybe.

Lengva kalbeti, bet kai nuo issekimo vaziuoja stogas- isgaruoja visos teorijos. Reikia labai daug pastangu, jegu, nervu, sveikatos, kad save suzadinti siuos jausmus- kad ESATE VAIKUCIUI VIENINTELE SVARBI, GYVYBISKAI REIKALINGA. JIS NORI, KAD JUS JI SUPRASTUMETE.

4u.gif
Atsakyti
Aciu uz palaikyma ir grazius zodzius 4u.gif
Na, pas mus viskas tas pats, diena su miegu yra beda unsure.gif Nemiegam...maksimum 20-30 minuciu pasnaudzia ir nubunda nei is sio nei is to unsure.gif Na, vakar pvz. miegojo 4.5 val., bet aisku ne namie...pradzioj apie valanda lauke vezime, vyras paveziojo ir uzmigo, veliau isidejau i masina ir i miesta isvaziavau, tai kol vaiksciojau po pardas visa laik miegojo, bet tai kas is to, vistiek nepailsiu, nes reik pastoviai but veiksme, veziot ji, tik sustoji ir nubunda, tai labiau pavargstu nei pailsiu doh.gif Siaip visi guodzia, kad tai praeis, kad su laiku nusistoves ritmas ir miegos diena normaliai...bet kazi kada tai bus. Va drauges mergaitei 7 menesiai jau, tai irgi tas pats, namie miega maksimum 40 minuciu, tai irgi suka ratus po rajona doh.gif Kazi ka ziema reiks daryt, kai lauke salta bus doh.gif As tai labai viliuosi, kad kai jau sedes gales ilgiau vienas pats zaist,o dabar tai aisku liudna jam unsure.gif o dar ir nepamiega, tai piktas, zyzia...
Atsakyti
Mano berniukas (4 men) diena niekada nera miegojes vienas ilgiau kaip 1.5 val, nebent su manimi kartu gali iki 2 val. ismiegoti. O siaip kas dvi-tris valandas pamiega po 30-40 min, ir taip nuo gimimo. Va dabar paskutines kelias dienas jau po 50min-1val vienas paliktas ismiega, nezinau, ar ilgam taip... Irgi namuose nieko nepadarysi, nesusitvarkysi, bet bent jau pabunda ne rekdamas, o su sypsena smile.gif bet butinai turiu buti salia, kai nubunda, jei ne- tada bus apsiverkes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intimacy: 29 rugsėjo 2009 - 15:28
Intimacy, tavo pamastymai labai grazus 4u.gif kiekviena manau paskaicius susimastys wub.gif
Atsakyti
Mnajam jau beveik 4 men, o demesio tai reikia vaje vaje kiek... Gal del tu pilvuko skausmu irzlokas vaikas... Bet pripratau jau ir gyvenimas grizo i vezes. Buna dienu, kad pamiega, o buna, kad vos uzmiges prabunda po 5 min ir rekt. Jei kazka labai darau, nelekiu strimagalviais, parekia truputi... Jei uzsizaidzia stengiuosi viena palikti, kad pratintusi ne tik su mama buti. Dabar jau netgi buna, kad pradejes rekti pats nutyla po kiek laiko smile.gif Nueini paziureti, o vaikas zaidzia sau smile.gif
Atsakyti
Na vat ir man reiks kada toki eksperimenta padaryt, kazi ar nusiramins pats g.gif nes matosi kada vaikas tikrai verkia,o kada tiesiog dejuoja-ai, ai,ai ir net asaros nebega biggrin.gif Pries kokias 3 savaites buvau palikus parekt, kai jau kantrybe truko, tai verke 40 minuciu ir nesustojo, tai nuejau ir paemiau, nemanau, kad tai buvo oziai, gal pilvuka skauda unsure.gif o dabar jau tikrai matosi, kad grynai is nuobodulio zyzia, nes pradedi kalbint arba nesiot ir viskas puiku, dairosi patenkintas bigsmile.gif Jo, reik vaika nuo mazu dienu mokint viena pazaist...
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 10 01, 18:05)
Na vat ir man reiks kada toki eksperimenta padaryt, kazi ar nusiramins pats g.gif nes  matosi kada vaikas tikrai verkia,o kada tiesiog dejuoja-ai, ai,ai ir net asaros nebega biggrin.gif Pries kokias 3 savaites buvau palikus parekt, kai jau kantrybe truko, tai verke 40 minuciu ir nesustojo, tai nuejau ir paemiau, nemanau, kad tai buvo oziai, gal pilvuka skauda unsure.gif o dabar jau tikrai matosi, kad grynai is nuobodulio zyzia, nes pradedi kalbint arba nesiot ir viskas puiku, dairosi patenkintas bigsmile.gif Jo, reik vaika nuo mazu dienu mokint viena pazaist...

tikrai norėjot parašyt "40 minučių"???
Atsakyti