Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

QUOTE(kankan @ 2009 08 10, 10:37)
na gerai miega (tfu tfu tfu)  blush2.gif  iki siandien nakties tai ismeigodavo po 4-5h,tik sia nakti kelesi kas dvi valandas  doh.gif  na bet paskui gal susireguliuos ir leis mamytei ilgiau pamiegot  biggrin.gif kaip jus keliates naktim?

na manoji apetitu nesiskundzia tai keliames kas 2,5-3 val ir diena ir nakti, o taip noretusi nakti biski reciau keltis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2009 08 10, 10:43)
na manoji apetitu nesiskundzia tai keliames kas 2,5-3 val ir diena ir nakti, o taip noretusi nakti biski reciau keltis rolleyes.gif

jo jo diena dar kazkaip dzin kad taip daznai,bet nakti norisi pamiegot,na bet reik islaukt momento,veliau naktys vis ilges...
Atsakyti
QUOTE(kankan @ 2009 08 10, 10:50)
jo jo diena dar kazkaip dzin kad taip daznai,bet nakti norisi pamiegot,na bet reik islaukt momento,veliau naktys vis ilges...

labai laukiu blush2.gif na manajai reikia daug valgyt, nes gime neisnesiota coliuke, reik vytis bendraamzius smile.gif
Atsakyti
Mamytes, gal pasidalinsit savo patirtim nuo ko vaikeli gali bert? unsure.gif Aisku, kad nuo kazkurio mano suvalgomo maisto, bet nuo kokio??Juk taip sunku atgaudyt doh.gif Isbertas jau kokias 3 savaites, pradzioj kokias 2 savaites buvo isberta tik barzda,o dabar va jau kokia savaite visas veidas ir net ausys doh.gif Sako, kad labai daznai alergija vaikam buna nuo pieno produktu, ypac varskes, bet kad as ju darg nevalgau, koki jogurta ar varskyte kas antra diena gal unsure.gif Dedu i arbata sauksteli medaus, gal nuo medaus?Suvalgau per diena kokius 3-4 sokoladinius saldainius, gal nuo sokolado?Bet zinokit ner tokio produkto, kurio suvalgyciau daug ir daznai doh.gif Tai net neisivaziduoju kaip cia atsekt dabar....
Atsakyti
medus ir sokoladsaas- labai stiprus alergenai, as ju net burnon neimu. mano irgi isbertas, atsisakiau vistienos, dabar gal reiks ir pieno produktu. o jei alergizuoja, tai gali ir nedidelis kiekis, kad ir 1 jogurtukas
Papildyta:
QUOTE(ramiai! @ 2009 08 08, 18:25)
Mes jau kelios dienos namuose. Vaikiukas gimė 08 03.

Ligoninėj pirmą parą buvau paklaikusi, dabar jau geriau.

Bet kyla vis klausimų - pvz. kaip dažnai mažylis turi tuštintis. Mums per dieną dažniausiai du kartus, kartais vieną pavyksta pridirbt pampersą.  g.gif
Virkštelė jau tuoj turi nukristi, pavalom su spirituku kartą per dieną. Bambutės priežiūra man baisiausia - labai bijau užgauti ir su nerimu laukiu kol nukris. Po to galima dar kurį laiką padezinfekuoti?
Dar vienas dalykas - zirzia naktimis, dieną miega. Dieną ne tik miega, bet ir pavalgo visai ramiai, jei prabunda, dairosi ir nekvykia. O naktį - priešingai, jei alkanas, tai griebia krūtį, patraukia pieniuko ir tuoj pat vėl paleidžia, bliauna, tada vėl griebia. Svarbiausia, kad pienas teka labai gerai, o jis vis nerimsta ir nepavalgo. Bandžiau ir taurele girdyti, tuomet dar užmiega ramiau, bet girbymas taurele taip pat mane gasdina, bijau, kad jis suvalgys per daug ar per mažai, kad užsprings. Be to, kartais didesnį gurkšnį išpurškia ant savęs ir po to šlapią visą tenka eit perrengti vidury nakties.

Po gimdymo miegu tik po kokias 4 valandas, jaučiu, kaip senka jėgos. Nebežinau ką daryt. Su vyru nusprendėm naktį maitinti tik vieną kartą, o kitus jo krebždėjimus ramins vyras, skaitys ar pasups. Kaip manot, padės?
Dar visai padeda nurimti kai pasiguldau šalia ir glostau galvą (nėštumo metu visą laiką glostydavau pilvą ten kur buvo galvutė).
Nežinau, gal tas naktinis zyzimas susijęs su tuo, kad vaikas alkanas? Aš nebežinau ar per daug jį primaitinu ar jam trūksta. Nes būna valgo valgo ir prisitraukęs atpila dar net nepraėjus nė 20min nuo žindimo pradžios.
Prašau padėkite, gal kas turite kokių patarimų.  blink.gif

as nesupuociau nemaitinto vaiko, juk jis dar labai mazas, mano nakti buna kas valanda keliasi, valanda valgo. toks maratonas. sunku. bet as maitinu tiek, kol uzmiega. kitaip pieno gamyba gal gali sutrikit, nezinau. o atpila visi, sako, normalu
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 08 10, 18:22)
Mamytes, gal pasidalinsit savo patirtim nuo ko vaikeli gali bert? unsure.gif Aisku, kad nuo kazkurio mano suvalgomo maisto, bet nuo kokio??Juk taip sunku atgaudyt doh.gif Isbertas jau kokias 3 savaites, pradzioj kokias 2 savaites buvo isberta tik barzda,o dabar va jau kokia savaite visas veidas ir net ausys doh.gif Sako, kad labai daznai alergija vaikam buna nuo pieno produktu, ypac varskes, bet kad as ju darg nevalgau, koki jogurta ar varskyte kas antra diena gal unsure.gif Dedu i arbata sauksteli medaus, gal nuo medaus?Suvalgau per diena kokius 3-4 sokoladinius saldainius, gal nuo sokolado?Bet zinokit ner tokio produkto, kurio suvalgyciau daug ir daznai doh.gif Tai net neisivaziduoju kaip cia atsekt dabar....

Gal sokoladas su riesutais? maniskis po zems riesutu uzvalgymo budavo visas raudonas. nes as labai megau snikersus. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 08 10, 11:22)

medus labai didelis alergenas,jo nerekomenduoja vaikui iki 1metu,o jo vaikas gavo per tavo MP 4u.gif atsimenu pirmajam sunui kai buvo kokie 10men susirgus daviau arbatytes su medum,tai iskarto isbere doh.gif taip kad rekomenduociau jo atsisakyti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 08 10, 11:22)

jeigu isberta tik barzdyte ar ausytes tai sakyciau kad cia yra prakaitine, gal per silta maziukui, gal suprakaituoja daznai??? patarciau maudyti kasdiena ir i vonele ipilti lakisiaus arba ramuneliu arbatos 4u.gif tik beda ta, kad lakisiaus iki rudens nebus vaistineje....siaip si zole mano dukrelei visus paberimus sutvarke thumbup.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus smile.gif Siandien buvom pas gydytoja, tai sake matyt alergija kazkokiam mano maistui, bet sake nebaisus tas berimas, tai jokio tepalo neisrase g.gif Nutariau nebevalgyt sokolado, medaus ir nektarinu, ziuresim kas bus...o lakisiu mes turim, pirkau vaistinej g.gif
Lelius jau kaprizus pradejo rodyt, tai dabar labai sunku doh.gif Diena labai mazai miega, maksimum 3 valandas,nakti ne ka geriau doh.gif aisku ne 3 valandas, bet man miego ziauriai truksta verysad.gif Ismiega nuo kokiu 12 iki 3 nakties, po to kokia valanda uzmigineja visokius keistus garsus skleisdamas- cypauja, stena ir taip garsiai, kad uzmigt tikrai neimanoma, uzsnustu kokiai valandai jau ziuriu verkia valgyt nori unsure.gif o diena nei minutes negali vieno palikt, kur tau palikt, is ranku negali paleist ir butinai turi stacia laikyt doh.gif zodziu, vargstu labiau nei pirmom dienom unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 08 11, 19:57)
Aciu uz patarimus smile.gif Siandien buvom pas gydytoja, tai sake matyt alergija kazkokiam mano maistui, bet sake nebaisus tas berimas, tai jokio tepalo neisrase g.gif Nutariau nebevalgyt sokolado, medaus ir nektarinu, ziuresim kas bus...o lakisiu mes turim, pirkau vaistinej g.gif
Lelius jau kaprizus pradejo rodyt, tai dabar labai sunku doh.gif Diena labai mazai miega, maksimum 3 valandas,nakti ne ka geriau doh.gif aisku ne 3 valandas, bet man miego ziauriai truksta verysad.gif Ismiega nuo kokiu 12 iki 3 nakties, po to kokia valanda uzmigineja visokius keistus garsus skleisdamas- cypauja, stena ir taip garsiai, kad uzmigt tikrai neimanoma, uzsnustu kokiai valandai jau ziuriu verkia valgyt nori unsure.gif o diena nei minutes negali vieno palikt, kur tau palikt, is ranku negali paleist ir butinai turi stacia laikyt doh.gif zodziu, vargstu labiau nei pirmom dienom unsure.gif

zinau kaip sunku miegot, kai tokius garsus skleidzia, pati pirmom parom ne minutes nebuvau uzmigus, todel dabar kolkas miegu su tokiom mini ausinem, mama pajuokavo, o as pabandziau ir liux, isgirstu jau kai garsiau suverkia, kai nemu nori. mirksiukas.gif
Atsakyti
As irgi miegu su ausu kimstukais, tai pradzioj, kai miegojo vaikas, tai jos gelbejo,o dabar jis tiesiog nemiega doh.gif Jau nebezinau ka daryt, sianakt kartu paemus gal 4 val. miegojau, nakti dar su vyru susikoliojau doh.gif Vakare ismaudziau vaika, pamaitinau ir paguldziau i lovyte, galvoju nu duok Dieve miegos,nes as jau ant koju nepastoviu nuo nemiegojimo verysad.gif Pagulejo 10 min. ir rekt, paemiau i lova- rekia, priglaudziau- rekia, paemiau ant ranku sededam lovoj- rekia, tada kad uzreksiu ant jo ir pati i asaras...Vyras atleke is kito kambario, tai dar as "kalta" likau, kad taip elgiuos,o kad man jau akyse temsta ir as nenoriu nieko nei valgyt, nei gert,o tik miegot, tai nesupranta matyt...Sako, kad supranta, bet abejoju, paziureciau koks jis butu pusantro menesio normaliai nemiegojes,o paskutines 3-4 naktis po kokias 4 val. maksimum doh.gif Diena irgi neiseina man nors pora valandu nusnaust,nes vaikas ir diena normaliai nemiega, uzsnaudzia pusvalandziui ir nubunda, tai kur cia pamiegosi...Va ir dabar sedziu, tai akys merkiasi, rankos kojos dreba,i jis net nesiruosia pamiegot ir dar linksmint ji turi, nebeturiu jegu as jo nesiot, kai pati vos kojas pavelku verysad.gif Zinau, kad taip negalima, bet kartais tokia neapykanta apima, atrodo palikciau ta rekianti vaika ir begciau is tu namu kuo toliau, pamiegot...
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 08 12, 10:03)
As irgi miegu su ausu kimstukais, tai pradzioj, kai miegojo vaikas, tai jos gelbejo,o dabar jis tiesiog nemiega doh.gif Jau nebezinau ka daryt, sianakt kartu paemus gal 4 val. miegojau, nakti dar su vyru susikoliojau doh.gif Vakare ismaudziau vaika, pamaitinau ir paguldziau i lovyte, galvoju nu duok Dieve miegos,nes as jau ant koju nepastoviu nuo nemiegojimo verysad.gif Pagulejo 10 min. ir rekt, paemiau i lova- rekia, priglaudziau- rekia, paemiau ant ranku sededam lovoj- rekia, tada kad uzreksiu ant jo ir pati i asaras...Vyras atleke is kito kambario, tai dar as "kalta" likau, kad taip elgiuos,o kad man jau akyse temsta ir as nenoriu nieko nei valgyt, nei gert,o tik miegot, tai nesupranta matyt...Sako, kad supranta, bet abejoju, paziureciau koks jis butu pusantro menesio normaliai nemiegojes,o paskutines 3-4 naktis po kokias 4 val. maksimum doh.gif Diena irgi neiseina man nors pora valandu nusnaust,nes vaikas ir diena normaliai nemiega, uzsnaudzia pusvalandziui ir nubunda, tai kur cia pamiegosi...Va ir dabar sedziu, tai akys merkiasi, rankos kojos dreba,i jis net nesiruosia pamiegot ir dar linksmint ji turi, nebeturiu jegu as jo nesiot, kai pati vos kojas pavelku verysad.gif Zinau, kad taip negalima, bet kartais tokia neapykanta apima, atrodo palikciau ta rekianti vaika ir begciau is tu namu kuo toliau, pamiegot...

o tu pati maitini?
Atsakyti