Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

QUOTE(saulutem @ 2009 07 15, 19:46)
trecia diena namie esam. viskas butu puiku, tik itariu, kad kankinu mazaja badu, nepakankamai to pienuko gaminasi. teveliui tenka mus abi verkiancias raminti. ka tik pabandem dar misinuko papildomai duoti po kruties, suvalge tik 20 ml, bet kokia laiminga uzmigo - sypsodamasi  bigsmile.gif 
labai noriu savo pienuku maitinti, bet kaip bus,taip, svarbu, kad vaikiukas sotus butu...

sveikos, mes snd jau ketvrta diena namie, iki pat snd bandziau maitinti suniuka pati, bet skausmas tapo nepakenciamas, viska galiu iskentet yra tu budu maitint paciai, antspeniai ir pan, bet mums atrodo kad musu leliukas neprivalgo, maitinau n kartu per diena, bet alkanas ir alkanas, snd pamaiytinau misinuku, ir db sau miega ramiai. Norejau ir as pari maitinti, m bet svarbiau kad vaikiukas pavalges butu.
Atsakyti
QUOTE(turtelis @ 2009 07 21, 15:00)
sveikos, mes snd jau ketvrta diena namie, iki pat snd bandziau maitinti suniuka pati, bet skausmas tapo nepakenciamas, viska galiu iskentet yra tu budu maitint paciai, antspeniai ir pan, bet mums atrodo kad musu leliukas neprivalgo, maitinau n kartu per diena, bet alkanas ir alkanas, snd pamaiytinau misinuku, ir db sau miega ramiai. Norejau ir as pari maitinti, m bet svarbiau kad vaikiukas pavalges butu.

Miela mamyte Turteli,
būk gera, nepasiduok 4u.gif Išsikviesk į namus žindymo konsultantę. Galbūt tavo vaikutis neteisingai paima (.), todėl jam pačiam nesiseka taisyklingai žįsti, todėl jis dažnai prašo valgyti, o tau toks maitinimas sukelia fizinį skausmą unsure.gif

Aš pati esu iš 2009 liepinukių temos, ten viena mūsų mamytė tiek prisikankino su netaisyklingu žindymu, tačiau nepasidavė, išsikvietė konsultantę (beje, nemokamą), gavo daug informacijos ir jau dabar jaučia žymų pagerėjimą.

Konsultančių kontaktinius duomenis rasi čia

Nuoširdžiai linkiu sėkmės 4u.gif

Atsakyti
O mes kariaujam toliau, ir kuo toliau tuo baisiau doh.gif Pvz. sia nakti vaikas pamiegojo nuo 12 iki 2, nuprausiau, pamaitinau ir tada reke 2 valandas, ir nesiot bandziau, ir pilvuka glostyt, ir ant pilvuko paguldzius nugara glosciau, akys stacios, klykia ir net nesiruosia miegot doh.gif doh.gif po to nuo 4 gal iki 5.30 pasnaudem, pamaitinau, tada vel 2 valandos nemiegojimo, parekia, pasiraito, malasi kaip uzvestas doh.gif Na netikeciau, kad siaip sau is liudesio, toks jausmas,kad vaikas kankinasi, kad jam skauda kazka...Be to, su maitinimu kazkas ne taip man, vakar pavalges paprase vel gal uz 40 minuciu papo unsure.gif ir krutine kazkokia ne tokia mano pasidare, ankciau pries maitinima jau zinodavau is kurios kruties dabar eile valgyt (duodu pakaitom, tai is vienos tai is kitos), nes budavo kieta kaip akmuo, o dabar krutys minkstos minkstos, pienas lygtai bega paspaudus, bet gal mazai jo, gal nepavalgo???
o va kaip atrodo musu diena- musu angelelis pavalge 13.30 ir uzmigo, ir va jau 3 valandas miega. na kodel jis nakti negali taip elgtis?? unsure.gif unsure.gif
Zodziu, stogas man jau vaziuoja...Nutarem su vyru pamegint duot nakciai misinelio, gal pamiegotu vaikas....
Atsakyti
QUOTE(SauleNP @ 2009 06 18, 15:57)
Sveikos mamytes. Mano mazyliui jau 8 dienos. Dienomis vaikelis kaip angeliukas:tik valgo ir miega. O naktimis tiesiog nesuprantu kas jam darosi: neramus, erzlus,rekia nesustodamas, net neleidzia kruti duot, kad pamaitinciau. Tai mums su vyru kiekviena naktis be miego mazdaug iki 6 ryto sad.gif Gydytoja sako, toks vaikelio ritmas arba pilvo diegliukai. Bandau ir pilvuka masazuoti, ir Espumizana duodu, bet vistiek nepadeda sad.gif Kal kas susidure su panasiom problemom?

Duoti galima viburkolio zvakuciu, bus ramus
Atsakyti
As nakciai duoda tas zvakutes, ne lengviau mum nuo ju doh.gif doh.gif
Atsakyti
Mums vaikiuko gydytoja patare diena dazniau maitinti kudiki, jei meiga ilgiau netgi pazadinti ir pamaitinti, nes tai labiausiai jam padeda suprasti kada yra diena. Kitu laiku, kai negauna valgyti taip daznai - naktis. Ir dar liepe uzsiimti su vaiku vakare, kad jis nemiegotu (kartais neimanoma, jeigu vaikas nutaria miegoti
). Na ir pf pf pf panasu, kad diena su naktim vaikiukui nesimaiso. Uzmiega kartais 9, kartais 10 (tada apie puse 12 keliasi dar), o jei apie 12 uzmiega, ismiega iki 3-4, tada atsikelia pavalgo ir vel miega iki 5, 6 ar 7. Buna, kad atsibudes 5 miega neramiai, niurzga... Bedos su pilvuku pas mus. Nudojam nakciai vibrucol zvakutes, bet ir be ju pamiega, o diena vaikas kartais labai neramus.
Kovojam su stafilokoku gerosiomis bakterijomis, duodam espumizano arba sab simplex (nzn ar padeda). Jau buvo geriau, bet tenka dabar gerti antibiotikus ir vel blogai pilvukui. Visa laime, kad vaikas zviegia praktiskai tik diena, ryte arba vakare...

O kas del maitinimo, tai valgo jis labai visaip... Vakare buna net ir taip, kad valgo pusvalandi po to uzmiega, o po pusvalandzio vel aklanas (arba kaip man atrodo atsibunda del pilvuko ir o to supranta, kad nori niam). Na ir ka, vel maitinu. O kai karsta, tai vaikiukas ne tik valgyti, bet ir gerti gali uzsinoreti. Tada atsigeria kelias min ir vel luzta, o po keliu minuciu vel praso smile.gif Viskas cia normalu smile.gif

Del nugrauztu speneliu man padejo tepaliukai ir multi mum kompresiukai. O po kiek laiko kai vel pradejo skaudeti ir niekas nebegelbejo, dasilo, kad mus pienlige uzpuole... Po keliu dienu tepliojimosi daktarin tepaliuku viskas praejo ir dabar visiskai jokio diskomforto. O ir vaikui jau virs 1.5 men, gal valgyti ismoko (jis dabar itraukia i burnyte speneli ir gaunasi teisingas paemimas smile.gif

Mamytes, kantrybes jums!!! ir viskas bus ok drinks_cheers.gif
Atsakyti
labas mamytes.
Net nezinau kur ieskot tokios informaciojos,gal kas susiduret kada,musu vaikuciui 6 dienos ir pradeko puliuot viena akyte.sesele liepe valyt su juoda arbata,bet nieko nepadeda.Gal kas susiduret su tuom ir galit pasakyt ka daryti? g.gif
Atsakyti
Sirota, nesijaudink, mum lygiai tas pats buvo, irgi issigande labai buvom, net daktare kvietem, bet ji patikino, kad cia nieko baisaus, sako is vakucio "iseina" visokie brudai, kuriu "prilindo" bunant mamos pilve biggrin.gif tai ta akyte mum gal 2 dienas taip "papuliavo" ir praejo smile.gif tiesiog valiau ir tebevalau akytes ramuneliu arbata.
Atsakyti
mums 6-a diena, maitinu misinukais.
ar gali tokio amziaus vaikas noreti valgyti kas pusvalandi (cia tik kartais kas pusvalandi, siaip kas pora - tris val.), nors suvalgo kartais net ir 70 ml. labai bijau permaitinti. gydytoja sake duoti kiek nori, bet man tai kazkaip nesuvokiama kur tiek telpa...

ir dar jai kaip gyvaciukei visa oda lupasi. ar cia normalu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhydelka: 25 liepos 2009 - 15:42
QUOTE(zhydelka @ 2009 07 25, 23:32)
mums 6-a diena, maitinu misinukais.
ar gali tokio amziaus vaikas noreti valgyti kas pusvalandi (cia tik kartais kas pusvalandi, siaip kas pora - tris val.), nors suvalgo kartais net ir 70 ml. labai bijau permaitinti. gydytoja sake duoti kiek nori, bet man tai kazkaip nesuvokiama kur tiek telpa...

ir dar jai kaip gyvaciukei visa oda lupasi. ar cia normalu?

Kudikio maitinimas

Kudikiu maitinimas

Abiejuose puslapiuose yra uzrasyta formule pagal ka skaiciuojasi kiek vaikas turi suvalgyt misinio per para laiko ir nesvarbu kaip jis valgys ar visa is karto ar po 20 ml kas pusvalandi. Vaikas valgo kada jam reikia, jie dar nemoka skaityt vadoveliu kur parasyta kad jie turi valgyt kas 2-3valandas.

Tai pat nezino kas yra naktis ir diena. Pageidautina kad nakti ar diena vaikas miegotu tamsoje, tada tamsa asociojaji su miegu ir gal stebuklingai prades miegot nakti. Bet tikra nesukit sau galvos, prisitaikykit prie vaiko, miegokit pacios dienos metu su vaiku, ilsekites kiek galit ir viskas su laiku susistatys i savo vietas.

Negadinkit sau nervu pergyvendamos kaip pakeist dienos ritma, kiek vaika sturi valgyt mililitru... Relax mirksiukas.gif viskas yra gerai, nespesit priprast prie vieno vaiko ritmo ir jau bus kitas. Bet galiu pasakyt is patirties tik tiek kad nuo 3 men vis geriau ir geriau ir maloniau ie lengviau auginti mazyli. mirksiukas.gif
Atsakyti
O mes siandien vaziuosim pas gydytoja, nes nebezinau kas tam vaikui darosi unsure.gif Musu naktis- paguldau 12 val., tai nuo 12 iki 8 ryto vaikas kelesi valgyt 7 kartus, pakeiciu pampersa, pamaitinu (valgo maksimum 7 minutes doh.gif ), tada pusvalandi bando uzmigt, visas traukuliuojas, dreba, riecias, raudonuoja, tada pamiega kokiu 40 minuciu ir vel viskas per nauja: keiciam pampersa, valgom 5 minutes doh.gif Espumisana litrais duodu, nepadeda doh.gif Zindymas man jau isterija sukelia, jau taip skauda spenelius nuo to besaikio ciulpimo...Nezinau, gal kam tas zindymas ir sukelia kokius siltus jausmas, bet bent jau mano situacijoje, tai labiau neapykanta sukelt pradeda doh.gif
Gal kas zinot ar nuo misinuku vaikui irgi tie diegliukai buna? g.gif Nes jei cia tik nuo pieno, tai as nezadu kankint vaiko ir saves schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marlena24: 27 liepos 2009 - 11:34
QUOTE(marlena24 @ 2009 07 27, 12:17)
O mes siandien vaziuosim pas gydytoja, nes nebezinau kas tam vaikui darosi unsure.gif Musu naktis- paguldau 12 val., tai nuo 12 iki 8 ryto vaikas kelesi valgyt 7 kartus, pakeiciu pampersa, pamaitinu (valgo maksimum 7 minutes doh.gif ), tada pusvalandi bando uzmigt, visas traukuliuojas, dreba, riecias, raudonuoja, tada pamiega kokiu 40 minuciu ir vel viskas per nauja: keiciam pampersa, valgom 5 minutes doh.gif Espumisana litrais duodu, nepadeda doh.gif  Zindymas man jau isterija sukelia, jau taip skauda spenelius nuo to besaikio ciulpimo...Nezinau, gal kam tas zindymas ir sukelia kokius siltus jausmas, bet bent jau mano situacijoje, tai labiau neapykanta sukelt pradeda doh.gif
Gal kas zinot ar nuo misinuku vaikui irgi tie diegliukai buna? g.gif Nes jei cia tik nuo pieno, tai as nezadu kankint vaiko ir saves schmoll.gif

tai gal penukas blogai bega, gal neistraukia normaliai uztat ir praso valgyti taip daznai? g.gif o siaip tai tikrai nesiulyciau misinuku maitinti jei MP turi, apie jo nauda manau nereikia pasakoti tau, o del nukramtytu speneliu, tai gal netaisyklingai papuli paima maziukas? Galiu tik viena pasakyti ,kad nuo misinuko lygiai taip pat pus leliukui vidurius ir skaudes pilvuka, patikek...maitinkt pati, MP tai pats geriausias dalykas vaikuciui, neatimk is jo to dziaugsmo 4u.gif o pilvuko diegliai susitvarkys, visiems taip leliukams buna, juk formuojasi ju zarnynas smile.gif
Atsakyti