Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

Pirmosiomis dienomis nekeliau sau jokiu reiklavimu. Tiesiogine to zodzio prasme sedejau lovoj apsikaisius pagalvem ir keitaliojau mazyle nuo vieno papulio ant kito, o MB pareiga buvo ruost valgyt, rupintis, kad nuolat gerciau skysciu ir palaikyt mazyle, kol lekiau i dusa ir wc. po savaites buvo lengviau, o po 2sav maitinimas siek tiek susireguliavo, lovoj gyvent nebereikejo smile.gif
Atsakyti

laukiuosi pirmojo vaikelio..ir jaudinuosi,nes dar niekados nelaikiau tokio mazycio padarelio rankose,ir nezinau ar sugebesiu susitvarkyti pati ax.gif
Papildyta:
user posted image

ar reikalinga pagalvyte tokiam mazam vaikeliuj?
Atsakyti
Nesijaudink,viskas bus tiesiog puiku 4u.gif ,as taippat labai bijojau,kad nemokesiu,nei maitinti,nei sikutes nuplauti,o ka jau kalbeti apie maudyma ir perrengima blink.gif ,bet kai pamaciau savo mazute iskarto isgaravo visos baimes,manau cia igimta,svarbiausia nebijok,imk ir daryk mirksiukas.gif ,kuo maziau nerimausi tu,tuo maziau nervuosis ir mazyle bigsmile.gif Sekmes tau,kad rankos nedrebetu ir veidelis svytetu thumbup.gif
Atsakyti
Mes jau irgi namie 4d. Ligonineje mano maziukas buvo gana ramus, palyginus su kitos mamos vaikeliu, kuris gulejo toje pacioje palatoje. Ir dabar kol kas ramus, tik kad visiskai diena sumaise su naktimi doh.gif Lygiai kaip ir pilve budamas, diena miegodavo, nakti maldavosi smile.gif Jau pradedu jausti nuovargi, atrodo eiciau diena miegoti, ale neima tas miegas nors tu pasiusk g.gif
Na o vakar maudeme pirma karta, tai rankeles abiems su vyru drebejo, nors ir ne pirmas vaikas... ax.gif smile.gif Man tik baisu, kad pas mus namie jau gan salta, visi kosejam ir sloguojam, tai labai bijau kad maziukas nesusirgtu verysad.gif Ir dar kyla klausimas nuo kada i lauka vezti, ir kiek laiko buti. Dukra gimusi vasara tai viskas rodos paprasciau buvo smile.gif geras oras ir i lauka 3 h eidavome , o dabar, kai tokie orai, tai net nezinau.
Del maitinimo, tai mano maziukas papulius irgi apgrauze, tai skauda ziauriai, bet kenciu, nes patinka maitinti, tikiuosi si karta pavyks ilgiau nei tris menesius...
Atsakyti
QUOTE(Daivulelis @ 2008 09 15, 13:03)

nereikalinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivulelis @ 2008 09 15, 13:03)

o as pirkau tokia plona, plokscia pagalvele, gal 1 cm tik jos storis 90x60, dabar jau beveik 9 menesiai voverytei, bet gulim tik ant jos. Man kazkaip palutes lankstyti ir deti po galva nepatiko.

Pirmomis dienomis as vos ejau, bet ejau vis tiek. Kasadien tvarkiaus savo miegamaji, dulkes valiua, grindis du kartus su dregna sluota valiau, nes nescia isigijau baisia alergija, o po kiekvienos nakties ant zemes budavi kalnas drabuzeliu ir sauskelniu blush2.gif doh.gif Kitus darbus dirbi namiskiai.
Atsakyti
Sveikites 4u.gif
Mano dukriukui dar tik 13paru, namuciuose jau baigiam apsiprasti, nors yra bedu su maitinimu, tenka damaitinti misinuku, nes neuztenka mano pienuko verysad.gif
norejau jusu paklausti, maziukei pabere biski galvyte ir viena veiduko soniuka, ir nesuprantu kodel...visas kunelis svarus, grazus...gal cia nuo prakaito, gal jai per silta?kaip manot?
ir dar...ka naudojat nuo uzpakaliuko paberimu, nes vienas uzpakaliuko soniukas pabertas
Atsakyti
Mano mažytei irgi taip buvo nepergyvenk praeis. Jei maitini savo pienu ir neduodi mišinuko tai taip turi buti. Valosi veidukas.

Pašutusiam užpakaliukui aš naudoju pataisu miltelius, bet jų labai sunku gauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lota77: 03 spalio 2008 - 14:11
Sveikutes,
Musu suneliui mazuliukui jau 14 paru tongue.gif 4u.gif Tvarkomes sauniai 4u.gif Tik turiu nerima, nes maziukui eme labai traiskanoti viena akyte, pakankamai stipriai, valom ramuneliais nuo gimimo, bet rezultatas vis prastyn. Gal patartumete ka daryti? Zinau, kad siulys pas okulista, bet labai nenoriu, nes pirmaji vedem su ta beda tai taip isrigde, kad skaudu prisiminti. Cia reiskia latakeliai uzsikimse ir reik pravalyti, akytes asaroja, bet gal yra kitu budu kad isvengt to? Labai lauksiu patarimu. Dekoju is anksto atsakysiancioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arbuzine @ 2008 06 19, 22:18)
Tiek konsultuotasi, kad jau  doh.gif  Ir laktacijos konsultantu, ir gydytoju ir pazistamu patarimu prisiklausiau. O kad uzburtas ratas nesigautu, tai sedziu ir pompuoju, jeigu ji normaliai neisvalgo ar isvis jei neduodu kruties, kai nuciulpus turi negyvai po paskutinio karto.

Bet kuriuo atveju, vargas vargelis toks maitinimas... Klausau apie nuostabiausia kitu moteru potyri -maitinima krutimi- ir kolkas visai nesuprantu kame tas nuostabumas...

Maniskis irgi neciulpe ir pradzioj pieno nebuvo... paskui siaip ne taip su visokiais nusitraukinejimais kas 2 val pieno kiekis padidejo ir maziu maitindavau is buteliuko... papo kategoriskai neeme ir aisku per tuos vargus jau net ir nebesiulydavau, nes miego truko, o rekimas siulant buvo nezmoniskas tai taip ir nusitraukinejau pora savaiciu po 6-8k per diena ir naktim doh.gif , bet va viena savaitgali buvau gerokai uzknista, uzsidariau nuo visu lankytoju ir eilini karta brukau papa nors nieko nesitikejau ir suveike blink.gif .. aisku paskui davaiu buteliuka ir taip diena is dienos pries kiekviena maitinima brukant mazius pradejo pats valgyti ir ciulpti ax.gif Jei neisciulpia gerai tai nusitraukiu biski iki komforto ribos. Ir pakolkas misinuku nereikia, nors vargas su tuo nusitraukinejimu, bet jau reikia vis reciau ir reciau...
O pati pradzia buvo su misinukais ir buteliukais... Manau nereikia nuleist ranku ir tiket kad jeigu jau davei buteliuka tai papo neims... unsure.gif

O del potyrio... tai jeigu nenugriauzia tai visai geras tas potyris mirksiukas.gif ir vargo maziau, ypac naktim. Siaip sakoma kad pirmos 6 sav. sunkiausia ax.gif

QUOTE(fedoska @ 2008 08 26, 23:39)
Man sunku nebuvo grizus is gimdymo namu, bet tik tiek, kad mazute beveik nemiegojo, tik po pora val per diena. Nuvarem i ligonine, pasirodo, mazei neauga svoris, o krenta, nors pastoviai ant papo. O ji tingi valgyt  doh.gif  Tai seseles sudave misinuko, jai skrandukas prasitampe ir toliau puikiai valgo pati. O ligoninej vien badu marinti vaikai, nes visos isitikine, kad privalo pacios penet, kad pieno pas visas buna, ir kankina vaikus. Taip kad misinukas tikrai nera lengviausias kelias. Jeigu misinuku nebutu, oi kiek daug vaiku tektu palaidot. Ir nereikia pasakot, kad pas visas turi but pieno,o jei nera, tai pati kalta  doh.gif

Siaip pienas dingsta del streso ir per greitai krentancio svorio ir dar del milijono priezasciu, tai vat reikia pirmiausiai nusiramint ir gerai maitintis mirksiukas.gif Paskui taikyt visokius nusitraukinejimus daznai, mazai, daug ir pan... Deja, ne visada tai pavyksta blush2.gif
Su misinukais yra kitu bedu, tokiu kaip viduriuku kietejimas, atpilinejimas bjaurus ir pan. O dar jei vaikas atsisako juos valgyt doh.gif Tikrai manau nera lengviausia iseitis, bet jei jau prispyre reikalas tai prispyre... Mano vyras visada man primindavo, kad jokia cia beda jei vaikas uzaugs ant misinuku, nes vaikui reikalinga sveika mama, o ne tik mamos pienas mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip, man ir vyras vis kartoja, kad jei vaikas uzaugs "ant misinuko" nuo to nelaimingesnis nepasidarys, mums jau eina trecia savaite ir gal tik dabar siek tiek isivaziuojam i ritma ir tvarka, o pradzia buvo siaubinga. Kadangi man buvo cezaris dar ligonineje negalejau normaliai maziaus nulaikyt, kad teisingai iduoti kruti, o svere gimes 4770kg, taigi......gavosi taip, kad jau ligonineje nugrauze mane visa iki kraujo, ir vis verkdavo, pavalgo, pusvalandis praeina ir verkia, duodu papa nieko is jo ten negauna, alkanas, kosmaras kazkoks, o seseles vis maitink, maitink, bus to pieno, gyzom namo vel tas pats, vyras sako duok misinio jis gi alkanas, padaviau isgere kaip tikras vyras ir ramu, tylu tris val vaikas kuo saldziausiai miega....bet as gi didvyre vistiek maitinsi, o krutine buvo neuzgijus vaikinas jegos turi daug el nuciulpe, duodu savo pienuko, bet per zaizdas gerai nepaima, man net akyse melyna nuo skausmo, galu ale uzsitepiau visais kompresais kaip imanoma, nes krutine juoda ir zaizdota buvo ir emiau nusitraukineti bei maitinti misiniu, streso daug, o naudos nulis. Tai vat dabar valgo misinuka, ramiai miega, kas tris val pasidaro alkanas, o ir as pagaliau susigydziau. Taip, kad kam neiseina paciai maitinti ka darysi, as ir is tokiu blush2.gif
Papildyta:
Dar turiu klausima nuo kada jusu mazyiai pradejo nesikelti nakti valgyti? Ir kaip sprendziat pilvelio putima? Na as bent jau speju, kad jam pucia pilveli nes pavalgo, paguldai spiegia paimi i rankas ramu paguldai spiegia, pilvelis issiputes kietas, tada duodu espumizan....ramu.......bet kaip daznai galima ji duoti? pasidalinkit patirtim prasau ax.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos mamytukes 4u.gif
siandien musu dukrytei Augustytei pora savaiciu smile.gif ir bedeles tos pacios kaip ir dauguma unsure.gif Ligoninej atrodo viskas buvo gerai: pienelis liejos per krastus, maziuke miegojo ir miegojo. Viskas apsiverte grizus namo: pienelio trukumas, verksmas ir kelimasis kas 20min... Kai tik nori maziuke, taip ir maitinu, nors tamsu akyse darosi nuo nugrauztu speneliu... atrodo papuliuka paduodu gerai, bet ji gudrute pasiima taip kaip jai reikia - tik speniuka!!! Tepu Bepanteno tepaliuku ir po truputi skausmas praeina, speneliai prie ciulpimo pripranta rolleyes.gif Per diena ne visada su ja galiu numigti, nes daznai prabudineja ir iesko papuliuo. O ir nakti keliasi beveik kas valanda! Neisilsiu... verysad.gif
Taciau bandau tvardytis, nusiteikineju, kad pienukas atsiras, geriu labai daug skysciu ir tikiuosi sekmingai maitinti toliau smile.gif Pirmaja savo mergyte maitinau iki 7men, nors teko ir primaitinti, bet paskui ji pati atsisake papulio. Tikiu kad galima sekmingai maitinti, tik kartais vis tiek puolu i nevilti.... verysad.gif

Viena mamyte minejo, kad traiskanoja viena akyte. Uzsikimses latakelis. Mums taip pat yra. Valau ramuneliu kompresu ir savo pacios pienuku. Situacija po truputi gereja ir vis maziau traiskanoja. Siulyciau mamytei taip pat pabandyti mirksiukas.gif

Kol kas bedu su pilvelio putimu neturejom, sekmingai maziuke puksi ir vaistuku dar neprireike thumbup.gif Bet del atsargos turiu nusipirkusi. Savo pirmajai mergytei duodavau Espumizano kaskart kai pavalgydindavau ir gan ilgai. Konsultavausi su gydytoja ir ji patikino, kad nekenksminga ir galima girdyti tiek, kiek reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kukliuke: 06 spalio 2008 - 12:09