Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

QUOTE(audronyte @ 2009 04 10, 22:52)
Musu mergytei jau 2.5sav. Mama pajuodusi nuo bemiegiu naktu... Valgome MP kas 1val ar net 0.5val. Ir taip visa nakti ir visa diena... Nespeju nei kambariu apsitvarkyt, nei pati kaip zmogus issimaudyti. Viska darau paskubomis ir begte, nes zinau kad tuoj vel reikes mazajai valgyti... Seimos gyd. sake kad pas mus viskas tvarkoje, esame sveikos. Bet tie klykimai per naktis... Todel siandien dar buvome pas neonatologe, kudikiu iki 1men daktare. Ji sake kad man truksta pieno, todel ji taip daznai valgo. Liepe po zindymo dar damaitinti misinuku. Liudna, bet teks imti misinuka... Dariau viska, kad maitinciau pati, bet tiek laiko jau manau yra riba... Kitos iseities as nematau  verysad.gif Bijau, kad per bemieges naktis prarasiu visai piena... verysad.gif Dziaugiuosi uz tas, kurios turi pieno i valias. Bandziau nusitraukinet- bet skausmas nezmoniskas...trauki trauki, o niekas nebega... Gelia krutine po to puse dienos... O rezultatas nulis. Kas dar man galetu pagelbeti net neisivaizduoju...

Apsilankyk skyrelyje kūdikių žindymas,ten daug mamų kurios tau padės ir jos gerai išmano žindymo subtilybes.Šeip apie pieno trūkumą sprendžiama kai kūdikis mažai priauga svorio,mažai šlapinasi ir tuštinasi.Kai pradėsi duoti mišinio,pieno gaminsis mažiau.Pamaitink pirma krūtim ir pažiūrėk kiek ji suvalgys to mišinio g.gif(jei jau nuspręsi duot ir tau labai neramu kad ji alkana galbūt) gal jos verkimo preižastis visai ne pieno trūkumas,tiesiog daktarai trpty kas ir jau trūksta pieno doh.gif Beje kūdikiai tokio amžiaus valgo labai dažnai,ir keista kad gyd sako jog čia požymis kad trūksta pieno doh.gif mano dukra ištisai kabodavo ant papulio kai buvo tokio amžiaus,o pieno jai tikrai netrūko..
Gal neteisingai apžioja krūti?todėl blogai privalgo?ar girdisi kaip ryja?
Neskubėk dar su mišinukais jei nori maitint pati ax.gif leliukas dar toooks mažiukas gali būt oi kiek vargo kol rasi tinkama mišinuką doh.gif
Atsakyti
Musu mergytei jau 2.5sav. Mama pajuodusi nuo bemiegiu naktu... Valgome MP kas 1val ar net 0.5val. Ir taip visa nakti ir visa diena... Nespeju nei kambariu apsitvarkyt, nei pati kaip zmogus issimaudyti. Viska darau paskubomis ir begte, nes zinau kad tuoj vel reikes mazajai valgyti... Seimos gyd. sake kad pas mus viskas tvarkoje, esame sveikos. Bet tie klykimai per naktis... Todel siandien dar buvome pas neonatologe, kudikiu iki 1men daktare. Ji sake kad man truksta pieno, todel ji taip daznai valgo. Liepe po zindymo dar damaitinti misinuku. Liudna, bet teks imti misinuka... Dariau viska, kad maitinciau pati, bet tiek laiko jau manau yra riba... Kitos iseities as nematau  verysad.gif Bijau, kad per bemieges naktis prarasiu visai piena... verysad.gif Dziaugiuosi uz tas, kurios turi pieno i valias. Bandziau nusitraukinet- bet skausmas nezmoniskas...trauki trauki, o niekas nebega... Gelia krutine po to puse dienos... O rezultatas nulis. Kas dar man galetu pagelbeti net neisivaizduoju...

Neskubekit su misiniu. jei daktare pasake, tai nereiskia, kad tai tiesa. O pientraukis nebutinai turi kazka istraukt. vaikas geriau traukia. O tai, kad valgo kas valanda-normalu kai kuriems vaikams. Vadinasi "kabo ant papo". Man irgi skauda nusitraukinet. O krutine gali gelti del to, kad gaminasi pienas. Ateik i temele Ilgo ir sekmingo zindymo paslaptys. Kiek priaugot svorio?
O misinuka visada spesi paduot.
Del nesiojimo galiu patarti isigyti slinga arba vaikjuoste. Ziauriai padeda. as nusipirkau ir vargo nematau.
www.vaivosjuosta.lt www.geramama.lt www.vaikams.eu
Atsakyti
Mum jau daug laiko, bet namie dar sunku.. smile.gif Ne tai, kad sunku, bet kazkaip dar neiprasta.. smile.gif Kai visalaik buvom dviese, o dabar atsirado zmogiukas, kuris reikalauja laaaabai daug demesio smile.gif Gerai, kad mazyle lyginant rami smile.gif Stiprybes mamytes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 04 04, 22:21)
niekas neteigia, tai yra irodyta tyrimais  mirksiukas.gif

Nesiginčysiu, kad mamos pienas yra geriausia, kuo galima maitinti naujagimį ar kūdikį. Bet ar galėtumėte tuos tyrimus pateikti, kurie parodytų, kad mamos pienas suteikia imunitetą? Vaiko imunitetas formuojasi iki 5-7metu, tai ar iki to laiko reikėtų maitinti vaiką motinos pienu? Motinos pienas suteikia imunitetą naujagimiui, kurį atėjusį į šį pasaulį pasitinka milijonai bakterijų. Taigi naujagimis gauna apsaugą nuo jų iš motinos. Bet juk nuo visų ligų neapsaugos motinos pienas, kažkaip nelogiška. Jei tai būtų tiesa, tai juk nesirgtų vaikiukai visai.
Nesupraskite klaidingai. Aš tikrai neskatinu nemaitinti, žiūrėti į tai pro pirštus, bet nereikia mamoms daryti spaudimo tokiais teiginiais. Aš labai gerbiu mamas kurios maitina kūdikius savo pienu, bet pagalvokite ir apie tas kurios negali to daryti dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Tokie pasakymai labai varo į neviltį, jaučiamas nepilnavertiškumas, pradedi galvoti kokia aš mama ir t.t.
Kiekviena pasirenka kaip elgtis ir reikia gerbti tą pasirinkimą. O dėl vaikų sirgimo, tikrai tikiu kad ir savo aplinkoje rasite pavyzdžių, kai vaikas buvo maitinamas mišinėliais ir nesirgo ir kitas buvo maitinamas motinos pienu ir sirgo. Negalima nieko absoliutinti.
Atsakyti
QUOTE(mingalt13 @ 2009 04 11, 23:26)

O kurioje vietoje tame pasakyme jus jauciate spaudima nemaitinanciom mamom? Nereikia manes kaltinti netolerancija
Atsakyti
Mes po truputį tvarkomės, vyras nemažai padeda, auginam dar visai mažutę porytę...Bet namie daug geriau nei ligoninėje ir vaikučiai labiau atsipalaidavę, ramesni... Ir pačiai namie geriau... biggrin.gif
Atsakyti
Musu mergytei jau 2.5sav. Mama pajuodusi nuo bemiegiu naktu... Valgome MP kas 1val ar net 0.5val.

Susitvarkys su pieneliu viskas, juk dar nedaug jusu kudikeliui laiko...Mazyliai neistraukia daug pienelio, greit pavargsta, todel daznai ir valgo...Man irgi taip buvo, bet supratau, kai pasverem ir priaugo 1,3 kg per men! Reikia ziuret, ar priauga svorio, o jei pradesit primaitint misineliu, tai garantuotai pienelis dings...
As irgi taip maitinau, buvau pervargusi, bet taip reikejo, man misineliai neatrode geresnis ir greitesnis variantas. Tvarkytis padejo vyras ir anyta. Dar ir dabar diena maitinu kas dvi val, kartais dazniau, o kai i laukeli iseina ir 4 val pamiega...Naktimis kas 3 val keliasi valgyt.
Stenkites mamytes pamiegot ir diena...Zinau, kad sirdis skauda del purvinu indu ir rubu...bet jusu sveikata brangesne...Visko ismoksim 4u.gif
Atsakyti
stiprybes mamytes 4u.gif
Atsakyti
tvarkomes po truputi,visgi antras lelius jau.ale mazajai pilvuka pucia,ko vyresnelei nebuvo schmoll.gif ,tai su Mb ji nurimsta.tad truputi bijau viena likt ax.gif
Atsakyti
Mums pirmos dienos namie buvo tikrai sunkios. Mazylei skaudejo pilvuka, tai kaip pradedavo zviegti, niekaip nenuraminsi. As is nevilties irgi i asaras puldavau. Ir siaip kai pirmas vaikas, yra daug dalyku, kuriu nezinai.
Dabar jau apsipratom, mazaja nebe taip daznai pilvuko skausmai kankina ir nakti jau leidzia pailseti smile.gif
Atsakyti
Sakyčiau visai neblogai tvarkausi ax.gif nes mažiukė rami, o ir didžioji panelė didelių pretenzijų nereiškia. MB dirba, tai nuo pirmos grįžimo ir GN dienos likau viena su 2 mergytėm, bet spėju ir kambarius apsitvarkyti, ir skalbinius sumesti į automatą, po to išdžiaustyti ir net išlyginti, ir kasdien pietus išvirti. Ir dar laiko sau lieka (ir SM), nes pokaičio abi mano mergytės eina miegot vienu metu ir miega 3 valandas thumbup.gif Sunkiausia man kol kas su panelėm išsiruošti į lauką, bet nieko ir tą sunkumą įveiksim smile.gif
Atsakyti
Man buvo begalo sunku, nes buvo atliktas CP, o kai grizau namo su mazyte, likau visai vienut vienutele, nes maniskis buvo skubiai iskviestas i komandiruote. Gal butu ir nieko, bet mazyte labai daug verke. Gal tik pacia pirma savaite kiek maziau. Bet visas pirmas menuo buvo tikras pragaras, nes vienai viska teko daryt. O dar kaip pirmas vaikas tai milijonas klausimu iskildavo ir visai nebuvo ko pasiklausti patarimo. Dabar aisku jau pripratau ir daug lengviau su viskuom susidoroju ir nemazai laiko ir sau lieka.
Atsakyti