musu toks geras maziukas buvo kol ligoninej buvo.kai tik parsivezem pirma diena,tai vaikas isvis pasikeite,oi buvo sunki pirma naktis
Labutis visoms mamytėms
Šaunuolės tos, kuirios maitinat ir galit pačios tai daryti
Šaunuolės ir tos, kurios nekankinat mažulių ir duodat mišinukus.
Turiu du sūnelius. Pirmasis užaugo valgydamas mišinukus, pirmūjų jo dienelių nemačiau, buvo didelės komplikacijos po gimdymo, keliavau iš vienos ligoninės į kitą, augino mamukas mano mažulį. Kai pasveikau ir gryžau namo, mažulis nei iš tolo nežiūrėjo į mano krūtinę, nors pienuko turėjau ir kankinau kelias dienas vis duodama krūtį. Paskui nusprendžiau nusitraukinėti ir duoti iš buteliuko, nevalgė. Negi kankinsi lėliuką toliau?
Su antruoju pasisekė, auginau nuo pirmų dienelių. Šaunuolis mano dažnai verkė, nesuprasdavau kodėl, kol paaiškėjo, kad mano pienukas jam nesotu, svorio visai neaugo, gimė 3200kg, o po dviejų savaičių svėrė 2900kg. Nusprendžiau nekankinti ir duoti mišinuko. Galbūt priėmiau lengviausią kelią, gal ir nesupras tos mamytės, kurios pačios maitina, bet mes augam puikiai, sveriam 8 kg ir vis augam mano mažuliui 4 mėnesiukai.
Abu kleckūnai po cezario. Vyresnėlis nesirgo kol nepradėjo lankyti darželio. Taigi nereiktų teigti, kad geriausią imunitetą vaikutis gauna valgydamas mamytės pienuką.
Šaunuolės tos, kuirios maitinat ir galit pačios tai daryti
Šaunuolės ir tos, kurios nekankinat mažulių ir duodat mišinukus.
Turiu du sūnelius. Pirmasis užaugo valgydamas mišinukus, pirmūjų jo dienelių nemačiau, buvo didelės komplikacijos po gimdymo, keliavau iš vienos ligoninės į kitą, augino mamukas mano mažulį. Kai pasveikau ir gryžau namo, mažulis nei iš tolo nežiūrėjo į mano krūtinę, nors pienuko turėjau ir kankinau kelias dienas vis duodama krūtį. Paskui nusprendžiau nusitraukinėti ir duoti iš buteliuko, nevalgė. Negi kankinsi lėliuką toliau?
Su antruoju pasisekė, auginau nuo pirmų dienelių. Šaunuolis mano dažnai verkė, nesuprasdavau kodėl, kol paaiškėjo, kad mano pienukas jam nesotu, svorio visai neaugo, gimė 3200kg, o po dviejų savaičių svėrė 2900kg. Nusprendžiau nekankinti ir duoti mišinuko. Galbūt priėmiau lengviausią kelią, gal ir nesupras tos mamytės, kurios pačios maitina, bet mes augam puikiai, sveriam 8 kg ir vis augam mano mažuliui 4 mėnesiukai.
Abu kleckūnai po cezario. Vyresnėlis nesirgo kol nepradėjo lankyti darželio. Taigi nereiktų teigti, kad geriausią imunitetą vaikutis gauna valgydamas mamytės pienuką.
QUOTE(leleka @ 2009 03 31, 11:28)
Taigi nereiktų teigti, kad geriausią imunitetą vaikutis gauna valgydamas mamytės pienuką.
pritariu visom keturiom
Na o man kaip tik ligonineje sunkiau buvo Dar jauna mamyte Momentais tiesiog nezinojau ka daryti Bet namuciuose viskas susideliojo i savo vietas Tik va pries pora dieneliu buvo problemu su akytemis, uzsikimso latakeliai, tai buvom pikti ir liudni. Kai prabusdavo negaledavo atsimerkti, kol nepraplaudavau. Tai valydavau kruopsciai su ramuneliu arbata ir masazavau akytes, praejo per pora dieneliu
QUOTE(leleka @ 2009 03 31, 10:28)
Taigi nereiktų teigti, kad geriausią imunitetą vaikutis gauna valgydamas mamytės pienuką.
niekas neteigia, tai yra irodyta tyrimais
[COLOR=blue]
sveikos mamytes,
Mano mazylis gime pries 2,5 savaites, bet manes vis neapleidzia jausmas, kad jam kas gali blogo nutikti. Verkiu jei jis atpila, skauda man sirdi jei jis pakeicia spalva ir t.t...turbut busiu per daug prisiskaiciusi apie nelaimingus atsitikimus ir nenuspejamas kudikeliu mirtis( kurias joks gyditojas negali paaiskinti). Ar yra dar tokiu mamyciu, kurios jauciasi panasiai ar as isprotejau
sveikos mamytes,
Mano mazylis gime pries 2,5 savaites, bet manes vis neapleidzia jausmas, kad jam kas gali blogo nutikti. Verkiu jei jis atpila, skauda man sirdi jei jis pakeicia spalva ir t.t...turbut busiu per daug prisiskaiciusi apie nelaimingus atsitikimus ir nenuspejamas kudikeliu mirtis( kurias joks gyditojas negali paaiskinti). Ar yra dar tokiu mamyciu, kurios jauciasi panasiai ar as isprotejau
QUOTE(adamomamyte @ 2009 04 05, 15:32)
As panasiai jauciausi. Mano mazoji ne iskart pradejo atpilinet. pradzioj kokia savaite buvo viskas gerai. Paskui pradejo atpilinet. kartais gausiai. buvau issigandus, bet daktare pasake, kad viskas normoje. Blogai butu tada, jei vaikas karsciuotu, butu neramus, blogai valgytu ir miegotu. O atpila ji man, nes pieno daug ir kartais net fontanu duoda. tai ir prisirija to oro. ]
Nepergyvenkit. Viskas gerai vaikui jusu. tos staigios mirtys irgi nebuna tokios staigios. Vistiek pajausi, kada vaiko savijauta pabloges. juk kita karta net jauti, kai tavo suniui ar katei kazkas ne taip. nes tu pazisti ju elgesi ir fiksuoji bet koki pasikeitima jame. tas pats su vaikais. Mamos sirdis nepaves. Tos staigios mirtys daugumoje atveju buna staigios tikriausiai del to, kad tevai paprasciausiai bijo daktarams papasakot, kad vaikas buvo neramus, o jie iskart nesikreipe pagalbos. Bijo buti apkaltinti. Zinoma, buna visokiu atveju.
QUOTE(adamomamyte @ 2009 04 05, 15:32)
[COLOR=blue]
sveikos mamytes,
sveikos mamytes,
visiskai normalu ,kad tu jaudiniesi del savo mazylio,turbut tau padidejes jautrumas po gimdymo.....bet po truputi viskas pasikeis ir tau jau nebus skaudu kad jis atpila ar panasiai...tu galvok kitaip ..atpyle-viskas gerai,dabar maziui neskaudes pilvelio ir t.t pvz as pirma savaite nakti buvau isijungus lempute ,kad tik matyciau kaip mano mazylis,ar jam viskas gerai,nes bijojau kad tamsoj ko nors nepastebesiu ar panasiai,,, dabar kuo ramiausiai miegam tamsoj ir esu tikra ,kad jei tik maziui manes reikes tai tikrai isgirsiu...juk miega visiskai salia lovytej.
Kokios tos musu sirdeles ,del visko skausmelis veria kiaurai turbut visos mes tokios,begam prie mazylio ir atrodo nebekvepuoja,vos neprizadinam beciupinedamos ar jis gyvas,isleidzia keista garselis vel susimastom kodel jei jau ramus guli vel negerai kodel taip ilgai nejuda ir neniurzgia,tik tada gerai jauciames kai turim savo glebyje priglaudusiuos viskas bus gerai priprasim prie to paskui vel ka nors susimastysim, taip ir bus dienele is dieneles,bet jei kas tikrai neduoda ramybes nebijokit klausti gydytojos juk cia pats brangiausias musu turtas as po gimdymo visa nakti nemiegojau vis bijojau kad kas neatsitiktu
Sveikos mamytės, mums jau trys savaitėlės ir tvarkomės sakyčiau visai gerai. Valgom pakolkas su anspeniais, nes ligoninėje nugraužė speneliu, tai galiu pasakyti, kad maitinimas vienas malonumas. mane net miegas ima, kai mažoji pradeda valgyti. O kol nenaudojau anstpenių, tai net ašaros bėgdavo. Taip kad visoms rekomenduoju juos, jei ištinka bėda. O pilvuką tai mums pučia, naudoju espumizaną, aišku stengiamės nepiknaudžiauti.
QUOTE(rasiuks30 @ 2009 04 05, 19:33)
Kokios tos musu sirdeles ,del visko skausmelis veria kiaurai turbut visos mes tokios,begam prie mazylio ir atrodo nebekvepuoja,vos neprizadinam beciupinedamos ar jis gyvas,isleidzia keista garselis vel susimastom kodel jei jau ramus guli vel negerai kodel taip ilgai nejuda ir neniurzgia,tik tada gerai jauciames kai turim savo glebyje priglaudusiuos viskas bus gerai priprasim prie to paskui vel ka nors susimastysim, taip ir bus dienele is dieneles,bet jei kas tikrai neduoda ramybes nebijokit klausti gydytojos juk cia pats brangiausias musu turtas as po gimdymo visa nakti nemiegojau vis bijojau kad kas neatsitiktu
as taip pat po gimdymo nemiegojau visa nakti, nes mus labai greitai isleido i namus, galima sakyti, kad ligoninej viso isbuvau tik 1para, i ligonine atvaziavom vakare, pagimdziau ryte anksti ir tos dienos vakara mes jau vykome i savo namucius. tai as is vis buvau nemiegojus 2 naktis, ta antra nakti vis stebejau savo mazute, ziurejau ar ji kvepuoja, ar juda, alsuoja, naktine lempute kambaryje dege visa nakti. kaip matau ne vien as taip bijojau del leliuko tas pirmas dieneles. :
Musu mergytei jau 2.5sav. Mama pajuodusi nuo bemiegiu naktu... Valgome MP kas 1val ar net 0.5val. Ir taip visa nakti ir visa diena... Nespeju nei kambariu apsitvarkyt, nei pati kaip zmogus issimaudyti. Viska darau paskubomis ir begte, nes zinau kad tuoj vel reikes mazajai valgyti... Seimos gyd. sake kad pas mus viskas tvarkoje, esame sveikos. Bet tie klykimai per naktis... Todel siandien dar buvome pas neonatologe, kudikiu iki 1men daktare. Ji sake kad man truksta pieno, todel ji taip daznai valgo. Liepe po zindymo dar damaitinti misinuku. Liudna, bet teks imti misinuka... Dariau viska, kad maitinciau pati, bet tiek laiko jau manau yra riba... Kitos iseities as nematau Bijau, kad per bemieges naktis prarasiu visai piena... Dziaugiuosi uz tas, kurios turi pieno i valias. Bandziau nusitraukinet- bet skausmas nezmoniskas...trauki trauki, o niekas nebega... Gelia krutine po to puse dienos... O rezultatas nulis. Kas dar man galetu pagelbeti net neisivaizduoju...