Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

Sveikos cia uzsukancios mamytes. As su tokiu klausimeliu, mane neramina maitinimo dalykeliai. Gal patartumete, kaip darote jus, po kiekvieno karto pamaitinusi vaikeli, ar nusitraukinejate pienuka, kad nebutu uzdegimo, ar nereikia. Labai jau nesinoretu koki uzdegima pasigauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingazzz @ 2009 01 13, 21:59)
Sveikos cia uzsukancios mamytes. As su tokiu klausimeliu, mane neramina maitinimo dalykeliai. Gal patartumete, kaip darote jus, po kiekvieno karto pamaitinusi vaikeli, ar nusitraukinejate pienuka, kad nebutu uzdegimo, ar nereikia. Labai jau nesinoretu koki uzdegima pasigauti g.gif

Labas, as nenusitraukineju, nes:

Ar reikia nusitraukinėti likusį pieną po žindymo, kad išvengti mastito?

Mastitas dažniausiai painiojamas su laktostaze, kuri pasireiškia, prasidėjus audringai pieno gamybai 2-4 parą. Pertempti pieno latakėliai trūkinėja ir pieno komponentai, patekę į kraujotaką, sukelia neinfekcinės kilmės karščiavimą. Ir čia padaroma viena iš grubiausių klaidų. Vietoj to, kad skatinti kuo dažnesnį ir aktyvesnį kūdikio žindymą, jis atskiriamas nuo motinos. Motinai liepiama nutraukti pieną iki paskutinio lašo. Kas gi atsitinka su pieno kiekiu? Jo pradeda gamintis daugiau nei buvo. Viršija vaiko poreikius, motinai pieno gaminasi kibirais. Pieno perteklius, sukeliantis laktostazę, yra tarsi stabdis automobiliui. Teisingai elgiantis, t.y. netuštinant krūties, o tik prieš žindymą truputį nutraukiant pieno, kad suminkštėtų rudasis krūties laukelis ir kūdikiui būtų lengviau apžioti, per porą dienų pieno kiekis pradeda tiksliai atitikti kūdikio poreikius. Dažnai po to motinoms atrodo, jog dingo pienas, nes krūtys tampa minkštos, nors iš tiesų jo yra pakankamai. Tikrasis mastitas yra tada, kai į pieno latakus patenka infekcija. O tai atsitinka grubaus masažo ir pieno nutraukinėjimo rankomis metu, per suskilusius spenelius ar nutrintą odą.

ir kiti klausimai:
http://www.gyvybe.lt/index.php?id=32
Atsakyti
Aciu uz vertinga informacija smile.gif
Atsakyti
Dar norejau pasidometi, kuo skalbiate naujagimiu rubelius, kokiais milteliai. As galvoju, gal tuos aptinius pradziai su ukisku muilu plauti g.gif Ka galetumet pasiulyti?

Bei kokius pampersus savo angeliukams naudojate, kad maziau sustu uzpakaliukas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingazzz @ 2009 01 13, 23:21)
Dar norejau pasidometi, kuo skalbiate naujagimiu rubelius, kokiais milteliai. As galvoju, gal tuos aptinius pradziai su ukisku muilu plauti g.gif  Ka galetumet pasiulyti?

Bei kokius pampersus savo angeliukams naudojate, kad maziau sustu uzpakaliukas ax.gif

as ploviau su vaikisku muilu,o dabar su baobas milteliai.pirkau pampers 2numeris.o 1numeris labai smirda
Atsakyti
Aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingazzz @ 2009 01 13, 22:35)

Pampers kvapas išvis siaubingas..kūdikis turi kvepėti kūdikiu,o ne kažkokiu bath fresh losijonu,kurio kvapas doh.gif doh.gif ir tie kvapikliai abejoju ar labai naudingi jautriai kūdikio odytei...Mes naudojam Bambo,Huggies ir Libero mirksiukas.gif
Atsakyti
mamyte, o as norejau pasiteirauti, kaip su isejimu is namu. Na pavyzdziu reikia i kirpykla, arba pvz man nusipirkti kontaktinius lesius, arba pas ginekologe. kaip palikti vaikuti. As nusipirkau buteliuka, kad nusitraukciau pienuko ir palikciau vyrui, kad kai nebusiu pamaitintu. Ar teisingas variantas? kiek laiko gali stoveti nutrauktas mamos pienas, kad nepagestu?
Busiu dekinga uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 16, 15:17)
mamyte, o as norejau pasiteirauti, kaip su isejimu is namu. Na pavyzdziu reikia i kirpykla, arba pvz man nusipirkti kontaktinius lesius, arba pas ginekologe. kaip palikti vaikuti. As nusipirkau buteliuka, kad nusitraukciau pienuko ir palikciau vyrui, kad kai nebusiu pamaitintu. Ar teisingas variantas? kiek laiko gali stoveti nutrauktas mamos pienas, kad nepagestu?
Busiu dekinga uz atsakymus  4u.gif

Teisingai ir galvoji thumbup.gif Nutrauktas pienukas šaldytuve gali stovėti iki 24 val. Pati tuo naudojuosi ir viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Labai aciu uz atsakyma, nes dabar man tai ypac reikalinga. Visainemiegu, tai gal bent diena savaitgaliais vyras pagelbetu, kad nors truputi numigciau.
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 16, 15:17)
Busiu dekinga uz atsakymus  4u.gif

As vakar buvau kursuose KMUK. Tai tikrai teisingas varianatas, norint iseiti - nusitraukti pienuko ir palikti, kad kas pamaitintu kai prireiks. Tik akcentavo, kad NEREIKIA DETI I SALDYTUVA!!! Pienukas gali isbuti 1para kambario temperaturoje, ir po to duodant vaikiukui NEREIKIA SILDYTI. Palaikius saldytuve, tikrai reiktu sildyti, o sildant pienas praranda savo gerasias savybes, tai gaunasi bevertis tas nutrauktas pienukas...
Atsakyti
Grįžau su dvynukėm į namus, bet jos ramios, daug miegojo ir nebuvo problemų. Sunkiau buvo maudyt (vieną išmaudai, pamaitini, po to kitą). Čia jau namiškių pagalbos reikėjo. Jeigu abi naktį atsibusdavo, tėtis su viena pabūdavo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LoretaU: 27 sausio 2009 - 11:32