QUOTE(Shady @ 2008 08 12, 14:37)
O man atvirksciai buvo, kaip tik visi su mielu noru skaite laikrastukus. Tiesiog, kai visi vienodi nera idomu, o kai tam pasiruosiama, sukuriama jaunuju meiles istorija, siek tiek pagrazinama, idedama savo, tai visi skaito su mielu noru, beto tai lieka puikiu prisiminimu is vestuviu
manau, kad cia labai priklauso nuo kompanijos ir nuo laikrastuko...
pas mus skaite ir komentavo beveik visi...
QUOTE(Shady @ 2008 08 12, 17:05)
Lilita, na liaudis aisku irgituri reiksmes, jei zmones atejo tik atsedeti vestuvese, kaip is reikalo, tai nenustebinsi ju niekuo. O jei nuosirdziai atejo, tai tikrai viska paskaito ir pasidomi.
kaip nemegstu tu atejusiu atsedeti
Gal kas idomiu ir linksmu isakymu jauniesiems turi? galvoju daryti israsa is seimos ir nesutarimu ministerijos archyvo
QUOTE(Smailiukas @ 2008 08 13, 12:20)
Gal kas idomiu ir linksmu isakymu jauniesiems turi? galvoju daryti israsa is seimos ir nesutarimu ministerijos archyvo
10 PIRŠLIO ĮSAKYMŲ
1. Žmogus žmogui draugas, o bičiulis - po 40° brolis.
2. Gerbk savo uošvę kaip pats save.
3. Tavo žmona-mano žmona, mano žmona - tavo teta.
4. Visi žmonės gimsta laisvi, vėliau tuokiasi.
5. Gerdamas supūsi, negerdamas išdžiūsi.
6. Saugok bendrą turtą, teisingai juo naudokis, nesupainiok lėkštės su pagalve.
7. Svečiams draudžiama gerti tiesiai iš butelio, plėšyti dekoracijas, knarkti už stalo.
8. Kas gėrė-išėjo, kas gers -išeis, o argi nemirtingas tas, kuris negers?
9. Šlovė arkliui, kad jis gerdamas jaučia saiką.
10. Piršlys - neliečiamybė, draudžiama kėsintis į jo gyvybę.
Papildyta:
Bekuriant laikrastuka aptikau stai tokias mintis - pasidalinsiu, gal kas pasinaudos
Vestuvių papročiai ir tradicijos pasaulyje
Vestuvės nuo seno buvo ypatinga šventė, tad ją apipynė daugybė papročių, tradicijų bei mitų. Juk kiekvienas nori, kad naujoji sąjunga pasisektų ir kad gyvenimas jaunavedžiams būtų saldus kaip medus. Paįvairinus savo vestuves įvairių šalių papročiais bus ne tik smagu, bet gal atneš dar daugiau laimės.
Norite pasijusti Anglijos karaliene? Ženkite prie altoriaus gėlėmis išpuoštu taku. Tai paprotys, simbolizuojantis, jog nuotakos gyvenimas bus tarsi gėlių jūra.
Gražus paprotys einant prie altoriaus jaunavedžiams dovanoti savo motinoms po gėlę. Taip parodoma pagarba ir meilė abejoms šeimoms.
Jei išėjus iš bažnyčios jus apmėtys ryžiais, vadinasi, jums linki sėkmės ir vaisingo vedybinio gyvenimo daug žavių atžalėlių.
Dar viena graži ir prasminga tradicija uždegti žvakę. Abiejų jaunųjų tėvai uždega po žvakė, o jaunieji nuo jų prisidega savąją žvakę. Šitaip pora parodo savo individualumą bei primena apie naujos šeimos sukūrimą.
Kodėl reikia mesti per petį nuotakos puokštę? Juk norite, kad per jūsų vestuves būtų laimingi ir kiti. Tam, kas pagaus nuotakos puokštę, laimė bus dosni.
Kitų tautų vestuvių papročiai ir tradicijos:
Amerikietės ir anglės per vestuves turi turėti kažką seno, kažką naujo, kažką skolinto ir kažką mėlyno. Taip simbolizuojama naujo gyvenimo pradžia, bet ir ryšių palaikymas su senuoju gyvenimu.
Austrės nuometus arba plaukus puošia mirtomis gyvenimo jėgą simbolizuojančiais augalais. Tuo tarpu lietuvės puošiasi rūtų vainikėliais simbolizuojančiais nekaltybę.
Balyje į vestuvių puotas paprastai susirenka daugiau moterų nei vyrų, nes tuo metu vyrai miega naktį prieš puotą jiems tenka ruošti maistą šventei.
Bulgarijoje šventę paliekančius jaunuosius svečiai apmėto figų vaisiais.
Fidžyje jaunikis būsimajai žmonai dovanoja banginio dantį. Jo negavusi nuotaka gali atšaukti vestuves.
Graikės sutuoktuvių dieną į pirštinaites įsiberia cukraus, kad gyvenimas būtų saldus, o Ispanijoje jaunamartė apipilama sirupu taip jai linkima saldaus gyvenimo.
Islamo tradicijoje prieš vestuves jauniesiems rankos ištapomos chna pasta (menhdi). Tikima, kad tokia šeima turės stiprų dvasinį ryšį. Ant jaunosios rankos tarp įvairių raštų paslepiamas jaunikio vardas. Jei jaunikis šio vardo neranda jaunoji bus šeimos galva.
Kinės puošiasi raudonomis suknelėmis, o ispanės oranžinėmis.
Korėjoje vestuvių ceremonijoje dalyvauja ir antys arba žąsys. Šie paukščiai ištikimybės simbolis. Jie lydi nuotaką prie altoriaus.
Malaizijoje janiesiems su dovanomis nešamini virti kiaušiniai turtingumo simbolis.
Vengrijoje prie altoriaus jaunieji apsikeičia dovanomis jaunikis būsimajai žmonai įteikia kapšelį su monetomis, o ši jam tris arba septynias poras nosinių.
Vokietės tuoktis eina su duonos gabaliuku ir druskos žiupsneliu kišenėje arba pirštinaitėje, jaunasis su keliais grūdeliais. Tai simbolizuoja turtus.
Žydų tradicijoje jaunieji sutrypia į medžiagą įvyniotą stiklą. Ši ceremonija simbolizuoja linksmybių ir liūdesio gyvenime etapus.
Sveikos,mergaitės.Tikra katastrofa-esu būsima svočiutė(pirmą kartą) .Jaunųjų tėvai nori sienlaikraštuko su jaunųjų vaikystės nuotraukomis,neturiu supratimo,kokius linksmus komentarus po jomis parašyti... Gal kuri nors jau turėjot tokią bėdą...Heeelp...
Kartą teko daryti kažką panašaus: iš nuotraukų su komentarais sudėliojau istoriją nuo vaikystės iki pasipiršimo. Pirmiausia dėjau vaikystės nuotraukas ir parašiau kokie jie buvo vaikystėje (paklausinėk tėvų, tegul papasakoja ką vaikai mėgo, ko bijojo, kuo pasižymėjo ir pan.), toliau dėjau paauglystės nuotraukas su komentarais apie jų paauglystę ir planus bei svajones, tada sekė pažinties nuotraukos, toliau kaip rutuliojosi draugystė ir pabaigoj - piršlybos. Visą istoriją stengiausi pateikti lengva jumoro forma. Žinoma, galima padaryti ir romantiško turinio sienlaikraštį. Jeigu moki eiliuoti, po nuotraukomis rašyk ketureilius.
Per mano vestuves sesė buvo man padariusi ant tokių debesėlių iš tapetų. Prirašė komentarų be jokios eilės sekos, tiesiog nuotrauka ir komentaras. Labai faina buvo, paskui apie pora metų dar pas mus bute kabojo ant sienų.
Ačiū,mergaitės.Idėja su debesėliais man patiko. Tik mano vestuvės(nu,ne mano... ) jau šį šeštadienį,o jaunojo mama davė tik 3 nuotraukas-2 kūdikio ir 1 maždaug 11 metų amžiaus. Jaunosios nuotraukų gal 8,bet irgi iki 12 metų...Kažkokia katastrofa...Gal,sakau,pamaišyt su kokiais juokingais piešinėliais?
QUOTE(lututė @ 2008 08 26, 09:49)
Ačiū,mergaitės.Idėja su debesėliais man patiko. Tik mano vestuvės(nu,ne mano... ) jau šį šeštadienį,o jaunojo mama davė tik 3 nuotraukas-2 kūdikio ir 1 maždaug 11 metų amžiaus. Jaunosios nuotraukų gal 8,bet irgi iki 12 metų...Kažkokia katastrofa...Gal,sakau,pamaišyt su kokiais juokingais piešinėliais?
O pačių jaunųjų negali paprašyti? Juk reikėtų ir bendrų nuotraukų.
QUOTE(Gaurė @ 2008 08 26, 09:34)
O pačių jaunųjų negali paprašyti? Juk reikėtų ir bendrų nuotraukų.
galima issiversti ir be nuotrauku -- jei turit geru paveiksleliu - isnaudokit juos --
ir dar - svarbu, kad Jusu humoras nezeistu -