Ir man jau ši tema tapo labai aktuali.
Gyvenome vieno kambario bute 35 kv 1991m statybos. Žiemą už butą iš viso apie 250-300lt mokėjome, už šildymą max 200lt šalčiausią mėnesį. Nuo rudens gyvename naujos statybos name ( baigtas statyti 2009m. pavasari), jau įjungėme šildymą. Kol kas sutaupome gyvatuko mokesti, nes pas mus elektra ir centrinis - kolektorinis šildymas. Dujų abonentinį mokestį taip pat. Skalbimo mašiną ir indaplovę jungiam paryčiui ( su laiko atidėjimu), nes tarifas dieninis-naktinis. Tiesa kol naujas namas, ir jame yra neišpirktų butų, vėsoka, ir šildome labiau... Dar mėnuo nepraėjo, tai dėl šildymo negaliu ką ir sakyti. Turime židinį, tai pasikurdavom kol nešildė, sakau jei bus labai jau brangu, tai savaitgalius leisime romantiškai prie židinio
... Namas viso trijų aukštų, po namu parkingas, sienos iš blokelių, garso izoliacija gera ( tikrinau negyvenamame bute ar girdisi muzika gan garsiai paleista pas mus bute) - nesigirdi, tai ir šilumos izoliacija turėtų būti nebloga...
Mano mama gyvena centre, namas statytas apie 1960metus, tačiau tiek ''chaltūros'' pridaryta... Radiatoriai tokie karšti, kad prisiliesti neįmanoma, o bute vos 17 laipsnių šilumos, už šildymą moka 400lt šalčiausią mėnesį, kai buto plotas 66kv.
. Surūdiję vamzdžiai, iš savivaldybės dalinio bent finansavimo nesulauksi
... Tai išbandysim savo kailiu naują statybą ir matyt teks mamą kalbinti daryti taip pat...
Čia aš taip manau, pataisykit mane ir pakomentuokit, labai smalsu išgirsti nuomonių žinančių ir jau su patirtim žmonių.