Įkraunama...
Įkraunama...

Senos ir naujos statybos butų išlaikymas

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 20, 14:11)
Matai, dar įskaičiuoja aplinkos tvarkymą, vejos nupjovimą ir kt. paslaugas. Visų paslaugų nežinau, nes negyvenu tokiame name. Bet kiek tenka pastebėti iš šiame forume rašančiųjų, tai "kitos paslaugos" NS gerokai brangiau.

tai visur iskaiciuoja 4u.gif ir pas mane yra eilute teritorijos tvarkymas, ir pas broli ax.gif
Atsakyti
Pas mus nėra tokio punkto ir už tai nemokame g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 20, 14:17)

o geras bigsmile.gif kiek kur gyvenus, visur toks punktas budavo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 20, 15:17)

Jo visi mokesčiai labai priklauso nuo aptarnaujančios firmos ( kiek senos statybos taip ir naujos). Aš tai tikrai jokiu nusiskundimu neturiu. Jau rašiau kad už 3 kam butą naujame name, vanduo+liftas+ VISI aptarnavimo pribamabasai apie 100 lt su PVM. Už šildymą mokėjom nuo (60 iki 160 lt), o dabar net 150 kWh nesunaudojom. Taigi labai sunku liginti, kiekviena firma turi savo įkainius. Bet manau jeigu jums nepatinka aptarnavimas tai galit pakeisti firmą, arba kurti bendriją.
Atsakyti
Noreciau paklausti gyvenanciu naujos statybos namuose, su liftais, kiek konkreciai mokate uz lifta prieziura, kaip apskaiciuojama elektra lifto? Ir idomu, ar antrame aukste stoja liftas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasucci @ 2008 11 25, 23:32)
Noreciau paklausti gyvenanciu naujos statybos namuose, su liftais, kiek konkreciai mokate uz lifta prieziura, kaip apskaiciuojama elektra lifto? Ir idomu, ar antrame aukste stoja liftas?  4u.gif

Lifto techninė priežiūra 12,93 LT, EL energija panaudota bendroms reikšmėms ( taip suprantu apšvietimas ir liftas ) 5.85. Antrame aukšte nestoja.
Atsakyti
QUOTE(Norka81 @ 2008 11 25, 23:01)
Lifto techninė priežiūra  12,93 LT, EL energija panaudota bendroms reikšmėms ( taip suprantu apšvietimas ir liftas ) 5.85. Antrame aukšte nestoja.

O keliu aukstu jusu namas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasucci @ 2008 11 26, 00:16)
O keliu aukstu jusu namas? smile.gif

Ne dangoraižis. Name vienas liftas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norka81: 25 lapkričio 2008 - 22:37
Noriu toliau padiskutuoti sia tema smile.gif
Domina kiek kas moka uz sildyma (+-)
Planuojam pirkti buta ( galvojam apie naujos statybos, tai viskas labai idomu). 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kicule @ 2009 10 03, 11:25)
Noriu toliau padiskutuoti sia tema smile.gif
Domina kiek kas moka uz sildyma (+-)
Planuojam pirkti buta ( galvojam apie naujos statybos, tai viskas labai idomu).  4u.gif

Mes irgi renkames butuka. Mastom ar koki rekonstruota ar nauja. Kazin ar tikrai sumazeja islaidos sildymui po rekonstrukcijos?
Atsakyti
Ir man jau ši tema tapo labai aktuali.
Gyvenome vieno kambario bute 35 kv 1991m statybos. Žiemą už butą iš viso apie 250-300lt mokėjome, už šildymą max 200lt šalčiausią mėnesį. Nuo rudens gyvename naujos statybos name ( baigtas statyti 2009m. pavasari), jau įjungėme šildymą. Kol kas sutaupome gyvatuko mokesti, nes pas mus elektra ir centrinis - kolektorinis šildymas. Dujų abonentinį mokestį taip pat. Skalbimo mašiną ir indaplovę jungiam paryčiui ( su laiko atidėjimu), nes tarifas dieninis-naktinis. Tiesa kol naujas namas, ir jame yra neišpirktų butų, vėsoka, ir šildome labiau... Dar mėnuo nepraėjo, tai dėl šildymo negaliu ką ir sakyti. Turime židinį, tai pasikurdavom kol nešildė, sakau jei bus labai jau brangu, tai savaitgalius leisime romantiškai prie židinio smile.gif ... Namas viso trijų aukštų, po namu parkingas, sienos iš blokelių, garso izoliacija gera ( tikrinau negyvenamame bute ar girdisi muzika gan garsiai paleista pas mus bute) - nesigirdi, tai ir šilumos izoliacija turėtų būti nebloga...
Mano mama gyvena centre, namas statytas apie 1960metus, tačiau tiek ''chaltūros'' pridaryta... Radiatoriai tokie karšti, kad prisiliesti neįmanoma, o bute vos 17 laipsnių šilumos, už šildymą moka 400lt šalčiausią mėnesį, kai buto plotas 66kv. sad.gif . Surūdiję vamzdžiai, iš savivaldybės dalinio bent finansavimo nesulauksi sad.gif ... Tai išbandysim savo kailiu naują statybą ir matyt teks mamą kalbinti daryti taip pat...
Čia aš taip manau, pataisykit mane ir pakomentuokit, labai smalsu išgirsti nuomonių žinančių ir jau su patirtim žmonių.
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arvisa: 12 spalio 2009 - 09:50