Įkraunama...
Įkraunama...

Namo stogas

QUOTE(a79 @ 2006 08 23, 08:29)
O tai nereikėjo, kad 50 proc. savanoriškai pinigus duotų, užteko ir mažumos, kad būtų nuspręsta remontuot?
Nes mano aprašytu atveju, butų ūkis "rankas nusiplovė", nėr pinigų ir taškas  doh.gif

yra ir kitas budas.
Jeigu neklystu reikia is savivaldybes iskviesti ekspertu grupe, kuri ivertina stogo bukle ir jeigu jie nusorendzia, kad stogas remontuotinas jau daugiau jokiu kitu parasu nebereikia. Nama administruojanti bendrove privalo skelbti konkursa remonutui ir pagal gauta samata isdalinti visus pinigus kartu su komunalinemis paslaugomis kiekvienam butui.
O Uzniukas savo atveju galejo ir nudegti.... i domu kaip kokia draudimo bendrove butu traktavusi toki kaimynu uzpylima.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 08 23, 08:09)
O Uzniukas savo atveju galejo ir nudegti.... i domu kaip kokia draudimo bendrove butu traktavusi toki kaimynu uzpylima.

Draudziant buta yra punktas kad jeigu gyveni paskutiniame aukste prakiurus stogui ivykis nedraudiminis..... jeigu kaimynus apipiltu nuo stogo, o ne trukus vamzdziui kokiam manau butu Uzniukas sausas islipes. Stogas nera jos nuosavybe ir ji nera uz ji atsakinga wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saga: 23 rugpjūčio 2006 - 08:21
QUOTE(Tinka @ 2006 08 22, 14:42)
mes su tokia pat problema susidūrėm pernai. tai bent jau Vilniuj sprendžiama gana elementariai. nueini, susakai kas ir kaip, tada administruojanti firma padaro paskaičiavimus kiek kas kainuos, padaro išklotinę pagal butų plotus (pas mus dalijo 5 mėn, kad ne taip skausminga būtų). mums beliko surinkti 50 proc. + 1 buto savininkų parašus.
Su tais parašais nuėjom pas administruojančią bendrovę ir viskas. per kurį laiką suvarkė.
Iš nenorinčių pasirašyt pinigai buvo išreikalauti. ir tai nebe mūsų problema, o administruojančios bendrovės. nes stogas tai bendra nuosavybė.

mes irgi taip stoga susitvarkem ir duris isidejom.. tai dabar mane kaimynai keikia, nes per mane pinigu kiek isleidzia... o as planuoju kitais metais dar remonta padaryt tokiu budu... idomu kaip man seksis... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2006 08 23, 09:21)
Draudziant buta yra punktas kad jeigu gyveni paskutiniame aukste prakiurus stogui ivykis nedraudiminis..... jeigu kaimynus apipiltu nuo stogo, o ne trukus vamzdziui kokiam manau butu Uzniukas sausas islipes. Stogas nera jos nuosavybe ir ji nera uz ji atsakinga wink.gif

bet jinai yra atsakinga uz tai, kad is jos buto zemiau esantiems kaimynams niekas nebegtu
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 08 24, 16:36)
bet jinai yra atsakinga uz tai, kad is jos buto zemiau esantiems kaimynams niekas nebegtu

Aš ir elgiaus atsakingai - cielą mėnesį net naktį keldavaus kibirų išpilt, o jei žmonės patys nėra atsakingi ir nesupranta žmogiškos kalbos, reikia jiem paaišint jiem suprantama kalba blink.gif ir pasirodo suprato... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2006 08 24, 18:35)
Aš ir elgiaus atsakingai -  cielą mėnesį net naktį keldavaus kibirų išpilt, o jei žmonės patys nėra atsakingi ir nesupranta žmogiškos kalbos, reikia jiem paaišint jiem suprantama kalba  blink.gif ir pasirodo suprato... tongue.gif

mūsų kaimybė iš penkto aukšto (penkiaaukštis namas) visiems kaimynams pasakė - "jei nepasirašysit, aš tuos kibirus patrauksiu cool.gif " tada greit visi ir parašus padėjo, ir pinigus dalimis moka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 08 24, 16:36)

A vot ir ne mirksiukas.gif mirksiukas.gif ...... as gyvenu ketvirtame aukste, jeigu vamzdziai truko sestame ir vanduo nubego iki trecio auksto, tai uz trecia auksta as atsakomybes nenesu, kaltas vis delto sestas aukstas uz visus aukstus.... nors tie kaimynai ir po manimi as nesu atsakinga uz tai kad ju buta apipyle, nors vanduo pas juos papuole is musu buto
taigi taip ir su stogu, akdangi jo bendrija netvarko apipyle ir mano buta as uz stoga nesu atsakinga taigi jeigu as tuo metu nesu namuose ir paprasciausiai negaliu isnesti kibiro....
Atsakyti
tevai gyvena keturauksciam, virsutiniam aukste. Tai stoga keite visi kaimynai.
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2006 08 24, 18:35)
Aš ir elgiaus atsakingai -  cielą mėnesį net naktį keldavaus kibirų išpilt, o jei žmonės patys nėra atsakingi ir nesupranta žmogiškos kalbos, reikia jiem paaišint jiem suprantama kalba  blink.gif ir pasirodo suprato... tongue.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Pas mus irgi panasi situacija buvo tik ne mums o musu kaimynams tai visgi susiprotejo namas dabar jau visus metelius mokam po truputuka... 4u.gif
Atsakyti
g.gif Brangieji ir brangiosios
Stogas nebus geras jei ant jo kas vaiksto ar ant jo yra metaliniai ir sunkus daiktai [saule ikaista ir istirbdo danga]
Kas turite bendrijas geriau naudokites modernizavimo programa iki 30% valstybe grazina.
Samdyti pavienius darbininkus pavojinga galite netekti pinigu ir stogo taisymas bus nekokybiskas [stogo taisimo garantija turi buti 10-30 metu],Uz stoga turi moketi visas namas is kaupiamuju lesu.kadangi mano vyras namo pirmininkas tai ir nenorom tenka susidurti su tokiom bei panasiom problemom.
Atsakyti
pas mus irgi buvo tokia problema, as kaip tik gyvenu 5 aukste... bet mes nuejom i uki surinkom 50proc. +1 gyventoju parasu ir mus sutvarke. o jeigu kaimynai nenores pasirasinet, tai paaiskinkit, kad greit tas lietaus vanduo pasieks ju butus...
nes stogas, kaip ir pievele po langais, kaip ir laiptine, kaip laiptines durys ir t.t. yra visos laiptines gyventoju turtas ir jie privalo juo rupintis!
Atsakyti
Mes ir nusipirkom buta, tik ketvirtam aukste (is penkiu), buve seimininkai mums net nesake, kad kiauras stogas. Kai stpriai lydavo, tai visa laiptine skesdavo, net iki pirmo auksto, ir bego per skydines, tai galejo net uztrumpint elektra. Musu butui nieko, bet rinkom parasus, ir denge stoga pilnai, o ne lopais. Nes lopyt neapsimoka - vienoj vietoj uzlopo, kitoj prakiura, ir taip galima zaist be galo. O atskaiciuoja pinigelius dabar kiekviena menesi pagal kiekvieno buto kvadratura.
Atsakyti