Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvo pagalba gimus naujagimiui

mano vyras visa menesi buvo su mumis kartu, padejo ir maudyt ir pampius keist ir valgyt vire, zodziu dare viska ka tik reikejo.lelius buvo laaabai neramus tai ir naktim nemiegojo ir man leisdavo pamiegot, pailset. geras dalykas tos tevystes atostogos thumbup.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
is savojo nesitikejau sitokios pagalbos buvau is aplinkiniu prisiklausiusi kad teveliai visiskai abejingi vaiko auginimui.maniskis naktimis kelesi ,ramindavo netgi kai kada neleisdavo keltis pats migdydavo smile.gif
namu rosuos darbai taip pat buvo padaryti iskaitant ir valgio darymas kai tik turedavo laisvesne dienele kad tuo metu as galeciau numigti smile.gif
Atsakyti
sveikos
As taip pat didziuojuosi savo vyru blush2.gif gimus leliui labai padejo, ir man maitinti atnesdavo ir pampersus pakeisdavo ir jei tik lelius suniurzgedavio jis pirmas keldavosi prie lovytes paziureti, maciau kad jam kaip ir man pirma menesi buvo baisu eidavome ir ziuredavome ar kvepuoja biggrin.gif kazkokia fobija turejome doh.gif ir praejus 6 metams jis puikus tetis mirksiukas.gif
Atsakyti
Na as ir negaliu skustis, kad man vyras nepadejo.Ir sauskelnes pakeisdavo ir pamigdydavo, ir misinuka nakti jeigu reikdavo padarydavo.Tik jau dabar kai vyresne tai jam vis reik mint ant kojos kad su vaiku daugiau uzsiimtu ir maziau prie kompo sedetu.Bet skustis nelabai galiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Tikrai negaliu skustis, man padejo ir vis dar padeda kiek tik gali wub.gif
Atsakyti
Kažkaip keista skaityt kai moterys sako kad VYRAS padėjo, lyg moteris su vaiku yra viena stovykla o vyras kita, juk tai šeima,koks čia dar gali būt padėjo, abu darom, abu ir auginam, nei viena nesako, ar aš PADĖJAU vyrui augint mūsų kūdikį, bet akcentuoja vyro vaidmenį jos ir vaiko santykiu erdvėje
Atsakyti
QUOTE(Kolekcionierė @ 2011 01 16, 08:29)
Kažkaip keista skaityt kai moterys sako kad VYRAS padėjo, lyg moteris su vaiku yra viena stovykla o vyras kita, juk tai šeima,koks čia dar gali būt padėjo, abu darom, abu ir auginam, nei viena nesako, ar aš PADĖJAU vyrui augint mūsų kūdikį, bet akcentuoja vyro vaidmenį jos ir vaiko santykiu erdvėje

Manau, labai geras komentaras! Bet siaip, matyt, tas "padejo" del to sakomas, kad vyrai diena prabuna darbe ir naturaliai dazniausiai daugiausia mama su vaiku buna, ji labiau pazista, poreikius supranta. Dziugu skaityti, kad nemazai padedanciu, bendradarbiaujanciu ar kaip bepavadinsi vyru yra.
As sunelio teveli (ir savo vyra:) taip pat tik giriu. Mes kaip is to komentaro - vienis, seima. Pagalba nuo nestumo iki sios dienos (sunui metukai) - simtaprocentine. Abu esam poilgiais plaukais, o maitinti krutimi neisejo, tad juokauju, kad nebeaisku pas mus kuris mama, kuris tete, nes rupinames vienodai wink.gif
Atsakyti
taip ir turi buti mielosios,kaip gali nepadeti?jei nepadeda reiskias jis dar nesubrendes tevystei...smile.gif
dziugu kaip abu rupinasi,stengiasi,santykiai islieka artimesni:*
Atsakyti
QUOTE(buriukas @ 2005 05 15, 08:31)
Mano vyras pirmaja savaite po sunelio gimimo buvo pasiemes atostogu, tai padejo daryti viska (keite sauskelnes, kirpo nagucius, nesiojo, migde, leido naktimis man issimiegoti, nes pirmaja savaite mazylis po puse nakties praklykdavo), isskyrus maitinima, aisku  mirksiukas.gif . Ir ta pagalba man buvo tikrai labai brangi, nes pirmasias pora savaiciu buvau kiek nesava  smile.gif . O veliau pasidare labai svarbu, kad bent keleta kartu savaiteje kur nors isleistu (i kina, i kirpykla, i parduotuve nusipirkti ka grazaus, su drauge arbatos isgerti ir pan.) be vaikelio. Tai ypac svarbu! Kad mama nepervargtu, neuzpultu kokios depresijos ir nepradetu jaustis izoliuota, ypac, jei iki gimdymo gyveno pakankamai aktyviai. O is savo puses labai svarbu nepadaryti vienos klaidos, nepradeti sakyti pastabu ( pvz. "ta geriau taip daryti, ano nedaryti" ir pan.) ir kritikuoti, nes taip labai lengva teti iskart atstumti ir tada jis daugiau atsiriboja vaikelio auginimo. Man kazkaip pasiseke, nors kartais tekdavo samoningai susilaikyti ir ko nors nepasakyti ir taip pat samoningai vis stengdavausi pastebeti, kaip vyras man padeda ir jam uz tai dekodavau ir tebedekoju  smile.gif , sakau, koks puikus jis tevas ir kaip moka rupintis musu mazyliu. Dabar musu suneliui jau keturi menesiai ir vyras su juo puikiai tvarkosi, grizes is darbo (nors daug dirba) iskart eina prie vaiko, su juo uzsiima, viena ar du vakarus darbo dienomis lekiu pasilakstyti, savaitgaliais vis kur nors islekiu viena, paskui einame visi trys pasivaikscioti. Tiesa, manau, mums dar labai padejo kursai (Semetos), kuriuos abu lankeme nestumo metu, nes veliau, gimus sunui, vyras nebijojo nieko daryti ir zinojo, kaip elgtis su naujagimiu. Nors, zinoma, tai, kaip ir kiek vyras rupinasi savo vaiku ir padeda zmonai, priklauso ir nuo konkretaus tecio  mirksiukas.gif

Ar tik ne per dažnai tie "pasilakstymai"??? biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(introdusa @ 2005 05 15, 09:16)
Na savo vyrui taip pat esu labai dėkinga už pagalbą, be kurios matyt iš proto būčiau išsikrausčiusi, nes mano mažė truputį yra rėksnė ir kapriziukas nuo pirmosios jos gyvenimo akimirkos. Gimus dukrai, vyras taip pat savaitei pasiėmė atostogų ir padėjo man ją maudyti, keisti sauskelnes, migdyti. Na, o vėliau, periimdavo vakarais, grįžęs iš darbo, tad galėdavau pailsėti valandėlę.
Dabar mano zuikiui pusė metų ir pagrindinė problema - anklodės nusispardymas ir dėl to dažnas pabudimas. Na tai naktimis tenka dažnai keltis ir užklodinėti, na ir tai daro dažniau vyras  ax.gif  ax.gif  ax.gif
Bet vat į lauką su vežimu vienas (be manęs) tai niekada neidavo unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

Esu girdėjęs, kad geriausi "migdomieji" mažiukui yra senas geras būdas - suvystymas vystyklais nakčiai. Aišku, šiais laikais tai gal tik mūsų mamos galėtų išmokyti šio "navaroto", bet tada kūdikis miega kaip užmuštas, nepasižadina pats savęs su rankytėm, nenusispardo antklodės thumbup.gif drinks_cheers.gif 4u.gif

QUOTE(Keberiokšt @ 2005 05 15, 14:21)
Man patiko, kad maniskis pasisiule vaiko lovyte statyti prie jo puses. Taip kad nakti galedavau parpti ramiau, nuklotas antklodes  kontroliavo jis.
Dar ka galetu vyras? Pasiulyti zmonai valandele atsipusti ir diena. Kaip? Pasiulyti vaikuti paziureti mociutei, tetai, pagaliau pasiulyti susirasti aukle.  Kartais moteris nepagalvoja apie tai ar nedrista pati pasiulyti pirmoji..
Ir dar pirmosiomis dienomis, kai zmona labiau pavargusi ir nespeja pagaminti pietu ir vakarienes is triju patiekalu, vyras galetu parodyti iniciatyva ir grizti namo su Cili pica ar kitu patiekalu.  Smagus demesys ir palengvinimas buities.
Ir dar: tris kartus per diena sakyti, kokia ji nuostabi, miela ir kaip jis ja myli 4u.gif

Ar ne per daug čia tų reikalavimų? g.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
ta tikraja prasme padejo tai dar gimdymo namuose-jis pamperius keite, atnesdavo man vaikiuka pamaitint, ramindavo, jei verkdavo - ir taip beveik pora savaiciu smile.gif po to as is jo mokiausiu prieziuros ypatybiu biggrin.gif o kai grizom namo, tai panasiai abu viska darem (aisku, isskyrus maitinima) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cekute @ 2011 03 18, 16:05)
h iki
taip ir turi buti mielosios,kaip gali nepadeti?jei nepadeda reiskias jis dar nesubrendes tevystei...smile.gif
dziugu kaip abu rupinasi,stengiasi,santykiai islieka artimesni:*

Tada mano vyras is tu NESUBRENDUSIU. blush2.gif Gal taip turi buti, nes dirba nuo 9h. iki 23h., naktim neissimiega, nes mes su dukryte zujam aplinkui, tai per iseigines iseina atsipalaiduoti arba miega arba pc. Gal taip ir turi buti, nezinau. g.gif Vis delto pirmas vaikas. nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodas_varnas @ 2011 04 12, 06:56)
Ar ne per daug čia tų reikalavimų?  g.gif  ax.gif  4u.gif

dar keleta dadeciau biggrin.gif
juk tikrai buna sunku visas 24val per para buti mama, zmona ir moterimi vienu metu.
del maisto gaminimo, tai tikrai sutinku, kad pradzioje galima tiesiog uzsisakineti i namus.
del leidimo atsipusti bent valandele i diena sutinku drinks_cheers.gif 100% procentu. gal ne dienos metu,nes ne visada yra tokia galimybe, bet vyrui grizus is darbo, butinai. (ka per ta valanda nuveikt sugalvosi jau cia tavo reikalas, ar pas drauge nulekt ar manikiura pasidaryt, i soliariuma nulbegt ar tiesiog filma paziuret)
del lovytes, cia kaip kam, as nesutikciau schmoll.gif moterys nakties miego metu jautresnes nei vyrai mirksiukas.gif
Atsakyti