Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvo pagalba gimus naujagimiui

Galiu pasakyti tik tiek, kad vyro pagalba lb lb lb reikalinga. Dziaugiuosi kad maniskis is tu, kurie su malonumu (tikiuosi) padeda auginti vaika. Nors sunui jau greitai 8 men., dar nei vieno karto neteko maudyti vienai, tai darom abu. Vyras ir nagucius karpo, ir ciuciuoja, anksciau ir pamiegot vydavo, pats su vaiku uzsiimdavo. zodziu padejo kaip tik galejo thumbup.gif
Atsakyti
Keista tema - "pagalba".Tetis vaika turi auginti, o ne padeti ji auginti...Tai ne tik mamos pareiga.
Atsakyti
QUOTE(svecias2005 @ 2005 05 15, 00:43)
Sveikos,

Norėčiau sužinoti, kuo labiausiai gali padėti tėvas naujagimį pagimdžiusiai mamai?

Kuo jums padėjo jūsų vyras ir kokios pagalbos labiausiai trūko?

Ačiū.

Man labai labai padejo. Nuo pirmos dieneles gimdykloj. Jis is gausios seimos, pats vyriausias brolis, visus uzaugino,patirties gausu pas ji. As su naujagimiais nieko bendro neturejau iki to laiko. Tai ir pampus keite, ir maude, ir migde, ir is buteliuko maitino ( kelias dienas pieno neturejau nei laso), ir naktimis keles, na, zodziu viska padejo. Esu labai dekinga. Visko ismokau is jo.
Kartais tik truputi uzknisdavo toks "ereliskas" tonas, kai ka netaip anot jo padarydavau. Bet visa tai smulkmenos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meškašunis: 02 lapkričio 2009 - 13:28
Sveikos,
manau ta pagalba gauna visos mamos tik vienos nuo pat pirmos mazylio gyvenimo dienos, o kitos kiek veliau..
Kaip zinot, mums buna pogimdyvine depresija (ne visom, ir gal skirtingai pasireiskia, bet buna), bet niekas nepagalvojo, kad teveliams irgi buna.. rolleyes.gif
del to ju role vaiku auginime buna skirtinga..
Pvz. musu seimoje buvo taip:
kai gime 1 sunus- tai vyras jo rupindavosi daugiau uz mane doh.gif (as tik savo pienuko duodavau, krutu tai vyras neturi rolleyes.gif schmoll.gif biggrin.gif ), man ir depresija buvo, ir baisu buvo (mano pirmas gyvai matytas mazylis..zodziu viskas kartu, tapau mama kai maziui kokie 2men.jau buvo doh.gif blush2.gif
Kai gime 2 sunus, buvo visiskai atvirksciai: as iskarto tapau mama, man net nakti keltis maitynti buvo malonu ir dariau tai su sypsene...o vat musu tetukas...vis sakydavo kos mazius garsus...iki kokiu 3 men. doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jevgenija: 02 lapkričio 2009 - 19:29
[quote=Jevgenija,2009 11 02, 20:28]
Sveikos,
manau ta pagalba gauna visos mamos tik vienos nuo pat pirmos mazylio gyvenimo dienos, o kitos kiek veliau..
Kaip zinot, mums buna pogimdyvine depresija (ne visom, ir gal skirtingai pasireiskia, bet buna), bet niekas nepagalvojo, kad teveliams irgi buna.. rolleyes.gif
del to ju role vaiku auginime buna skirtinga..
drinks_cheers.gif pritariu nereikia tu tetuku is karto smerkti...
Atsakyti
reikia visur padeti-ne tik pasupuoti kudiki,nakti pasildyti arbata,piena,diena pazaisti su juo,bet ir namu ruosa bent jau pirmom savaitem turetu buti 100% ant tevo peciu-tas atsiperka 200% nes zmona to niekada neuzmirsta mirksiukas.gif
Atsakyti
gerai,kai turi galimybe padet smile.gif .va maniskis 2 savaites po pupos gimimo pabuvo namie,ir vel i darba doh.gif. mb furistas,tai namie retas svecias biggrin.gif .bet kai tik grista,viska daro kad lengviau man butu wub.gif
Atsakyti
kas be ko,ta pagalba turi buti pagal galimybes. jei furistas,tai nemanau kad pasiims kudiki i kelione kad mama namie apsitvarkytu lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš vistiek manau kad dienos metu žmonelei su mažyliu per akis yra ka veikt tad po darbo grižes visada lialiu paimu savo globon ir SB duodu ramybes.

O augint ir auklet reikia abiem
Atsakyti
QUOTE(Goodrutis @ 2010 01 12, 20:53)
Aš vistiek manau kad dienos metu žmonelei su mažyliu per akis yra ka veikt tad po darbo grižes visada lialiu paimu savo globon ir SB duodu ramybes.

O augint ir auklet reikia abiem

Puikiai pasakyta labai keista kad is vyro lupu...yra tokiu vyru kad mazdaug tu daryk juk tu geriau moki tu dar nepadarei zodziu ziauru bet yra tokiu kaip sis ir aplamai dievo dovanu kurie puikiai supranta moteri kad ir ji su lialia per diena dirba tik kaip pasakyt nevaldiskam darbe ir buna pavargus. Teko girdet ir tokiu variantu kad vyras ta prasme sako as juk dirbu visa diena nuo koju baigiu nusivaryt pavargau noriu pailset...tai va kartais kaip buna....ir zodziu moteris lieka ir visa vakara toliau su lialia be supratimo...sad.gif
Atsakyti
o as konkreciai atsakysiu ko reikia:
1.Kiekviena diena pries iseinant i darba butinai isnesti siuksles, pries tai surinkus jas visame bute
2. Kiekviena diena griztant is darbo nueiti i parduotuve ir nusipirkti maisto, nes moteris nenori ir per daug pavargusi gaminti jums pietus/vakariene(bent pirmus 6 men.)
3. kas trecia diena paziureti ar vaikutis turi svariu drabuzeliu, ir jei ne-ijungti skalbimo masina.
4. bent jau savaitgaliais duoti pameguoti mamai diena.
5. Isvesti vaika i lauka po darbo(idealiausias variantas tinka tik ypac atsidavusiems teveliams), arba bent jau savaitgaliais.
6. Po darbo bent valanda pabendrauti su vaikeliu(na ir kas kad maziukas, nuprausti pries miega puikiausiai gali tetis, o mama uzvalgys sriubytes pries maitinima)
7. Kartoti zmonai kaip ji puikiai tvarkosi ir kaip jus ja vertinate 2 kartus dienoje kaip minimum.
Sekmes teciai, mes jus irgi laaabai mylim, tik deja, siuo laikotarpiu neturim jegu tai parodyti, nepykit

smile.gif
Atsakyti
Mes turim nuostabiausia teti ir vyra savo namuose wub.gif Pirmaji menesi taip padejo, kad po to kai isejo i darba kelias dienas nezinojau kaip verstis be jo biggrin.gif . Diena su vaikiuku bunu as, o tevelis po darbelio visa "linksmiausi" laika gryzes atbudi, paskui maudo ir migdo. Nakti tevelio nebudinam, bet savaitgaliais mama tik maitina ir ilsisi. Namu ruosos darbai pagal situacija neapsunkinant mamos biggrin.gif
Atsakyti