as vakar labai nusivyliau kai pamateme kaip tetis lauke stumdo vienas vezimeli, tai maniskis pasake kad tas tetis lengvai tariant "po padu". kaip cia gali but, kad tetis stumdo vezima, o ka mamyte veikia?
o siaip siek tiek padeda, bet noretusi daugiau tos pagalbos. ypac is pradziu kai mazyle daug verkdavo, tai kai vyras grisdavo is darbo dziaugdavaus kad galiu nueiti i tualeta ir asipraust kazkiek. apie kitka galedavau tik pasvajot. o kai uzmigdavo eidavau tvarkytis ir daryt valgyt. gal jis tiesiog bijodavo pasilikt vienas su maze
dabar kai ramesne tai siektiek ilgiau pabuna. siap jis naktim sunkiai dirba, tai is dalies suprantu kad grizus norisi miegot, o ne vaika ziuret. o apie isvaziavima kazkur be vaiko tai tik pasvajot galiu (nebent savo mamai palieku). tad ir tampausi kartu po parduotuves, poliklinikas ir t.t.
QUOTE(svecias2005 @ 2005 05 15, 00:43)
Sveikos,
Norėčiau sužinoti, kuo labiausiai gali padėti tėvas naujagimį pagimdžiusiai mamai?
Kuo jums padėjo jūsų vyras ir kokios pagalbos labiausiai trūko?
Ačiū.
Norėčiau sužinoti, kuo labiausiai gali padėti tėvas naujagimį pagimdžiusiai mamai?
Ačiū.
netrugdyti
QUOTE(stynta @ 2009 05 27, 14:30)
netrugdyti
lb smalsu pasidare...o kuom pasireiski trukdymas?
Labai noreciau padekoti savo vyrui, kad jis ne padeda, o augina sunu kartu (Berods Masalskiene kazkada taip pasake) Nera darbu, kuriu jis negaletu padaryti uz mane, nes man reikejo savaitgaliais i paskaitas ir jis su mazuliu vienas likdavo dienai. Aisku buna dienu ir naktu kai numuilina, bet jei sunkus etapas darbe ir neburbu, veliau atsiimu sau poilsio. Juk vaikus ne tik sau gimdom, jei gimdytume sau tai vienos ir augintume
Na as irgi noreciau prisideti prie tos nuomones kad vaika turime kartu auginti o ne tik tiketis pagalbos is tecio.. Kartu gimdeme kartu ir auginame. Man svarbiausi nuo pat pradziu buvo vyro pagalba gimdymo namuose, kai negalejau pasikelt is lovos. O kai gryzome namo man svarbu kad jis gryzes is darbo su vaiku pabutu ir mane kur nors isleistu pasilakstyt, kartais valgyt padarytu, pats aktyviai dalyvautu seimos gyvenime ir nesedetu vien tik prie televizoriaus ar prie kompiuterio
as dekinga savo brangiausiajam, kad nuo pat pradziu padeda auginti musu suneli
kad visa pirma menesi man leido atgauti jegas, o pats pasirupino maziuku nuo ... iki...
kad visa pirma menesi man leido atgauti jegas, o pats pasirupino maziuku nuo ... iki...
QUOTE(svecias2005 @ 2005 05 15, 00:43)
Sveikos,
Ačiū.
Ačiū.
Turetu viskuo padeti betttttttttt nevisi tai daro. Maniskis visai man nepadedavo. Buvo mano naktis mano dienos. graudu kaip nesupranta kad ir mum reik poilsio.
Man vyro pagalbos reik tada, kai vaziuoju prie arkliu, einu i darza (nes ten pailsiu budama viena) arba vaziuoju i miesta apsiprekint.
Bet siaip vyras pats man daug padeda. ypac kai reikia sventes suruost
As nesu is tu moteru, kurios kiauras dienas su skuduru laksto po kambarius ir viska blizgina. Namuose daugmaz tvarka, valgyt padaryta ir uztenka. va dabar susigalvojau generalini tvarkyma daryt. tai jau 3 diena tvarkausi. pradzioj viena kambariuka neskubant, paskui kita. juk niekas su rimbu nestovi uz nugaros.
As nesu is tu moteru, kurios kiauras dienas su skuduru laksto po kambarius ir viska blizgina. Namuose daugmaz tvarka, valgyt padaryta ir uztenka. va dabar susigalvojau generalini tvarkyma daryt. tai jau 3 diena tvarkausi. pradzioj viena kambariuka neskubant, paskui kita. juk niekas su rimbu nestovi uz nugaros.
QUOTE(Shatura @ 2009 06 20, 00:54)
Man vyro pagalbos reik tada, kai vaziuoju prie arkliu, einu i darza (nes ten pailsiu budama viena) arba vaziuoju i miesta apsiprekint.
cia ta tvarka tai nuo kiekvieno vaikystes priklauso kaip mate savo namuose tvarka. kodel vyrai negali taip viena po kito kambario sutvarkyt ?? nu ir kas kad dirba? moterys visa gyvenima dirba, tik nieks to nemato ir neguodzia kad jos pavarge ar joms reikia demesio.. as va neseniai persikrausciau i butuka vienas gyvent, ir kiekviena kampa valausi nes maciau kaip tai daroma pas mane namie, savaitgali iki 03:00-04:00 val ryto tvarkiausi sveiciausi virtuve kiekviena kampeli, ir tai dziugina kai zinai kad aplink tave svara o jei dar kokia viesnia ateis tai isvis turi viskas blizgedi turi matyti kad pas tvarkinga vyra uzsuko
o ta rutiniska seima kur vyras turi moteri kuri aplink zuja ir pjauna skalbia o pats vyras net nesuvokia ka reiskia zodis tvarka ar maisto gaminimas, tai jau galetu palaipsniui iseiti is musu gyvenimo taip kaip isejo moteru ar rasistine diskriminacija..