O maniskis po gimdimo tai lakste aplink mane. Viena syk liepiau labai anksti ryte i lygonine ateit. Taciau mano skyrius buvo uzrakintas. Tai "isiskverbe" per kito skyriaus antra iejima.
Siaip tai, kai pirmagimis pirma diena buvo namie ir pradejo rekti, tai uzsidejo pagalve ant ausu. Paskui, viskas buvo gerai, tik gal kokius 2 menesius, kai lelius ziauriai garsiai rekavo, tai numesdavo ji ant lovos. Tai teko man ji (vyra) bart. O siap tai gan aktyviai dalyvavo. Pvz. as bijojau visai mazam vaikui nagus karpyti, tai vyras karpe...
O jau antra leliu tai dar labiau nuo mazens globojo.
Dar pries santuoka savo vyrui labai aiskiai pasakiau: "Kai suzinosim, kad laukiuosi, visa laika kiek taupysim, kad galetum bent porai menesiu atostogu iseit, kai gims vaikelis (jis "ant saves" dirba, tad turi tokia galimybe). Ne as viena vaika pasidariau ir ne man vienai jo reikia, tad auginsim ir visus prikakotus pampersus keisim abu!"
Kai nusprendem tureti vaikuti, dar karta pakartojau tokias salygas ir pareiskiau, kad jei as viena turesiu kudikeliu rupintis, tada tikrai nieko nebus. MB is pradziu kiek spyriojosi, bet galiausiai kartu su manim pas gydytojus vaiksciojo, gimdyme dalyvavo ir pora menesiu namuose naujagimiu rupinosi.
Juk vaikas yra abieju tevu, tad abu turi juo rupintis nuo pat gimimo.
Kai nusprendem tureti vaikuti, dar karta pakartojau tokias salygas ir pareiskiau, kad jei as viena turesiu kudikeliu rupintis, tada tikrai nieko nebus. MB is pradziu kiek spyriojosi, bet galiausiai kartu su manim pas gydytojus vaiksciojo, gimdyme dalyvavo ir pora menesiu namuose naujagimiu rupinosi.
Juk vaikas yra abieju tevu, tad abu turi juo rupintis nuo pat gimimo.
musu leliuke gims po poros savaiciu tai vyras pasake,kad pades viska daryti tik pampersa nekeis
Mano vyras man labai daug padejo,neisivaizduoju kaip be jo... Kadangi buvau po operaciojos,tai ligoninej gyveno su manim. Viska dare ko reikejo,mane slauge,dukryte priziurejo,palaike visaip kaip galejo moraliskai. Grizus namo niekas nepasikeite, visada rytais ziuredavo vaikuti,o man leisdavo issimiegot(nes iki 1.5metu vaikas labai blogai miegojo), kavutes atnesdavo i lovyte...na ir dabar kavyte nesa,kai nedirba ir pamiegot ilgiau leidzia
Manau man padejo viskuo ir pagalbos ivairios reikia,mes viska darem kartu,tetis dar ir i darba ejo,tad galiu pripazint,jam gal net ir didesnis kruvis teko,nes budavo ir taip kad po darbo grizes dar vakariene gamindavo O mieliausia buvo (ir yra) tai,kad nepamirso ir tai jog as ne tik jo vaiko mama,bet ir moteris, net mazyte gelyte grizus is darbo ar saldainis "sirdute",atvirute su uzrasu "as myliu tave" praskaidrina nuotaika visai dienai,na gal kam tai yra banalios smulkmenos,bet man tai daug reiskia. As esu laiminga,kad turim toki teti ir turiu toki vyra.
Manau man padejo viskuo ir pagalbos ivairios reikia,mes viska darem kartu,tetis dar ir i darba ejo,tad galiu pripazint,jam gal net ir didesnis kruvis teko,nes budavo ir taip kad po darbo grizes dar vakariene gamindavo O mieliausia buvo (ir yra) tai,kad nepamirso ir tai jog as ne tik jo vaiko mama,bet ir moteris, net mazyte gelyte grizus is darbo ar saldainis "sirdute",atvirute su uzrasu "as myliu tave" praskaidrina nuotaika visai dienai,na gal kam tai yra banalios smulkmenos,bet man tai daug reiskia. As esu laiminga,kad turim toki teti ir turiu toki vyra.
laba diena mielos mamos,raso busimas tetis.si puslapi zmona parode,tai kaip yra laiko ir as paskaitau.tai vat, labai noreciau paklaust jusu visi (mamu),prisipazinsiu kursu nelankiau,nebuvo kada per darbus,kaip rupintis naujagimiu ka daryti reikia ir ko nereikia.nors zmona ramina mane,kad viskas bus gerai,bet sirdyje jauciu,kad nepajegsiu susitvarkyti su naujagimiu,tiksliau nezinosiu ka reikia daryti,zodziu busiu pasimetes.atrtodo tos informacijos daug turime,bet....tai gal galetumete [atarti man kaip reikes rupintis vaikeliu,nes zmonai labai noriu padeti siuo sunkiu metu,bet negaliu,tad noresiu jei padeti auginant naujagimi.
isanksto didelis aciu
isanksto didelis aciu
QUOTE(Doviand @ 2008 10 06, 15:46)
laba diena mielos mamos,raso busimas tetis.si puslapi zmona parode,tai kaip yra laiko ir as paskaitau.tai vat, labai noreciau paklaust jusu visi (mamu),prisipazinsiu kursu nelankiau,nebuvo kada per darbus,kaip rupintis naujagimiu ka daryti reikia ir ko nereikia.nors zmona ramina mane,kad viskas bus gerai,bet sirdyje jauciu,kad nepajegsiu susitvarkyti su naujagimiu,tiksliau nezinosiu ka reikia daryti,zodziu busiu pasimetes.atrtodo tos informacijos daug turime,bet....tai gal galetumete [atarti man kaip reikes rupintis vaikeliu,nes zmonai labai noriu padeti siuo sunkiu metu,bet negaliu,tad noresiu jei padeti auginant naujagimi.
isanksto didelis aciu
isanksto didelis aciu
Labas, greitai ir mes su vyru turėsim pirma vaikeli, ir ne jis ir ne aš nežinom kaip tiksliai reikia rūpintis vaikeliu, bet manau nereikia pergyvent nes visi tuo išmoksta Didžiausios pagalbos man iš vyro reikėtu manau ,kad kiekviena vakarą padėtu išmaudyti vaikeli ir sutvarkytu bamba nes pati bijosiu o vyras pasakė ,kad nekeis pampersą bet manau po 2-3 savaičių pakeis ir pampersą
Labas visoms mamytems
manau, bet kokia tevelio pagalba yra labai vertinga. Dziaugiuosi ,kad ir mano vyras nores prisideti prie laukiamu rupesteliu
manau, bet kokia tevelio pagalba yra labai vertinga. Dziaugiuosi ,kad ir mano vyras nores prisideti prie laukiamu rupesteliu
QUOTE(Doviand @ 2008 10 06, 14:46)
isanksto didelis aciu
isanksto didelis aciu
Viskas bus gerai. Atrodo dabar, kad nesusitvarkysit, bet kai atsiras, tai ir iš kažkur ateis žinios kaip tai daryti Galiu pasakyt iš savo patirties: man labiausiai reikėjo pagalbos naktimis ir atliekant buities darbus. Kurį laiką po gimdymo gydytojai man neleido kilnoti sunkių daiktų, buvo svarbu patogiai įrengti vietą indams plauti, kad nebūčiau nepatogiai palinkus, grindų plaut rankomis (kad nebūčiau susilenkusi), šluota turėjo būti patogus tiek, kad galėčiau tiesiai stovėdama šluoti ir plauti. Deja, ne viską tinkamai išsprendėm, tai visam laikui susigadinau nugarą. Daugiausiai prisidėjo prie to sunkaus vežimo tampymas iš penkto aukšto (deja, mano vyras dirbo ir negalėjo man dienom padėti nusitempti vežimą žemyn). O šiaip siūlau tau nepanikuot dabar, nieko neplanuot, o kai jau būsit tryse pasidalinkit pareigas. Jei nežinosi ką tiksliai turi daryti, paprasčiausiai paklausk žmonos, kuo galėtum būti naudingas. Tikrai pasakys, jei reikės tavo pagalbos. Šiaip liaudies išmintis sako, kad gimdyvė menuo po gimdymo yra viena koja karste. Gal ne taip žiauru, bet iš tiesų moters organizmui reikia laiko atsigauti po didelio kruvio (nėštumo ir ypatingai gimdymo), tad poilsis yra būtinas.
QUOTE(Doviand @ 2008 10 06, 14:46)
isanksto didelis aciu
isanksto didelis aciu
Na nenusipiki, kaip sakoma niekas mokėdamas negimė.Manau viskas ateis palaipsniui.Mes tik dar galvojame apie vaikelį, bet tokius skyrelius jau skaitau, nes turbūt labai jau norisi man vaikelio, o jau pirmam vaikeliui ir laikas būtų jau.Kadangi mano vyras už mane vyresnis, tai man manau lengviau, jis labiau žino.....manau, kai bus vaikutis, intuityviai žinosi ką daryti, nepergyvenk.Labiausiai padėko žmonai, po gimdymo tikrai reikia atstatyti jėgas ir atsigauti.
Man kaip moteriai po gimdymo manyčiau labiausiai reiktų palaikymo, kas vyras sakytų, kad:"aš dar tave labiau myliu, tu lanai graži"""".na ir žinoa naktį išsimiegoti norėčiau. Tai priklauso ir nuo pačio vaikučio.
Tad sėkmės.Kada jūsų vaikutis atkeliauja?
Tiesą pasakius , aš ir pati nežinojau , kaip ir ką su tuo mažu "varliuku" daryti...Jokių kursų nelankiau , o tuo labiau vyras ( nelankė)... Bet štai šiandien princesė švenčia šešerių metų gimtadienį Viskas išmokstama savaime ir palaipsniui : stebėkite žmoną ir po truputį kartokite tai , ką matote
Tikiuosi, kai mes turėsim savo vaikiuką - vyras padės įvairiapusiškai. Čia tik aš tikiuosi... Juk nežinia, kaip bus. Tuo labiau, kai po truputį ryškėja iš jo šeimos ateinantys stereotipai apie tai , kad tik moterys augina vaikus.
QUOTE(giedras dangus @ 2008 10 25, 00:20)
Tikiuosi, kai mes turėsim savo vaikiuką - vyras padės įvairiapusiškai. Čia tik aš tikiuosi... Juk nežinia, kaip bus. Tuo labiau, kai po truputį ryškėja iš jo šeimos ateinantys stereotipai apie tai , kad tik moterys augina vaikus.
Tai jau dabar bandykite kalbėti , ko tikėtumėtės , kai susilaiksite vaikučio.