QUOTE(Liule @ 2010 06 09, 21:47)
o tu man gali paaiskinti kaip gali dirbti kunigai baznyciose po to kai tvirkino vaikus, nesilaiko celibato, ir toli grazu patys nesilaiko kriscioniskuju tiesu? Jei imsim taip giliai knistis.. is kataliku kunigu liks vienetai kurie yra tikri tikejimo vedliai ir autoritetai.. manau svarbiausia vaikus vesti doros keliu. PARINKTI TOKIUS KRIKSTATEVIUS kurie myli jusu vaikus, bent domisi kaip jiems sekasi ir gali vesti gerio keliu. Visose religijos diegiamos tos pacios vertybes.. tik su savais nuansais ( kaip kitaip jos skirsis?). manau, kad tevai visi masto ir kiekvienas renkasi savo kelia.. atvirai pasakius man labiausiai gaila tu kurie visiskai seka aklai ir net nemato, kad juos mausto.. Man gaila tu kurie renkasi katalikus, kuriu kraujyje daugiau pykcio nei tikejimo.. kurie be tu kartu kai juos nuvede mociutes i baznycia, paty kojos nekelia tenai, na nebent baliukas po to laukia. Gaila..
Ir bukim visos atviros, visos krikstynos ir visos vestuves yra tam, kad jeigu vis delto dievo egzistavimas pasitvirtintu mes turetume padeta pauksciuka.. kad atlikom tai ka reikia.
Dar vienas dalykas, vienoje maldaknygeje (specialiai ieskojau ir domejausi) parasyta: kad ekstra atveju pakrikstyti gali net ateistas ir kitatikis, tik reikia istarti reikiamus zodzius. TAI KODEL MAN NETINKA I KRIKSTATEVIUS DORAS GERAS ZMOGUS, kuris bent zino Teve musu?
Nekvarsinkit kitiems galvu su tom nesamoningom dogmom, kurios visai nebeatitinka dabartines situacijos.
kaip tu man paaiškinsi , kodėl dirba nesąžiningi gydytojai, teisėjai, mokytojai, policininkai, ir visi kiti nesąžiningai atliekantys savo darbą, va tada aš tau atsakysiu ir apie kunigus .
Gerai kad esi atvira ir pripažįsti kad netiki Dievo egzistavimu, bet va iš baimės ir abejonės dėlioji sau pliusus. Bet su tavimi nesutinku šiuo teiginiu, kad : "Ir bukim visos atviros, visos krikstynos ir visos vestuves yra tam, kad jeigu vis delto dievo egzistavimas pasitvirtintu mes turetume padeta pauksciuka.. kad atlikom tai ka reikia. " Tirai neatlikai tai ko reikia.
Šaunu kad dar žino žmogus, kad yra Tėve mūsų malda, tačiau tai dar neatspindi jo krikščioniško elgesio. Žinojimas dar ne viskas.
Dievu arba tiki arba ne. Jei tiki tada ir stengiesi gyventi pagal Jo įsakymus, o jei ne tai visada rasi kaip kur ir prie ko prisikabinti. Pykčio yra pas visus ir pas netikinčius ir pas tikinčius.