Įkraunama...
Įkraunama...

Kunigas atsisako krikštyti, nes...

QUOTE(ErikaI @ 2010 06 04, 09:40)
O ar galiu aš būt krikšto mama jei nesu susituokusi bažnyčioje?

Pasm us standartinė lietuviška situacija, susituoke bet tik civiline santuoka.

Krikšto tėtis ne mano vyras ir jis išvis neženotas.

Krikšto tėvai gali būti, jei jie nesusituokę, bet po vienu stogu negyvena sumetę šmutkių.
Gyvenantys krikštatėviai be bažnytinės santuokos, o tik civiliai susituokę neturi teisės būti krikšto tėvais.Nes krikšto metu krikštatėviai įsipareigoja auklėti savo krikšto vaikelį krikščioniškoje dvasioje visą gyvenimą. O kaipgi tėvai auklės jei patys savo gyvenimo būdu rodo priešingą pavyzdį . Koks čia pavyzdys jei krikštatėviai patys prieštarauja krikščioniškajai moralei.
Atsakyti
Savaitgalį buvau krikštynose, kur abu tėvai skirtingų tikėjimų ir krikštyti savo tikėjimuose, tai jie savo vaikus galėjo pakrikštyti. Bet būna taip, kad kiti kunigai neleidžia.
Atsakyti
QUOTE(daliosss @ 2010 06 07, 16:36)
Savaitgalį buvau krikštynose, kur abu tėvai skirtingų tikėjimų ir krikštyti savo tikėjimuose, tai jie savo vaikus galėjo pakrikštyti. Bet būna taip, kad kiti kunigai neleidžia.

Taip visokių niuansų būna.... ir skirtingų tikėjimų tuokiasi kurioje nors katalikų ar tai stačiatikių bažnyčioje....
tai tada atsakyk jei gali. Jei tos krikštynos vyko katalikų bažnyčioje tuomet kaip galėjo krikštamotė arba krikštatėvis arba tėvai jei jie yra skirtingų tikėjimų prisiekti vaiką auginti katalikiškoje dvasioje? Įsivaizduok esam krikšto tėvai (arba tėvai vaiko) aš esu stačiatikė o vyras katalikas, tai kaip aš būdama stačiatikė galiu prisiekti katalikų bažnyčioje vaiką auklėti katalikiškai? Niekaip čia man nesusiriša galai.Sutinku jei vienas iš tėvų pažada vaiką išauklėti kataliku, tuomet yra gaunamas toks leidimas, bet jei tėvai nelabai mąsto ir suvokia kas čia kur ir kaip.... tada tos krikštynos turi galutinį tikslą tik gerai pabaliavoti. Dievui ten vietos nerasta.
Gal kunigas visos tiesos nežino? O jei žino ir leidžia tai jis daro klaidą. Tiesiog prieš krikštindami vaiką tėvai turi sutarti ir rimtai apsvarstyti, ar jie sieks vaiką išauklėti tame tikėjime kurį pasirinko ir parenka vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2010 06 09, 15:51)
Taip visokių niuansų būna.... ir skirtingų tikėjimų tuokiasi kurioje nors katalikų ar tai stačiatikių bažnyčioje....
tai tada atsakyk jei gali. Jei tos krikštynos vyko katalikų bažnyčioje tuomet kaip galėjo krikštamotė arba krikštatėvis arba tėvai jei jie yra skirtingų tikėjimų prisiekti vaiką auginti katalikiškoje dvasioje?  Įsivaizduok esam krikšto tėvai (arba  tėvai vaiko) aš esu stačiatikė o vyras katalikas, tai kaip aš būdama stačiatikė galiu prisiekti katalikų bažnyčioje vaiką auklėti katalikiškai? Niekaip čia man nesusiriša galai.Sutinku jei vienas iš tėvų pažada vaiką išauklėti kataliku, tuomet yra gaunamas toks leidimas, bet jei tėvai nelabai mąsto ir suvokia kas čia kur ir kaip.... tada tos krikštynos turi galutinį tikslą tik gerai pabaliavoti. Dievui ten vietos nerasta.
 


o tu man gali paaiskinti kaip gali dirbti kunigai baznyciose po to kai tvirkino vaikus, nesilaiko celibato, ir toli grazu patys nesilaiko kriscioniskuju tiesu? Jei imsim taip giliai knistis.. is kataliku kunigu liks vienetai kurie yra tikri tikejimo vedliai ir autoritetai.. manau svarbiausia vaikus vesti doros keliu. PARINKTI TOKIUS KRIKSTATEVIUS kurie myli jusu vaikus, bent domisi kaip jiems sekasi ir gali vesti gerio keliu. Visose religijos diegiamos tos pacios vertybes.. tik su savais nuansais ( kaip kitaip jos skirsis?). manau, kad tevai visi masto ir kiekvienas renkasi savo kelia.. atvirai pasakius man labiausiai gaila tu kurie visiskai seka aklai ir net nemato, kad juos mausto.. Man gaila tu kurie renkasi katalikus, kuriu kraujyje daugiau pykcio nei tikejimo.. kurie be tu kartu kai juos nuvede mociutes i baznycia, paty kojos nekelia tenai, na nebent baliukas po to laukia. Gaila..
Ir bukim visos atviros, visos krikstynos ir visos vestuves yra tam, kad jeigu vis delto dievo egzistavimas pasitvirtintu mes turetume padeta pauksciuka.. kad atlikom tai ka reikia.

Dar vienas dalykas, vienoje maldaknygeje (specialiai ieskojau ir domejausi) parasyta: kad ekstra atveju pakrikstyti gali net ateistas ir kitatikis, tik reikia istarti reikiamus zodzius. TAI KODEL MAN NETINKA I KRIKSTATEVIUS DORAS GERAS ZMOGUS, kuris bent zino Teve musu?
Nekvarsinkit kitiems galvu su tom nesamoningom dogmom, kurios visai nebeatitinka dabartines situacijos.
Atsakyti
Liule, ši tema nėra skirta kunigų moralės aptarimui. O juo labiau diskusijai apie katalikybę. Tam šiame forume tikrai rasite tinkamesnių temų.

Taip, pagal Bažnyčios normas, esant reikalui, kai negalima greitai surasti kunigo, krikštyti gali bet kas ir netikintis, ir nekrikštytas. Tačiau Jam reikia ne tik ištarti trejybinę krikšto formulę, bet ir nuoširdžiai tikėti, tuo ką Jis daro.

Doras ir geras žmogus į krikšatėvius tikrai tinka, jei Jis yra praktikuojantis katalikas, besilaikantis Katalikų Bažnyčios normų. Nes kokia tada prasmė krikštyti, jei patys krikštatėviai, kurie turi būti krikštavaikio dvasiniais vedliais tikėjime (ir ne bet kokiam tikėjime, o katalikų), jei jis pats nėra praktikuojantis katalikas? Tokiu atveju, manau tai bus lygiai toks pat krikštas tik "varnelės užsidėjimui" ar "pareigos atlikimui".
Atsakyti
QUOTE(Liule @ 2010 06 09, 21:47)
o tu man gali paaiskinti kaip gali dirbti kunigai baznyciose po to kai tvirkino vaikus, nesilaiko celibato, ir toli grazu patys nesilaiko kriscioniskuju tiesu? Jei imsim taip giliai knistis.. is kataliku kunigu liks vienetai kurie yra tikri tikejimo vedliai ir autoritetai.. manau svarbiausia vaikus vesti doros keliu. PARINKTI TOKIUS KRIKSTATEVIUS kurie myli jusu vaikus, bent domisi kaip jiems sekasi ir gali vesti gerio keliu. Visose religijos diegiamos tos pacios vertybes.. tik su savais nuansais ( kaip kitaip jos skirsis?).  manau, kad tevai visi masto ir kiekvienas renkasi savo kelia.. atvirai pasakius man labiausiai gaila tu kurie visiskai seka aklai ir net nemato, kad juos mausto.. Man gaila tu kurie renkasi katalikus, kuriu kraujyje daugiau pykcio nei tikejimo.. kurie be tu kartu kai juos nuvede mociutes i baznycia, paty kojos nekelia tenai, na nebent baliukas po to laukia. Gaila..
Ir bukim visos atviros, visos krikstynos ir visos vestuves yra tam, kad jeigu vis delto dievo egzistavimas pasitvirtintu mes turetume padeta pauksciuka..  kad atlikom tai ka reikia.

Dar vienas dalykas, vienoje maldaknygeje (specialiai ieskojau ir domejausi) parasyta: kad ekstra atveju pakrikstyti gali net ateistas ir kitatikis, tik reikia istarti reikiamus zodzius. TAI KODEL MAN NETINKA I KRIKSTATEVIUS DORAS GERAS ZMOGUS, kuris bent zino Teve musu?
Nekvarsinkit kitiems galvu su tom nesamoningom dogmom, kurios visai nebeatitinka dabartines situacijos.

kaip tu man paaiškinsi , kodėl dirba nesąžiningi gydytojai, teisėjai, mokytojai, policininkai, ir visi kiti nesąžiningai atliekantys savo darbą, va tada aš tau atsakysiu ir apie kunigus .
Gerai kad esi atvira ir pripažįsti kad netiki Dievo egzistavimu, bet va iš baimės ir abejonės dėlioji sau pliusus. Bet su tavimi nesutinku šiuo teiginiu, kad : "Ir bukim visos atviros, visos krikstynos ir visos vestuves yra tam, kad jeigu vis delto dievo egzistavimas pasitvirtintu mes turetume padeta pauksciuka.. kad atlikom tai ka reikia. " Tirai neatlikai tai ko reikia.
Šaunu kad dar žino žmogus, kad yra Tėve mūsų malda, tačiau tai dar neatspindi jo krikščioniško elgesio. Žinojimas dar ne viskas.

Dievu arba tiki arba ne. Jei tiki tada ir stengiesi gyventi pagal Jo įsakymus, o jei ne tai visada rasi kaip kur ir prie ko prisikabinti. Pykčio yra pas visus ir pas netikinčius ir pas tikinčius.
Atsakyti
QUOTE(Liule @ 2010 06 09, 22:47)
1.  o tu man gali paaiskinti kaip gali dirbti kunigai baznyciose po to kai tvirkino vaikus, nesilaiko celibato, ir toli grazu patys nesilaiko kriscioniskuju tiesu? <...>

2.  atvirai pasakius man labiausiai gaila tu kurie visiskai seka aklai ir net nemato, kad juos mausto.. Man gaila tu kurie renkasi katalikus, kuriu kraujyje daugiau pykcio nei tikejimo.. <...>

3.  Ir bukim visos atviros, visos krikstynos ir visos vestuves yra tam, kad jeigu vis delto dievo egzistavimas pasitvirtintu mes turetume padeta pauksciuka..  kad atlikom tai ka reikia.

<...>
4.  Nekvarsinkit kitiems galvu su tom nesamoningom dogmom, kurios visai nebeatitinka dabartines situacijos.

1. Tokie negali. Jei tokį pažįsti kreipkis raštiškai į tos vietos vyskupiją visiems padarysi tikrai gerą darbą.

2. Nereikia rinktis tų kuriuose verda pyktis.
O aklai sekančių ir man gaila, ypač kai seka paskui netikėtai išdygusius "tautos gelbėtojus".

3.Jei vis dėl to Dievo egzistavimas pasitvirtintų, tai tikrai nei vienas , kas ką nors darė dėl paukščiuko to paukščiuko neturėtų.

4. Tai tie, kurie netiki ir eina į bažnyčią dėl paukščiuko kvaršina sau galvas. Ir ne tik sau bet ir tiems kurie tiki, ne šie vis turi aiškintis kodėl vis dar yra katalikų neperskaičiusių Švento Rašto, nesilaikančių 10 Dievo įsakymų ir t.t.
Jei netiki - nekvaršink sau galvos ne tik dogmom, bet ir krikštynų organizavimu, o surenk kokias vardynas ar šiaip baliuką. Kam tas teatras? Būkim sąžiningi patys su savimi.
Atsakyti
aš katalikė. vyras evangelikas. vaikus krikštijam evangelikų bažnyčioje. patys esam be šliūbo, tik santuokų rūmuose buvę. vaikų kūminai - iš skirtingų šeimų, katalikai, nesusituokę tarpusavy, nes kūminas turi savo žmoną, o kūma nesusituokusi dar biggrin.gif , kito vaiko - iš vis nepažįstami beveik. nesureikšminam, kad aš katalikė. nekreipiam dėmesio į kūmų tikėjimą - tiesiog ieškom gerų kūmų smile.gif
katalikų kunigas pabambėjo, kad neėmėm šliūbo, tai pas jį ir nėjom. aš pati labiau prijaučianti evangelikų pažiūroms. ten ir krikštijam vaikučius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labo: 13 birželio 2010 - 15:52
Pirma, dievu tikiu, bet aklai katalikybe nepasitikiu.. jeigu visos tikincios giliau pasigilintu, manau labai nustebtu ir klausimas ka tada su savo pauksciukais darytu smile.gif
Pauksciuku teorija gajasne, nei daugumai atrodo.. Tema buvo apie kunigus kurie kabinejasi.. o kabinejasi tie kurie patys nera iki pat galo saziningi su savim..

Ir as nedarau krikstynu del baliaus.. deja nepataikau i tuos 80 proc. kurie visgi daro del pramogos. TODEL IR GILINUOSI I ESME, O NE PAVIRSUTINISKAI ziuriu i tikrai svarbu zingsni. o KRIKSTATEVIS gali buti ir ne itin praktikuojantis katalikas ir duoti vaikui daug daugiau (ne materialinia prasme), nei praktikuojantis.

Dievas turi buti sirdyje, o ne baznycioje apsilankymo statistikoje.

Linkiu visom nekvarsinti galvu nesamonem su kunigu leidimais ar ne.. Darykit taip kaip sako sirdis. Nesusisnekejot su vienu tikrai rasit toki kuniga su kuriuo rasit bendra kalba.. O jei dar isgirsit ka jis sakys, bus Super!!!

Atsakyti
QUOTE(l.j @ 2008 06 12, 19:40)
Laba diena visiems...
Turiu didele problema  verysad.gif negaliu pakrikstiti sunaus, Su vyru esam civilinei santuokoj be sliubo (o taip yra todel, kad jis yra net nekrikstitas - o be kriksto ir sliubo neduoda)
Visi kunigai atsisako krikstyti,reikalauja sliubo, o negalim, nes vyra tada pradzioje reikia pakrikstiti, jis sutinka krikstui,bet tai padaryti  ir vel nesigauna g.gif jam reiks  metus vaiksciot i baznycia - mokimams, o tam laiko ir noro jis neturi ir tikrai nesutiks...
O vaiko krikstas man yra laaaabai svarbu!
Jau nebezinau ka daryti...
Gal kas turit kokiu minciu, patarimu!!!
Nejau si situacija be iseities verysad.gif

mano vyras nekrikstytas, bet abu vaikucius mes pakrikstijom thumbup.gif
Gal jus netaip supratot kuniga g.gif ,nes kunigai tik uz kryksta thumbup.gif
(negalima buti nekrikstitam ir krikstyti vaika schmoll.gif )
Atsakyti
sveikutes
uzsukau i sia temele su tokiu klausimu- ar galima krykstyti du vaikus is vienos seimos?
susiduriau su tokia situacija- drauge krikstyje savo dukryte ir tuo paciu nori pasikrykstyti savo broli, bet ji pati nekrykstyta ( ir be komunijos), kunigas sutinka men. gale pakrykstyti , o pokeliu dienu ir mriimti pirmai komunijai.taciau praso mane buti jos kristo mama, bet as jau seniai prizadejusi , jos sese pakrykstiti. ir dabar nezinau ar man leis kunigas krikstyti dvi mergaites( bet neiskarto).
drauge jokiu problemu del savo mergaites krikstynu neturejo delto kad pati nebuvo krikstita( ir be sliubo)
Atsakyti
cia tiek daug skaiciau apie krikstynas kad net galva sasisuko.ir as isreiksiu savo nuomone ax.gif
mano tevai mane ir broli pakrikstyjo neturedami sliubo. mano brolio kriksto mama yra staciatike ir jai niekas nedraude krikstyti( ir kirksto liudijime ji irasyta kai krikstamote).
as pati gyvenau susidejusi ir krikstijome sunu. sunaus kriksto tevai buvo ne susituoke ( krikstatevis priejas tik pirmos komunijos). kunigas net neuzdavinejo jokiu klausimu . nuejome pakrikstijome be problemu.
anksciau rasytoje mano situcijoje- draugei krikstynom nieko nedave skaityti ar mokytis( tik prisiminti pagrindines maldas kurias mokinosi mokykloje per tikybos pamokas), ji paaiskino, kadel taip elgesi. jos broliu irgi nereikia lankyti jokiu pamokeliu , kad leistu pasikrikstyti( jam 10 metu). kadangi drauges mama nepasirupino savo tryju vaiku krikstynomis, todel ji nenori pasielgti kaip jos mama ir stengesi istaisyti sia klaida. kunigas bejokiu klausimu ar priekaistu sutiko ir dar pasiule rugpjucio galia pakrikstyti visus trys vaikus(drauges dukryte ir jos broli su sese, o jai 17). tad jos abi nori, kad buciau ju kriksto mama doh.gif.
tad manau kad visos problemos kyla del kunygu zmogiskumo. neivieno zmogaus nera be nuodemes( jie irgi neisimtis).
Atsakyti