Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galėjau pastoti?

QUOTE(AsataN<-- @ 2008 11 11, 21:40)
Nu nzn..Esu pakankamai jauna pana..tongue.gif 22 metai...o santykiavau pirma karta 18 su puse metu biggrin.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif nes mano principas buvo ,kai sulauksiu 18 tik tada...o 2k. 19 ir iki siol biggrin.gif su savo dabartiniu vaikinu tongue.gif smile.gif
ir niekas man nieko neaiskino,i mokykla atvaziuodavo paskaitu skatyt apie...net nzn kaip pasakyt..apie menesines.ne apie litinius santykius.ir paketus "Always" padalint:D..o susizinodavau viska is knyguciu smile.gif nes labai domejaus,kad nebuciau zalia varna:) ir jei ivyktu tas pirmas kartas,nebutu kaip sitai panelei smile.gif jei tau idomu,tai internete ieskokis atsakymu..dbr internas visagalis smile.gif ir nereikia cia tik niuniuot,kad mokykla kalta,ar mamos.Kaikurioms mamoms net i galva nesauna,kad ju dukrele taip jau auga...smile.gif
Ir jei esi tokia nesubrendus tuose dalykuose,kodel aplamai guliesi su vaikinu i lova?? Kai as kazko nezinau,to nedarau.
Ir nekalbek ,kad jaunimas toks jau.Cia kiekvieno pasirenkimas yra..o tu? nori but irgi "madinga"? mirksiukas.gif

pff madinga ar nemadinga aš išvis būti nenoriu. taip, jaunimas dabar yra toks tikrai, nes aš mokausi toj pačioje klasėje su 30 kitų mokinių ir dar 1000 visoje mokykloje, ir apie tai yra kalbama nuolatos. jei būčiau madinga nedraugaučiau su vaikinu metus ir tik trainiočiausi po tūsus ir gerčiau ir duočiaus su kiekvienu papuolusiu. aš tiesiogiai nekaltinu mokyklos ar mamos, bet jie turėtų prisidėti prie vaikų ugdymo ir išleidimo į pasaulį. gerai kai aš turiu internetą ir visa kita, o yra ir tokių žmonių, kurie neturi priėjimo prie interneto. žmogus yra atviras visiems naujiems dalykams, negalima visada nedaryti to, ko nesi daręs ar nemoki, niekas negimsta kažko mokėdamas visko yra išmokstama, nesąmonė yra stabdyti save dėl nemokėjimo ar kaip kai kuriems žmonėms principų. aišku, principai yra principai, bet ne visi tokių laikosi ir turi. kai kurios mamos , aš manau, tai yra visos turėtų suvokti, kad augina dukrą, ir pačios manau yra perėjusios per visa tai ir kad gal jos neturi tokių principų kaip jų mamos kadais turėjo ir turėtų pasikalbėti su savo dukromis. principai yra subjektyvus dalykas, kuris negali būti paverstas objektyvia visų nuomone. o kada yra ,, subręstama'' tuose dalykuose? žmogus ne vaisius, kuris ima ir subręsta valgymui , kai pamatai , kad pomidoras raudonas tu jį valgai, negali imti ir subręsti lytiniams santykiams, nebent pagal pažiūras tai yra nuo 18 metų. beje man pirmas kartas nebuvo
Atsakyti
QUOTE(nesusipratusi @ 2008 11 11, 22:01)
niekas negimsta kažko mokėdamas visko yra išmokstama, nesąmonė yra stabdyti save dėl nemokėjimo

teisingai. visko yra ismokstama 4u.gif vienus dalykus greiciau, kitus - reikia ilgeliau pasimokyti. duosiu pavyzdi: ar sestum prie automobilio vairo nemokedama vairuoti?

QUOTE(nesusipratusi @ 2008 11 11, 22:01)
negali imti ir subręsti lytiniams santykiams, nebent pagal pažiūras

o kaip kitaip?
zmogus ir yra kaip vaisius - jis bresta. zalio pomidoro juk nevalgai, nes neskanus. taip ir su zmogumi - kai esi nepasiruoses, didelio dziaugsmo is lytiniu santykiu neptirsi. noredama tikrai dziaugtis seksu pirmiausiai turi gerai pazinti savo kuna ir jaustis saugi.
nemanau, kad lytiniu santykiu pradzia galima nustatyti pagal metus. tarkim, 15 metu dar ne ne ne, o sesiolikto gimtadienio proga - taip taip taip. branda, kaip tu teisingai ir sakai, susijusi su paziuromis: poziuris i daugeli dalyku keiciasi, kai igyji daugiau patirties ir supratimo.
Atsakyti
nemanau kad 16kos metu yra anksti,priklauso nuo paneles -gal ji jau subrendus ir vaiikams :)man menesines 11kos prasidejo, su savo vyru pradejau draugaut 14kos metu,isdraugavom 3 metus-ar turejom visa ta laika vaiksciot rankytem susikabine?buvau tikrai subrendus ne tik meilei,bet ir pirmam vaikiukui smile.gif mano sunui 22 metai..
12kamete dukra nieko neklausia,bet kai paklausiu as ar ka nors zino,tai toks jausmas kad zino daugiau nei as rolleyes.gif

labai gera knyga yra ,,Paaugliu enciklopedija,,-ten rastum daug atsakymu i rupimus klausymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2008 11 11, 20:56)
Nu ir kas? laikai tikrai buvo kitokie. nereikejo pirktis buto uz 500 000lt. nereikejo uz jo islaikyma kas menesi moketi nezinia kiek. 16 metu pana jau buvo tekinama. ISvezama darbavosi vyro tevu ukyje. nereikejo issilavinimo, kad galetu gauti geresni darba ir geresnes pajamas. O 16 metu musu laiku pana susilaukiusi vaiko ka gali jam duot? pati net vidurines nebaigusi ir nezinia kada bebaigs, nekalbant apie aukstaji moksla. Koki materialini aprupinima gali duoti vaikui?
O jei taip mastot, tai paziurekit i Rytu tautas. ten vos subrendusia mergina istekina. tai gal nesilyginam i juos

Oi, tik nereikia cia taip rimtai i viska reaguoti - daugiau optimizmo biggrin.gif
Niekas nevercia pirkti buto uz puse milijono ir moketi iki grabo lentos tongue.gif

Anyway - jaunos merginos turi dziaugtis jaunyste ir pacios spresti, kiek arti prisileisti vaikina - NE MUMS TEISTI.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 11 12, 10:45)
teisingai. visko yra ismokstama  4u.gif vienus dalykus greiciau, kitus - reikia ilgeliau pasimokyti. duosiu pavyzdi: ar sestum prie automobilio vairo nemokedama vairuoti?
o kaip kitaip?
zmogus ir yra kaip vaisius - jis bresta. zalio pomidoro juk nevalgai, nes neskanus. taip ir su zmogumi - kai esi nepasiruoses, didelio dziaugsmo is lytiniu santykiu neptirsi. noredama tikrai dziaugtis seksu pirmiausiai turi gerai pazinti savo kuna ir jaustis saugi.
nemanau, kad lytiniu santykiu pradzia galima nustatyti pagal metus. tarkim, 15 metu dar ne ne ne, o sesiolikto gimtadienio proga - taip taip taip. branda, kaip tu teisingai ir sakai, susijusi su paziuromis: poziuris i daugeli dalyku keiciasi, kai igyji daugiau patirties ir supratimo.

as nekalbu apie psichologini pasiruosima, kalbejau paie fizini pasiruosima, juk visada gali buti tam pasiruoses. psichologiniai veiksniai visai kas kitka
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 11 12, 10:45)
teisingai. visko yra ismokstama  4u.gif vienus dalykus greiciau, kitus - reikia ilgeliau pasimokyti. duosiu pavyzdi: ar sestum prie automobilio vairo nemokedama vairuoti?
o kaip kitaip?

ar sesciau prie vairo nemokedama vairuoti? na, jei labai labai reiktu tai gal ir sesciau bet zinociau kad is to nieko gero neiseitu. bet bet kokiu atveju zmogaus kunas tai ne automobilis, aisku jis sudetingesnis uz automobili, bet visvien save pazistam metu metus, ir galu gale turim nuojauta, ypatingai moterys. automobilis visiskai skiriasi nuo musu visu kunu, del to ji sunkaiu pazinti, nes mes jo nepazistam tiek kiek pazistam save
Papildyta:
QUOTE(blansa @ 2008 11 12, 12:42)
nemanau kad 16kos metu yra anksti,priklauso nuo paneles -gal ji jau subrendus ir vaiikams :)man menesines 11kos prasidejo, su savo vyru pradejau draugaut 14kos metu,isdraugavom 3 metus-ar turejom  visa ta laika vaiksciot rankytem susikabine?buvau tikrai subrendus ne tik meilei,bet ir pirmam vaikiukui smile.gif mano sunui 22 metai..
12kamete dukra nieko neklausia,bet kai paklausiu as ar ka nors zino,tai toks jausmas kad zino daugiau nei as rolleyes.gif

labai gera knyga yra ,,Paaugliu enciklopedija,,-ten rastum daug atsakymu i rupimus klausymus smile.gif

manau, blansa teisingai pasake, kad kiekvieno kuno brendimas yra individualus ir negalim a smerkti kazkokios merginos, del to jog pradejo anksciau lytinius santykius nei kitos merginos. bet juk buna ir taip akd tiesiog merginos nesusiranda vaikino ir neturi tu lytiniu santykiu ir gali ilgai netureti, tai nereikia smerkti kitu del to
Atsakyti
QUOTE(nesusipratusi @ 2008 11 12, 15:42)
as nekalbu apie psichologini pasiruosima, kalbejau paie fizini pasiruosima, juk visada gali buti tam pasiruoses. psichologiniai veiksniai visai kas kitka

bet bet kokiu atveju zmogaus kunas tai ne automobilis, aisku jis sudetingesnis uz automobili, bet visvien save pazistam metu metus,

oi, būtent psichologiniai veiksniai, psichologinis pasiruošimas laabai daug ką reiškia lytiniuose santykiuose. ir tai nesusiveda vien tik į "aš jau noriu/myliu/negaliu be jo".
ir ragnez ne veltui pabrėžia savo kūno pažinimą. net ir turėdama santykių, rodos jau kaip sakai pažinodama save, savo kūną su laiku vistiek jame atrasi dar naujų dalykų, išmoksi jame pastebėti tai, ko anksčiau nepastebėjai, išmoksi įsiklausyti į jo poreikius, į jo ritmą ir daug daug visokių niuansų 4u.gif tiesiog tai ateina su laiku, su patirtim.
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2008 11 12, 17:07)
oi, būtent psichologiniai veiksniai, psichologinis pasiruošimas laabai daug ką reiškia lytiniuose santykiuose. ir tai nesusiveda vien tik į "aš jau noriu/myliu/negaliu be jo".
ir ragnez ne veltui pabrėžia savo kūno pažinimą. net ir turėdama santykių, rodos jau kaip sakai pažinodama save, savo kūną su laiku vistiek jame atrasi dar naujų dalykų, išmoksi jame pastebėti tai, ko anksčiau nepastebėjai, išmoksi įsiklausyti į jo poreikius, į jo ritmą ir daug daug visokių niuansų  4u.gif tiesiog tai ateina su laiku, su patirtim.

na,a as ir neneigiu kad psichologinis pasirusimas nieko nereiskia, bet kokioje gyvenimo srityje jis reiskia labai daug, as ta puikiai suvokiu
visi dalykai manau ateina su laiku is karto visko zinoti ir neimanoma ir patirti juo labiau
Atsakyti
kazkaip keistai pasijutau paskaicius sesiolikmetes merginos postus komentuojant kitu forumieciu atsakymus. jie perauga net i, sakyciau labai padoru, filosofavima, o salia toks neismanymas apie lytinius santykius. jauciu kazka neskaidraus cia. jei klystu labai atsiprasau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ing... @ 2008 11 12, 23:24)
kazkaip keistai pasijutau paskaicius sesiolikmetes merginos postus komentuojant kitu forumieciu atsakymus. jie perauga net i, sakyciau labai padoru, filosofavima, o salia toks neismanymas apie lytinius santykius. jauciu kazka neskaidraus cia. jei klystu labai atsiprasau  smile.gif

Tai šešiolikmetės, o ne keturiolik - dvylikmetės postai. Sutinku, kad forume yra mamyčių silpniau mąstančių ir su pora vaikiukų, bet juk žmonės skirtingi 4u.gif . Kita vertus, nematau čia labai gilaus neišmanymo apie lytinius santykius, matau tik praktikos nebuvimą, kas tokiam amžiuj labai natūralu ir net pagirtina. Tikrai ne vienoj vietoj yra informacijos apie galimą pastojimą patekus spermos ant išorinių lytinių organų, tai mergaitė ir supanikavo, kai pagyvens dešimt metų šeimoj, nebepanikuos. Dar labai gerai, kad nepuolė postinoro gert, kaip jau ne viena yra padarius, o pasiklausė patarimo.
Atsakyti
QUOTE(ing... @ 2008 11 13, 01:24)
kazkaip keistai pasijutau paskaicius sesiolikmetes merginos postus komentuojant kitu forumieciu atsakymus. jie perauga net i, sakyciau labai padoru, filosofavima, o salia toks neismanymas apie lytinius santykius. jauciu kazka neskaidraus cia. jei klystu labai atsiprasau  smile.gif

suprantat, kadangi man jau nebe 14 as nepuolu su vyresniais gyncytis belenkaip, man svarbu vyresniu, patyrusiuju nuomone ir as stengiuosi gerbti jus, nes noriu kad buciua gerbiama ir pati. man nemalonu kai mane kazkas uzsipuola tai as stengiuosi nepulti kitu, izulumas iki gero niekada gyvenime neprives. apie filosofija, jos cia nekiek nera, bet siaip gyvenime as tuo domiuosi ir noreciau stoti i filosofija.
Papildyta:
QUOTE(Una Li @ 2008 11 13, 12:28)
Tai šešiolikmetės, o ne keturiolik - dvylikmetės postai. Sutinku, kad forume yra mamyčių silpniau mąstančių ir su pora vaikiukų, bet juk žmonės skirtingi 4u.gif . Kita vertus, nematau čia labai gilaus neišmanymo apie lytinius santykius, matau tik praktikos nebuvimą, kas tokiam amžiuj labai natūralu ir net pagirtina. Tikrai ne vienoj vietoj yra informacijos apie galimą pastojimą patekus spermos ant išorinių lytinių organų, tai mergaitė ir supanikavo, kai pagyvens dešimt metų šeimoj, nebepanikuos. Dar labai gerai, kad nepuolė postinoro gert, kaip jau ne viena yra padarius, o pasiklausė patarimo.

dekui uz supratima. zinot, buciau turbut ir as ji puolus gerti jei buciau bent truputi labiau supanikavusi, bet kadangi stengiausi kuo daugiau informacijos aprepti ir isklausyti kitu nuumones tai man to kolkas pakako. bet kokiu atveju- manau tokie stiprus vaistai jei is tikruju nepastojai niekada iki nieko gero neprives, nes bet kokie vaistai mus tuo paciu ir zudo. suprantan, siaip informacija yra mazdaug zinoma, bet kai taip atsitinka pamirsti viska ir tik galvoji apie problema. del to ir liudna.
Atsakyti
Sveikos. Pries kazkiek menesiu cia jau rasiau, kad veluoja menesines (velavo 5d.), mylejausi su savo tuometiniu vaikinu, buvome su apsauga(naudojom prezervatyva), pasizaidimu be apsaugos nebuvo. Menesiniu sulaukiau jau keturis kartus po to, kai galvojau, kad galiu buti nescia. Va dabar baigiau sirgti pries kokias keturias dienas. Vakar mane eme pykinti, kazka negero skrandyje jauciu. Toks sleikstulys apemes. Prisigeriau visokiu mezym'u, bet ne ka padeda. Brolis neseniai sirgo ir veme, gal man irgi tas virusas limpa. Bet as nevemiu, neturiu temperaturos. Dar geriu vitaminus moterims. Mano mama gere tos pacios firmos ja ir pykino. Gal nuo vitaminu. Bet dar paranoja apemus, kad gal as nescia buvau visus tuos keturis menesius. Bet kad tai butu nelabai realu, nes menesines buvo normalios, netgi gausios, kraujas sviezias, ne kokie patepliojimai. Be to nepriaugau svorio ir jokiu kitokiu simptomu nera. Nuraminkit, kad man tik siaip kazkas 4u.gif
Atsakyti
gal kokius papildus praejai vartot? smile.gif
man ir buvo ir negera ir tas nezmoniskas pykinimas, kol supratau, kame cia reikalas smile.gif irgi buvau prisimascius, kad nejaugi? doh.gif nors ir budavo mmm wink.gif
manau ir tau cia kazkas panasaus smile.gif
teko girdet, kad menesi gali jos buti esant nesciai, bet kad keturis menesius - nemanau wink.gif
o siaip pasidaryk testuka, jei visgi labai nerimauji wink.gif
Atsakyti