QUOTE(Gioia @ 2012 11 29, 16:13)
O kad galejo ivykti ovuliacija tai pajutau is simtomu, pamaude pilvo apacia taip tarsi per m (man visada taip budavo iki KT vartojimo) ir pagal gleives. Bet as kai nesuprantu apie KT tai ir klausiu.
Man ir karta kilo kl kaip jos ten veikia, zudo spermiukus ar stabdo ovuliacija. Bet jei ovuliacija neivyksta tai kodel buna menstruacijos? Kiek zinau ir skaiciau tai (pagrindinis veiksnys, nulemiantis mėnesinių atsiradimą, yra ovuliacija būtent nuo jos praėjus 12-16 dienų atsiranda mėnesinės. Iš kiaušidės išsilaisvinęs kiaušinėlis nėra apvaisinamas (o tam kaskart po ovuliacijos ruošiasi gimda), todėl ir prasideda kraujavimas.) Tai jei ovulaicija nevyksta kaip tos menesines atsiranda?
Mano žiniomis, tam, kad prasidėtų kraujavimas, ovuliacija nebūtina ir gimda ruoštis pradeda dar prieš ją. Ir sveikoms moterims pasitaiko anovuliacinių ciklų, kai ovuliacija neįvyksta, tačiau kraujuojama daugmaž laiku. Tačiau tikromis mėnesinėmis vadinamas tik kraujavimas po ovuliacijos, tai nei anovuliacinio ciklo, nei KT vartojimo pertrukų kraujavimas nėra mėnesinės. KT tikrai slopina ovuliaciją, spermiukų nežudo (nebent gali tirštinti gleives ir taip riboti jų judėjimą), kaip tiksliai viskas veikia, negaliu pasakyti - man neaktualu, tai ir nežinau.