Taip tu teisi geguzevasaris ...
.
Bet as net negirdejau, kad koks nors dakatars sakytu - O TAIP NESCIOJI - RUKYKITE TOLIAU
Ir as nemoralizuoju - kiekvienas gyvena kaip nori - uz savo poelgius kiekvienas sau atsakysim - ne kam kitam ,tiesiog negalejau susilaikyti , kai komentuoja zmogus neturintis jokio supratimo... O kiti pasiciumpa tuos zodzius ir kartoja, tam kad save pateisint....
neturintis supratimo zmogus deja labai puiku supratima turiu
kai nuejau pas dakatre klause ar rukau pasakiu taip sako iskrat nemesk mazink po biski ir po kokio menesio isvis neberukyk
bet as iskrat meciau nes nenorejau bet yra tokiu nestukiu kurios negali iskrat mes ir tada nervuojasi ,stresuoja tad ir tai tikrai negerai ...nieks nesako kad imkit visos nestukes ir rukykit bet jai labai nori ir del to grauzi save ,nervuojiesi. geriau jau surukyti ta viena cigarete.
kai nuejau pas dakatre klause ar rukau pasakiu taip sako iskrat nemesk mazink po biski ir po kokio menesio isvis neberukyk
bet as iskrat meciau nes nenorejau bet yra tokiu nestukiu kurios negali iskrat mes ir tada nervuojasi ,stresuoja tad ir tai tikrai negerai ...nieks nesako kad imkit visos nestukes ir rukykit bet jai labai nori ir del to grauzi save ,nervuojiesi. geriau jau surukyti ta viena cigarete.
QUOTE(geguzevasaris @ 2008 10 31, 14:58)
Parasta kaip dukartdu Sunku mesti rūkyti , o kai sužino, kad yra šiaudas už kurio galima kabintis (t.y. parūkyti) iškart lengviau pasidaro, nes tuomet "mažiau kenkia, nei staiga metus"...Aš jokiu būdu nemoralizuoju, aš džiaugiuosi, kad pati labai lengvai mečiau, bet įsivaizduoju , ką galvoja tos, kurioms sunku mesti: va, ir daktarai rekomenduoja, tai nemesiu... Aš tikiu , kad daktarai jokiu būdu ne skatina rūkyti , bet įvertina esamą situaciją...
Na su priklausomybe ne taip paprasta - jeigu lengvai pavyksta mesti, vadinasi ir tos priklausomybės nebuvo.
Priklausomybė tai nėra racionalus dalykas kad vat noriu rūkau, noriu nerūkau - kai yra priklausomybė, tu nori nenori rūkai, nes kitaip negali. Priklausomybes yra ir be nėštumo sunku gydyti, naudojami įvairūs pakaitalai ir tai paprastai yra labai ilgas ir sunkus procesas.
Iš kitos pusės tai ir tas nėštumas yra laimės dalykas - viena rūko kaip kaminas ir sveika, ir vaikas sveikas, o kita žiūrėk visko saugosi ir vistiek baigiasi nelaimingai.
o kaip tau ten Robertuk,prazdioj forumo buvo parasyta,kad pries pabaiga norejai rukyti,bet atvirai parukydavai ar ne? as tai va lb stipri rukale,kai pastojau sumazinau lb stipriai ir pacias lengviausias pradejau urkyt,bet noras buvo nezmoniskas,o db jau nebenoriu rukyt,bet girdejau kad geriau nemest...aisku esu perdaug silpnavale kad nemeciau,bet nieko jau nebegaliu pakeist
Priklausomybe yra daugiau psichologine ir priklauso nuo nusiteikimo. As rukiau labai daug - po pakeli-ne pilna per diena. Rukiau virs 10 metu (nuo 15 ar 16 metu) su 1,5 metu pertrauka. kai pradejom planuot leliuka - bandziau mest rukyt - bet nepavyko - tik mazinau, bet, kad mest 100 proc negalejau. bet ta ryta kai pamaciau 2 juosteles -daugiau nei vienos cigaretes ir nebesurukiau. ir net minties nekilo, kad AS noriu...As save nusiteikiau, kad AS esu indas savo busimam vaikui - ir neturiu teises jo nuodyt.
Tad linkiu visoms busimoms mamytems labai gerai pagalvot traukiant eilini kart nuoda i savo ir vaiko organizma....
P.s. -ROBERTUK - o tu saunuole ir as ne apie tave sakiau, kad zmogus neturintis supratimo, o apie pirmininio mano komentaro autore....
Tad linkiu visoms busimoms mamytems labai gerai pagalvot traukiant eilini kart nuoda i savo ir vaiko organizma....
P.s. -ROBERTUK - o tu saunuole ir as ne apie tave sakiau, kad zmogus neturintis supratimo, o apie pirmininio mano komentaro autore....
QUOTE(Tefnut @ 2008 06 12, 15:11)
Paprastas klausimas: ar leistum savo vaikui rūkyti?
O negimusiam?
Juk tu viskuo dalinies su juo, o jis visiškai priklausomas nuo tavęs.
O negimusiam?
Juk tu viskuo dalinies su juo, o jis visiškai priklausomas nuo tavęs.
va butent nestumo metu skaudejo galva ir norejau citrmono gert - gydytojas sako - juk maziui tavo galvos neskauda pakentek, pagulek ir praeis
QUOTE(Arvena @ 2008 10 31, 20:10)
Priklausomybe yra daugiau psichologine ir priklauso nuo nusiteikimo. As rukiau labai daug - po pakeli-ne pilna per diena. Rukiau virs 10 metu (nuo 15 ar 16 metu) su 1,5 metu pertrauka. kai pradejom planuot leliuka - bandziau mest rukyt - bet nepavyko - tik mazinau, bet, kad mest 100 proc negalejau. bet ta ryta kai pamaciau 2 juosteles -daugiau nei vienos cigaretes ir nebesurukiau.
Čia kaip kam ko gero, aš rūkiau irgi panašiai, 12 metų ir mečiau dar neplanuojant nėštumo, nes paprasčiausiai ir brangu ir žiemą tas rūkymas vargas: vis koks uždegimas įsimeta belakstant į balkoną. O vat turiu pažystamų kurios turbūt jokiu atveju nemestų.
Dar iš kitos pusės pagalvojus, viena tai kai tas vaikas yra lauktas ir planuotas, o jeigu taip pastojama netyčia ir nelabai žino pačios ar net ir to vaiko labai nori, tai visai kas kita, arba kokia nors stresinė situacija šeimoje, kad neda iki to rūkymo metimo. Buvo vat mano studentei toks atvejis kad ji buvo nėščia ir jos tėvas pasikorė - nesakysi tokiam žmogui tokioj situacijoj kad tu rūkyt davai mesk, kaip sakant ne tas galvoj.
Solveiga88
per nestuma kai suzinojau kad laukiosi surukiau tik viena cigarete o kai noredavau sokolada krimsdavau
o va pazistama visa nestuma ruke ir ruke kaip rukiusi ir dabar turi sveika grazu berniuka ir jau antra ir per abu nestumus ruke bet tai nereiskia kad visos turim rukyt ir nieko nebus
Niekada nerukiau...BET tik del tos priezasties, kad as esu moteris ir kada nors reikes tureti vaiku..
Jau budama 15 sau pasakiau - niekada..
Rizikuojate nekaltu vaiku sveikata...
Jau budama 15 sau pasakiau - niekada..
Rizikuojate nekaltu vaiku sveikata...
sveikutes man cia toks klausimelis iskilo.ar galima iskart suzinojus paie nestuma mesti rukyti?ar reikia mazinti po biskiuka kad nepadaryti kunui streso o tuo paciu ir vaisiui?
Aš mečiau su lyg ta diena,kai sužinojau.Bet ar tai sveika nžn,kitaip nemoku,arba rūkau,arba ne.Nėra ko žaistis manau,juk apie rūkymo žalą nėščiai visos žinom.Tai čia gal reikėtų daryti,kaip pačiai mesti lengviau
As irgi meciau, kai tik suzinojau Ir nesurukiau po to ne vienos cigaretes. Bet, kiek zinau, buna, kad labai ziauriai norisi. Tai tokiu atveju gydytojai pataria mesti po mazu, kad nebutu streso organizmui. Nu bet nezinau, man atrodo, kad didesne zala kudikiui, kai rukai