as buvau nemenka rukale ,dabar jau 3men kaip ,bet iki galo dar nesugebejau mest ,1-2,puse cigaretes i diena...pirma nestuma buvo tas pats..
suprantu kad gali beprotiskai noretis parukyti bet verta iskenteti...pagalvok kad tavo vaikuciui gali pakenkti...o tada kaltinsi tik save ir valios neturejima.... man paciai nors esu metusi nuo sausio (kai dar nesilaukiau) i gala uzeina toks noras bet as stengiuos negalvoti ir sutelkti mintis tik apie savo busima dziaugsma juk visos norim kad vaikuciai gimtu stiprus ir sveiki... taigi pakentek...o gal visai pagimdzius nebesinores! verta iskesti
QUOTE(mama ciole @ 2008 10 27, 12:24)
suprantu kad gali beprotiskai noretis parukyti bet verta iskenteti...pagalvok kad tavo vaikuciui gali pakenkti...o tada kaltinsi tik save ir valios neturejima.... man paciai nors esu metusi nuo sausio (kai dar nesilaukiau) i gala uzeina toks noras bet as stengiuos negalvoti ir sutelkti mintis tik apie savo busima dziaugsma juk visos norim kad vaikuciai gimtu stiprus ir sveiki... taigi pakentek...o gal visai pagimdzius nebesinores! verta iskesti
Manau,kad visos supranta ,jog rūkymas visai nedera prie nėštumo, bet kartais tiesiog nesigauna kitaip... tai negi stresuosi visą nėštumą save dėl to grauždama. O šiaip rekomenduoju visoms kurios nori mesti rūkyti A.Carr knygą "lengvas būdas mesti rūkyti" aš ją atsispausdinau iš interneto man ir vyrui labai padėjo, dabar jausėkmingai nerūkom 5 mėn. ir kol kas visiškai netraukia
galiu pasakyti is savo patirties,as pries nestuma rukiau ,pries pastojant meciau,kai buvo pradzioje pykinimai tai net negalejau paziureti i ta puse ,pykino mane tas kvapas,bet kai praejo ir paliko labai gerai,jokie pykinimai ,tai labai uzsimaniau parukyti,pvz kai kokiam baliuje visi ruko,skaniai kvepeti pradejo .. ir tiesiog drebedama prasiau,kad duotu man viena duma ,nes taip norejau ... kai duodavo neisdryzdavau itraukti bet kai dar karta buvau uzsimaniusi ,viena duma itraukiau ir daugiau nebenorejau ,tikrai neskanu fuiii.... bet dabar kai niekas neruko tai ir as nenoriu,bet kai ruko ir as neisdrystu parukyti,nes juk mano vaikuciui blogai bus... o del tu paneliu kurios ruko nestumo metu,tai cia kiekvienos yra pasirinkimas ir nereikia ju laikyti debilemis ar dar kaip,jos norejo ir tegul kiekvienos rupinames savimi,o ne kitais tad pirma paziurekit i save pries smerkdamos kitus ...
Vakar paskaitoje akušerė pasakojo, kad mamos , kurios rūko, negali mesti nėštumo pabaigoje Jos privalo ir toliau rūkyti, nes vaikas gali gimti su didžiule abstinensija. Jos praktikoje yra buvę tokių atvejų, tuomet netgi sena senovinių pažiūrų vaikų gydytoja liepė tai motinai eit parūkyt ir tada maitint vaiką.
QUOTE(Solveiga88 @ 2008 10 31, 00:00)
Ir aš nežinojau, kad taip būna, bet tai tik įrodo, kaip stipriai rūkymas būna apnuodijęs leliuką, jei jis kaip koks narkomanas reikalauja eilinės dozės Ačiū dievui, kad abu su vyru metėm rūkyt likus pusmečiui iki pastojimo
QUOTE(voveriena @ 2008 10 16, 10:24)
Zezau zezau, is kur tokiu visaziniu atsiranda
As irgi kartais parukau. Mano gydytoja, suzinojus, kad iki nestumo rukiau, pamojavo pirstu ir patare mest, nes tai , anot jos , nebutu sunku, mat rukiau labaiii mazai. Bet, anot jos, jei moteris ruke stipriai pries nestuma, iskart viska mest irgi ne pats protingiausias variantas, nes organizmas gauna soka, moteris nervinasi, o tai irgi vaikui ne i gera.
As irgi kartais parukau. Mano gydytoja, suzinojus, kad iki nestumo rukiau, pamojavo pirstu ir patare mest, nes tai , anot jos , nebutu sunku, mat rukiau labaiii mazai. Bet, anot jos, jei moteris ruke stipriai pries nestuma, iskart viska mest irgi ne pats protingiausias variantas, nes organizmas gauna soka, moteris nervinasi, o tai irgi vaikui ne i gera.
Nereikia but visazine - uztenka sveiko proto - jei zmogus sako, kad ."" jai vaikuj butu blogai organizmas atmestu rukyma..mane ir net trauke"" -zodziu galima suprat - kad si persona galvoja, kad rukymas yra sveika jos vaikui.....
nereikia tiek susireiksminti ir priimti si komentara sau asmeniskai. O del rukymo zalos - gal nepradesite gincytis? Beje -jei jau mest - tai mest reikai ta pacia sekunde. O nuo streso niekas nesame apsaugoti - ir streso yra kasdienineje veikole - bet nuo to negali 100 proc atsiriboti.
Geros dienos ir linkiu, kad visos rukancios pagimdytu sveikus vaikucius, nes vaikai nekalti del savo motinu.
"""tos kurios pries nestuma ruke ir mete kai suzinojo gog nescia turejo dauk visokiausiu nesamoniu su vaiko sveikata..ir dauk tokiu pazystu...taip kad as galvoju geriau parukyt negu kankinti save.topaciu ir vaikuti kuris tavo pilve """
plius sitas komentaras,,,, Ir ka gi jis reiskia? Ogi nemeskime rukyti nes pakenskime savo kudikiams.... .....
plius sitas komentaras,,,, Ir ka gi jis reiskia? Ogi nemeskime rukyti nes pakenskime savo kudikiams.... .....
Arvena[COLOR=red]
sakai nuos streso nesame apsaugotos ,tai tu nori pasakyti kad stresas nekenkia tad visos imk ir stresuokim .ir pagat tavo komentara kad vaikai nekalti del motinu tai nori pasakyt kad tos kurios ruko blogos motinos...atsiprasau net dakatrai pataria toms kurios ruko iskart nemest nes taip daug labiau gali pakenkti savo maziukams negu surukisios viena cigarete !nesakau kad rukyt gerai bet nervuotis ir nepatc geriauses dalykas nestukei.
sakai nuos streso nesame apsaugotos ,tai tu nori pasakyti kad stresas nekenkia tad visos imk ir stresuokim .ir pagat tavo komentara kad vaikai nekalti del motinu tai nori pasakyt kad tos kurios ruko blogos motinos...atsiprasau net dakatrai pataria toms kurios ruko iskart nemest nes taip daug labiau gali pakenkti savo maziukams negu surukisios viena cigarete !nesakau kad rukyt gerai bet nervuotis ir nepatc geriauses dalykas nestukei.
QUOTE(robertukas @ 2008 10 31, 15:38)
Arvena[COLOR=red]
Robertuk - nesinervuok - va tau
Nereikia skaityti tarp eiluciu - as pakomentavau konkretu komentara, i kuri dar karta rekomenduoju isiskaityti... Ir as tikrai nesakau , kad stresas nekenkia...Nusiramink ir skaityk tas kas parasyta
QUOTE(Arvena @ 2008 10 31, 14:14)
"""tos kurios pries nestuma ruke ir mete kai suzinojo gog nescia turejo dauk visokiausiu nesamoniu su vaiko sveikata..ir dauk tokiu pazystu...taip kad as galvoju geriau parukyt negu kankinti save.topaciu ir vaikuti kuris tavo pilve """
Parasta kaip dukartdu Sunku mesti rūkyti , o kai sužino, kad yra šiaudas už kurio galima kabintis (t.y. parūkyti) iškart lengviau pasidaro, nes tuomet "mažiau kenkia, nei staiga metus"...Aš jokiu būdu nemoralizuoju, aš džiaugiuosi, kad pati labai lengvai mečiau, bet įsivaizduoju , ką galvoja tos, kurioms sunku mesti: va, ir daktarai rekomenduoja, tai nemesiu... Aš tikiu , kad daktarai jokiu būdu ne skatina rūkyti , bet įvertina esamą situaciją...