Nežinau ar tai tikrai daug žalos padarytų mažiukui, bet man jau kaip negražu rūkanti , kai pamatau, tai vis pagalvoju, kokia ji bus nevykus mama, jei net tiek dėl leliuko neatsisako
Ar nėštumo pradžioj, ar pabaigoj, ar net nesant nėščiai - rūkymas kenkia.
QUOTE(Tomulyte @ 2008 07 30, 16:36)
Aš labai smerkiu rūkančias nėščiąsias.Pati rūkiau 12 metų,paskutinius penkis metus po du pokelius cigarečių sutraukdavau.Nebeįsivaizdavau savęs nerūkančios.Kai pastojau pradžioj dar rūkiau,vis besiteisindama,kad nesugebu mesti.Kuo toliau,tuo labiau save pradėjau graužti.Kiekvieną kartą prisidegus cigaretę aš vos neapsibliaudavau pagalvodama apie žalą kurią darau mažajam pilviniui.Tai va,mečiau žiauriai lengvai ir esu dėkinga vienai SM forumų nėštukių.Man atsiuntė el.knygos variantą A.Carr "Lengvas būdas mesti rūkyti".Niekada nepatikėčiau,kad knyga gali padėt,bet suveikė kaip didžiausias vaistas .Žinokit tikrai lengva mesti rūyti,kad ir užkietėjusiai rūkorei
Gal galėtumėte patarti kur gauti el. šios knygos variantą?
Panašu kad mesti labai sudėtinga, net sąžinės priekaištai nepadeda.....
QUOTE(Saulėgražutė @ 2008 07 31, 21:08)
Esu dekinga
Na pakentėti, jei tai tikrai kančia, reikėtų ne tik dvi savaites, kaip rašė kažkuri pasisakiusioji, bet ir tol kol maitinsi vaikelį motinos pienu. Geriau jau pakentėti dabar, nei kentėti gimus kūdikiui su sveikatos problemomis. Juk tai tik psichologija, Tavęs gi niekas neverčia rūkyti, o savo norus reikia išmokti valdyti, gi ne vien už save esi atsakinga. Žinau, kad mesti rūkyti nėra lengva (vyras metė prieš keletą metų, tai mačiau ką reikšia), bet tikrai įmanoma ir VERTA kai labai norisi rūkyti, gal turi kokį mėgstamą užsiėmimą - nežinau, mezgimą, nėrimą, šokius, pasivaikščiojimus, galų gale nu kažką kitą gi galima sugalvoti ką veikti. Cigaretė- nei vanduo, nei duona, įsivaizduok, kad tai kas nors labai Tavo nemėgstamo skonio, gal bus lengviau, net nežinau, ką dar patarti, tik būk gera, NERŪKYK stiprybės Tau ir sveiko Tau leliuko
aciu visoms uz patarymus rukimui atsispyrti galima tik reikia daug pastangu ir valios.stiprybes visoms kurioms sunku mesti
QUOTE(ingulia @ 2008 06 12, 08:33)
mano viena draugė rūkė visą nėštumą iki pat gimdymo. Tai nežinau, ar tai susiję, ar ne, bet jos mergytei alerginė astma
Tai gali buti susije.
Rukanciu mamu vaikai gimsta mazesnio svorio, dazniau gimsta anksciau laiko, placenta greiciau perbresta ir prasciau atlieka savo funkcija - vaisius "badauja".
Veliau sie vaikai dazniau serga alerginemis ir plauciu ligomis, dazniau veluoja ju raida.
Taip pat nerekomenduojama rukyti ir zindanciom motinom.
Sveikos,nerukyk,kenkia...nors as pati visa nestuma isrukiau... dukryte gime sveika ir didele,vystosi normaliai,dauguma mano pazistamu isruke visa nestuma lyg nieko,bet pries kiekviena vizita pas gydytoja,bijau,o jeigu kas?o jeigu ka nors ras?gal ir kvailai skamba,bet kam save kankinti ir bijoti,jei neduok dieve kazka daktarai rastu,turbut negyvai save uzgrauzciau.jei kas proto butu anksciau ikrete...
as nestumo pradzioj rukiau,nes nezinojau dar kad laukiuosi,po to kartai parukydavau,buvau labai nervuota verkdavau kekviena diena,gal taip manau kad nusiraminsiu, o dabar jau gal menuo ,visai neberukau.Ir iki nestumo galo neberukysiu ir vyra spaudziu ,kad neberukytu,nes kenkia ne tik rukimas, bet ir buvimas salia rukancio ir kvepuojant dumus,seip sese ruke berots per 2 nestuma ,bet vaikas sveikas ir apie 4kg,gime,dabr laukiasi 3 ruko visa nestuma,turi sia savaite gimdyti.
PIrmas vaikas turi elergine asma ,bet kiek pamenu su pirmu neruke.
PIrmas vaikas turi elergine asma ,bet kiek pamenu su pirmu neruke.
QUOTE(vilikaa @ 2008 06 12, 16:13)
dauguma manp draugiu visa nestuma ruke! ir vaikuciuj ne kiek nepakenke
Nu vos nepaspringau is pykcio del tokio pasisakymo!!!!!
Matyt tamsta "superine" medike?
Kad vaikas gime normaliai fiziskai issivystes, tai dar jokiu budu nereiskia, kad jam nebuvo pakenkta. Tai gali pasimatyti ir po keleriu metu, ar net daugiau...
Tokias mamas reikia
Atsiprasau uz protruki, pati buvau rukanti, todel zinau kas kaip. Ir visai nesunku neimti cigaretes, jei tas vaikeli yra laukiamas ir mylimas. Keista, bet kad nestumo ir vaiko maitinimo metu kiltu tokiu klausimu??????
Fui......