Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkymas nėštumo pabaigoje

viena pazistama,is turtinguju sluoksnio ruke po 3 cigar per diena,kiek zinau visa nestuma- turi sveika berniuka,as pati negalejau numalsinti to noro pries gala taip pat rukiau,pradzioj prasydavau kad duma duotu,paskui gal po kelias ir surukydavau,net pries gimdyma man buvo toks stresas,kad noras parukyti buvo didesnis uz baime kad kas is seseliu mane uztiks su dumeliu...su palatos drauge parukem PALaTOJ nakti,kita diena gimdziau,auga dukryte....Aisku as tuo nesididziuoju ir spaunu kad ji sveika,bet jei gimtu su kokia tai liga vaikutis kai nerukai ir negeri,o taip nutiko mano mamai,ka kaltinti tada?Cia kaip Dievo duota,toki kryzeli ir nesi...Tokia boba kaime ir gere ir ruke ir su visokiais vyrais daves ir gimde 8-a vaika,sake kad viskas mirs,dktarai uz galvos emesi,o ji sveika ir vaikutis sveikas,taip kad ar priklauso nuo tavo surukytos cigaretes vaikucio sveikata niekas nezino,geriau nerukyti,bet kartais taip norisi...Siuo metu laukiuosi antro,neberukau nestuke.gif ax.gif
Atsakyti
Nesmerkiu aš rūkančių,pati sunkiai mečiau,bet mečiau.Negalima savęs guosti tokiu būdu-ta ar ana rūkė ir vaikas sveikas gimė.Dauguma sveikų gimsta,bet pagalvokit-mums sunku mesti rūkyti,o ką daryti ką tik gimusiam leliukui?Jis gi gimsta su nikotino priklausomybe.Pagalvokit,kaip jums sunku mesti,o gimęs mazgis nepasiims cigaretės ir neužtrauks dūmelio.O jis norėtų...Ir pirmas kelias paras neramus būna,ir rankutės dreba,ir verkia labiau.O kodėl?Pamastykit mamos prieš užsidegdamos cigaretę.
Atsakyti
As pati rukiau iki nestumo, bet kai suzinojau, kad laukiuos iskart meciau, bet ziauriai sunku buvo doh.gif , kartais norisi parukyti, bet kai pagalvoju apie savo mazulyte, kuri pilvelyje gyvena, tai iskart praeina visi DURNI NORAI. tongue.gif
Parukyti bus laiko, kai nustosiu maitinti biggrin.gif , juk del savo atzaleles padaryciau bet ka, o rukymas, tik uzgaida, o ne butinybe. mirksiukas.gif
Atsakyti
...as dar manau,kad tos mamytes,kurios traukia dumeli,tiesiog ruko ir i tokias diskusijas net nesileidzia,o si mamyte,kuri prisipazino tai daranti yra drasi,tiesiog drasi,kad prisipazino ir dar paklause uztarimo,taip kad nepulkim smerkti,nei viena is musu yra be nuodemes,viena paruko,kita isgeria,trecia aprekia ta ilgai nesiota ir laukta vaikeli...as cia tik kaip pavyzdzdius,nei vienai asmeniskai...
Laikykites mamyciukai,o ypac kai taip tvanku ir karsta tomis dienomis,taip sunku vaikscioti su sutinusiomis kojomis.
Atsakyti
o man idomu kaip rukymas kenkia vaikuciui, kai maitini krutimi?nes mano kaimyne maitino vaika iki metu ir pese cigarete po cigaretes. Kaip nesciom kenkia rukymas - tai informacijos lb daug, o maitinant (kad ir pusiau misinukais, pusiau savo pienu) lb zaloja kudiki? tik nesmerkit, tiesiog smalsu, nes jei paklausciau kokio gydytojo, bijau kad tektu ilgai ir nuobodziai teisintis ir aiskintis.... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mama&papa @ 2008 07 29, 00:34)
o man idomu kaip rukymas kenkia vaikuciui, kai maitini krutimi?nes mano kaimyne maitino vaika iki metu ir pese cigarete po cigaretes. Kaip nesciom kenkia rukymas -  tai informacijos lb daug, o maitinant (kad ir pusiau misinukais, pusiau savo pienu) lb zaloja kudiki? tik nesmerkit, tiesiog smalsu, nes jei paklausciau kokio gydytojo, bijau kad tektu ilgai ir nuobodziai teisintis ir aiskintis.... schmoll.gif

Paskaityk ČIA ir ČIA

o šiaip paieškok google mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomulyte: 29 liepos 2008 - 07:15
isrukiau 7 metus bet kai tik suzinojau kad laukiuosi is karto meciau ir ne kart nebesusigundziau, nors norejau nerealiai, o dar ir MB ruko tai ir pagunda salia budavo.
Atsakyti
QUOTE(-->BLOOONDINKA<-- @ 2008 07 29, 08:55)
isrukiau 7 metus bet kai tik suzinojau kad laukiuosi is karto meciau ir ne kart nebesusigundziau, nors norejau nerealiai, o dar ir MB ruko tai ir pagunda salia budavo.

Mergaitės, netgi vyrams prieš pradedant planuoti ir pradėti vaikutį, rekomenduojama mesti rūkyti. Teisingai viena mamytė rašė, kad organizmas išsivalo dar ne iš karto. Nemanau, kad savo noro tenkinimas turėtų būti svarbiau negu vaikelio sveikata. Ir nesvarbu, kad vienai rūkančiai ar nerūkmančiai mamai gims sveikas vaikelis. Svarbu, kaip jausis mama, jei jos vaikeliui rūkymas pakenks. Tai ar verta?
Atsakyti
net ir nenėščiai rūkymas kenkia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robertukas @ 2008 06 11, 19:11)
kaip manot jaip gali pakenkti rukimas nuo 8menesio nesakau kad daug po 1cigarete ant 2dienu ?visa nestuma nerukiau bet atejus galui labai pradejau noreti bet bijau kad gali pakenkti.....
ar yra mamyciu kurios nestumo gale pradejo po biski rukyti?

nu jei jau 8 menesius iskentei be kancaru,tai dar manau gali pakenteti.
zala gali ir nesimatyti tik gimus leliukui.paskui atsilieka raida,kalba,siaip vystymasis.
kurios labai drasios,tegul rizikuoja unsure.gif

ir siaip nestuke.gif su kancaru dantyse tai doh.gif baisiau kazin ar buna cool.gif
Atsakyti
As pati rūkiau.... net sakyčiau, kad smarkiai rūkiau, po pakelį per dieną surūkydavau.... Kai sužinojau, kad laukiuosi mečiau. Sunku nebuvo, nes mane labai pykino... Dabar toksikozės praėjo ir noras rūkyti sugrįžo, kartais net sapnuoju, kad rūkau ir kad man labai gera.... Tačiau tą norą nuveju į šalį ir apie tai neleidžiu sau net pagalvoti. Manau, kad mamos dėl savo vaikų gali padaryti kur kas daugiau, nei pakentėti nerūkius bent metus. Bent jau aš tai tikrai galiu nestuke.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Lauryte-: 30 liepos 2008 - 14:05
Aš labai smerkiu rūkančias nėščiąsias.Pati rūkiau 12 metų,paskutinius penkis metus po du pokelius cigarečių sutraukdavau.Nebeįsivaizdavau savęs nerūkančios.Kai pastojau pradžioj dar rūkiau,vis besiteisindama,kad nesugebu mesti.Kuo toliau,tuo labiau save pradėjau graužti.Kiekvieną kartą prisidegus cigaretę aš vos neapsibliaudavau pagalvodama apie žalą kurią darau mažajam pilviniui.Tai va,mečiau žiauriai lengvai ir esu dėkinga vienai SM forumų nėštukių.Man atsiuntė el.knygos variantą A.Carr "Lengvas būdas mesti rūkyti".Niekada nepatikėčiau,kad knyga gali padėt,bet suveikė kaip didžiausias vaistas thumbup.gif .Žinokit tikrai lengva mesti rūyti,kad ir užkietėjusiai rūkorei thumbup.gif
Atsakyti