Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkymas nėštumo pabaigoje

...Saunuoles tos mamytes thumbup.gif , kurios susitvarko su zalingais iprociais nestumo metu, juk tai tik 9 menesiukai nestuke.gif , palyginus pries visa gyvenima mirksiukas.gif ...ir gal butent del to, kad truputi susilaikysit padovanosit sveikesne vaikyste savo mazam stebukleliui wub.gif ...
...as pati buvau pradejusi rukyti gal kokius 3 menesiukus iki tol, kol suzinojau, kad laukiuosi (apie 5 sav.), taciau tik suzinojau- iskart viska meciau (nors ir taip ketinau tongue.gif ) ...dabar net teveliui neleidziu salia manes traukti duma... bigsmile.gif ...

...MAMYTES NERUKYKIT - JUSU LELIUKAI JUMS UZ TAI PADEKOS... thumbup.gif
Atsakyti
Kai labai labai norisi rūkyti nėštumo metu, prisėskite prie interneto ir paskaitykite bent vieną straipsnį, dar geriau iliustruotą, apie rūkymo pasėkmes. Jeigu jums bus gera nuo to, kad viena jūsų cigaretė gali amžiams "jūsų mažylį pririšti prie astmos" - rūkykite į "sveikatą". Gal vaikas kada nors jums už tą silpnumo akimirką padėkos...
Atsakyti
rūkymas tai savanoriškas ligų ir mirties pirkimas už savo pinigus.. banalu? bet tai tiesa ! nepateisinu ir bjauriuosi kai rūko nėščios moterys ar aplamai moterys , jei jau negali išimt cigaretes iš dantų šiaip, bent dėl busimo kūdikio galėtu , nėštumas neamžinas galima iškęst ir be tabako , skystai ir bjauriai skamba oi negaliu , oi kaip sunku , aš mažiau rūkau fuu, sako motina dėl savo vaiko gali padaryt viską net gyvybe atiduot bet pasirodo kai kurios negali menkniekio padaryt ... vienu žodžių, rūkanti nėštuke = neatsakinga motina ..
Papildyta:
QUOTE(zaxe @ 2009 08 20, 08:33)
negaliu.  unsure.gif

nenori..

user posted image wub.gif

user posted image
user posted image wub.gif
user posted image

mamyte "negalejo" mest rūkyt , ačiū jai wub.gif wub.gif

koks grožis ane? wub.gif dera "labai"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 07 rugsėjo 2009 - 15:53
QUOTE(Lera @ 2009 09 07, 16:47)
rūkymas tai savanoriškas ligų ir mirties pirkimas už savo pinigus.. banalu? bet tai tiesa ! nepateisinu ir bjauriuosi kai rūko nėščios moterys ar aplamai moterys , jei jau negali išimt cigaretes iš dantų šiaip, bent dėl busimo kūdikio galėtu , nėštumas neamžinas galima iškęst ir be tabako , skystai ir bjauriai skamba oi negaliu , oi kaip sunku , aš mažiau rūkau fuu, sako motina dėl savo vaiko gali padaryt viską net gyvybe atiduot bet pasirodo kai kurios negali menkniekio padaryt ... vienu žodžių, rūkanti nėštuke = neatsakinga motina ..
Papildyta:

koks grožis ane? wub.gif dera "labai"

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Božen@: 07 rugsėjo 2009 - 17:55
rūkymas ir nėštumas-nesuderinami dalykai...na atleistina jei dar nežinai kad laukiesi..
Atsakyti
user posted image nieko ane?

kadangi kūdikis gims priklausomas nuo nikotino ir jam bus "lomkes" pasiūlykit jo jam vėl truputi kitokia forma bigsmile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Maršantė @ 2009 07 03, 13:06)
visiskai pritariu robertukas nuomonei... kiekviena galime pasakyti oi kokia tu kvaila ir taip toliau ir panasiai bet ar daug yra tokiu kurios gali patarti kaip nenoreti ar bent jau sumazinti nora... lengva pasmerkti kita... schmoll.gif  tai pasistenkime patarti o ne smerkti... rolleyes.gif

Kaip sumazinti nora rukyt: ogi prisimint, kad tu nescia! Stai pats paprasciausias patarimas, kaip mest rukyt! mirksiukas.gif Man, buvusiai didelei rukorei, tai labai padejo. Pirmoje vietoje man- mano vaikutis, o tik paskui as!
Papildyta:
QUOTE(Esha @ 2009 08 20, 11:06)
Aš pastojau po 7 metų rūkymo stažo. Aišku, sunku, bet man padėjo mintys apie leliuką. Juk kiekvienas įtrauktas dūmas užkerta kelią geram vystymuisi. Na aš neįtraukiau nei dūmo vos tik sužinojau esanti nėščia (6,5 sav). Gal dėl to, kad man leliukas svarbiau už visas mano silpnybes...

Pritariu visu simtu procentu! thumbup.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 08 21, 19:06)
Pastebejau tendensija-moteris gali viska..darytis visas imanomas ir neimanomas plastines operacijas, rizikuodamos savo sveikata, laikytis griezciausiu dietu, kad butu lieknesnes, pakesti vyro nuotaiku kaitas, jo bjauru charakteri, kaikurios  taikosi net gi su smurtu ir girtavimu, is meiles ar is gailescio, ir dar n yvairiausiu dalyku, kuriuos moterys gali, nes taip reikia..  bet pakentet del savo vaiko ji negali nors tu ka  doh.gif net tuos 9 menesius..

Cia tai tikrai gerai pasakei! thumbup.gif
Atsakyti
Mano nuomone,tai yra du nesuderinami dalykai doh.gif
Atsakyti
Tik sužinojusi, kad laukiuosi, tas buvo, kai mano kukuliui buvo beveik 4 sav, iš karto mečiau, net minties nekilo daugiau to daryti, didžiausia motyvacija yra leliukas. Paprasčiausiai reikia pagalvoti, kad nėštumo metu užtrauktas dūmas, gali padaryti didžiules pasekmės vaiko augime, jo raidoje ir t.t. O ką tada paskui kaltinsit? Tik save verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, busimos ir esamos mamytes!

Pasidalinsiu savo patirtimi: iki nestumo rukiau 13 metu po pakeli vidutinio stiprumo cigareciu per diena. Per visus metus tebuvo lygiai 30 dienu pertrauka - bandziau mesti, tikrai stengiausi, bet silpnumo akimirka uzteko itraukti viena duma ir iprotis grizo visu grazumu.
Pastojau. Kai suzinojau, kad laukiuosi, ejo 4 savaite. Visada vgalvojau, kad nescia moteris PRIVALO mesti rukyti. Tiesiog rukanti nescioji buvo tai, ko as isivaizduoti negalejau. Deja. Dar savaite rukiau po 2-3 cigaretes per diena, nors ir netraukdama i plaucius. Grauziau save, kaltinau nemeile savo kudikiui, nebrandumu ir nepakankamom pastangom susiimti.
O tada turbut Dievas pagailejo manes - mane eme pykinti. Ne nuo bet ko - nuo cigareciu kvapo ir skonio. Nora rukyti kaip ranka nueme. Tikrai galvodavau, kad geriau sutikciau suvalgyti kakuti, nei surukyti cigarete. Tai tesesi kelis menesius ir as, kad ir kaip sleikstulys vargino, kasdien nepamirsdavau padekoti Kazkam, kad taip man padejo.
Kai pykinimai baigesi, as jau buvau isdidi ir laiminga NERUKANTI nestuke.gif. mano lele turetu gimti po poros savaiteliu ir as is visos sirdies tikiuosi, kad tai bus sveikas, grazus, laimingas vakutis.
Nors cigaretes man vel kvepia ir kartais nostalgiskai prisimenu, kaip gera budavo uztraukti duma, tikrai tikiuosi, kad prie to iprocio negrisiu. Nes as - mama, o mamos ir maziems, ir dideliems savo vaikams - svarbiausias pavyzdys ir atskaitos taskas.
Tai va tokia mano istorija. Esu laiminga, kad an pavyko, bet smerkti tas, kurioms nepasiseke - bijociau. Nezinau, kaip buciau susitvarkiusi as, jei nebutu uzpuoles sleikstulys.
Vietoj moralo - gal vertetu maziau ieskoti pasieisinimu ir labiau - budu, kaip atsikratyti tikrai zalingo iprocio. As, tarkim (dar iki pykinimo) isivaizduodavau, kad man rukant mano kruopyte jauciasi taip pat, kaip jausciausi as, jei mane tris kartus per diena per prievarta maitintu gumuliuota manu kose (slyksciausias mano isivaizduojamas patiekalas)... truputi padedavo.
Sekmes visoms!
Atsakyti
man tai yra savaiminis tabu. bigsmile.gif
turiu pazistama,kuri sutraukia pakeli per diena, su 6men pilvu... apgailetina, negaliu ziuret blink.gif
nesvarbu,kad anot jos daktarai durni, aiskindami, kaip ji kenkia savo vaikui... verysad.gif
Atsakyti
Laba diena...norejau paklausti apie rukyma po gimdymo? ar galima rukyti? ar tai labai kenkia pienui?
Atsakyti